17
Hanglemez grabbelés - Mivel?
  • lacibacsi
    A CoolEdit Pro-val egy gond van: nem lehet benne menteni! (Vagy csak én vagyok béna?)
  • szucsati
    lacibá': én bejártam az egész világhálót, nincs ilyen. Viszont a cooledit pro-ban benne van eleve (valszeg ezért nincs).
    Szóval azt szerezd meg!
    Egyébként nagyon jó az a zajsuűrő, én is ezt használom!
  • lacibacsi
    Tud valaki Cooledit2000-hez olyan törést, aminek segítségével eltűnik a bizonyos szűrők "mellékterméke"-ként jelentkező csengő hang?
    Ha igen, plíz küldje el, vagy írja meg a címét.
  • Anteris
    Ha nem titok, elmondhatnád.
  • Break
    AudioGoGo, free, magyarul (is) tud!! Én eszt használom!
  • szucsati
    Jah, meg nero is tud ilyet, de azért ne felejtsük el, hogy melyik progit mire találták ki... Kis minőségbeli eltérés van a kettő között.
    Easy CD egyébként sem a szívem csücske, meg másoknak sem...
    vagyokakivagyok: dobj egy mailt, megmondom, honnan szedheted le a cooledit pro-t!
  • lck
    Adaptec Easy CD Creator 5 / CD Spin Doctor / Felvételt készít audio bementr?l. Beállítható hogy hány darabból áll a lemez ( annyi felé darabolja ) + lemez vagy kazetta zajsz?rést is tud.
  • szucsati
    Ja és én ezzel szoktam felvenni.
  • szucsati
    Hát 10 mega cooledit...
    mi legyen?
  • szucsati
    Nekem megvan a cooledit pro, annál azt tudod beállítani, hoy milyen hosszú ideig veygen fel.
    De ugyan ezt a Sound Forge 5-tel is meg leet csinálni.
    Van egy oylan progi, hogy audiotools, ez ha jól tudom, kifejezetten lp-k/kazetták digitalizálására van.... Ha jól emlékszem, akkor az újabb verzió leállítja a felvételt a csöndre, de minden esetre ha csönd van, akkor tracket vált.
    Visoznt e mellé mindenképpen kell neked a cooledit pro, mert abban van egy nagyon jó zajszűrő.

Persze ehhez erős gép, vagy sok idő kell. Én kazettákat szoktam digitalizálni, és a p2-300-as gpemen egy 30 perces session zajszűrése kb 2-2,5 óra volt. Atlhon XP1600+-szal egy 60 perces 14 perc {8-))

Megnézem, mekkora progi, esetleg valahova feltehetem.
  • Break
    AudioGoGo. A honosítóműhely honlapjáról lehet leszedni (magyarul is tud):www.honositomuhely.hu, azon belül Audió, azt' ott van!
  • Fam
    audiocatalyst
    audiograbber
  • RaZoR
    Hanglemezt akarok grabbelni, amihez a hardver feltetelek megvannak, csak egy olyan progi kéne, amely automatikusan leállitja a felvetelt, amikor a lemezen vége van egy számnak. Tehát ne kelljen ott ulni a gep mellett és számonként begrabbelni, hanem otthagyni, és a program külön fileokba rakja a számokat. A SoundForge tud ilyet, ha igen hogy?
    Elöre is kösz a helpet!