3
486 Notebook&2gb vinyó GOND
  • TheZsenyka
    Izé... ha vissza kell menteni az adatokat, akkor dobd be a gépedbe a hdd-t (saját gépedbe) és lődd le a netről az Ontrack Easy Recovery 5.x proggot. Ez segíthet....

Ha az alábbiak nem segítenek particionálás ügyben, nézd meg a hdd típusát és tölts le hozzá disk manager-t...

Itt találsz Disk Manager-t az ismertebb cuccosokhoz:

http://www.driverzone.com/util/hd/

Ezek telepítik a megfelelő drivereket hogy menjen a cuccos 2GB-n ha esetleg az oprendszered nem támogatná... bár a biosod nyílván támogatja ha eddig ment :)
  • TheZsenyka
    Bootolj be Win98-al és máris megoldódik a probléma... ha aznoban nem sikerülne leszedni a particiot...

Bootolj be a Win95/98/Me lemezedről és írd be az alábbi cuccost a parancsorba

C:\>DEBUG

ezek után értelemszerűen a következőket:

- f 200 L200 0
    - a 100
    xxxx:xxxx mov ax,301 (az xxxx:xxxx helyén tökmind1 mi van az neked nem lényeges)
    xxxx:xxxx mov bx,200
    xxxx:xxxx mov cx,1
    xxxx:xxxx mov dx,0080
    xxxx:xxxx int 13
    xxxx:xxxx int 3
    xxxx:xxxx (nyomd meg az entert mégegyszer)
    - g=100
    (ne foglalkozz vele mi történik)
    - q (visszalép DOS-ba)

ezek után tudsz tenni particiot a hdd-re. Ha nagyon nem röffen a Win95-el akkor használj Win98-at...

Cső...
  • calibra
    Szóval nagy hülyeséget csináltam egy notebookal:

------------------------------------------------
    JETBOOK: Jetta Computers co. ltd.
    Model no: 486slc-33
    input/eingang: 16v, 2.8A
    FCC ID:IQ7486SLC

Tehát 486 slc 33mhz proci van benne!
    VGA:
    cl-gd6420 vga BIOS v 1.10c
    6420 04/06/93
    BIOS:
    Amibios 1992
    BIos ver 4.2-MIT Date:08/25/1993

"alaplap" azonosítója:
    31-0800-001576-00111111-060692-ScatKat/L000a0-0
    ------------------------------------------------

Dos volt rajta,és win3.11wg
    Mamost: 2gb winyó van benne, és 2 részre van particionálva.
    Én naívan letöröltem a vinyóról mindent, csak 1-2 kellő progit hagytam meg.
    Rendszert, mindenestől töröltem. Pedig arra nem gondoltam, hogy a 486-osok még
    nem imerték az 540mb-nál nagyobb vinyókat! Hát sajnos ezek után csak 540-nek látja!
    FDISK kiírja,hogy 2000Mb, meg hogy NON-DOS partíció(csak 1-et lát a 2-ből és a méret megvan).
    Az elérhető dos partíció neki csak max 540 mb természetesen.
    Még belenéztem régebben az autoexec-be, és volt ott 1-2 számomra ismeretlen dolog:
    valószínű ez tette lehetővé a 2gb kezelését! Bár nem tudom, hogy hogyan tudott egyáltalán
    bebootolni(valószínű vmi boot manager), mert most meg sem nyikkan...:igaz a rendszert
    töröltem, de win95 bootlemezzel nem látja a vinyót:((( Bár NON-DOS particióról lévén szó
    nem csoda!
    Segítsetek pls, hogyan tudnám visszanyerni az adatokat, vagy az is tökéletes lenne, ha
    2gb-nak tudnám megformázni!