27
-
hehe (the real) #27 Muerte!
" A hibaüzenet nyugtázásához meg kellett
nyomniuk egy reset gombot, "
Problema megoldva...Deltree C:\windows -
#26 Egyszer olvastam az objektum orientáltság hátrányairól. Az ausztrál hadseregnek írtak helikopterszimulátort és kértek bele a megrendelők kengurucsordákat is. Már volt ellenséges alakulat implementálva, hát átvették annak a kódját, csak a modelleket cserélték ki. Nagy meglepetést okozott, amikor a kengurucsapat tüzet nyitott a helikopterre :)))))) -
#25 Kedves történet... -
#24 De hogy mennyire nem egyedi probláma volt :
"2001-05-24
Az amerikai hadsereg az elmúlt tíz évben tíz MV-22-es, Osprey névre hallgató,
függőleges fellszállásra képes repülőgépét veszítette el. Egyik gép sem harci
helyzetben zuhant le és szakértők úgy látják, a balesetek oka egy szoftverhiba,
mely hibás döntések meghozatalára késztette a pilótákat.
Utoljára tavaly decemberben zuhant le egy a híres, dönthető rotoros gépek
közül, a balesetben négy katona vesztette életét. A hivatalos vizsgálat a
hajózószemélyzet vétlenségét állapította meg. A tragédiát egy hidraulika
meghibásodása és egy - tervezésből eredő - szoftverhiba okozta. Szomorú
momentuma a történteknek, hogy a szoftver végig úgy viselkedett, ahogy
beprogramozták.
A repülő és helikopter keverékének tekinthető Osprey-t húsz éven át
fejlesztették a haditengerészetnél. Az MIT egykori szakértője, Eugene Covert
szerint olyan szoftverhibával állították hadrendbe, mely bizonyos - nem
feltétlenül kritikus - helyzetekben tragédiát okozhat. Tavaly decemberben a gép
hidraulikai hibát jelzett a pilótáknak. A hibaüzenet nyugtázásához meg kellett
nyomniuk egy reset gombot, melynek hatására a vezérlő szoftver radikálisan
lelassította a gépet, miközben növelte a rotorok nyomatékát, mely újabb
figyelmeztető üzenetet váltott ki. Mivel a pilóták nem voltak kiképezve arra,
hogy mit tegyenek ilyen helyzetben, egyikük újra megnyomta a reset gombot. Erre
automatikusan megváltozott a gép dőlésszöge és újra beindult a figyelmeztető
jelzés? A pilóták összesen nyolcszor nyomták meg a gombot, pedig ha semmit nem
tesznek, a gép simán leszállhatott volna. A szoftver hibája az volt, hogy a
figyelmeztető jelzés beindításával jelezte a korábbi problémák elhárítását.
(New Scientist - jövőnéző)" -
#23 Az, de igaz :) -
#22 engedjétek meg, hogy megosszam veletek erről a véleményet: resist mekinphosh. :) -
#20 Pár éve volt egy hasonlóan mókás eset egy amerikai harcigéppel is (f18 talán?), mert azok amikor átlépték az egyenlítőt a hátukra fordultak. Ott csak egy előjel hibádzott a gépet vezérlő programban, de ennyi erővel ki is lőhetett volna egy rakétát. Veszélyes a programozói figyelmetlenség :) -
#19 Na most az a helyzet, hogy sokan megsz**ták, pl az ismerősi körömben volt akinek elszállt a vinyója... Viszont van aki nem. (pl ÉN)
(Nem mintha most büszke lennék magamra, vagy vmi...)
Ezt az Apple tényleg elszúrta.
Röhej hogy most hogy ilyen balhé van, mindenki (mármint nem Mac-es) azon röhög, hogy hogy megszívtuk.
Mondjuk igaza van mindenkinek aki röhög, én a kék halálokon szoktam röhögni... :)
Most komolyan, sajnos ezek előfordulnak, mindenütt. -
Flashy #16 az hogy space-szel kezdodo particionevet ad-e valaki az egy dolog. azt hiszem, ebben az esetben nem o a hibas az adatvesztes miatt. de hogy a particionevhez mi koze van a programnak?... mondjuk lehet hogy ugy csekkolta hogy melyik particiora installta magat. vagy mittomen. a Sierra Utilities mar nekem is letolta a games konyvtaramat, viszont egy benne levo jatek egyik alkonyvtaraban 3 darab AVI megmaradt (meg persze veluk egyutt felfele az utvonal is sz'al maga a games nem tunt el), de semmi mas. es azok se azert mert meg voltak eppen nyitva hanem nemtom. erdekes. mondjuk egy masik progi meg installjakor kerdezte hogy milyen folderba rakja magat a start menuben, en meg megmutattam neki hogy a Net folderbe mer netes progi volt, erre uninstallkor a Net foldert is elvitte a tartalmaval egyutt. meg jo hogy csak linkek. -
#11 Nekem ehhez az effektushoz vinfos98 alatt elég volt egy kékhalál. Reset után pápá az egész vincseszterem tartalmának, mindkét partícióról. -
#10 hehe -
marque #3 "Az Apple [..] a Symantec-féle Norton Utilitiest [..] ajánlja."
Még tetézik??! :]
-
#2 A Sierra utilities meg uninstallkor torolte a szulokonyvtarat (jellemzoen Program Files). Az is szep vicc volt :) -
#1 Azert ez nagyon nagy cumi. Mondjuk tenyleg nem tul sokan lehettek, akiknek space-szel kezdodik a particio neve, de azert az a nem semmi, hogy letoltok valamit, aztan hello mindennek.
az Apple pedig kiadott egy hivatalos közleményt, melyben felkérte a felhasználókat, hogy őrizzék meg nyugalmukat.
ez meg eleg vicces, nem?