18
  • Laza
    #18
    kulonben is... minden gammara ra van irva, hany eves kortol ajanlott...
    szal inenntol mar tok mindegy...

    ne jatszanak a 14 even aluliak veres gammat... :))) nekem ugyanis tok mindegy, ram mar nem vonatkozik.. :))))))))
  • Dozer
    #17
    Azt senki sem mondta, hogy mindenkibol gyilkos lesz, aki ilyen jatekokkal jatszik, csak azt, hogy ezek serkenthetik az eroszakra valo hajlamot. Magyarul azt mondjak, hogy ezek a jatekok "kockazatnovelo" hatasuak. Ami azert nem hulyeseg.
    Pl: ha vki nem tudja, hogy mi az a kabitoszer es soha nem is kerul vele kapcsolatba, az nyilvan soha nem fogja kiprobalni. Viszont, ha vkit naponta megkinalnak vmi anyaggal, akkor lehet, hogy kiprobalja. Egyaltalan nem biztos, hogy ki fogja probalni, de megvan ra az esely. Es itt bejon egy fontos dolog: a neveltetes. Mert ha a szulok normalisan elmagyarazzak a gyereknek, hogy milyen kovetkezmenyei vannak a kabszernek(a peldanal maradva), akkor valszeg nem fog raszokni. Viszont minel fiatalabb egy gyerek, annal kevesbe fogja fel, hogy mit is mondtak neki.
  • Laza
    #10
    hi all...

    velemenyem szerint kellenek az ilyen eroszakos gamek (is)...
    oka:
    szerintem ha nem lennenek ilyen gamek, akkor sokkal nagyobb lenne a bunozes, mint most, mivel akkor mar tenyleg csak az marad az embereknek, es nem lenne az ilyen hajlamok lekuzdesre virtualis ter...
    pl GTA3ban szivesen lopom a kocsikat, gyilkolok, rombolok, megsem olok le mindenkit a buszon hazafele.... de ha nem lenne, biztosan hianyozna... :))))))