50
  • Pheel
    Mondjuk persze jó program a grep, a cat, a less, a more, az awk meg meg a joég tudja mire gondolsz, de ezek konzolos parancsok. A StarOffice gondolom nem 2KB és nem használod ki a teljes tudását mégis használod. Ugyanígy van a Gimp-pel is gondolom. Sőt a man is nagy és nem is használod az egészet mégis van fent.

Mondjak újat? A hőn imádott Mozilládban is van olyan feature, amit nem használsz. Tuti.
  • Pheel
    Nos nem te vagy az egyetlen webfejlesztő kicsiny országunkban, bár igaz, hogy nem dolgozom főállásban.
    Nekem eddig az jött be a legjobban, mikor a Netscape-re írt javascript kódot az explorer vitte, a Netscape nem. v6 - v4.5
    "A JVM pedig nem a javascript, hanem a java applet futtatasahoz kell."
    És ez így igaz. De mióta feltettem, azóta mennek a Javascriptek Explorer alatt. Igaz feltett egy Java(TM) 2 Runtime Environment-et is, de én ugye nem azt telepítettem, de megy fel vele.

Jameska: lehet, hogy én okos akartam lenni, de te még elmondani sem tudtad, amit szerettél volna :-P
    Mondjál már nekem ilyen egy-iksz-kérdőjel programokat. Gondolom ű akart lenni a kérdőjel, de hát valószínűleg linux alól írtad, ahol nem voltál képes megoldani a karakterkezelést. Bocs.
  • kako
    Az explorerre igaz, hogy megkozelitoleg. Kb. masfel (egy kicsit tobb) eve foglalkozom web-fejlesztessel. Vallalaton beluli webes cuccokat gyartunk. Eleinte netscape-pel keztdtuk tesztelni, de jott a parancs a vezetestol, hogy fovesztes terhe mellett kotelezo mindenkinek mindig a legujabb IE-t hasznalni, mert a fonokseg azt hasznalja. Atalltunk arra (IE5.0). Minden jo volt. Kijott az 5.5 es akkor jott a megdobbenes, hogy a javascriptek fele mukodik, a masik fele nem. Ugyanaz a javascript az egyik oldalon mukodott, a masikon nem, pedig ctrl-c + ctrl-v-vel lett masolva.
    Masik: a 6.x-es IE-bol azert maradt ki a javascript, mert a VBScriptet akarta favorizalni a MS, es azt hitte megteheti. Aztan nem sikerult. A JVM pedig nem a javascript, hanem a java applet futtatasahoz kell.
    A tobbi stimmel.
  • Pheel
    Szerintem nem jobb egy olyan böngésző, ami egy általad kitalált scriptnyelvet jól használ. Sokkal értékesebb a szememben és mások szemében is, ha a már elterjedt scriptnyelveket kezeli megközelítőleg hibátlanul. Na ez az, amiben az explorer veri a mozillát.
    A M$ a 6-os explorerbe nem épített jscriptet, mert nem tudott megegyezni a SUN-nal, de egy mellé telepített JVM-mel jól megvan.

"Es vegul: Az IE sem mas, mint MOZILLA!!! Igy mar egy kicsit mas a leanyzo fekvese"
    Sőt! A lynx is mozilla alapú :-PPPPP
  • kako
    Pheel! A pontossag kedveert:
    Az ie nem javascriptet, hanem jscriptet hasznal, mivel nem tudott a MS megegyezni a SUN-nal es a Netscape-pel, tudniillik a javascript a Sun microsystems, es a Netscape Inc. nyilt szabvanya. A MS hasznalta, csak eppen a szabvanyoknak ellentmondoan alakitgatta at, amiert a ket emlitett ceg megvonta tole a "JAVA, es a JAVASCRIPT technologia" megnevezesek hasznalatanak jogat. Mivel nem volt hajlando meg ekkor sem valtoztatni, ezert a birosag kotelezte ra. A javascriptet tudja kezelni a Mozilla, es az Opera is, csak a szabvanytalan jscriptet nem.
    - Szerinted tehat, ha irok egy bongeszot, ami a meglevok mellett egy altalam definialt kliensoldali scriptnyelvet is kepes interpretalni, akkor az sokkal jobb, mint barmi mas?
    - Es vegul: Az IE sem mas, mint MOZILLA!!! Igy mar egy kicsit mas a leanyzo fekvese.
  • Pheel
    Akkor már csak a shockwave kellene ugye?
    Egyébként már nagyon kevés webfejlesztő fejleszt másra is, mint Explorer-re. A világ 92%-a meggyőző indok erre. Ajánlom figyelmedbe a Macromedia Dreamweaver helpjét. Köztudomásúlag ez a legjobb webfejlesztő eszköz manapság. A feature-ök között le van írva, hogy min megy. Elég kevés helyen említenek mást is és nem csak Explorer-t.
    Na de istenem, elég ha én azt használom, neked nem kell...
  • Pheel
    Nekem meg MINDEN oldalt megjelenít az explorer és nem akad. Opera bannerezik vagy fizetős. Mozilla a mai napig nem kezeli a javascriptet rendesen. Más böngésző? Nincs jelentkező?
    Dőlhetsz a kardodba...
  • Pheel
    Hasonlóak a tapasztalataim és nekem is nagyjából azóta van.
    Én egy Hauppauge WinTV Primio-val szívtam utoljára. Na azt nem vitte, bár a 2k-s drivert fel tudtam tenni. Csak éppen a kártyát nem látta. 98SE alatt pöccre ment.
  • [IceTea]
    Egyébként kb Aug közepétöl van XP a gépemen, és nem igazán tudnék róla rosszat mondani én sem. Szerintem a win2000 ( ami szerintem nagyon gáz lett végül is) képest hatalmas elölépés történt...
  • [IceTea]
    A tunerkártya-val igaz van 1-2 bibije az xp-nek, de nekem eddig még az összes fajtát ami a kezeimbe került, mind sikerült felraknom alá :) igaz kellett variálni 2000-es drv-böl meg nt-drv-böl a össze-vissza kellett másolgatnom, de megoldtható !! Szóval szerintem az sem nehezeb, mint belöni egy sendmailt :DDDDDDD
  • Pheel
    Ilyen pólókat jellemzően a linuxosok hordanak. Én sosem láttam még pl AIX-es vagy SunOS-es pólót, de a win-es is nagyon ritka és az is ilyen linuxosok által készített viccpóló. :-PPP
  • Pheel
    Képzeld, én is szeretem az egyszerűséget, nem is csicsás az XP-m. A M$ oprendszerei egyértelműen nem szervernek valók. Sosem állítottam mást. Egy WS gép pedig nem rendelkezik több hetes uptime-mal általában.
    Miben használhatóbb? Nos nagyobb az alá írt programok listája, azaz nagyobb a választék és nem csak 1 esetleg 2 progi van és kész. A manapság kiadott játékok 90-95%-a nem rendelkezik linuxos változattal. Nincs alatta NORMÁLIS böngésző. Nincs normális file-kezelője.
    Hidd el, nekem sem itthon van az a szerver...
    A hw eszközök gyártói pedig nem korlátoltak, csak reálisan gondolkodnak. Minek pénzt ölni egy olyan driver-be, amit nagyon kevesen használnak a Win-eshez képest, ráadásul ha kell nekik, úgyis megírják maguknak.
    A végén mondok egy Win-es hibát is. A tunerkártyákat még mindig nem képesek rendesen támogatni.
  • Pheel
    "Te csak fikázol és még ki sem probáltad a linuxot"
    "Na meg a másik nemtudom neked mi a fontos hogy vmi nagyon atomstabilan működjön , vagy az hogy csupa csicsa legyen , és összeomlik 2 perc alatt."

Hát tudod, ha neked az XP instabil, akkor te még azt a 2 percet sem töltötted alatta úgy, hogy egy kicsit is figyelj rá. Nekem volt linux is, windows is és most is használok linuxot, de szervernek. Ha te workstation-nek is azt tudod használni, akkor vagy lemondasz egy csomó olyan programról, amit a platformod nem támogat, vagy egyszerűen nem is tudod mit hagysz ki. Egy jól beállított hardveren a Windows NT-2000-XP vonala legalább olyan stabil, ha nem stabilabb tud lenni, mint egy linux, ráadásul használhatóbb, mivel sokkal hamarabb és jobban támogatja a legtöbb hardvereszközt. Az pedig hogy csicsás miért zavar? A hőn szeretett linuxodnak a legtöbb linuxos szerint az a fő előnye, hogy a felhasználói felülete teljesen személyre szabható. Az is tud csicsás lenni, de ha csak egy picit is kinyitottad volna a szemed abban a bizonyos időben, amíg fent volt nálad az XP, akkor észrevetted volna, hogy ki lehet kapcsolni azt a "csicsát". Ha szerinted a winXP instabil és trágya, akkor teljes szívemből sajnállak, mert korlátolt vagy és ha megadod a címed, küldök neked Linux Rulez, Tux Rulez feliratos pólókat, de neked biztosan van már vagy egy szekrénnyi. Esetleg egy Ximian Rulez? Olyanod csak nincs még...
  • An-Dee
    Szerintem meg nincs igaza
    nekem két gépem van, egyiken csak debian, a másikon debian/win98/beos
  • braindance
    OS X rülz...

Érdemes belegondolni, hogy M$ bácsi mindig a Mac-et koppintotta... :)
  • Laalee
    a linux szervernek nagyon jo, de masra tök felesleges.
  • WGL
    nalam
    1 Debian Woody
    1 Win'98
    1 badsector csomag :)
  • MuldR
    Az en gepemen van:
    1db WinXp
    1db Win95OSR2
    1db DOS 6.22 +WFW 3.11
    1db Opendos 7.03

Ha minden igaz jovoheten lesz meg 1 db Mandrake 8.1 is

Persze a WinXP kivetelevel mint VMWare virtualis szamitogepen van :P
  • Pheel
    Tippikus SG hozzáállás. Nehogy azt higgyük már, hogy a linux nem fejlődik :-)))
    Egy hete olvastam, hogy a workstation szekcióban a Win visz 8x %-ot, a DOS-é 16 %, míg a linux 2-3 %-on van. A többi rendszer elhanyagolható.
    Uraim és hölgyeim. Az ide látogató emberek legnagyobb része ilyen kategóriájú géppel rendelkezik és erre is használja. Ugyan kérem :-))))