dvd--->divx
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
ott vannak a chapter-k mellett a pipa, igen/nem
pipálsz rippelsz pipálsz rippelsz.....
ezen mi olyan fárasztó? (nem kell rá válaszolni)
Sokan emberekben hisznek, Soknak kell a pénz, a név, Soknak tudás kell, és sejtés, Szerelem és dicsõség
Most írom le harmadszorra:
kiválasztott chapter-eket akarok leszedni chapter-enként külön fájlba.
Példa: le akarok szedni X darab chaptert, X számú különálló fájlba.
Nem tartom kizártnak, hogy hülye vagyok és azért nem találtam meg a SmartRipper-ben, hogyan lehet különálló fájlokba lementeni a chapter-eket; csak azt láttam, hogy kijelölöm, milyen chaptereket, milyen audio sávokat akarok letölteni és azt leszedi a program egyetlen VOB-ba.
Mindegy, azóta már találtam egy olyan rippert, mely pontosan ezt csinálja: kijelölöm a chaptert és elmenti MPEG-ben; se többet, se kevesebbet.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
olvasnivaló: doom9.hu --> Leírások --> Rippelés (Hogy másolj fájlokat DVDrõl a merevlemezre)
Azzal csak azt lehet beállítani, hogy a VOB-okban mely chapter-ek, audiosávok, stb. legyenek benne. Azt nem, hogy a kijelölt chapterek egyenként, különálló fájlba kerüljenek.
Vagy átsiklottam valamin?

Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Van egy DVD, amirõl nem a komplett lemez kéne, hanem csak bizonyos részei. Milyen progival/-kkal lehet title-eket/chapter-eket leszedni egy DVD-rõl? Vagyis én kijelölöm, mi kell, aztán a progi leszedi nekem egyesével mondjuk MPEG-be.
Van erre valamilyen egyszerû utility vagy a VOB fájt kell darabolni?
és azért siet a hang?
még küszködök az eltolt hanggal (VDMod topicba írtam)
közben keresek avi tag editor-t, bár tudom ez már utsó lépés :)
abcAVI Tag Editor (hun)-t próbáltam, de nekem ez sem akar mûködni
ha vmi gondod van, írj ide (bár én is hótt amatõr vagyok) vagy próbálkozz a www.doom9.org vagy www.doom9.hu címen a fórummal!
sok sikert!
No good deed goes unpunished, outlander. - Azura
néhány része a klipnek szellemképes, azokat nem lehet jobban csökkenteni?
és még a filterek sorrendjérõl (ahogy én gondolom)
1. null transform (fekete szélek levágása)
2. smoother és egyéb szûrõk
3. resize ?
nagy tapasztalatom nincs, zajcsökkentést is csak tv-s felvételeken (tv-grab) végeztem (dvd-k legtöbbször jó minõségûek, vagy ha nem, a zaj szerves része a filmnek -pl született gyilkosok ff részei).
ugyanakkor néha érdemes pár szûrõt alkalmazni. ha a forrásod mégsem dvd lenne hanem tv, szivárványeffektus stb 8):
http://www.doom9.org/index.html?/capture/start.html
ha dvd de zajos, a legjobb vmi spatio-temporal smoother lenne. a smootherek 'elkenik' a képet: a térbeliek 1 képkockán belül megnézik a környezetet és 'átlagolják', az idõbeliek uezt teszik több képkocka viszonylatában, a spatio-tempral a kettõ ötvözete (az 'átlagolás' csúnya le1szerûsítés, ezért itt még vki belém fog kötni), a lényeg, hogyha van pl egy folyamatosan világosodó kék felületed, de a forrás zajos (tele van sötét és világos pöttyökkel összevissza), megkísérli ezeket úgy összehozni, hogy az eredmény olyan legyen mint az eredeti kép. persze ha túlzásba viszed, 'mûanyag' fílingje lesz a dolognak (doom3 8).
igazából ebben tippet adni nem tudok, tessék a
http://www.doom9.org/
-ot elolvasgatni, mind a leírásokat, mind a fórumot (mivel a leírás amit belinkeltél angol, gondolom nem okoz problémát). gyakorlatilag _bármi_ ami gondot okozhat, másnak is gondot okozott és a megoldást megleled ott 8).
ja, és használj xvidet 8)
csak hogy untassalak, én így csinálom:
1. dvd rip (smartripper vagy dvddecrypter, hangsávok: demux to extra file)
2. hangsáv konvertálása mp3ba (headac3he vagy besweet, kinek mi szimpatikus)
3. d2v file létrehozása (ez ugye a vfapihoz is kell), javasolt a donald graft-féle, uaz mint dvd2avi csak javított (dgindex.exe a csomagból):
http://neuron2.net/fixd2v/decodefix.html
4. módosított as script, guruk ezért leköpnének, de 1xû, hatékony és gyors:
LoadPlugin("elérésiút\dgdecode.dll")
mpeg2source("elérésiút\fileneve.d2v")
autocrop(0)
#1:1.85
#BilinearResize(512,272)
#BilinearResize(576,304)
#1:2.35
#BilinearResize(576,240)
BilinearResize(640,272)
Limiter()
1. sor: a graft féle mpeg2 decoder elérési útvonalát kell megadni, a fent említett csomag része
2. sor: d2v file elérési út
3. sor: van egy remek filter, ami levagdossa a széleket automatice. a feltelepített avisynth plugins könyvtárába kell bemásolni a dll-t
http://www.videofringe.com/autocrop/
többi: felbontások. a kívánt elöl ki kell kapni a #-t (ez jelzi, hogy a sor nem kerül feldolgozásra), a többi elé beírni ha nincs. itt találhatsz tippeket felbontásokra:
http://www.doom9.org/index.html?/bitrate_guide.htm
a fentieken kívül létezik még 1:2.45, 1.66 pl de ritkák (régi filmeknél pl 1.33, tvhez - klipek - valszleg ez kell).
limiter(): nem tom miért, de asszem kell 8)
gyakorlatilag csak a d2v file elérési útját és esetleg a felbontásnál # kivétet/hozzáadást kell alkalmazni. a vfapi se sokkal gyorsabb, de az idõt visszanyered azzal hogy _sokkal_ gyorsabb a tömörítés (virtualdubmodban használd a video/fast recompress pipát!). én egy menetet a 2000+ athlonnal 10-20%kal gyorsabban csinálok meg mint a video hossza->1 2 órás film kb 3 1/2 óra.
ennyit az as promócióról, biztosan zagyva lett, de talán érzékeltette, hogy nem olyan bonyolult mint amilyennek látszik...
folyt köv
ez egy másik leírás
Avisynth parancssoros, ami tényleg nagy segítség annak aki sokat tömörít
én csak néhány videóklipet probálok átgyúrni
csak az is gond, hogy a dvd-re gyenge minõséggel van felrakva, szóval most épp a különbözõ filtereket probálgatom, hogy melyikkel javitható valamennyire
esetleg minõségjavítás terén van valami tapasztatod?
nem próbálkozol meg avisynth-tel? gyorsabb, jobb minõség és nem a világvége megtanulni, csak elsõre ijesztõ kicsit.
2 menetes kódolás (bár én xvid-párti vagyok) amúgy: beállítod a tömörítési paramétereket a compression/divxnél és kiválasztod azt hogy elsõ menet majd berakod a munkasorba (file/save as avinál a dont run this job bekattintva) majd ugyanazokkal a paraméterekkel a tömörítõs lapon második menet és az is a munkasorba (a két file neve ne egyezzen, én 1.avi és 2.avira keresztelem õket). ezután elindítod a sort (file/job control). az elsõnél csak végignézegeti a forrást, hogy a lehetõ legjobban tudja elosztogatni a biteket, a valõs videód a 2. lesz.
vfapit szvsz cseréld le avisynthre. ha kicsit ráérzel, nagyon megkönnyíti (és megrövidíti) a munkát.
Nandub-nál lehetett megadni, hogy 2x kódoljon, elõször csak egy file-t készít hogy hova mennyi bitrate kell, majd második kódolásnál a készül el az avi
VirtualDub(Mod)-nál ezt nem lehet állítani?
illetve a divx 5.2 pro beállításánál van egy olyan, hogy encode mode: multipass, 1th pass (legördülõ menü)
gondolom ez lenne az,
egy nagy fekete képernyõs file-t kódol is, de nem tudom használni a funkciót
köszi szépen, nem ismertem a progit
a kommenteket nem tudtam mind módosítani, de keresek valami célprogit
streams/video comments
remélem elég nagy a választék 8) (én sosem használtam még mondjuk).
de Nandub-nál viszont mentésnél meglehetett ezeket adni: Title, Author, Comment stb. (ezeket MediaPlayer is látja)
utólag milyen progival lehet módosítani?
majd úgy sikerült (eléggé ronda megoldás), hogy Flaskmpeg-el áttömörítettem nem tömörített avi-ra
ami vicces lett, mert a 250 megás vob-ból, 4,5 gigás avi lett
csak azért tudtam igy megtenni mert egy 3 perces videoklipet kódoltam
majd virtualdub-al áttömörítettem, de a minõségben mintha valami nem stimmelne, szóval még dolgozok a témán
a Dvd konkrétan: Green Day - International Supervideos!
ami amerikában jött ki, de ez egy európai példány
én avisynthet és hozzá decombot használok.
FONTOS! deinterlace átméretezés, és lehetõleg minden más manipuláció ELÕTT legyen a sorban!
GordianKnot-ot nélkül is megy a dolog a csomag tartalmával
vob-ból DVD2avi + vfapi-val készítek ál-avi file-t, csak a végeredmény csíkos (interlace)
ezért ha VirtualDub-al átkódolom divx-be akkor is csíkos lesz :(
Ha profi munkát akarsz csinálni némileg egyszerûen, akkor használd a GordianKnot csomagot - és ennek is van egy egyszerûsített változata, az AutoGKnot - a full kezdõk részére.
ibrik játékmagyarítás oldala: http://ibrik.atw.hu
ezt hogy lehet kivédeni?
amúgy én most is annyit használok:
1 olyan lesz amilyet akarok (nagyobb flexibilitás)
2 beoszthatom a munkafázisokat
de lustábbaknak bátran ajánlható...
kipróbálom...
DVDx 2.0
http://www.labdv.com/dvdx/download.php
DivXt beallitva kodeknek, akarmit meg lehet csinalni, resize, crop, felirat, stb mindent es max 4-5 ora alatt megvan mindennel atmeretezesel crop stb.
Szoval erdemes kiprobalni.
Intel 386 + Copp., 16 Mb Ram, S3 8 Mb, 80 Mb winchaster, kisflopy, nagyflopy, joystickimenet, 14 colos EGA moncsi http://www.suniland.hu - ha egy kis humor kell - képek, videók, szövegek
Nekem a következõ kérdésem lenne!
Az egyik barátom kért meg, hogy tudok-e neki szerezni olyan progit, amivel divx filmbõl lehet dvd formátumot készíteni.
Tehát nem SVCD-t! Gondolom asztali lejátszón akarja megnézni.
Nem vagyok jártas a témában ezért kérdezem meg itt.
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nõkkel és halott emberekkel!
Peck's Join - .AVI-k összefûzéséhez...
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
hogy gondoltad ezt a termeszetben fizetest? felmegyunk a harmashatarhegyre es adsz 5 rongyot?
Tudtok nekem segíteni abban,hogy hogyan tudnék két .avi videót összekonvertálni eggyé?
www.vcdhelp.com
nem baj ha nem tudsz angolul minden kepekkel van illusztralva.....
Sok sikert
Eloszor is tudom hogy rengeteg dvd s topic van de teljesen rendszertelenul vannak benne a rippelesi eljarasok.Ide varom azoknak a tippjeit akik ilyennel foglalkoznak ,mit ,hogyan hasznalnak ,kepminoseg ,hang optimizalasa stb. szoval minden ami ezzel a kapcsolatos.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nõkkel és halott emberekkel!