IL-2 Sturmovik, CloD, BoS
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
Lassan a pesszimisták realisták lesznek... :) Az újdonság varázsa elég gyorsan lecsengett nálam és szerintem egyszer ebbõl egy fasza játék lehet, tankkal, vonattal, mindennel. Kíváncsi is leszek rá akkor, és még elõtte a szent peccsnél is, de nálam is kispadra került és grafika kijavítása kevés lesz, hogy újra elõkerüljön a dobozból.
Ha alapjaiban átdolgozták majd akkor talán a közösség is felpezsdül, mert jelenleg nagyon olyan, mintha ciánt is csomagoltak volna a dvd mellé. Akkor már tényleg jobb, ha nem írogatnak hetente, mert ez csak ront a helyzeten...
Holnap állítólag még cohn bandi is tiszteletét teszi majd hogy emlékeztessen mindenkit rá mekkora rossz fasiszták vagyunk.Menne inkább Komáromba hogy saját szemével gyõzõdhessen meg róla hogyan zargatják a tótok az ünneplõ magyarokat,mert eddig szinte minden évben ezt tették gondolom most sem hagyják majd ki a lehetõséget.(mondjuk magyar oldalon is akadnak akik gondoskodnak róla hogy tetõfokára hágjon a hangulat.)
\"Az állatvédők azért vannak a szőrmebundák és nem a bőrkabátok ellen, mert könnyebb idős hölgyeket molesztálni, mint a Pokol Angyalait... \"
szerintem nézz vissza két év múlva és meglátjuk :)
GOOBY, pls

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Már egy ideje uninstalláltam a Clodot, várom, hogy visszatehessem.
ASUS ROG B350-F Gaming, Ryzen R5 1600, 8GB DDR4 3000Mhz, ASUS ROG Strix RX470 4GB, Adata 920SP 128GB SSD
Ez idaig az ev mondata, tutira oldani fogja a feszultseget es a negativ hangulatot is egyben. :)
The patch can be ready in any day.
On Fridays we publish information updates about the current situation and the next game. Friday updates and patch are not connected.
But, considering negative mood of users, we can stop to publish information updates on Fridays for a while.
1C Forum
Nevetséges!
il-2.org.ru
---------------------------- Evésben nem ismerünk tréfát!
Isten áldja a pogányokat!
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
Repülök ,hogy Éljek Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... !Ólmot minden vörösbe ,had legyenek jó nehezek !!! [img]http://wotlabs.net/sig_dark/eu/nesuten/signature.png[/img]
a kötelékrepüléses szabályzatot már a HIK bõl kijegyzeteltem mondjuk még a légiharcra vonatkozót nem volt idõm átnézni:)
Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.
A kollega szakdolgozatához keres anyagokat.
Aki tud valami hasznossal szolgálni ,ne tartsa magában:)
Ezt küldte nekem privátban ,megosztom veletek is.
1. Bevezetõ rész:
- Témaválasztás miértje, célja.
- Dolgozat célja: bebizonyítani, hogy a m. kir. honvéd légierõk vadászerejének kialakítása és felépítése, a lehetõségek (elméleti, anyagi, technikai) szerint jó, vagy rossz irányba haladtak.
2. Elsõ fõ rész:
- Békefeltételek hatása a légierõre
- Kísérletek a titkos légierõ megszervezésére 1920-38
- Rejtett szervezetek felépítése, és nehézségeik.
- Elképzelések, elméletek a korlátozások nélküli légierõ felépítésére, ezen belül a vadászerõk helyzete
3. Második fõ rész:
- A hivatalossá váló légierõ szervezeti felépítése
- A szervezeti felépítés vizsgálata az anyagi-technikai-elméleti háttér valamint az akkori hadicélok és a légierõ tervezett feladatainak tükrében, különös tekintettel a vadászerõk felépítésére
4. Harmadik fõ rész:
- Elsõ harci tapasztalatok: Igló-Szobránc, Délvidék stb.
- Milyen következtetéseket vontak le ezekbõl, és milyen hatással volt ez a további szervezeti változásokra, továbbá ezeknek a változásoknak fõbb okai.
- A vadászpilótaképzés problémái és harci szabályzatok bemutatása
5. Lezárás:
- Összegzés: a lehetõségek és célok tükrében a vadászerõ szervezése, felépítése, alkalmazása megfelelõ volt e.
A bibliográfiám kicsit hanyagul van megcsinálva, meg amúgy is csak a 41 közepéig lévõ részek érdekesek, csak még nem szelektáltam ki (amikor megírtam még nem tudtam milyen idõszakot fog felölelni a dolgozat)
Bibliográfia
Vesztényi János, A magyar katonai repülés története 1919-1942. HL. Tgy. 2787
Petróczy István. A legyõzött Németország aviatikája. Tanulságok és teendõk, 1921. HIK 5271
Gaál Gyula-Vági Ernõ. A magyar repülés és a légierõs rövid története 1890-1945
Dr. Keresztes Károly. Légügyi imperializmus. Opus. Bp. 1943
Farkas István. A levegõ titánjai, centrum kiadóvállalat (évszám nélkül)
M. Szabó Miklós. A magyar királyi honvéd légierõ 1938-1945
Becze Csaba. Elfelejtett hõsök, puedlo, Bp. 2006.
Becze Csaba. Kõr Ász, Puedlo, Bp, 2007.
Szentnémedy Ferenc. A repülés, Magyar szemle társaság, Bp. 1933.
MKSZ – Légügyi közlemények
vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados: Douhet: az 19… évi háború. 31/I. 4/90.
Udvary Jenõ. Repülõtámadás páncéljármûvek és menetoszlopok ellen. 31/I. 4/103.
Tóth Elemér ny. százados. A repülõtisztképzésrõl. 31/III. 8/64.
Schwager János. A nappali bombázók harcrendje és leküzdhetõsége. 32/II. 4/101.
Schwager János. Támadás légiharcban. 32/II. 9/95.
Hinléder-Fels Jenõ. A rádi a repülés szolgálatában. 32/IV. 10/119.
Jós Ferenc ny. hadnagy. A pilóták korszerû kiképzése. 33/II. 4/128.
Kis vagy nagy ûrméretû repülõgéppuska (szerzõt elfelejtettem leírni). 33/III.
vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A vadászrepülés és a légvédelem problémái. 33/IV. 10/97.
Borbély Miklós dr. és Szabó János Fõhadnagy. A vadászrepülõ erõk szerepe a füldi és légi harcban. 34/I. 2/102.
Bencze István õrnagy. Alacson támadás. 34/III. 9/114.
vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A repülõk harca és repülõterek védelme. 35/1. 3/1174
Kistelegdy Ernõ fõhadnagy. Századkötelékek légi harca. 35/III. 7/109.
vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A vadászrepülõ mint a jövõ egységtípusa. 35/IV. 12/100.
vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A repülõk lõkiképzése. 36/II. 5/96
vit. Podhradszky Andor õrnagy. Vadászoltalom a légvédelem keretében. 36/IV. 10/97.
Erdélyszky Endre fõhadn. A pördülés. 37/II. 4/111.
Lóczy Sándor. A fordulózás és dugóhúzórepülés elmélete. 37/IV. 10/102.
vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A vadászrepülõgép a légvédelem szolgálatában. 37/IV. 10/111
vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. Légicsaták valószínûsége és az utánpótlás problémája. 37/IV. 12/105.
Fülöp István. A vadászrepülõ kiképzés problémája. 38/I. 2/135.
Scholtz Gusztáv. A repülés lélektana. 38/IV. 11/118.
Rácz Zénó fõhadnagy. A repülõ elõkiképzésrõl. 39/2. 4/106.
vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A magyar légierõ elsõ diadala. 39/II. 6/108.
Bánfalcy Ferenc vk. százados. Vadászerõk szerepe a légvédelemben. 40/II. 4/126.
vit. Eperjessy József õrn. Nagyvárosok vadászvédelme. 40/II. 5/417
Árvai László vk. száz. Bombázó repülõk harcmódja és gépfajtái. 40/II.5/436.
Schwager János. Vadászrepülõk hadmûveleti alkalmazása. 40/IV. 10/139.
vut. Palkó László. Repülõgépvezetõk kiképzése. 40/IV. 12/749.
András Sándor vk. alezredes. Gondolatok a vadászkísérethez- 41/I. 1/131.
vit. Szobránczy Aladár százados. 41/II. 4/128.
Ádám Imre százados. A repülõszázad kiképzése. 41/III. 7/116.
Szimonisz László dr. fõhadnagy. A repülés-oktatás lelki tényezõi. 41/III. 9/667.
Kisgyörgy Lajos százados. A sportlövészet bekapcsolása a repülõk lõkiképzésébe. 42/II. 6/618.
vit. Palkó László száz. A vadászrepülõk harcrendje. 43/II. 4/109.
Mocsáry György százados. Üldözõvadász vagy oltalmazóvadász. 43/II- 6/567.
vit. Palkó László százados. A vadászrepülõk alakzatváltoztatásai harcrendben. 43/III. 7/109.
vit. Szobránczy Aladár. Az üldözõvadász vagy oltalmazó vadászrepülõgép kérdéséhez. 43/III. 8/346.
Genersich Tivadar õrn. Vadászrepülõ feladatok. 43/III. 9/543.
vit. Palkó László százados. A vadászrepülõk harceljárása. 43/IV. 10/133.
vit. Horváth Gyula százados. Vadászreõpülõ feladatok – vadászrepülõkiképzés. 44/I.
Nagy Béla õrn. A légi lõkiképzés Angliában. 44/II. 4/153.
Dócy Lóránd hmtk. alezredes. támadás nagy tûzerejû harcigépekre. 44/II. 5/357.
Kistelegdy Ernõ. A repülõk alkalmazása. 35/9. füzet
Hrussóczy Gyõzõ. A légi erõk hadászati alkalmazásáról. 1938/12/104
KMSZ – kanadai magyar szárnyak
A m. kir. honv. légierõk Dél-olasz Repülõ tanfolyama. 1977
Péterdi A. János. Pilótakiképzés akkor és most. 1981
Kókai Kun Tamás. A repülõ hadapród iskloa. 1981
A Horthy Miklós Nemzeti repülõalap – pilótakiképzés 1982
Michna Gyuri esete a „Maszteng”-gel 1982
Vezérünk a bátorság kísérõnk a szerencse, Két bevetésen 27 légigyõzelem. 1982
Hogyan lõtt le Lõrincz szakaszvezetõ egy délelõtt három vadászt. 1982
Posgay Antal. Repülõtiszti kiképzés Németországban. 1985
Navigáci óra a REMOSZ-nál 1987
Gaál Gyula. Vadászok a nagy kanyar felett. 1988.
Ghyczy Tihamér. Magyar repülõ hõstettek. 1988.
Gaál Gyula. Egy elpusztíthatatlan vadászegység. 1989.
Plakolm F. – Kántor F. A magyar vadászrepülõk bevetése szovjet fronton. 1990.
A m. kir. honvéd légierõk repülõ baleseteinek kiértékelése a légierõk parancsnoka által. 1991
Orosz Béla. A magyar légierõk eljesítményei.
Sági László. Német mûszerrepülõ tanfolyam Szolnokon. 1997.
Sági László. Az elsõ repülõ fõtiszti tanfolyam. 1997.
Egry Tamás- Pintér Gyula. Messzer tanfolyam és ami utána volt. 1997.
Dr. Farkas Jenõ. Az 1944. aug. 20-án avatott repülõtisztek Me 109-es vadászátképzése.
Gaál Gyula. Vadászidény Uriv felett. 1982.
Szabályzatok (HIK katalógusszámai)
Repülõ lõ és bombázókiképzés. Tervezet. SZ.352
Repülõ szabályzat. A földi szolgálat, a repülõgépvezetés, a kötelékrepülés, a repülõfelderítés. SZ.12.717-SZ.334
Repülõszabályzat 2. füzet. A rep. felderítés. SZ.335
Repülõszabályzat 3. füzet. Harc. SZ.12.718
A vezérkari vezetési gyakorlat 1930. megbeszélése Repülõ rész. SZ.991
Gyakorlati szabályzat a repülõcsapat számára:
Gyalogsági szolgálat. SZ.341.
A repülõgépvezetõ kiképzése és szolgálata a repülõtéren. Sz.342
A repülõkötelékben való kiképzés. SZ.343
A bombázórepülõk harckiképzése. SZ.344
A vadászrepülõk harckiképzése. SZ.345
Felderítõ repülés. Sz.346.
A harc. SZ.347
A Repülõgépmeghatározó kis káté. SZ.1171
Repülõhajózás, térképismeret, térképhasználat. SZ.336
Emlékeztetõ a Héja típusú repülõgépekhez pilóták számára. SZ.3767
DB 605 A-C motor leírás SZ. 16.454
151/20 M repülõgéppuska ismertetése, mûködése, kezelése, és karbantartása. SZ.3747-SZ.332
Repülõgépvezetés. Indulás leszállás, fékszárnnyal való repülés korszerû repülõgépeken. SZ. 351
A repülõk harceljárása és közremûködése békegyakorlatoknál. Sz.1861
A vakrepülés. utasítás. (1941). Sz.338
Légi tájékozódás. (1943) Sz.340
És Zsák Ferenctõl kaptam még ezeket hogy nézzem át, még ezekbe nem tudom mi atlálható.
Nagyváradi Sándor, M Szabó Miklós, Winkler László
Fejezetek a magyar katonai repülés történetébõl
Mûszaki Könyvkiadó 1986.
Ebben sok szervezési táblázat van.
Pirity Mátyás
Mátyásföldtõl - Bankstowig
Magyar repülõ Szövetség kiadása a kilencvenes évek elején.
Pirity vadászpilóta volt és elég sokat ír a kiképzésrõl.
Magyar repülés Centenáriuma
Magyar Repüléstörténeti Társaság 2010 (MRT)
A Galambtól a Griffmadárig
A magyar katonai repülés 100 éve.
HM kiadás 2010.
Elõre is köszi a figyelmet és a segítséget:)
ez is érdekes.
vitéz Szentiványi János
Õróla konkrétan tudom,hogy részt vett benne ,és még a mai napig él.
Valaki nem tudja véletlenül, hogy a Dél-olasz Repülõ Tanfolyamról, az 1977es magyar szárnyakon kívül melyik részben van szó?
Engem konkrétan a vadászpilótaképzés (harckiképzés) része érdekelne.
köszi:)
WOT : Huntanker IL-2 : VO.102_Togyo CROSSOUT: Borharapo
www.smart-bus.hu
A miniszter a parlamenti és a közigazgatási államtitkár úrral, kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át:
Deák Bill Gyula elõadómûvésznek
Jeeeeeeeeeeeeeeeeee, bakker! El sem hiszem!!!! <#eljen>#eljen><#taps>#taps>
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Elegem lett az otthoni játszadozó milliomos amatõrökbõl,akiknek van 60 milla versenyautót, építeni de sír az 1300 forintos túlórapénzen.
Mellé minimálbéres bejelentés meg szabadságok elsunnyogása...
És emellett még napi szinten hallgathatod a hülyeségeit, mert szent meggyõzõdése ,hogy jobban ért hozzá mint te,aki jó pár éve csak ezzel foglalkozol<#nezze>#nezze>
Ha besikerül a dolog és lesz rá lehetõség akkor meglátjuk mit lehet kihozni a dologból.
De ha összeálltok páran és kijöttök akkor le lehet velük zsírozni egy gyárlátogatást,errefelé elég komolyan veszik a csapatok a rajongókat.
Én jelenleg Milton Keynes-ben lakok Itt majdnem minden hónapban csinál valami bulit a red bull racing a szurkolóknak.
A Béna.
Ha összejön,egy boxutcás hiénázást rendezhetsz majd nekem.:))
R.I.P. White Europe
"Rácsapott, mint Kukori a műmenyétre."
Ajánlom mindenkinek az Mr2 akusztik zenéit.
Ez itt a személyes indulóm.
Ma küldtem el az önéletrajzom a Williams-hez,szorítsatok nekem<#integet2>#integet2>
A Béna.
A jó pilóta egyik szemével céloz, a másikkal a 6 óráját nézi. Ha az ellenségeid lõtávolban vannak, akkor te is. Gut,Besser,Messer. Magyarán, a Messer messze a legszebb
If you ask me, you do what you want... :) Intel Xeon E5-2678 v3, 12-Core, 3300 MHz (33 x 100) | 32 Gb RAM | Geforce 1660Ti 6Gb
Zuhanó repülõn soha nincs ateista..
Nyisd meg a conf.ini fájlt, és a locale= után írd be, hogy HU. Azaz locale=HU
S lõn :)
Zuhanó repülõn soha nincs ateista..
1-2 hónappal ezelõtt írtam a PF magyarosításával kapcsolatban.Azóta sikerült beszereznem az 1946-ot,és ehhez szeretném megkérdezni,hogy hol találok hozzá teljes magyarosítást?
A másik dolog:Ez az URC3.0 mod mit javít az alapjátékon?
IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro