91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#12511 Ruszki gulágok -
#12510 Na inkább ezt nézzétek:)
http://images.google.hu/imgres?imgurl=http://rabinowich.narod.ru/museum_pg/bf109_2.jpg&imgrefurl=http://rabinowich.narod.ru/museum_pg/museum_pg.htm&h=768&w=1024&sz=183&hl=hu&start=13&um=1&tbnid=P02GfoZiBlM4AM:&tbnh=113&tbnw=150&prev=/images%3Fq%3Dbf-109%26imgsz%3Dxxlarge%26svnum%3D10%26um%3D1%26hl%3Dhu%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hu:official%26sa%3DN -
#12509 Kis feszültség keltés:
Brit "koncentrációs táborok" 1890-s évek, dél afrika, Búr Köztársaság.
USA 1942 "elkülönitési művelet" Manzanar japánok bezáráso szintén "koncentrációs táborok-ba".
Ki tud még hasonlót a "jó" oldalról emliteni??
-
#12508 Na gyerekek ,:) nem akarok történelem órát tartani DE!!
A 2.VB az nagyon komlex dolog ,és biza ebből az idő távlatból elég sok furcsaság szembetünik. Mikor is kezdődött? Pontosan Lengyelország megtámadására datáljuk ugye? Englisék azonnal hadat is üzentek Adolféknak.
Node miért csak nekik? Hiszen az Oroszok is erősen meneteltek ha emlékezetem nem csal. Na pl itt egy kérdőjel. És még reggelig lehetne sorolni,Japán belekényszerítése a háborúba stb.
A fegyverek ,meg majdnem ,hogy mindegy milyenek voltak szerintem ,nem azok döntöttek. Úgyhogy értelmetlen ezen vitatkozni,viszont gondolatokat cserélni azt érdemes.
-
Lacusch69 #12507 Én ezt nem keverném a Wehrmacht/Luftwaffe/Kriegsmarine megítélésébe. (Az SS-t kihagyom, de annak teljes egészére sem igaz)
Amúgy meg angol/francia viszonylatban: ki is üzent hadat kinek? -
Lacusch69 #12506 "A történelmet a győztesek írják..." -
#12505 El lehet látogatni a gulagokhoz, hiroshimaba, nagasakiba, és ott aztán nem lehet rájönni miért dícsérik őket. -
#12504 Próbálj nem orrfutóra szállni :D -
#12503 látogass el münchen mellé Dachauba és rájössz, hogy miért nem dícséri senki őket...
Egyébként tudtam, hogy nem bírja ki valaki... -
AarPoe #12502 Nem tudom...szerintem sem rossz gép, ezt csak hirtelen felindulásból írtam. ;) A legvalószínűbb az, hogy valamit nagyon benézek a landoláskor, de majd gyakorolni fogom. (hozzá kell szoknom a trackezéshez...)
-
kiskorúbézoltán #12501 Kötelező szidni vs. dícsérni azé' nem ugyanaz... -
nalyib #12500 Háát mindenesetre dícsérni bármit is, aminek köze van a III. Birodalomhoz, nem is tudom..:) -
kiskorúbézoltán #12499 "...aminek a veszteseit szidni máig kötelező."
Ugye azért Te is érzed, hogy ez nem egészen igaz? -
nalyib #12498 A spitet most azért említem, mert klasszikusan azzal repül a legkevésbé potens (és egyűttal legkevésbé sportszerű) játékosok nagy része. Elég azt a tényt figyelembe venni, hogy ha nekik mész náluk jobban forduló géppel, akkor SEMMIT nem tudnak felmutatni, csak húzzák a botot, ahogy megszokták.....aztán persze leesnek. Egyáltalán nem ritka, hogy maguktól...
Történelem: akkor nem értem, miért nem verték szét az egész Luftwaffét 1-2 év alatt a britek egyedül, mert a játékból valami hasonló következik.
Másrészt, én inkább semmi hasonlót nem emlegetnék tényként egy olyan háborúval kapcsolatban, aminek a veszteseit szidni máig kötelező.
De ha már a tényeknél tartunk, léteznek német gyári teszteredmények. A játékbeli német gépek ezeket sokszor MESSZE nem képesek teljesíteni, de kapszkodj, van hogy még a britek németgép-tesztjeit sem!
Vannak viszont jó kis kényszerleszállt-roncstesztek, előszeretettel küldözgetik őket Olegnek, akit szerintem rég nem érdekel az egész (igaza van).
Volt pár változtatás a játékban, amire hivatalosan olyasmit mondott, "ez így nem lesz valósághű, de ha nektek ez kell, legyen". -
kiskorúbézoltán #12497 Semmi baja a B-25-nek, nagyon jó gép az az Il-2-ben... -
Rue East #12496 ne haragudj, de akkora butaságot írtál...
mi az, h nézzük meg a háború végeredményét?
a fegyverek nem nyerik meg a háborút, ha nincs spitfire, van más helyette és a háború kimenetelén ez valymi keveset változtat
ezt a tényt hol hallottad? natgeo, disco esetleg spekt? -
TBalazs #12495 "a valóságban is jobbak voltak ... (csak meg kell nézni a háború végeredményét)"
LOL
UI1: Akkor már értem miért ilyen jó a Rata a jatékban...
UI2: Ilyenek ne nagyon írkálj ide, mert nemegyszer volt már többnapos veszekedés meg flame meg mittomén emiatt... -
AarPoe #12494 De basszus, az egyszerűen nem megy bele a fejembe, hogy a kifutópálya felett, a LEVEGŐben egyszercsak fogja magát és szétesik...és ez már a második alkalom.
Legalább most ne idegesíts má a Spitjeiddel :)) egyszerűen jobb gépek, a valóságban is jobbak voltak a német vadászoknál (csak meg kell nézni a háború végeredményét), aki ezt nem hajlandó tényként elfogadni, annak én má nem tudok mit mondani. Így van/volt.
A B-25 meg fos. :) na. -
nalyib #12493 Nem az a nemjó, hanem mikor lerepülsz 20 unott percet az üres égen, bombázol, aztán leszállás után, fékezés közben lövi sz**rá a kabint egy kóbor spitlovag...:)
Volt, hogy hirtelen támadáskor (szeretik megvárni a kilebegtetést, végülis egy repkedő bombázó még veszélyes..rájuk:D) már leszállás közben hasi lövészre kapcsoltam, mert azt igen nehéz fentről megölni.
Szintén szokd meg, hogy Ju88-ban bár a pilóta acéltrónban ül, hamarabb fog meghalni hátbatámadástól, mint a tetőlövész.....nem véletlenül tanultam meg pilóta nélkül hazavezetni. -
AarPoe #12492 MIÉRT robban fel a B-25 közvetlenül leszállás előtt, a levegőben??????? :S:S:S:S -
AarPoe #12491 Ehhez mit kell inni? Én is akarok ilyet! :))))
LOL :D -
Lebowski #12490 most komolyan nem látom átt a finoman beleszőtt feddés lényegét. -
Lebowski #12489 miért????
miért ne?:D -
Lebowski #12488 bámeg.ezé kell heinkellel bombáni.nem azzal a mocsok imperialista szarral. jáj emlékszem még 1.21 és 22es idókre amikor még azt se tudzuk miaz a b25.derégen vót az.és milyen szép volt. :D ilyen luxusjárgányokkal tanulni repülni... ezek a mai fiatalok..... :D:D:D:D -
#12487 Mennyit ittál ember? -
Lebowski #12486 :D:D:D
ezen jót dewrültem ilyen vizsgaborus illluminált péntek estén :D
reakciós fasiszta teknika :D:D:D szacsa nájsz pípöl :) -
AarPoe #12485 Egyébként ezt én sem értem, ráadásul nem túl jó dolog egy 40 perces repülés és sikeres bombázás után odabas*ni a béhuszonötöt a kifutópályára :S (igaz a kerék magasságát vétettem el, mert még sosem landoltam vele azelőtt).
Ez nálam egyszerűen fordítva működik, ez van...
---
Sebi provokáció indul... ;)) -
Lacusch69 #12484 ... ír valamiT... -
Lacusch69 #12483 KI AZ A RICHTHOFEN???
(Ha emiatt sem ír valami a fórumra, akkor vagy meghalt, vagy CS-ezik...) -
nalyib #12482 Csak nehogy szembejöjjön Richtofen egy Gladiatorral, akkor futhatunk Rómáig:D -
nalyib #12481 Én nem értem neked miért az egyszerűbb gépekkel nehezebb fel/leszállni, és fordítva..:D
Azért ugye leszállni nem nehéz a Mitchellel?:) -
AarPoe #12480 MŰKÖDIK!!! :))
Egész pici hajó kellős közepére sikerült ráhajintanom a bembát B-25tel. Más kérdés, hogy a vele való felszállást még gyakorolni kell...
-
Lacusch69 #12479 Egyébként kár érte. A szerencsétlen, fordulóharchoz szokott ellenfelek azt sem tudták, mi újság... -
VO101 tvr #12478 Ilyen a reakciós olasz fasiszta technika. Mit vársz tőle. -
Lacusch69 #12477 Kipróbáltam, amiről este beszéltünk: a Messzerek 2x7.92-ese komolyabb rombolóképességű a CR42-es nehézgéppuskáinál... -
AarPoe #12476 Köszönöm szépen, Nalyib! Az utolsó bekezdést még rágni kell, de ha ebből sem tanulom meg, akkor magamra vessek (akartam valami frappánsat, csak túl reggel van gondolkodni) :D -
nalyib #12475 Ööhát ez tényleg gyászos este volt a HúzomaBototazEmilre-brigádnak:D
Komolyan, akármit meg lehet velük tenni egy kétfedelűvel, ha nincsenek többen:) -
Lacusch69 #12474 Inkább azt meséld el, hogy tegnap micsoda félelmetes CR-42 géppár tartotta rettegésben a P40-eseket és a Hurrikat! -
nalyib #12473 Megtaláltam a ma említett bombázós hozzászólásom a másik fórumon, átírtam pár helyen mert még kézi trimhez készült.
(Kézi trimmel bombáztam eredetileg, mert ezeken a gépeken nem volt "level stabilizer", a program helpje szerint is könnyítésnek került bele. Most egyrészt azért használom mert furcsán nehéz a gépek pontos trimmelése, másrészt nem hiányzik, hogy két-három ember munkáját lássam el párhuzamosan. Tartani kell a szintet/irányt, kezelni a bombacélzót ami elmászkál, és lőni a vadászokra...)
Szóval "Röviden". Nagyjából eldöntöd milyen magasról (min. 850m, de részemről 3-4000 [8, 9, 10:D] fölött ajánlott), és ha már van tapasztalatod, kb milyen sebességgel szeretnél bombázni. Ez utóbbi a magassággal növekszik, nálam 2-3 ezer méterről 400 km/h valós sebesség alatt állapodnak meg a heinkel és a junkers is, a vadászok miatt érdemes minél gyorsabban menni.
Lehetőleg még a ráérős pillanatokban beállítod nagyjából a célzó magasságát, sebességét, és a szöget felemeled (elevation) a horizont közelébe. Nálam egymás mellé vannak pakolva shift+numpaddel, elevation (7 és 1), altitude (8,2), velocity (9,3).
Az emelkedést minél hamarabb kell letudni, célzás közben nem nagyon megy. Lehetőség szerint előre minél pontosabban beállsz a cél felé (offline ezt a rádióiránytűnek mutatnia kell, német műszerfalon ez a kis repülőgép).
Ha már látod a célokat (lehetőleg a magasra állított bombavetőben), bekapcsolod a "level stabilizer"-t (nem összetévesztendő "level autopilot" opcióval ami valamiért azt állítja, hogy a pilóta és kövészek közti váltáskor automatikusan kapcsolja-e ki és be az AI-kat.). A későbbi ki-be kapcsolgatás miatt viszont érdemes a magassági kormányt nagyjából a horizontra trimmelni.
Ha ráérsz, pontosítod közben a bombacélzó adatait. A Ju-88 #2 ülésénél, a célzókészülék alatt van két kerek műszer, a jobb oldali a valós sebességet mutatja (nem tudom, hogy:), de a sebességet igazából elég, ha nagyjából beállítod.
Ha még mindig megvannak a célok, rájuk állítod a függőleges fonalat (oldalirány), igény szerint ki-be kapcsolva a szinttartót. Mivel a célzó kisebb manőverektől is megzavarodik és helyreállásig lekapcsol (a kézikönyv szerint akár fél percre is), itt már mindent csak finoman és lassan (1-2 másodpercre így is eltűnhet, nem érdekes).
Ellenőrzöd és korrigálod a beállított magasságot, valamint a csúszásjelző golyót.
Az elevationnal függőlegesen is célra igazítod a keresztet/megvárod míg rákerül (ha sok bombát dobsz akkor a "szőnyeg" elejére természetesen), és mikor pont rajta van, megnyomod az automatika kapcsolót (bombsight automation). Ha kiírja hogy elindult de nem csinál semmit, kapcsold ki ugyanazzal, és próbáld újra. Ha mozog, de gyorsabb/lassabb, mint a cél, akkor a sebességet variálva tereld vissza, majd tartsd ott (nálam ehhez géptípustól függetlenül adagolni kell lassan a plusz sebességet). Mikor a gép jónak érzi, ledobja a bombákat. A bombaszekrényből úgy tudom csak egyetlen párat old, úgyhogy sok bombánál nyomkodni kell a kézi kioldót, amíg ki nem írja hogy elfogyott.
A bombavetőt függőlegesre csavarva 2-3000 magasságból általában még pont láthatod az eredményt, bár ezt sokszor nem érdemes megvárni. -
nalyib #12472 Ehhez a videohoz hozzátenném, hogy mikor az oldaltrimmes korrigálásról beszél, az nem egész oké.
Egyrészt, ha van már rutinod, sokkal gyorsabb egy pillanatra kikapcsolni a level stab.-et és apró döntéssel korrigálni, másrészt a korrekció után a csúszásjelző gömböt középre kell igazítani az oldaltrimekkel, különben nyilván más felé nézel, mint amerre a gép (és a bombák..) haladnak.