91307
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
#12711 No akkor mond meg nekem ,hogy mitől javult meg a dolog amikor eltávolítottam a pontosvesszőt? Én nem találok rá magyarázatot.
Semmi mást nem csináltam. -
#12710 Nem lehet hanem biztos. A gond az ezzel, hogy rosszul volt megírva az alaprutin emiatt mindig akadozást okozott olyan progiknál amik nem támogatták a 2 magos procikat. (kifejezetten pl egyes progik el sem indultak dual core procikon amíg meg nem mondtad nekik, hogy csak az 1-es magot használhatják) -> lassabb volt a 2 magos procin a játék mint az 1 magos társán. Asszem azóta ezeket a hibákat winfos frissítésekkel meg az AMD driverével orvosolták. De régebbi progiknál lehet szükséges az 2. mag kikapcsolása. (és az IL-2 azért nem mai gyerek már) -
Lacusch69 #12709 Lehet, hogy a PC megpróbálja "elosztani" a terhelést a két CPU között, ha nem kap rá külön utasítást, hogy csak az egyiket használhatja. -
#12708 Bocsánat!!!!!!!! Vari írta Tomcsinak.
Helesbítek mielőtt megkapom a magamét:)) -
#12707 Ezt Tomcsi írta a dongó fórumba. Talán ez is lehet egy megoldás.
"Hát nekem a 8800 videokártya driverébe volt a bug. A 3D settingsben van egy olyan menüpont hogy Multidisplay/mixedGPU acceleration ezt állítsd single display-re.
Plusz van egy olyan menüpont hogy Theraded optimization ezt kapcsold ki.
A 8as nvidia kártyákhoz vagy 2 hónapig próbálgattam az il2-t mire jó lett."
-
nalyib #12706 Azért furcsa az egész, mert az =1 kellene hogy legyen az a változat, ahol mindegy a pontosvessző.. ha nincs beírva, elvileg az egyes szál az alapbeállítás. -
#12705 Ez figyelemreméltó! Most Lacusch linkje is elgondolkoztatott.????????????????????????????
Lehet ,hogy pont a pontosvessző kivétele okán használja mindkét magot?
Már ha figyelmen kivül hadja a sort ? Akkor talán ez a logikus.
Faguriga legyek ha értem :) -
Lacusch69 #12704 Tom linkelte a Puma-fórumon:
http://mission4today.com/index.php?name=Knowledge_Base&cat=7 -
nalyib #12703 Lehet hogy hülyeséget mondok de a sor elején ; szerintem figyelmen kívül hagyja az adott sort.
A ProcessAffinityMask=1 pedig, egy tutorialban azt olvastam, 1-es értéknél a #1 processzort/szálat használja, 2-nél a kettest, 3-nál mindkettőt (többet a játék nem tud kezelni). Nekem 3-ra van állítva, azóta a régihez képest baromi gyorsan tölt be, és a játék is kicsivel jobbnak tűnik.
Persze normális optimalizálással lehet, hogy még jobb a végeredmény, az én P4-em csak hyper-threading, talán ezért jobb így nálam. -
#12702 Mondom nekem néha szaggatott ,de ahogy kivettem a sor elejéről a ;-őt megszünt. Az okát nem tudom . Trucker kolléga szösszenete figyelemreméltó ,majd ha lessz egy kis kedvem nekiállok és kipróbálom. -
#12701 Szerintem kissé eltértünk a tárgytól :)
Amit ajánlottam linket, az nem ún. "hibajavítás". Nem is VGA kártyákkal kapcsolatos. Pusztán arról szól, ha már van két processzorunk, ne a gép határozza meg az optomális processzor terheléseket, ha nem a felhasználó. Arról van itt szó, hogy a hardware igyekszik egyenletesen elosztani a terheléseket. Nos, itt a bibi! Én egyáltalán nem szeretném, hogy az IL-2 egyenletesen terheljen még más egyébb programokkal is együtt. A gép azt vizsgálja, hogy mind a két processzor közel azonos módon terhelödjön. Ez szerintem csak parasztvakítás. Akinek van ideje, tegyen egy próbát:
Ha van il-2, TrackIR, Teamspeak és más hasonló program, ami futtatható, nosza, indítsuk el őket. Mindent letéve tálcára, már akinek ekkor nem száll el az IL-2...
Nézzük meg az általam korábban belinkelt oldalon említett, Processor affinitás-t. Észre lehet venni, hogy mindegyik, általunk futtatott program a "0"-s processzort fogja terhelni, persze csak abban az esetben, ha úgymond, mindent hagytunk "gyári beállításon". Vagyis, hagytuk, hogy a hardware mag döntse el, hogy melyik processzort terhelje. Nos, hol van itt az optimális processzor terhelés??? :)
Mióta megtaláltam ezt az oldalt (link), szinte minden játékprogramot ilyen módon indítok. Természetesen, azokról beszélek, amelyik hagyja ezt.
Igen, észrevehető a teljesítmény javulása. mérhető is, meg szemmel látható is, hogy akadásmentesebb, szebben futnak a játékok.
Összegezve, ez nem csalás, nem ámítás. Egyáltalán nem kell használnia annak a felhasználónak, aki elégedett a gépének az adott teljesítményével és nem szeretné, ha minimális munkával, "finomhangolással" kicsit jobb teljesítményt tudna a gépéből kihozni.
Mint már korábban írtam, nem tudom, az AMD processzorok mit szólnak ezen beállításhoz. Csak a magam nevében beszélhetek. Egy Core2Duo 4600 lett így általam beállítva és nem bántam meg. -
Lacusch69 #12700 Ez a beszaggatás milyen sűrűn fordult elő, és mennyi ideig tartott?
Az enyém a 7800GT-vel néha csinál ilyesmit, olyan 20s-1perc intervallumig.
Néha meg újraindítja a gépet.
Egyik barátom szerint az Nvidia kártya és az Nforce-os alaplap "összegabalyodik", ami megfelelő driverekkel orvosolható. (Vagy így van, vagy nem...) -
#12699 Hát így is fogalmazhatsz:)
De most nekem sincs problémám vele. Nekam AMDX2 van ,lehet ,hogy intel procival nem áll fenn a helyzet,de az is lehet ,hogy a 8800 as hozta ezt elő mert előtte nem volt ilyetén problémám. A fene se tudja ,de asszem én már meg sem akarom érteni:) -
#12698 minden kétmagos procival?
én a régi amdx2-vel szívtam (ehhez van gyári dual core optimizer, mert a két mag alapból balhézik egymással néha)
mióta lecseréltem c2d-re nincs probléma -
Lacusch69 #12697 Magyarul: az Il-2 esetén többet ér a jó öreg, nagyteljesítményű, szimpla A64-es procim, mint egy komolynak számító kétmagos? -
#12696 De Sanyó azt írta,hogy pl más videókarival nem volt ilyen problémája.
Na de mindegy is nekem bevált de azért kösz a linket tanulmányozom.:) -
#12695 Nem pontos a megfogalmazás. Az általad javasolt config.ini módosítás egy jóval nagyobb "projekt" része. Már egy ideje használom. Röviden arról van szó, hogy manuálisan meg lehet határozni, több processzoros rendszerben, hogy melyik processzort milyen program használja.
A leírás alapján érdemes kipróbálni, annak, akinek van ilyen processzora.
Gyakorlatilag az Il-2 fut egyedül a második processzoron, az összes többi futó alkalmazást az egyes processzorra kell irányítani. Igy nagyobb teljesítmény jut az IL-2 részére, vagyis, kevésbé fog szaggatni.
Mint már említettem, így használom és valóban jobb teljesítményt nyújt az IL-2. Akkor kezdtem el alkalmazni, mikor a nagyobb felbontás (3840x1024) miatt szükség volt némi plussz processzor teljesítményre.
Az alábbi linken megtalálható a teljes, angol nyelvű leírás és útmutató:
Optimizing IL-2 for Multi-Core CPUs -
#12694 Megosztok veletek egy információt. Nos 8800GT karival,néha igencsak beszaggatott a játék. Nem értettem ,mivel máskor meg száguldott.
A puma fórumon találtam megoldást . Pontosabban kettőt. Az egyik egy modosított dll, a másik ,hogy a config ini-ben ki kell venni a pontosvesszőt ebből a sorból.
[rts]
ProcessAffinityMask=1
Letiltja a kétmagos procik egyik magját ,és megszünik a probléma.
Ne kérdezzétek miért van ez ,fogalmam sincs de működik. -
#12693 Ki a bánat tudja ,mi van lezárva?:) Nem mászkálok a belvárosban ,ha csak tehetem,kerülöm. Amúgy az Andrásin hasítottam.Az gyorsabb szokott lenni. -
Lebowski #12692 szabadság híd pár hónapja le van zárva lacabácsi:D:D:D gondolom a thököly úton nyomattad. otódnak nemlet vmi gondja??:D -
#12691 Nemrég költöztünk ,és itt a közelben a XVII kerben találtam egy boltot. Na mondom ez jó lesz közel van. DE az áraik!!!!!!!!!!!!Meg ,hogy rá akar beszélni mindenre ami nekik van ! Prociban,memóriában 10000 ezer különbség.Videókártya 15000. És meg van lepődve ,hogy nem ott veszem meg.
Azé egy gépnél az a 60-70 pénz már jelentős. És a hab a tortán. Náluk vettem a 8600gts-t. Nem volt 8800gt jük,oszt megbeszéltük,hogy ha majd lessz becseréljük,persze ráfizetek. Na hívnak ,hogy van vigyem a két hónapos kártyámat,gariba elintézzük. Beviszem ,erre mondja a főnök,hogy a 48 pénzért vett kártyát 20 ba beszámolja. Mondtam neki ,hogy szerintem itt ért véget a gyümölcsöző kapcsolatunk,inkább kitámasztom vele az ajtót. :) Minek néz ez? Jó lessz a gyereknek.Ja és úgy adta annó ,hogy ez egy gyárilag tuningólt (valóban ) kártya,extra hűtéssel. -
#12690 De az alapeset az igaz. Nem sokkal olcsóbb a HD,van ahol egy árban vannak.
Meg nálam az úgy működik ,hogy ülök az autóban ,véletlenül emberi időben végzek a munkával,oszt kitalálom,hogy veszek egy videókarit,mert éppen nincs semmi sürgős dolgom.:) Ha van az első helyen szó nélkül megveszem ott. Mondjuk max két helyen vásárolok. A kissebb boltokat kerülöm,nem jók a tapasztalataim velük. -
#12689 hehhe ezért szoktam beszólni a boltba, árat kérdezni, lerendelni, félretenni oszt majd csörögnek ha megjött a számomra félretett darab. -
#12688 Na jó revidiálom az álláspontom . Volt ami 6000 rel olcsóbb volt, de az éppen nem volt nekik. -
#12687 Már hogy a viharba ne lennének?
Lord ban egy ezres volt a különbség. Igaz ott 60 fölött volt minkét kari.
Aztán benéztem az AQUA-ba oszt 52 ropiért megvettem. Mondjuk nekik nem volt HD jük. Bár kicsit elegem van ám a boltokból ,vannak ám árkülönbségek rendesen. Nincs nekem időm arra ,hogy rohangáljak ide oda:) A neten meg hiába nézem az árakat,mert ha odamegyek kiderül,hogy nincs nem is volt ,elfogyott, stb. Végül is szerencsém volt mert a Lord-ba elfogyott a GT ,csak a budai üzletükbe volt még egy . Na mondom átautozom,volt még fél órám.Zuglóból at a Gellért térre. Csúcsforgalomba este fél hatkor. 5 ora 47 perckor már a szabadság hídnál voltam:) de mit adj isten le volt zárva. Pont három percre a célomtól. Futni meg nem fogok :D úgyhogy visszafordúltam ,közbe útba esett az AQUA. Na így történt:) -
bucsher #12686 nincsenek egy árban -
#12685 De nem is erről volt szó, hanem, hogy HASZNÁL Dx10-et !
Te is így fogalmaztál, és mi is erre válaszoltunk.
CSAK Dx10-et használó még nincs, a mai piac még nem is engedné. -
#12684 Olyan jatek nincs ami csak dx10 alatt fug ,nem is lesz 1 jodarabig ember!! -
#12683 és ebből melyik is VALÓBAN dx10-es? mert sztem egyik sem -
#12682 Company Of Heroes, Flight Simulator X, CoJ, Bioshock, Lost Planet, Gears of War, Universe at war.
ÉS be van jelentve még pár. -
#12681 na írjátok a dx10-es játékokat
(de ne a crysist pls) -
Solt #12680 Ha ennyiért van 512-es 8800GT, akkor tényleg az a best buy, nem vitatom! :)) -
#12679 Hehehe:) Jó kis IL2 vitát indítottam el:D
Na de én aszondom ,hogy eddig bárhol néztem a 8800gt jobb volt mint az Ati. Nos lehet ,hogy bizonyos alkalmazásokban a piros a jobb ,meg ha jól tuningolja az ember ,de én úgy látom,hogyha egyazon áron vannak akkor legalább egyazon legyen a teljesítményük . Én mint mezei egyszeri sutyerák felhasználó nem akarok bűvészkedni. Különben szó nélkül vettem volna ATI kártyát ha ugyanazt tudjamint az NV. -
Lacusch69 #12678 Sok mérget ne vegyél rá, én inkább az "egyforma" kifejezést használnám...
http://www.ddworld.cz/graficke-karty/test-ati-hd3870-vs-hd3850-vs-gf8800gt-44.html -
#12677 Akkorra meg úgyis veszek rég másikat... -
#12676 Gyorsabb is, de azt csak majd az újabb programok fogják kihasználni. -
#12675 és az is Dx9-ben lett kódolva csak Dx10 extensiont adtak neki. Ami nem ugyanaz. -
#12674 Off
Az már régen nem állja meg a helyét, hogy "dx10-et egyetlen játék használ ma, a call of juarez"
nézz csak jobban körül...
On -
Lacusch69 #12673 Ja, pont ma reggel lepett meg a számtech boltos barátom egy ugyanilyen árajánlattal egy 8800GT-re. Ráadásul beszámolja a régi 7800GT-t...
Ezek után nem vitás, mi lesz az új kártya... -
#12672 nem értek egyet
52-ért vehetsz 8800gt-t, ami majdnem mindenhol sokkal (min20-30%)gyorsabb a 3-as radeonoknál
ez pedig 6000 ft különbség
tehát ez a best buy
a radeonok egyedül dx10-ben jobbak, ott is csak extrém nagy (1900*)felbotás környékén
dx10-et egyetlen játék használ ma, a call of juarez ha felrakod hozzá a dx10 kiegészítőt