IL-2 Sturmovik, CloD, BoS

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Háát végülis be lehet rakni de ha beszabadul pár emberke aki full realba tolja és ez az lesz olyan húsdarálóvá válik a szerver h csak na. 😄 megyek hentelni 😉

http://www.lantos3d.com Lantos Dávid alias 1mp3rator alias imp99

Falconer
Te csak ne szeressé semmit! Azzal repüjj amivel lehet 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Bucser
Dedikálton nekünk sem sikerült soha coopot futtatni... Campányt lehet dogfight módban ahol zsámolja a gépeket és lehet továbbhaladni és adott számú földi és légi célpontot kell megsemmisíteni mindkét oldalnak. HA valaki teljesíti a célokat továbblép a köv küldire

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

ha kétmotoros bombázóval repülök és az egyik motort ellövik én szeretném õket külön-külön leállítani, vitorlába kapcsolni stb.

:: www.airsoft-eger.hu :: www.warfighter.hu ::

Sanyix
A complex engine managementhez nem csak a prop pitch tartozik 😉 hanem a turbo feltöltõ izélgetés, üzemanyagkeverék állítgatás, radiator birizgálás, stb.
Mondjuk a seperate cuccnak nincs nagy jelentõsége.
Sztem csak a beállított küldetéstõl függ, hogy coop e vagy dogfight e a szerver.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Sanyix
Nézzél szét ase-n, van kb 20 full real szerver külsõ nézet nélkül, és van mindössze 1 db külsõ nézetes... ennyi.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Elõrebocsátom, hogy sok tapasztalatunk nincs az online repkedésben, ezért lehet hogy hülyeségeket fogok beszélni és kérdezni <#idiota>
Amik be lettek állítva, azokat más hyperlobby-s szervereken láttam alkalmazva.
A célunk az, hogy egy normális/értelmes társaság jöjjön össze, és jókedvûen, nem anyázva töltse el az idejét a virtuális levegõben.

- Elõször is, akik elsõsorban használnánk a szervert, nem vagyunk vérprofik. Éppen ezért nem akartuk teljesen hardcore-ra állítani a szervert (egyelõre <#vigyor>
- complex management : egyrészt a neten olvasgatva az jött le, hogy a mittomén melyik patch óta nem lehet nagy elõnyt kovácsolni a prop pitch állítgatásából, ezért maradt ez kikapcsolva. Másrészt meg lásd az elõzõ pontot <#crazya>
- separate engine start : javítsatok ki, de ez asszem az lenne, hogy többmotoros gépeknél a hajtómûveket külön-külön lehet indítani/leállítani/menedzselni. Ennek sem láttuk egyelõre sok értelmét.
- minimap ikonok : a cél az lenne, hogy minimap legyen, és a csak a saját gép pozíciója legyen rajta kijelezve. Reméljük, összejön.
- a piros/kék dolgok : Egyelõre még nem sikerült rájönni, hogy lehetne azt beállítani, hogy a pirosak csak szövetséges, a kékek meg csak axis gépeket választhassanak. Amíg ez nem megoldott, addig a piros/kék dolog marad, révén hogy enélkül nagyon nem lehet megkülönböztet, hogy ki van kivel. Annyi finomhangolás még lesz benne, hogy a sajátokat messzebbrõl, az ellenséget csak közelebbrõl jelöli. Elvileg csak a pilótanév és a színe fog látszani, más nem.
- mivel nem csak harcolást szeretnénk csinálni a szerveren, ezért a cockpit-only sincs bekapcsolva. Kötelékrepülés, virtuális légibemutató, stb...
- 4.05-re biztos nem fogunk áttérni, mert tõlünk senkinek sincs meg a pe2 kiegészítõ, és nem is tervezzük beszerezni.

És most jönnek a kérdések:
- dedikált szerveren lehet cooperatív módban játszani? Amit próbáltunk, az az volt, hogy a kliensrõl a coop könyvtárat felraktuk a szerverre. Látszott is, kiválasztható is volt, konnektelni is lehetett rá, viszont már a térképen nem lehetett homebase-t választani, és ezáltal repcsit sem és repülni se lehetett. Úgyhogy ez nem jött össze <#rinya>
- van vmi módja annak, hogy a dogfight mapokon légvédelemmel ne pakolja körbe a reptereket? vagy ez csak úgy megy, hogy kieditáljuk a küldetésbõl/új küldetést készítünk AAA nélkül?
PhantomAss
Dogfight mód, fullrealisztikus, leszámítva a Ccomplex Engine Management-et, a Separate Engine Start-ot, a minimap-pal kapcsolatos kijelzéseket és a külsõ nézeteket.
hehe ez télleg full reál😮)pont a fontos dolgok vannak kihagyva ( persze mindenkinek más jön be)
jobb lenne egy télleg fullos szerver sztem ( max speed bar)... easy room annyi van már..

GOOBY, pls

Her Laca
Szerintem meg max a speed bar maradjon oszt ennyi. Tájékozódni meg meg köll tanulni,meg a gépeket sem árt felismerni. De itt egy srác honlapja aki csinál IL 2 es szervert õt meg lehet kérdezni.
http://web.axelero.hu/rnzoli/IL2DSC/intro.html
Itt megtalálhatjátok az email címét is.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Sanyix
Sztem ne legyen fullreal, külsõnézet maradjon, meg sebességmagasság cucc, meg a térképen látszódjanak a saját gépek, ennyi 😊

szerintem csak a speedbar maradjon benne, a többi legyen full real
ja és fontos, hogy érdekes küldetések legyenek benne történelmileg hû gépekkel és térképekkel

...és térjetek át 4.05-re 😊

Szerintem a full real lenne az igazán szaftos Dogfight, talán a sebességmutató kintmaradhatna bár a repülõkön van sebességmérõ :😛

Bucser
complexet tegyétek vissza szerintem meg a seperate-t is... ha már ikonok sincsennek😊

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Sanyix
Húha zsír! A complex engine management, meg a seperate engine start talán bentmaradhtna 😊

Háát ha nincs a repülõk felett kijelzés h piros v kék akkor megyek 😄

Egyelõre 60 perces ciklusok mennek rajta.
4.04m a verzió, tehát FB+AEP+PF a 4.04-ig patchelve.
Dogfight mód, fullrealisztikus, leszámítva a Ccomplex Engine Management-et, a Separate Engine Start-ot, a minimap-pal kapcsolatos kijelzéseket és a külsõ nézeteket.

A tervek szerint végleges marad.
Akinek van akármilyen tapasztalata dedikált szerverrel kapcsolatosan, attól szívesen vennénk mindenféle információkat.
Teszt jelleggel mûködik egy dedikált szerver.
gserv.indexf1.hu
Falconer
Ha csak ugy nem 😊

\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)

Sanyix
Ja legalább lenne motiváció, hogy megcsináljam a joyomat, és feltegyem újra a gémet 😊

PhantomAss
egy magyar dedikált szerver nem lenne rossz😊

GOOBY, pls

Bucser
sehogy. Pont.

Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani hogy landolás után hogy lehet újratölteni az üzemanyagot és a fegyverzetet?

Köszi
Sziasztok,
van valakinek tapasztalata az IL2 FB+AEP+PF dedikált szerverével kapcsolatosan?
Indítás, üzemeltetés, miegyéb témakörök érdekelnének elsõsorban.
Van egy vastag madzagon lógó szerver, ahol szeretnénk indítani egy dedikált szervert, ehhez kellene segítség.
Her Laca
Avval csak az UBI.com -on tudsz, amikor feltelepíted a játékot az felteszi a klienst is.Play Onlyne asszem. Na ott tudsz vele játszani. De evvel elég kevesen játszanak.Ha megszerzed az összes kiegjét akkor a HypperLobby nevû progival tudsz játszani ,ezt megtalálod bármelyik magyar virtuális század honlapján.

Rájöttem, hogy uralkodni nem is nehéz, csak trónhoz jusson az ember ebbe a tolongásba.

Trucker39
F.A.Q. 😊

Üdv!
A Forgotten Battles-nak mi a legújabb verziója? (nekem 1.22 van)
szeretnék neten is játszani vele, hol érdemes? All seeing eye, vagy GameSpy keresõvel?
Her Laca
Ja ez nálam is elõfordult régen.Szerezd meg a többi kiegészítõt tedd fel majd az összes patc-et és igérem megszünik minden hiba. Óvakodj a magyar Pacific Fighters-tõl ,mert az sajnos nem tartalmazza a merged telepítést. Az AEP et itthon nem kapod meg de az Ubi -ról letölthetõ asszem ,némi készpénzért.😊 Meg a többi is. Vagy marad a nem teljesen legális beszerzés😊 az is ugyanolyan jó .Ha magyar az FB-d akkor a nyelv is marad magyar ha mindent felteszel mert a patc ek tartalmazzák a magyar nyelvi filet.Röviden ennyi.

Sziasztok!
Bocs a hülye kérdésért, tudom, hogy sokszor kérdezték de nem találok rá választ. Dgen hiba 6-8 pálya után lefagy és kitörli a mentéseket. Van rá valami gyógy mód. A lemez eredeti bolti 1.22 verzió. Az FB-rõl van szó.
Elõre is köszönöm a segítséget.
180 mega körül van és csak mergedre megy fel

repvez
meg tudja valaki mondani hogy mekkora mérete van a PE-2-es addonnnak.(MB-ban)
Ezt csak mergedbe lehet feltenni vagy stand alon is.
Nekem egyszer volt olyan véletlenül, hogy a LI-2 szárnyának a legvégét elvitte az E Messer légcsavarja, mert késõn emeltem ki a rácsapásból. A motor nem sérült meg, de azért én ezt a harcmodort nem erõltetném. Görényem volt.

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Sanyix
Ruszkiknál full mind1... <#buck>

Falconer
Jah, azért volt az olyan közel a másik géphez 😊. De ez egyébként miért jó? Nem jobb lenne hazamenni azzal a légcsavarral?

Seaweed
Nem. Ha mar minden veszve van(pl nuku loszer) hogyan menjunk neki az ellensegnek...de nem esz nelkul...hanem akar ugy hogy mi tuleljuk (volt is ra pelda...)....es a legcsavart vagy a szarnyat fegyverkent hasznalva hogyan tegyunk kart az ellenseges gepben.

Falconer
Hogy hogyan löjük le a kormánymûveket meg a pilótát?

Seaweed
Ami kepen lathato.
Falconer
Akkor én le vagyok maradva. Mi az a Taran?

Trucker39
Azért nincs, mert itt TARAN-ról van szó.

Falconer
Alulso támadás miért nincs? Alulrol szétlöni az egyik motort, aztán amikor elkezd ereszkedni, akkor szarrá lehet lõni a következõ körben.

Seaweed
En azert csak erzek egy kis paradoxont ebben az eszmefuttatasban...Zajcsev?! A TARAN-t oroszok csinaltak! Hogy jon Zajcsev egy Ju-88-ba pl?! Valamelyik nemet mesterloveszt kellene oda emlegetnetek! Peldaul Matthäus Hetzenauer-t...
Trucker39
Ebben az esetben, a már említett AI_Zajcev honvéd már a megközelítési szakaszban el lett halgattatva egy halom kiskaliberrel. 😊

Közben AI_Zajcev a felsõ lövész helyén meg cigarettázik...<#mf1>

www.julius-kronika.atw.hu www.pannonlegio.extra.hu

Seaweed
Jobbfelso a legjobb.....husdaralo <#nyes><#gonosz1>
Seaweed
TARAN "how to" <#vigyor1>

Seaweed
Hypeeeeee <#vigyor3><#idiota><#gonosz1><#hehe>

Trucker39
Bucser-nek teljességgel igaza van. Sajnos az említett javítás kiadása óta semmiféle többlet teljesítményt nem lehet igy kicsikarni.
Dns5000: A fórum részen olvasgattam ezeket a dolgokat.

Bucser
4.04 óta szinte sememnnyire legalábbis német típuson. Jobb ha autón hagyod...

Nekem sem volt extra joyom sokáig bár én bill-el egész jól elvoltam ami közvetlen kellhetett vadászat közben az meg ráfért pár gombra 😛 (pl mert ugye a kerék leengedése nem kell harc közben)

Egy fontos kérdés mennyire érdemes eröltetni a propeller állászög manuális kezelését? Én eddig a gázt kezeltem inkább de most megcseréltem és a gáz helyére került a prop-pitch és egy tekerentyûre a gáz, bár eléggé úja kell tanulnom kezelni a dolgokat de megéri???

hmm, hol van ez a pedal leiras a dongo oldalon?

May the force serve you well!

Trucker39
A fékeket én sem használom felszállás közben. Be gurulok a pálya tengelyére, rögzítem a hátsó futót, gázt fel 100 %-ra, oldalkormányt belépem a szükséges mértékben és már megyek is.
Illetve egy esetben tényleg használom a fékeket, mégpedig ha nagy bombaterheléssel kell felszállni. A felszállási procedúra csak annyiban tér el a már említettõl, hogy a motor(ok) maximális felpörgetése elõtt (itt ugye figyelek a prop pitch értékekre is) a fékerõt 100% állítom. Igy addig nem megy sehová el a gép és nem csökkenti le feleslegesen a kifutópálya hosszát sem.
Ez a fékerõ állítás nagyon hasznos dolog. Nem tudom, próbáltátok-e már.
A lényege az, hogy HOTAS beállításoknál, be lehet állítani egy külön Joy tengelyre és igy 0-100-ig szabadon állítható a fékhatás. Ezt alkalmazom leszállás közben is. Leszállást megelõzõen, beállítom kb. 15%-ra és mikor a fútó talajt ér, máris kifejti a hatását, de nem blokkol a kerék, csak lerövidíti a kigurulást.
Mi elõtt bárki valami futurisztikus "bot szörnyetegre" gondolna, elmondom hogy nincs ilyenem. Egyszerûen zavart, hogy az USB bot használata során, a gépen a Game port teljesen kihasználatlan marad. Pedig ne felejtsük el, hogy a port alapból kezel négy, egymástól független tengelyt és négy gombot. Kis barkácsolással ezeket ki lehet használni és még érdekesebbé lehet tenni a repülés szimulációt. Nincs is szükség túl sok anyagra hozzá. Természetesen az IL-2 több botos is lekezel, ezzel nincs probléma. Úgy használtam ki a game port lehetõségeit, hogy "barkácsoltam" egy oldalkormány pedált (nem lett túl szép, de mûködik hibamentesen) az egy tengelyt igényel. A második tengely a fékszárnyat vezérli szintén lineárisan, a harmadik tengely a fékerõé, a negyediken sokat gondolkoztam, végülis a függõleges trim vált be a legjobban. A négy plusz gombot is kihasználtam. Ugynevezett mellékes, de hasznos funkciókat kaptak. Az egyik kapcsolja be a hátsó kerék rögzítését. A második a navigációs fényeket, a harmadik a mûszerfal megvilágítást és a negyedik a térképet.
igy majdnem sikerült elérni azt, hogy a botról csak ritkán kell levenni a kezemet. Pontosabban nem kell a billentyûzeten matatni a gombok után, esetlegesen a harc hevében a "félrenyúlást" kockáztatni.
Az tény, hogy nem egy X52, de akinek nem tellik rá (nekem) kis ügyeskedéssel szépen felbõvíthetti a "virtuális" pilótafülkéjét.
Amugy ezek nem az én ötleteim voltak. Úgy hiszem,illik megnevezni a forrást is:
A dongó oldalon láttam róla képeket, meg leírásokat. ott sincs mindenkinek kolbászból a kerítése. Láttam benne fantáziát és igy utólag mondhatom, megérte elkészíteni, mert élvezetesebb, megmerem kockáztatni, kicsit nehezebb is egy-egy bevetés lerepülése.
Sorry, kicsit hosszú lett. 😊 Gondoltam, hátha valakit érdekel a dolog.