91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • bralph
    dízelt
  • Solt
    Extrém túlmelegedés esetén simán besülnek a dugattyúk... a gőz hiába távozik, ha se olajnyomás, se hűtőfolyadék keringés nincs a túlhevült motorban. Láttam már így meghalni motort... :)
  • Solt
    Hát ez az!! :D Ezért melegszik tovább, ha leállítod! :)
  • VO101Tom
    A meleg motort tényleg járatni kell kicsit, ahogy írták többen is de nem alapjáraton, mert ott a hűtővizet csak lassan szállítja a rendszer. Az a része viszont, hogy a rendszer szétmegy nettó hülyeség, a 109-esben volt túlnyomás elleni szelep, max kifúj a gőz, de a rendszer nem sérül véglegesen (persze, ha sok hűtőfolyadékot veszít, attól elégtelen lehet a hűtés). Erről is vannak jó kis rajzok, ezt is posztoltam 1C-re, kiderül javítják-e. 1C bugs

Akinek kellene, de még nincs meg, a 109-es műszaki manualt innen leszedheti:
    Bf 109 E Betriebs- und Rstanleitung

Ez meg egy jó kis gyűjtemény, ha valaki nem ismerné, mentse le:
    109 myths and facts
  • Szepy2884
    igen, de a hűtőfolyadék csak járó motornál kering.
  • Solt
    Hiába megy a ventilátor, ha a hűtőfolyadék nem kering.
  • Solt
    A turbó is... :)
  • Szepy2884
    mármint a csapágyazás érzékeny a melegre
  • Szepy2884
    Ez igaz, csak a mai motorokban van egy termosztát, ami automatikusan bekapcsolja a hűtő ventilátort, így nem kell megvárni, hogy a keringés hűtse le a blokkot.
  • Svenhassel
    Inkább a turbó szokott túlmelegedni, de amúgy igen...
  • Solt
    Simán fel tudnak forrni még a mai motorok is, ha egy nagyobb terhelés után rendes visszahűtés nélkül állítod le... ( ezért vétek nőknek turbódízel autót venni! :D )
  • Fürtös
    Azért melegszik mert a hűtőközeg keringetése megszűnik a hengerfal meg továbbra is adja le a hőt rendesen leállítás után.
  • Svenhassel
    Igen, mint lentebb írtam a keringés megszűnése okozza a gondot. Csak nem hinném/hittem volna, hogy ennyire túlmelegedhet.
    Mindenesetre este kipróbálom, hogy teljesen nyitott hűtővel, 2 perc járatás után mi történik.
  • zmok
    Vagy, ha találatot kaptál égésgázok kerültek a hűtőfolyadékba, azt nem szereti.
  • Johann Wind
    Csak azt nem értem, hogy egyes modellekre miért nem lehet több légcsavartollú erőforrást szerelni, olyan csúnyák és hiteltelek ezzel 2 ágú légcsavarral. Én nem repülnék ilyen erős szélben és eleve füves leszállópályán kellene ezekkel repülni nem? Nekem a Messer, a Thud és a Gigant tetszik a legjobban.:)
  • Solt
    Megszűnik a hűtőfolyadék áramlása... teljesen normális jelenség. Akkor nem melegszik tovább, ha az üzemhőfok alá hűtve állítod le.
  • Svenhassel
    A Pumaszálláson fent lévő DB605 kézikönyv szerint 2 percig kell járatni hűtés céljából aztán le lehet állítani. Gondolom a 601-nek is kb ennyi kell...
  • Johann Wind
    Eszem ágában sincs megvenni, elég volt nekem a Vörös báró-t megvenni.:)
  • Johann Wind
    Sztem sem volt. Nem lenne értelme, mert ezek elsősorban kötelékromboló fegyverek voltak, a felvillanásuk elvakítaná a pilótát + a Mossik és Beau-k is rögtön kiszúrnák őket, nem beszélve a többi angol bombázóról és tudtommal az angol bombázók nem is kötelékben repültek. A nappal bevetett gépeknél viszont el tudom képzelni hogy felszerelhettek rájuk ilyeneket.
  • Svenhassel
    Igen ez természetes, de leállított motornál miért forrna fel? Hozzáteszem a leállítás pillanatában 85-90 fok körül volt.
  • Sanyo
    felforrt
  • Sanyo
    Az öregek azt mondták, hogy a motor indítása után, pár perc járatás után mindenképpen fel kellett szállniuk, mert a földön elégtelen volt a motor hűtése. Ellenkező esetben felfotrt a glykol.
  • zmok
    Lehet, hogy ez a gond, nem hinném, hogy csak a menetszél hűti...
  • Svenhassel
    Azért furcsa, mert miután leállítod a motort, megszűnik a "hőforrás" szóval elvileg nem melegedhetne tovább... Mondjuk megszűnik a hűtőfolyadék keringése és esetleg a blokkban lévő folyadék tovább melegedhet, de hogy ennyire... Fura.
  • LeonSilver
    Én is jártam már így. Gondolom valahogy hűteni kellene leállítás előtt a cuccot.
    Esetleg ha a tollakat a legnagyobb állásszögre állítaná az ember és úgy műteni? Persze lehet, hogy ez fasssság, nem értek hozzá :)
  • zmok
    mer' kona!
  • Svenhassel
    Hmm érdekes dologra lettem figyelmes, 109-essel leszállás után leparkoltam, járattam a motort még alapjáraton egy kicsit, normál hőmérsékleten. Leállítom és 1-2 perc múlva kiakad a hőmérő, lyukad a hűtő, elfolyik az olaj a motorból stb.
    Ez valami bug? Vagy én rontottam el valamit? Nézegettem a hivatalos fórumot de nem találtam ilyen témát.
  • Szepy2884
    Nincs a leszállásukkal semmi baj! Én is így szállok le az il2-ben
  • Szepy2884
    Még annyit Laca, hogy szívesen adok én is tanácsot, de regelj a bikemag.hu-ra. Az olyan hely a bringás körökben, mint a prohardver IT-ban. Ott is van fórum is meg piactér is és pont van egy olyan topic is, hogy "milyen bringát vegyek?"

• Szepy2884
    na most tudtam megnézni a képet. A véleményem, hogy ez a bringa nem ér ennyit. Az eredeti ár pedig még viccnek is nagyon szar!!!! Ha 60 ezret kérnek érte max akkor még elmegy de ÍGY????!!! Mivan ezen ami ennyit ér???

A kona nem szar márka, de közel sem akkora, hogy egy ilyen minimál felszereltségért ennyit kérjen.
  • LeonSilver
    Hááát, nem nagyon basszus.
    A Meszát azt nagyon elfogadnám :D
  • VO101Tom
    Bakker, leszállni egyik sem tud?
  • LeonSilver
    Micsoda fasza kis gépecskék :)

• bucsher
    azért 140 feléért már egész jó telót kapni :))
    meg a stucnit is bármikor lecserélheted magasabbra.
    kona egyébként nem egy olcsó bringamárka, pl. ezen altus első váltó van, ami kb. a legalja.
  • LeonSilver
    :D

Ezeket régen használták a szakik, ma már annyira nem divat. Sajnos.
    Ahova gyakszira jártam, ott például az idős szakik a csavarhúzót is srófhúzónak hívták.

Vagy például a vinkelslájfer az a szögmérő :D
  • Szepy2884
    én azt porlasztócsőnek ismertem, de ez a düzni rövidebb :)
  • Szepy2884
    Nem vagyunk tudatlanok, csak más közegben nevelkedtünk :)
  • LeonSilver
    A düzni meg a fúvóka ami a porlasztóban van.
  • Szepy2884
    én kormány szárnak ismertem :) Ami kormány rudat köti össze a villa nyakkal. ezért jobb a stucnit mondani, mert az egyértelműbb szerintem :)
  • Her Laca
    A sperhakni az álkulcs,vagy tolvajkulcs:) A düzni az meg fúvóka asszem.Ti fiatalok semmit sem tudtok:)