91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • VO101Tom
    Ezt csak a szerviz tudja megmondani.
  • kri1219
    Szerintetek, ha a joyomra még van 2 hónap jótállás és nagyon "húz oldalra" (nem tudom jobban megfogalmazni", akkor kijavítják vagy kicserélik ingyen?
  • majonur
    aha, ertem, wacom tablan gondolkodom mar egy ideje, valami kisebben egyelore (A5), a PS ben egeszen otthon erzem magam, eleg sokat meloztam mar vele mint dekorator, reklamgrafika, stb. Sajnos mostanaban kicsit kimaradt mivel Angliaban meloztam 4 evig, de annak nem sok koze volt a PS hez.
  • VO101Tom
    Nekem wacom táblám van. Az egérrel is lehet rajzolni, csak egy kicsit nehezebb a koszolás, maszatolás. Nemtom PS-ben mennyire vagy képben, van a Brush ablak, ott lehet shape dinamics, scattering, satöbbikkel véletlenszerű eloszlást, kicsit random ecsetvonásokat beállítani, azokat próbálgasd. Alul látod is mit csinál. Van több olyan ecset ebben a gyűjteményben, amik ezeket nagyon kihasználják, mások kevésbé, szánj rá kis időt végignézni ezeket.

• majonur
    Igen. Te?
  • VO101Tom
    Szívesen. A PS-t egérrel használod?
    Van ott egy szín-csomag is, RLM szineket adhatsz a PS swatches ablakhoz.
  • majonur
    remek! megerkezett, mar be is toltottem a fontokat, meg hozzaadtam a photoshopba az ecseteket, mukodik minden faszan :)
  • VO101Tom
    e-mailhez nagy, feltettem ide:
    CLOD skin kieg csomag
  • majonur
    koszonom! [email protected] az email cimem.
  • VO101Tom
    Na várj, akkor összeállítok egy csomagot PS ecsetekkel, satöbbikkel :)
  • majonur
    Huh, koszi szepen! Nagyon nagy segitseg ez nekem, ezeket berakom a fotboltba seged retegnek.
    A felsegjelzeseknek nagyon orulnek, az enyemet en csinaltam Corelben (fekete alapon feher kereszt), onnan exportaltam a Photoshopba, az aranyok valoszinuleg helytelenek. a Luftwaffe betutipus is erdekelne, en csak a hasamra utottem, de lesz ez meg jobb is. :)
  • VO101Tom
    Én ezt használom:
    Ezen egész jól meg lehet találni minden egyes pontot, hogy hol van a skin layeren, a vágási élek honnan hova futnak. a belépőél és főleg az ívelő igazítása kicsit macerás.

Panel finder, egy szines a skinnek, és egy ff a PS-re.
    Panel Finder

Panel finder color
    Panel finder ff

Ha kell, tudok adni felségjel sablonokat, meg windows alá installálható felségjel-betűtípusokat, hogy ne Arial-t vagy mit kelljen hazsnálni. A luftwaffe betűtípust használták a magyar gépeken is.

Amit még ajánlok, hogy oldalnézeti képre próbálj fényképeket ráfeszíteni valahogy így. Sokkal pontosabban lehzet bármilyen jelzést, feliratot, satöbbit rátenni, mint bármely más módszerrel.
  • majonur
    Mostansag kicsit rafekudtem a skin gyartasra, gyakorlaskeppen keszitettem egy "Magyar" skint is, persze fikcio. Az alapotletet Pottondy Laszlo 1944 es G-6 os festese adta.itt. es itt.
    A legnagyobb problema szamomra a szarny ki es belepo elei egymas kozelebe sincsenek a skin map on, ettol kicsit problemas ugy szinezzni, hogy ki adja mintat. Par napja talan Pogi linkelt egy kepet sajat skinrol, osszefuggo mintaval. Erdekelne, hogy oldotta meg.
  • Her Laca
    Többen megfogalmazták ,hogy szerintük is át lettek baxva:)
  • majonur
    Mar ott is?:) A nemzetkozi helyzet fokozodik, az osztalyharc elesedik, az elet nem habos torta, Pelikan elvtars.
  • Her Laca
    Elolvasgattam a fórumukat,azért nem egyöntetű a lelkesedés feléjük:)
    Kb ugyan azokat fogalmazzák meg amiket itt is.
  • majonur
    a legjobb a motor kidolgozottsaga, egyebkent is nagyon tetszik ez a feje tejere allitott V12
  • majonur
    Mondjuk szep is, meg termetes is, vagy 60 cm hosszu. Az ar az tobb borsos.
  • Her Laca
    Már mért is lenne. Csak a duma van,de a nyakam teszem rá,hogy még nincs kész a dolog,csak nem merik bevallani.
    De jókedv van,meg dolgoznak keményen (tankokon,meg vonaton:XD) ,és ez a lényeg.
  • Zpogi
    Úgy néz ki ezen a héten sem lesz patch... :(

# 758-tól
  • VO101Tom
    Mesza modellt valaki? 1:15, teljesen fém, hihetetlenül részletes kidolgozás. Mi az a potom 14500 dollár érte
  • Her Laca
    Tegnap ránéztem az Atagra egy picit.
    Nos mióta Spit II van sok új arc jelent meg.
    Az tény,hogy ez a retek gép érezhetően nagyobb teljesítményt ad a veresek kezébe, és ahogy Tom is mondta sok esély nincs ellene ha gyakorlott arc terelgeti.
    Ráadásul hiába az E4 egyszerűen mem tud az ember olyam közel kerülni,hogy az ágyúkat érdemben használhassa.
    Többször megfuttattak a szemetek.
    Aztán beültem E1 be,éd láss csodát.
    A 4 kiskalával messzebbről jóval hatékonyabban lehet pingelni őket,meg is lepődtek a spithuszárok. 2 spit2, egy spit 1,2 hurkány, és 2bomber, egy füst alatt.
    És azt vettem még észre,hogy a 4 es mintha több üzemanyagot fogyasztana mint az 1 es.
    ,Minden esetre nem olyan vidám a helyzet,érezni azt a fölényt amit a gép biztosít nekik.
    Kellett futnom párszor.
  • Lysandus
    Hát igen. Ebben az időben az amcsik voltak a turbókirályok. Éppen ezért voltak minden más gépnél jobbak az amerikai vadászok nagy magasságban.

Igen szemléletesen írja valaki a topik egyik hozzászólásában: az FW-190A BMW 801D motorjának 40 ezer láb (12 200 méter) magasan már csak 630 lóerője maradt. A BMW épített kísérleti turbós motorokat a 801-esből is. A 801J 40 ezer láb magasan 1500 lóerőt tudott, a 801Q pedig 1715-öt ugyanezen a magasságon. De ezeket a motorokat soha nem gyártották szériában, a magas költségek miatt.
  • artivizsla #52014
    FW-190 C
    FW-190 C
    FW-190
  • VO101Tom
    Aha, viszont a rajzolat legalább jó.
  • Safi70
    Nekem pedig ez: re 2000 van meg.
  • VO101Tom
    Meg is van :)
  • Safi70
    "Kutakodtam egy kicsit ez a dongós jelzés után, a neten fellelhető összes színes rajzon, könyvben és leírásban kék alapon sárga dongóval rajzolják a gépeket. A legtöbbjén Punyek jelvénye található, még maketthez adott leáztatható matricán is láttam " Mindig is sejtettük hogy Punyek V4-el történelmet is csinált..
    Porosodik nálam itt a polcon pár éve egy cseh gyártó makettje. A V4_40, Horty V4_21-esének matricái is benne vannak. Előbbihez a szokott kék alapon sárga- fekete dongós jelzést adták. A Horty gép fotóinak elemzése után ők: fehér alap, sárga -fekete dongóra jutottak..
    Még szerencse hogy idő, no meg felkészültség hiányában félretettem. Mire eljutok arra a szintre, hogy neki merek állni csak kiderül milyen matricát is kéne rá rakni.. és akkor hol vannak még a festés dilemái..
  • VO101Tom
    Szerintem igen (illetve az nem is kérdés, hogy ez igazi-e, hanem hogy a gépeken milyen századjelvény volt). Annyi különbség lehet, hogy ezen vörös körvonalat festettek minden köré (potroh teteje pl feltűnően más), ezt ki kellene még deríteni, hogy ezekből mennyi volt a gépeken.
  • fecska
    kösz az elemzést! Akkor ez az igazi?
  • VO101Tom
    Kutakodtam egy kicsit ez a dongós jelzés után, a neten fellelhető összes színes rajzon, könyvben és leírásban kék alapon sárga dongóval rajzolják a gépeket. A legtöbbjén Punyek jelvénye található, még maketthez adott leáztatható matricán is láttam

Viszont van egy olyan erős gyanúm, hogy ez teljesen rossz.

Tudom, ez a módszer azért hagy némi kívánnivalót maga után, de a fekete fehér képeken szerencsére elég jól meg lehet különböztetni egymástól a piros és a sárga színeket. Előbbi sötétszűrke, utóbbi világosszürke lesz, ha meg van valami referenciának használható szín, akkor pláne nagy pontossággal megmondható melyik melyik. A fényképek egymáshoz képest sajnos nem használhatók, más kontraszt, fényviszonyok, stb, de egy-egy képen csináltam néhány próbát (próbáltam ugyanolyan irányba álló felületekről venni a színt, hogy a környezeti fények mindegyikre ugyanúgy essenek):

Első Horthy István gépe. A dongó elég sötét, főleg az alatta festett körhöz képest. Az egyébként is nagyon világos (kb mint a felségjel szine, talán fehár vagy drapp), de az teljesen jól látszik, hogy a referenciának használt sárga törzssáv közelében sincs a dongo színe:

Mésodik képen szintén Horthy István van, ezen a törzssáv nem látható, amihez hasonlítani lehet, az az öltözete, világos színű nadrág ezen a képen is nagy kontrasztban van a dongó jelzéssel. Pedig az a nadrág biztos nem volt sárga:

Egy kicsit kihúztam a gép oldalán a jelzést, ezen a rajzolat látszik egész szépen:

A harmadik képen a jelzés szintén nagyon elkülönül a hétterétől. Betettem ide a két jelvényt, látszik, hogy a virtuális dongónál használt jelzésen a világoskék és a sárga árnyalatát alig lehet megkülönböztetni. Az előző két képen használt összehasonlítások itt is ugyanazt adják: a sárga törzssávhoz nem sok köze van, ellenben a trikolor festéséhez sokkal inkább.
    Ami viszont ezen a képen más, mint az előbbieken, az a jelvény háttere. Itt egyértelműen sötétebb, mint a felségjelzés, elképzelhető, hogy ez a drapp helyett tényleg világoskék alapon piros jelzést takar:

Mindezek után ezt tegnap elküldtem Becze Csabának is, hogy ő mit mond rá. Ezt válaszolta: "Szia, a drapp (amit Safi linkelt) az autentikus, így nézett ki a Dongó századjelvény. A színekben voltak árnyalatnyi különbségek, de a dongó maga a fekete mellett pirossal/sötétsárgával volt festve. Alapból szerintem általában pirossal, de a gépekre, külső objektumokra festett jevényt a nap is szívta, fakította."

Hogy a drappos jelvényen hol lehet a sötétsárga, arra még visszakérdeztem. Persze a legjobb egy korabeli színes jelvény lenne, de arra kb 0% az esély, hogy előkerüljön valahonnan.

Ja, és ha már Héja, tegnap találtam ezt a két képet, qrvajók:

• majonur
    Erdemes lenne megnezni Hdd sentinel -el, hogy az vajon latja a smart adatokat.

Egeszen mas ugyben: az tapasztalom napok ota az Atag on, hogy mikor E-3, E-4 et valasztok gepnek, olyankor idulaskor egyszeruen uresek a 20mm es gepagyu tarak, barmilyen loszert is valasztok, vagy akar default a Loadout ablakban, semmi valtozas.
    Felszallas elott vagyok, lenezek es pirosan vilagitanak a loszer szamlalo lampai, csak a kis kaliber mukodik. Valaki tapasztalt mar hasonlot?
  • Romeo One
    Az gondolom jelzésértékű, hogy a smart adatokat már hónapok óta nem tudja olvasni a gép. Már bootoláskor a bios is figyelmeztet erre. Nem ez az első lefagyása sem, bár eddig végül mindig sikerült valahogy újraindulnia. A bosszantó az, hogy ez egy nem túl rég Samsung, illetve a költségvetésem erre szánható nem túl nagy részéből pont nem erre akartam költeni.
  • otiq
    Menet közbeni lefagyásnál és utáni ilyen mbr hibánál előfordulhat, hogy a merevlemez döglődik. Smart adatokat ki kéne olvasni, mondjuk egy live linux (pl. ubuntu) is képes erre. Ha hibákat ír a lemezre akkor érdemesebb menteni mindent amit lehet és új vincsit venni amíg nem késő.
  • Romeo One
    Még nem. Az első progi azt se látta, mit kellene helyreállítania. A második látta a partíciót, de szerinte nincs ott semmi. A harmadik minden adatot látott rajta, viszont demo verzió lévén nem volt hajlandó helyreállítani. Kéjgen nem működött. Aztán hajnal lett, most meg dolgozok. Este újra nekiállok. Ha a játékállásokat-mentéseket sikerül kiemelnem, akkor már boldog leszek, a telepítések pótolhatóak.
  • majonur
    Na, vegul sikerul megoldani?
  • Romeo One
    Az megvolt, szerinte a lemezstruktúra sérült, és olvashatatlan...
    Pillanatnyilag partition recoveryvel próbálkozom.
  • majonur
    Aha, ertem. Szerintem nezd meg az a vinyot (G:) a lemezkezeloben, hogy mi ujsag van a particioval.
    Vezérlőpult\\Felügyeleti eszközök\Számítógép-kezelés\Lemezkezelő
  • Romeo One
    csak félig. C-re megy a win, egy másik partícióra (jelen esetben a G-re) pl a játékok. Ha lehúzom a vinyót, akkor is megy a win, csak hibát jelez, ha bármit indítani akarok, ami a G-n van.
  • majonur
    Ezt ismerem, a C: re telepited a Windowst (az en esetembe Win7), de rendszerindito fajlok egy masik meghajtora vagy masik patriciora kerulnek, nalam ez a D:, ami egy masik vinyo. Tehat ha lehuzom ezt a masik vinyot, nem hajlando bootolni a Win. Erdekes mert a C: formazva volt telepites elott, nem volt rajta regi windows.
    Egyebkent ezt az mbr visszaallitast telepitolemezrol, erdemes kiprobalnod.