91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • majonur
    Amugy azt se tartom kizartnak, hogy egy doboz gyufa ezer forintba fog lassan kerulni, amilyen iranyba haladunk mostanaban, ha mar igy szoba kerult.
  • LeonSilver
    Hát kurva nagyot tévedsz barátom. Egy doboz gyufa mellé csomagolják majd .... :D
  • majonur
    Gondoltam hogy estere csuklani fog a fekete hatos anyukaja, de tenyleg jogos, megvettem 1 eve teljes aron es mire normalisan fog mukodni 1000 forinter fogjak arulni.
  • Zpogi
    Rendesen megy a flém 1C Maddox-éknál,érdemes visszalapozgatni egy kicsit.
  • bralph
    "we can stop" && "for a while" ...ühüm.

Lassan a pesszimisták realisták lesznek... :) Az újdonság varázsa elég gyorsan lecsengett nálam és szerintem egyszer ebből egy fasza játék lehet, tankkal, vonattal, mindennel. Kíváncsi is leszek rá akkor, és még előtte a szent peccsnél is, de nálam is kispadra került és grafika kijavítása kevés lesz, hogy újra előkerüljön a dobozból.

Ha alapjaiban átdolgozták majd akkor talán a közösség is felpezsdül, mert jelenleg nagyon olyan, mintha ciánt is csomagoltak volna a dvd mellé. Akkor már tényleg jobb, ha nem írogatnak hetente, mert ez csak ront a helyzeten...
  • Willenbrock
    Bizonyos körök már lázonganak is a "Lajtán túl",nem tetszik nekik ez a rendszer :)(nekem sem maradéktalanul de ezek a dolgok igen.)
    Holnap állítólag még cohn bandi is tiszteletét teszi majd hogy emlékeztessen mindenkit rá mekkora rossz fasiszták vagyunk.Menne inkább Komáromba hogy saját szemével győződhessen meg róla hogyan zargatják a tótok az ünneplő magyarokat,mert eddig szinte minden évben ezt tették gondolom most sem hagyják majd ki a lehetőséget.(mondjuk magyar oldalon is akadnak akik gondoskodnak róla hogy tetőfokára hágjon a hangulat.)
  • bralph
    Basszus, nincs indiai programozó az 1C-nél? Sok mindent megmagyarázna! :D
  • LeonSilver
    Indiában a pi mostantól 3.2 ... :D :D
  • Feró Flex
    Ez botrányos...
  • majonur
    Azert szerencsere van meg repszim a Clod-on kivul is, bar aki ragaszkodik a II. Vilaghaboruhoz, az nem mostanaban lesz a legboldogabb, az biztos.
  • PhantomAss
    hát ott tartunk hogy én speciel már vagy fél éve eladtam a joyomat és a trackirt, a clodot uninstalláltam, mert hogy ebből nem egyhamar lesz játszható változat az biztos
    szerintem nézz vissza két év múlva és meglátjuk :)
  • Her Laca
    Én ilyet szedtem be javallom másoknak is
  • SgtChris
    Okés, amig írtam, megjött a válasz... :-(((((
  • SgtChris
    Üdv Urak! Az elmúlt időben csak nagyritkán látogattam a topicot, de érdeklődnék, hogy épp hol tartunk a "csodavárásban"? (Már ezalatt a mindent megváltoztató giga-mega-extra szuper patchet értem...)
    Már egy ideje uninstalláltam a Clodot, várom, hogy visszatehessem.
  • majonur
    "But, considering negative mood of users, we can stop to publish information updates on Fridays for a while. "
    Ez idaig az ev mondata, tutira oldani fogja a feszultseget es a negativ hangulatot is egyben. :)
  • Zpogi
    By BlackSix:

The patch can be ready in any day.
    On Fridays we publish information updates about the current situation and the next game. Friday updates and patch are not connected.

But, considering negative mood of users, we can stop to publish information updates on Fridays for a while.

1C Forum

Nevetséges!
  • Pordycus
    lobbyn nem annyira, énis orosz szerveren játszok:) ott lehet dogfight warozni:) nem kell várni csak mész és játszol:)

il-2.org.ru
  • TG Gida
    Ettől kedvem támadt újra repülni egy kicsit.Sokan nyomják még a '46-tal?
  • Nesu
    A Jó öreg RIGA szerver

• Nesu
  • Nesu
  • Pordycus
    rendben köszi:)
    a kötelékrepüléses szabályzatot már a HIK ből kijegyzeteltem mondjuk még a légiharcra vonatkozót nem volt időm átnézni:)
  • Her Laca
    itten kutakodjál még.
  • Her Laca
    Urak.
    A kollega szakdolgozatához keres anyagokat.
    Aki tud valami hasznossal szolgálni ,ne tartsa magában:)
    Ezt küldte nekem privátban ,megosztom veletek is.

1. Bevezető rész:
    - Témaválasztás miértje, célja.
    - Dolgozat célja: bebizonyítani, hogy a m. kir. honvéd légierők vadászerejének kialakítása és felépítése, a lehetőségek (elméleti, anyagi, technikai) szerint jó, vagy rossz irányba haladtak.

2. Első fő rész:
    - Békefeltételek hatása a légierőre
    - Kísérletek a titkos légierő megszervezésére 1920-38
    - Rejtett szervezetek felépítése, és nehézségeik.
    - Elképzelések, elméletek a korlátozások nélküli légierő felépítésére, ezen belül a vadászerők helyzete

3. Második fő rész:
    - A hivatalossá váló légierő szervezeti felépítése
    - A szervezeti felépítés vizsgálata az anyagi-technikai-elméleti háttér valamint az akkori hadicélok és a légierő tervezett feladatainak tükrében, különös tekintettel a vadászerők felépítésére

4. Harmadik fő rész:
    - Első harci tapasztalatok: Igló-Szobránc, Délvidék stb.
    - Milyen következtetéseket vontak le ezekből, és milyen hatással volt ez a további szervezeti változásokra, továbbá ezeknek a változásoknak főbb okai.
    - A vadászpilótaképzés problémái és harci szabályzatok bemutatása

5. Lezárás:
    - Összegzés: a lehetőségek és célok tükrében a vadászerő szervezése, felépítése, alkalmazása megfelelő volt e.

A bibliográfiám kicsit hanyagul van megcsinálva, meg amúgy is csak a 41 közepéig lévő részek érdekesek, csak még nem szelektáltam ki (amikor megírtam még nem tudtam milyen időszakot fog felölelni a dolgozat)

Bibliográfia

Vesztényi János, A magyar katonai repülés története 1919-1942. HL. Tgy. 2787

Petróczy István. A legyőzött Németország aviatikája. Tanulságok és teendők, 1921. HIK 5271

Gaál Gyula-Vági Ernő. A magyar repülés és a légierős rövid története 1890-1945

Dr. Keresztes Károly. Légügyi imperializmus. Opus. Bp. 1943

Farkas István. A levegő titánjai, centrum kiadóvállalat (évszám nélkül)

M. Szabó Miklós. A magyar királyi honvéd légierő 1938-1945

Becze Csaba. Elfelejtett hősök, puedlo, Bp. 2006.

Becze Csaba. Kőr Ász, Puedlo, Bp, 2007.

Szentnémedy Ferenc. A repülés, Magyar szemle társaság, Bp. 1933.

MKSZ – Légügyi közlemények

vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados: Douhet: az 19… évi háború. 31/I. 4/90.

Udvary Jenő. Repülőtámadás páncéljárművek és menetoszlopok ellen. 31/I. 4/103.

Tóth Elemér ny. százados. A repülőtisztképzésről. 31/III. 8/64.

Schwager János. A nappali bombázók harcrendje és leküzdhetősége. 32/II. 4/101.

Schwager János. Támadás légiharcban. 32/II. 9/95.

Hinléder-Fels Jenő. A rádi a repülés szolgálatában. 32/IV. 10/119.

Jós Ferenc ny. hadnagy. A pilóták korszerű kiképzése. 33/II. 4/128.

Kis vagy nagy űrméretű repülőgéppuska (szerzőt elfelejtettem leírni). 33/III.

vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A vadászrepülés és a légvédelem problémái. 33/IV. 10/97.

Borbély Miklós dr. és Szabó János Főhadnagy. A vadászrepülő erők szerepe a füldi és légi harcban. 34/I. 2/102.

Bencze István őrnagy. Alacson támadás. 34/III. 9/114.

vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A repülők harca és repülőterek védelme. 35/1. 3/1174

Kistelegdy Ernő főhadnagy. Századkötelékek légi harca. 35/III. 7/109.

vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A vadászrepülő mint a jövő egységtípusa. 35/IV. 12/100.

vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A repülők lőkiképzése. 36/II. 5/96

vit. Podhradszky Andor őrnagy. Vadászoltalom a légvédelem keretében. 36/IV. 10/97.

Erdélyszky Endre főhadn. A pördülés. 37/II. 4/111.

Lóczy Sándor. A fordulózás és dugóhúzórepülés elmélete. 37/IV. 10/102.

vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A vadászrepülőgép a légvédelem szolgálatában. 37/IV. 10/111

vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. Légicsaták valószínűsége és az utánpótlás problémája. 37/IV. 12/105.

Fülöp István. A vadászrepülő kiképzés problémája. 38/I. 2/135.

Scholtz Gusztáv. A repülés lélektana. 38/IV. 11/118.

Rácz Zénó főhadnagy. A repülő előkiképzésről. 39/2. 4/106.

vitéz Szentnémedy Ferenc vkszt. százados. A magyar légierő első diadala. 39/II. 6/108.

Bánfalcy Ferenc vk. százados. Vadászerők szerepe a légvédelemben. 40/II. 4/126.

vit. Eperjessy József őrn. Nagyvárosok vadászvédelme. 40/II. 5/417

Árvai László vk. száz. Bombázó repülők harcmódja és gépfajtái. 40/II.5/436.

Schwager János. Vadászrepülők hadműveleti alkalmazása. 40/IV. 10/139.

vut. Palkó László. Repülőgépvezetők kiképzése. 40/IV. 12/749.

András Sándor vk. alezredes. Gondolatok a vadászkísérethez- 41/I. 1/131.

vit. Szobránczy Aladár százados. 41/II. 4/128.

Ádám Imre százados. A repülőszázad kiképzése. 41/III. 7/116.

Szimonisz László dr. főhadnagy. A repülés-oktatás lelki tényezői. 41/III. 9/667.

Kisgyörgy Lajos százados. A sportlövészet bekapcsolása a repülők lőkiképzésébe. 42/II. 6/618.

vit. Palkó László száz. A vadászrepülők harcrendje. 43/II. 4/109.

Mocsáry György százados. Üldözővadász vagy oltalmazóvadász. 43/II- 6/567.

vit. Palkó László százados. A vadászrepülők alakzatváltoztatásai harcrendben. 43/III. 7/109.

vit. Szobránczy Aladár. Az üldözővadász vagy oltalmazó vadászrepülőgép kérdéséhez. 43/III. 8/346.

Genersich Tivadar őrn. Vadászrepülő feladatok. 43/III. 9/543.

vit. Palkó László százados. A vadászrepülők harceljárása. 43/IV. 10/133.

vit. Horváth Gyula százados. Vadászreőpülő feladatok – vadászrepülőkiképzés. 44/I.

Nagy Béla őrn. A légi lőkiképzés Angliában. 44/II. 4/153.

Dócy Lóránd hmtk. alezredes. támadás nagy tűzerejű harcigépekre. 44/II. 5/357.

Kistelegdy Ernő. A repülők alkalmazása. 35/9. füzet

Hrussóczy Győző. A légi erők hadászati alkalmazásáról. 1938/12/104

KMSZ – kanadai magyar szárnyak

A m. kir. honv. légierők Dél-olasz Repülő tanfolyama. 1977

Péterdi A. János. Pilótakiképzés akkor és most. 1981

Kókai Kun Tamás. A repülő hadapród iskloa. 1981

A Horthy Miklós Nemzeti repülőalap – pilótakiképzés 1982

Michna Gyuri esete a „Maszteng”-gel 1982

Vezérünk a bátorság kísérőnk a szerencse, Két bevetésen 27 légigyőzelem. 1982

Hogyan lőtt le Lőrincz szakaszvezető egy délelőtt három vadászt. 1982

Posgay Antal. Repülőtiszti kiképzés Németországban. 1985

Navigáci óra a REMOSZ-nál 1987

Gaál Gyula. Vadászok a nagy kanyar felett. 1988.

Ghyczy Tihamér. Magyar repülő hőstettek. 1988.

Gaál Gyula. Egy elpusztíthatatlan vadászegység. 1989.

Plakolm F. – Kántor F. A magyar vadászrepülők bevetése szovjet fronton. 1990.

A m. kir. honvéd légierők repülő baleseteinek kiértékelése a légierők parancsnoka által. 1991

Orosz Béla. A magyar légierők eljesítményei.

Sági László. Német műszerrepülő tanfolyam Szolnokon. 1997.

Sági László. Az első repülő főtiszti tanfolyam. 1997.

Egry Tamás- Pintér Gyula. Messzer tanfolyam és ami utána volt. 1997.

Dr. Farkas Jenő. Az 1944. aug. 20-án avatott repülőtisztek Me 109-es vadászátképzése.

Gaál Gyula. Vadászidény Uriv felett. 1982.

Szabályzatok (HIK katalógusszámai)

Repülő lő és bombázókiképzés. Tervezet. SZ.352

Repülő szabályzat. A földi szolgálat, a repülőgépvezetés, a kötelékrepülés, a repülőfelderítés. SZ.12.717-SZ.334

Repülőszabályzat 2. füzet. A rep. felderítés. SZ.335

Repülőszabályzat 3. füzet. Harc. SZ.12.718

A vezérkari vezetési gyakorlat 1930. megbeszélése Repülő rész. SZ.991

Gyakorlati szabályzat a repülőcsapat számára:
    Gyalogsági szolgálat. SZ.341.
    A repülőgépvezető kiképzése és szolgálata a repülőtéren. Sz.342
    A repülőkötelékben való kiképzés. SZ.343
    A bombázórepülők harckiképzése. SZ.344
    A vadászrepülők harckiképzése. SZ.345
    Felderítő repülés. Sz.346.
    A harc. SZ.347

A Repülőgépmeghatározó kis káté. SZ.1171

Repülőhajózás, térképismeret, térképhasználat. SZ.336

Emlékeztető a Héja típusú repülőgépekhez pilóták számára. SZ.3767

DB 605 A-C motor leírás SZ. 16.454

151/20 M repülőgéppuska ismertetése, működése, kezelése, és karbantartása. SZ.3747-SZ.332

Repülőgépvezetés. Indulás leszállás, fékszárnnyal való repülés korszerű repülőgépeken. SZ. 351

A repülők harceljárása és közreműködése békegyakorlatoknál. Sz.1861

A vakrepülés. utasítás. (1941). Sz.338

Légi tájékozódás. (1943) Sz.340

És Zsák Ferenctől kaptam még ezeket hogy nézzem át, még ezekbe nem tudom mi atlálható.
    Nagyváradi Sándor, M Szabó Miklós, Winkler László

Fejezetek a magyar katonai repülés történetéből

Műszaki Könyvkiadó 1986.

Ebben sok szervezési táblázat van.

Pirity Mátyás

Mátyásföldtől - Bankstowig

Magyar repülő Szövetség kiadása a kilencvenes évek elején.

Pirity vadászpilóta volt és elég sokat ír a kiképzésről.

Magyar repülés Centenáriuma

Magyar Repüléstörténeti Társaság 2010 (MRT)

A Galambtól a Griffmadárig

A magyar katonai repülés 100 éve.

HM kiadás 2010.

Előre is köszi a figyelmet és a segítséget:)
  • Her Laca
    Az utolsó Vitéz Szentiványival szerintem sok kérdésre választ ad.
  • Her Laca
    Itt találsz utalásokat is asszem.
    ez is érdekes.
    vitéz Szentiványi János
    Őróla konkrétan tudom,hogy részt vett benne ,és még a mai napig él.
  • Pordycus
    Sziasztok!
    Valaki nem tudja véletlenül, hogy a Dél-olasz Repülő Tanfolyamról, az 1977es magyar szárnyakon kívül melyik részben van szó?
    Engem konkrétan a vadászpilótaképzés (harckiképzés) része érdekelne.
    köszi:)
  • tothgyorgy
    Hát ideje is lenne.
  • Solt
    Az ákos kertészt megfosztják díszpolgárságától, Deák Bill lovagkeresztet kap... még a végén helyre billen a rend! :)
  • Her Laca
    Helyes.
  • LeonSilver
    ....
    A miniszter a parlamenti és a közigazgatási államtitkár úrral, kimagasló színvonalú munkája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adta át:

Deák Bill Gyula előadóművésznek

Jeeeeeeeeeeeeeeeeee, bakker! El sem hiszem!!!!
  • V43 1105
    Köszi
  • Fürtös
    Hát végül is ezért jöttem ki Angliába...
    Elegem lett az otthoni játszadozó milliomos amatőrökből,akiknek van 60 milla versenyautót, építeni de sír az 1300 forintos túlórapénzen.
    Mellé minimálbéres bejelentés meg szabadságok elsunnyogása...
    És emellett még napi szinten hallgathatod a hülyeségeit, mert szent meggyőződése ,hogy jobban ért hozzá mint te,aki jó pár éve csak ezzel foglalkozol

Ha besikerül a dolog és lesz rá lehetőség akkor meglátjuk mit lehet kihozni a dologból.
    De ha összeálltok páran és kijöttök akkor le lehet velük zsírozni egy gyárlátogatást,errefelé elég komolyan veszik a csapatok a rajongókat.
    Én jelenleg Milton Keynes-ben lakok Itt majdnem minden hónapban csinál valami bulit a red bull racing a szurkolóknak.
  • Her Laca
    Mé csak neked? Megyünk csapatostul mint a hiénák:))
  • V Domino #52323
    Hajrá

Ha összejön,egy boxutcás hiénázást rendezhetsz majd nekem.:))
  • acidrain
    Sztem elég az utolsó patch-et, de ha nem javul meg, akkor telepítsd az alapoktól sorjában.
  • Her Laca
    Már ahhoz a Williams-hez?
  • Fürtös

Ajánlom mindenkinek az Mr2 akusztik zenéit.
    Ez itt a személyes indulóm.
    Ma küldtem el az önéletrajzom a Williams-hez,szorítsatok nekem
  • Nesu
  • kri1219
    Az egészet telepítsem újra, vagy csak a peccset csomagoljam ki? Amúgy modok nincsenek 1 se.