91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Johann Wind
    A legalsó képen a leg♠abb motoros.:)
    De várom már a MotoGp szezonkezdést, a hétvégén végre kezd a Superstock is Győrfi Alan-al.:)
  • istikovacs76
    Köszönöm szépen. Én nem láttam, hogy animáció, de te legalább látod. Fasza az a 480-as felbontás, én csak, hogy mozog valami azt vettem ki.
  • Szepy2884
    Én nem vagyok sas szemű, de szerintem jól megkülönböztethető a számítógépes animáció a valódi archív felvételektől...
  • Szepy2884
    Köszönjük Lacusch, de ha legközelebb ironizálsz, akkor azt jelezd valamelyik emotion smiley-val :) Fél napon keresztül néztelek hülyének
  • istikovacs76
    Sziasztok !

Sasszeműeket kérdezné,, hogy vajon mit lő 0.10-től 0.30-ig a hind? Csak mert mozog. Emberek, (esetleg az orosz-afgán háborúból), vagy tevék/lovak?
  • Lacusch69
    Akkor kifejtem.

Elsősorban: sokan nem ismerték fel, hogy ironikus poén...
    Másodsorban: két éve nem motorozom, csak ha a Simsonommal horgászni megyek. Más motorom már nincs is.

Az utcai motorozásban is adódnak olyan szituációk, hogy emelkedik a hátsókerék, nemcsak a saját szórakoztatásunkra.
    Ez az emelkedés a fékezés intenzitásán kívül sok mindentől függ még, pl. jelentősen szerepet játszik benne a tömeg, a tömegelosztás, a tengelytáv, az első gumi jellemzői.
    (Mondjuk, ha Laca továbbra is chopper/cruiser vonalon gondolkozik, ilyennel nem kell számolnia).
    Viszont az utóbbi 20 év sportmotorjai (900RR megjelenésétől számítva, a 2 mázsa körüli teletankolt tömeggel/ 1400mm körüli tengelytávval) már elég könnyen "stoppiznak", ha vészfékezni kell (vagy csak ezt akarjuk)
    Természetesen mind a két féket kell használni, de a hátsónak nem a valós fékhatás a szerepe, hanem sokkal inkább a kitörés (mármint oldalra elindulás, mielőtt valaki félreérti) megakadályozása, valamint, ha levegőben van a kerék, a fordulatszámának a csökkentése.
    Elég ránézni egy sportmotorra: 120-as első gumi, 2x320mm tárcsa 4-6-8 dugattyús féknyergekkel, 180-190-200-as hátsó gumi, 1x220-as tárcsa, 2 dugattyús féknyereggel. Normál esetben 50-50% körüli tengelyterheléssel (vezető nélkül)
    Miért is? Mert annyira előre kerül a fékezéskor a súlypont, hogy az első gumi szétlapul, nagyon nagy felületen tapad, a hátsó gyakorlatilag csak egy keskeny kis folton ér le, már amikor leér.
    Viszont a legkisebb fékhatásra is nagyon könnyen blokkol, emiatt nagyon óvatosan kell vele bánni.
    Nem véletlen (aki vezetett ilyen motort, az tudja), hogy mondjuk 60km/h-s gurulásnál az első féket egy ujjal meghúzva szinte azonnal megáll a motor, de csak a hátsó fékre igen erősen kell lépni, hogy blokkoljon a hátsó kerék.

A versenyt ne teljesen keverjük ide: egy versenymotor jóval könnyebb, a gumija messze az utcai gumik felett tapad, a fékei más dimenzióba tartoznak, a tengelytávja rövidebb, súlypontja más.
    Egyszer láttam egy 200-0km/h tesztet a PS c. újságban. Jónéhány utcai motort próbáltak, egy 911-es Porschét és egy világbajnokságon induló SBK Kawát.
    A 911-es nyert (micsoda meglepetés...), a versenymotor csak a középmezőnyben végzett, a nagyon erős átfordulási hajlama miatt. (Megjegyzés: a tesztelők közt német hosszútávú vb versenyzők is voltak)

Most be kell mennem a gyerekhez...

• bralph
    "Csudás" ez a fehér il2... :(

Pár éve idehaza is ki volt állítva a Dottore egy korábbi bringája és elszíneződött, viseletes volt a hátsó féktárcsa. Okozott némi fejtörést a szakmai közönségnek, hisz' "nem ezt tanultuk".
    Aztán csak kiderült, hogy a kigyorsítások alatt lehet vele kivasalni a teljesítményleadás "gödreit-huplijait", annak minden veszélyes vagy gumira káros hatásával. Persze ez a régi gp technika és nem tudom hol tart most egy stock fejlődésben, milyen irányba mentek, de nem hiszem, hogy egy pályanapon sokat taposnának a fiúk a ringen.
    Országúton a kettő együtt a legbiztonságosabb, de a kombinált fék plusz ABS kéne legyen a kötelező!
  • Szepy2884
    Lacusch véleményével én sem értek egyet, és igazán nem is értem hogy ezt ő hogyan értette, de ha kedve van majd kifejti.
  • Svenhassel
    Én általánosságban írtam a hátsó fékről, a motorversennyel csak példálóztam. De mint írtam is nem a legjobb példa... De egyébként a versenyzők is használják a hátsó féket, szóval nem felesleges az a hátsó fék. De túl van ez már ragozva úgy hiszem.
  • acidrain
    Versenyt mondtál, nem utcai motorozást. Az egészen más.
  • Szepy2884
    De, igazad van Gida mester, nem akartalak letorkolni csak felbaxtak amikor írtam. Nem neked szántam, de így jött ki. Bocs még 1x.
  • Svenhassel
    Igen ám csak ezek álló képek... mozgó képen látnád, hogy valójában pattog a hátsó kerék nem a levegőben áll. Mondjuk őszintén a versenyes példám nem a legjobb, mert van olyan versenyző aki féktávon csak ritkán használ hátsó féket.
    De nem akarok (itt) erről vitázni. Utcán, utcai motorral az első és a hátsó fék használatával a legrövidebb a fékút. Ez tény. És akkor még nem is beszéltünk mi van akkor ha poros, csúszós az út...
  • Sanyo
    CoD hírek, a javítás megjelenéséről egyelőre semmi konkrétum.
  • acidrain
    Intenzív fékezésnél bizony ez történik:

• LeonSilver
    Ez alap. A zskaton már néhány éve volt fent.
  • VO101Tom
    A kamion alatti átcsúszásról jut eszembe. Nemtom láttáok-e, best movie scene ever! Micsoda színészi játék, effektek, és vágás...:

2:00-tól
  • TG Gida
    Tisztában vagyok vele,de reagálni azért lehet nem? Egyébként meg vészfékezésről volt szó,amit kanyarban nem igazán illik próbálgatni,hacsak nem egy kamion alatt akarunk hason átcsúszni.
  • Willenbrock
    Akkor ez az oka mert az nekem is 2Gb.Azt hittem ha offline-ban bírja akkor online-ban is.
  • mijki
    Nekem akkor fagyott le ott, amikor még csak 2GB RAM volt a gépemben.
  • Willenbrock
    A repka-ra sikerült belépni,ott a térkép nem tetszik.Az atag-ra is beléptem de mikor addig jutok hogy elkezdem a gép festését beállítani lefagy.
  • Willenbrock
    Multi közben van a hiba,mikor szerverhez akarok csatlakozni általában 99% betöltöttségnél vagy nem sokkal az után hogy sikerül csatlakozni jön rögtön a hiba.Single repülésnél nincs gond.
  • majonur
    hat, akkor valami nem stimmel, en pl. launcher.exe hibat meg csak multiba lattam, nem tul gyakran, pedig van vagy 300 repult oram single+multi.
  • majonur
    a legutobbi patch a 1.05.15950 steam telepiti automatikusan elvileg, ha ezt irja ki a menu jobb also sarokban, akkor rendben vagy.
  • Willenbrock
    A legutóbbi patch hogy települ-teljesen automatikusan? Mert mikor feltelepítettem a játékot,belépett a steambe 70%-ig gyorsan feltelepült aztán utána mintha nem a lemezről települt volna a vége.A verziószám 1.05 akkor feltelepült a patch? Azt olvastam hogy van launcher exe hiba de mindíg azonnal mikor belépek? Valami nem stimmel.
  • majonur
    ja, mar emlekszem ez a modszer akkor segitett nekem mikor nem lattam a szervereket, ures volt a client lista, a launcher.exe hiba az jelentkezik neha, majd talan a messiah patch segit rajta :), addig figyeljuk az egboltot, hatha megjon egy pentek este, nagy feny csova kisereteben.
  • majonur
    ha jol emlekszem hasonlo hibara tanacsolta Tom, hogy torold ki a cahche mappa tartalamat, hatha segit, bajod nem lesz belole mar probaltam, de gondot nem okozott.

c:\Users\neved v.szamitogeped neve\Documents\1C SoftClub\il-2 sturmovik cliffs of dover\cache\
  • Willenbrock
    Eddig 2X próbáltam az ATAG szerverre csatlakozni,mindkétszer lefagyott a program:egyszer ismeretlen okból egyszer a launcher exe miatt.(5 Mbit/sec sebességű netem van)Nem lenne rossz program ez ha nem lenne szar :/
  • majonur
    Mivel van erre nehany Diablo fan ezt nekik. Szerintem en Witch dokival nyitok, van egy jo kis Necromancer felling-je, a 2. ban is az volt a kedvencem.
    Bocs hogy off.
  • mijki
    Április 1-i tréfa :D
  • mijki
    OFF:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

World of Dragons remélem csak trollkodnak ezek a ....ok. Mert ez elég gáz...

• Svenhassel
    Elhiszem, de akkor nem tudom, miért mond ilyen sületlenségeket...
  • Romeo One
    Amennyire tudom, Lacush nem kívülről ismeri a motorversenyeket...
  • Svenhassel
    Na ez úgy baromság ahogy van... ilyet is csak a "potya motorosok" szoktam mondogatni... Nézz csak meg egy motorversenyt ott se lóg a levegőben a hátsó kerék. Az igaz, hogy köbö a súly 10% ha rajta van de a fékezésben még így is segít...
  • Szepy2884
    Hidd el előfordul csak nem mindegy merre és hol jár az ember. Amúgy nem neked írtam.
  • otiq
    Elkészült a Legend of Grimrock old-school labirintusos rpg. Most csak 12$ és steamen is megjelenik. Régóta nézegetem az oldalukat, mert már az elején megtetszett amit csinálnak.
  • otiq
    Basszus ezt nem akartam beírni. Törölje valaki.
  • otiq
    otiq
  • TG Gida
    Fékezz sokat kanyarban:)
  • Szepy2884
    Itt most nem a streetfightról van szó :D

Most komolyan. Az elsőfék az elsődleges fék a hátsó pedig támogat. A kettőt 1xre kell használni, elosztva az erőt. Ha csak az elsőt használod drasztikusabb mint ha csak a hátsót. Példáúl kanyarban.
  • Lacusch69
    Szepy, rendes motoron a hátsó fék csak Kresz-tartozék, mert fékezéskor a hátsó kerék a levegőben van...