91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Lysandus #58542 Oké, de azt tudod, ugye, hogy Mező Imrét például hátulról érte a végzetes lövés? És nem egy 10 éves gyerek lőtt! :-) -
Johann Wind #58541 Anyai nagyapám egyszerű gazdálkodó volt, épp hogy az élete rendbe jött, volt földje lova és be akarták léptetni a TSZ-be, amit ő nem akart. Ekkor a falu a rendszerváltás után is köztiszteletben álló tagjai, behívták, mondván majd beszélgetnek erről. A beszélgetésből az lett, hogy addig taposták a lábát, amíg alá nem írta a belépési papírokat, ezután haza ment és fel akarta akasztani magát, de a nagymamám megmentette. Az apai nagyapámnak pedig olyan munkája volt, hogy az elvtársak be akarták léptetni a pártba, neki viszont esze ágában sem volt belépni. Ezért megfigyeltették és amikor legközelebb behívták a szemére vetették, hogy templomba járó, ami igaz is volt. Erre nagyapám azt mondtam, hogy mivel őt megfigyelik, ezért ő nem megbízható személy és így nagy sajnálatára, mint nem megbízható egyén, nem is léphet be a pártba.:):) Ezt az elvtársak tudomásul vették, nagyon sajnálták a dolgot, megértették és az ügy ennyiben is maradt, így a nagypapa nem lett párt tag.:):):) -
Na még egyszer:) Ez biztos így volt ahogy mondod.
Én nem ezt vitatom.
De a konkrét esetben két tizenéves gyerek lövöldözött poénból a sorban állókra. Nem értem evvel most mi a baj,van ilyen és mindig lesz is. Én nem azt mondtam,hogy mindennapos volt az ilyen dolog ,de igenis előfordult.
Voltak atrocitások amúgy máshol is amiket a hatalom a későbbiek folyamán kiragadott és ezekkel is alátámasztva az ellenforradalmi propagandát nagy dobra verte ,holott tudjuk nem ez volt a jellemző sőt.
De most meg ne essünk már át a ló túloldalára ,hogy tagadjuk azon dolgokat amik megtörténtek. Nem fekete és fehér minden tekintetben ez az egész. -
Lysandus #58539 Oké, de én is voltam már zavaros helyzetben az utcán, és hidd el, nem mindig tudni pontosan, hogy ki mit csinál. Sőt, három ugyanazon a helyszínen lévő ember később négyféleképpen láthatja a dolgokat, és a legszebb, hogy ráadásul mindegyiknek igaza van.
Egy biztos: 1956-ban, a forradalom napjaiban a helyzet normalizálódása az ávósoknak nem volt érdeke. Volt még pár fegyveres ÁVH-ás különítmény a városban, és ezek válogatás nélkül tüzet nyitottak mindenkire. -
Biztosan ,de mint mondottam sokan ,sokfélék jutottak fegyverhez,köztük gyerekek is és ne hidd,hogy mind józanul gondolkodó volt. Voltak mint minden ilyen esetben olyanok akik visszaéltek a kezükbe került "hatalommal"
Én még mindig jobban hiszek faternak,mint bárkinek ez ügyben,ott volt végig élte megtapasztalta,és abban az időben is beszélt róla amikor erről nem lehetett.Legalábbis szűk családi körben ha szóba került.Tizenévesen már nagyjából minden elmondott és 1975 ben már én úgy tudtam,hogy forradalom volt.Nem Pozsgaytól tudtam meg. -
Lysandus #58537 Nem mindegyik bújt el. Amikor az oroszok elkezdtek egyezkedni Nagy Imréékkel, akkor ez sokuknak nem tetszett. Elkezdtek lőni mindenre és mindenkire. Többek között civilekre. -
Solt #58536 Azt semmiképpen! -
Lysandus #58535 Legalább elfelejteni ne kelljen, hogy kik és mit tettek... -
Solt #58534 Ennyi... :) Oszt most be is fejezem, mielőtt belinkelem pető, földes, és a többi jómadár összefonódását, múltját, stb! :D -
Én ezt tudom,de azok fater szerint nem ávósok voltak,én meg elhiszem neki.
Az ávósok elbújtak akkoriban(egy nagybátyám mint mondtam az volt) és csak miután vége lett mindennek merészkedtek elő. Tipikus férgek jelezném)Anyám legkisebb testvére Sanyi bátyám civil ruhát csempészett be az akkor még ostromlott rádió épületébe mert két testvére ott volt bent és így élték túl. Nem vagyok büszke családom ezen ágára! jelezném. -
Lysandus #58532 Valóban. De ahogy egy klasszikus mondta: "The price of freedom is eternal vigilance". :-) -
Ez is jó -
Solt #58530 Bármennyire is nyavalygunk a mostani helyzetünk miatt, azért annak örülhetünk, hogy nem ilyen időkben kell élnünk. -
Lysandus #58529 Civilekre az ávósok lőttek.
A Kossuth téren is az ávósok kezdték a lövöldözést. A tömeg épp virágot adott az oroszoknak. A Földművelésügyi Minisztérium tetejéről lőttek bele a tömegbe és az oroszokra. Az oroszok meg azt hitték, hogy a tömegből lövik őket. Utána jött a vérfürdő. Mondjuk a pletykák szerint a minisztérium tetejéről egy bizonyos Pető apuka és Földes apuka lőtt a civil tömegbe... -
Solt #58528 No igen, vannak olyanok, akiket a tények zavarnak... :) -
Még egy két apám által mesélt történet.
A felfordulásban sokan ,sokféle ember jutottak fegyverhez. Voltak olyanok akik a kenyérért sorba állókba lőttek (nem oroszok) ,mesélte ,hogy eleinte az orosz katonák nem nagyon lövöldöztek ,nem tudták mi várható,jöttek a harckocsikkal az utcákon ,aztán ahogy egyre másra gyulladtak ki ,(aszonta öreg ,hogy nagyon picire összeégtek a benne ülők) akkor már úgy hatoltak,hogy befordultak egy utcába ,ott belőttek pár házba ágyúval és mentek tovább. Később már vége volt mindennek az öreg inas volt a finommechanikában dolgozott és gyalog ment egy orosz tank direkt ráfarolt mögötte egy lámpaoszlopra és az pont felé dőlt de pár tíz centivel mellette csapódott le. -
Lysandus #58526 Akkor már kezdem érteni, hogy miért zárták be a politika topikot. :-))) -
Solt #58525 Nem akarok a zsebedben turkálni, de E8400 alá én már nem vennék semmit. LGA775-re már nem is nagyon van új deszka... vagy csak ilyen nagyon alap. Ne foglalkozz vele már szerintem. -
artivizsla #58524 Kicsit OFF : Nem tudna valaki ajánlani olyan alaplapot, ami :
LGA 775 ( E8400 )
DDR 3 ( 1333 MHZ )
PCI 2.0
Nekem sehogy sem jön össze a három feltétel, főleg a PCI 2.0. -
Solt #58523 Igyekeztem szofisztikáltan fogalmazni... :)) -
artivizsla #58522 A linkelt Index-es videóban az elején rögtön elmondják, hogy nem a rendszert akartak megdönteni, csak élhetőbbé tenni azt. Kádár és az oroszok tanultak ebből a leckéből.
-
És hogy milyen elkeseredettek voltak akkor az emberek egy példa.
Fater mesélte,ott volt látta,egy kiskatona határőr jött haza és zöld parolija volt,mint az ávósoknak. Egy ember kiáltotta,hogy itt egy ávós és ott helyben meglincselte a tömeg. Mesélt sok érdekeset az öreg lévén végig tanúja volt az egésznek.Akkor a DOB utcában laktak mama ott volt házmester.
-
Lysandus #58520 :-)))))))))))))))))) Maradjunk a PC keretei között, de azért mondjuk el, amit el kell mondani... :-))) -
Lysandus #58519 Nem mindenki tekinti magyarnak a Rákosi-rendszer vezetőit. :-)))
Egyébként a nyugati hozzáállásról van Cseh Tamásnak egy másik 56-os dala (szerintem zseniális):
Egyébként meg minden józan ember tudja, hogy a kocsmában nem azért kell néha verekedni, hogy győzzünk, hanem hogy békén hagyjanak... -
Solt #58518 Próbálok finoman fogalmazni... érdemes megnézni azoknak a származását, akik "magyarként" ártottak nekünk. Érdekes "leánykori" nevekre lehet bukkanni. -
Na erről van itten szó! 

Aki abban az időben azt hitte,hogy hazánk el tud szakadni a szovjet blokktól,(vehetjük gyarmatnak is) az nagyon megtévesztett ember volt.
Táplálta ezt a téveszmét a nyugati propaganda is,de mint aztán ki is derült pont leszarták mi lesz itt . És igen annak a viszonylagos "jólétnek" az alapjait bizony azok az emberek rakták le a vérükkel erősítve ezt az alapot akik szembe mertek szállni a hatalommal. Nagy volt az elégedetlenség akkoriban hiszen Rákosi (ezért meg is fedték Moszkvában) túltett még az oroszokon is,minden tekintetben. Hiába a magyar (ezt direkt írtam kisbetűvel) izmusok vezetői ,mindig nácibbak ,kommunistábbak ,kapitalistábbak ,akartak és lettek is a példaképeiknél. -
Lysandus #58516 A Kádár-rendszer paradoxona, a "gulyáskommunizmusa" nagy részben azoknak köszönhető, akik '56-ban a vérüket adták. A ruszkik kénytelenek voltak rájönni, hogy lehet basztatni a magyart, de nem biztos, hogy megéri. Így aztán lazítottak a gyeplőn... De ehhez kellettek azok, akik hajlandóak voltak nekimenni a tankoknak a Molotov koktélokkal...
vagy:
-
Sidewinder #58515 Mi történt veled,csak nem elkapott valami vírus,hogy orosz terméket ajánlasz?:) Amúgy komolyra fordítva a szót a Kaspersky az egyik legjobb,ha nem a legjobb antivirus és internet security program fejlesztő a világon.
itt
és itt
A Kaspersky Internet Security 2012-nek fel szokták róni,hogy hiába a leghatékonyabb,de van,hogy nagyon megfogja a rendszert.Nagyon ritkán én is tapasztalom. Ezt valószínűleg a fejlesztők is tudták,ezért csináltak rá kimondottan játék üzemmódot. Ha azt bekapcsoljuk akkor biztosan nem fogunk miatta anyázni, mondjuk szimulátorozás közben.A Kaspersky legnagyobb hátránya szerintem,hogy nincs ingyenesen használható változata. Mondjuk tudomásom szerint semmilyen komoly vírusirtónak nincs ilyen.Arról nem is beszélve,hogy néha még a semmire sem jó szarokért is vagyonokat kérnek,ami csak azt a rossz indulatú programot nem engedi be,ami nem is akar bejönni. -
zmok #58514 *Azt a tapsikoló smiley- az utolsó mondat végére szántam, hogy a ..csába került oda? -
zmok #58513 Apám 56-után 3évig "élvezte" az ávh vendégszeretetét.(Ezt csak a halála után tudtam meg!) 
Nagyapám évtizedekig spórolt, hogy nyithasson egy cukrászdát, nagy nehezen összejött.Pár hónappal a nyitás után a kibaxott komcsik elvették, szabályosan bele betgedett.
Az akkori párttitkár fiacskája most a kollégám...
Próbált velem haverkodni, de mondtam neki,hogy ne erőltesse...
A középiskolában 2nap után kirúgtak a kisz-ből (hál' Istennek!!!
), és jól beírták az ellenörző könyvbe, hogy rendszer, és társadalom ellenes.
-
artivizsla #58512 Ez volt a kádári rendszer paradoxona, hogy amikor a nagyszülők vagyonát elvették, de a gyerekek később mégis "felemelkedhettek" ( továbbtanulhattak, vezető beosztásba kerülhettek ), a mai szülői generáció jelentős része mégsem visszatekintett a családot ért sérelmeire, hanem a saját életét tekintett előrelépésnek.
Igazából a 60-70-es években értük el azt, hogy senkinek nem kellett fázni és mindenki jól lakhatott az országban - lehet, hogy lassan visszasírjuk még ezt - és ez masszívan beleivódott az emberek gondolkodásmódjába. Az én szülei is a történtek ellenére masszív MSZP szavazókká váltak, pedig kialmoltak rendesen mindkét nagyszülő alól. -
Sokan sokféleképp élték meg azt az időszakot.
Apai nagyapám kovácsmester volt,és a Gróf mittudomén kinek a gépésze az uradalomban. 7 gyereket tartott ,és nevelt fel 2 műhelye volt. Háború után inkább feljött pestre és itt helyezkedett el mert baxtatták az életét.Pedig volt főldjük ,állatjuk ,mindenük. Másik nagyfaterék a másik véglet. Ő Székely ,világ életében hőbörgött mindenért,hol a csendőrök verték ,hol az ávósok. A lényeg sose fért a bőrébe ,és bár tanult volt kubikolásból tartotta el a családot. Aztán nem sokkal a háború után meg is halt . Anyámék nagyon szegények voltak,a fiúk hamar dolgozni kezdtek ,és majd mindegyik katonának ment. Őket kiemelte az akkori rendszer ,ők meg hű kiszolgálói lettek. Az egyik nagybratyesz Ávós lett (sose szerettem az öreget,állítólag durva egy ember volt ) ,a másik a végén a szentendrei laktanya parancsnoka ,a harmadik ,nagy cég kűlkeres csúcsgórélya.a negyedik Kádár testőrségét vezette,később a BM főiskolán valami csúcsgóré lett. Na szóval ezek az emberek meg bármit megtettek a hatalomnak. Fater nem is volt ,és ma sincs jóba velük:))Már amelyik még él.
Mesélte,hogy volt családi ebéd nagyinál,és alig bírta ki röhögés nélkül amikor az egyik mély áhítattal ejtette ki Hruscsov elvtárs nevét,amikor pedig később bukott a kopasz akkor ugyanez köpött egyet amikor a nevet kimondták. Szóval csak azt akartam érzékeltetni,hogy emberek ,családok ,mind másként élték meg azt az időszakot,volt akinek átok,volt akiknek áldás volt.
-
artivizsla #58510 Mind a két nagyapám részéről érintett volt a család.
Az egyiknek volt 10 hold földje, persze, hogy nem akarta bevinni a tsz-be, mint ahogy egyik paraszt sem, pedig agitálták ( baxtatták )őket folyamatosan. Aki nem bírta idegekkel elviselni, hogy elveszik a földjét, azok a vasúti átjáróban a vonat elé feküdtek. Nagyapa is ezt hajtogatta állandóan, nem kis frászt hozva a családjára, de aztán szerencsére nem tett meg. Ugrott a 10 hold, fogat, állatok, tehát minden, ami egy parasztnak az életet jelentette.
A másik nagyapa alföldi iparos - szíjjártó - volt 10 gyerekkel, akik kitanulván a mesterséget, szintén ugyan ezt csinálták az otthoni műhelyben plusz még segédek is voltak alkalmazva. Azt tudni kell, hogy a háború előtt szinte minden bőrből készült, ami ma műanyagból és gumiból. Az alapanyagot egy pesti zsidó kereskedő szállította, ők feldolgozták, majd az aratás után, amikor a parasztoknak volt pénzük és tudtak fizetni, rendezte ő is a számlát a kereskedővel.
A háború előtt volt már annyi pénze nagyapának, amiből akart venni egy 200 holdas tanyát és amikor erről beszélgetett a kereskedővel kapott egy jó tanácsot tőle, amit meg is fogadott. A jó tanács az volt, hogy ne vegyen most birtokot, mert nagy változások következnek a világban - ekkor még nem volt háború - várjon még vele egy kis időt.
A többit már mindenki ismeri. Háború, államosítás, kuláklista stb.
Aztán a 70-es évek végén, mikor már nagyapa nem élt, a fiuk hazamentek segíteni a nagymamának, mert összejött egy csomó férfimunka a házon és a ház körül, többek között a házhoz épített wc teteje is megrogyott. Amikor lebontották a tetejét a cserepek alatt iszonyú mennyiségű pengőt találtak, amit valószínűleg nagyapa rejtett el valamikor és aztán nem merte már elővenni utólag.
UI : A telek egy alföldi város főterének a szélén állt, nem kis méretű lévén még jó befektetésnek is tűnhetett volna, de nem a 90-es évek közepén, Magyarországon, főleg nem az alföldön. Évekig hirdetve volt, végül 3,2 M ft-ért ment el, majd a következő évben az új tulaj 40 M ft-ért eladta egy élelmiszerbolt hálózatnak, aki egy nagy boltot épített parkolóval együtt a telken. Azóta egyszer voltam ott átutazóban, elég furcsa érzés volt a parkolóban sétálgatni és visszagondolni arra, hogy milyen is volt ez a telek hajdanán. -
artivizsla #58509 Ez a sorozat is nagyon érdekes :
1. rész
2. rész -
sakkay #58508
-
Én már kirepkedtem magam:) Szerintem nincs is nálam több órát repült egyén itt az sg-n:)874 óra ha jól nézem. Majd ha megint leszünk sokan és lesz kivel együtt repülni akkor talán újra nekiállok. -
sakkay #58506 Ez igazán kár. Én meg éppen mostanában kezdtem el vele repkedni igazából.
Remélem azért hamar kijön a folytatás..lehet karácsonyra. -
Bárcsak úgy lenne:) Nem erről van szó. Majd a későbbiekben veszek mindkettő említettet ,de most csak leteszem a lantot egy időre.Majd ha kijön a folytatás ,és minden jó lesz akkor lehetséges beinvesztálok újra ,de már alig játszom vele,unalmas egyedül,így meg minek porosodjon a cucc.
Kedvem sincs elindítani ez az igazság. -
sakkay #58504 Rájöttem Laca...
megjött az új vaddisznó joyod, meg van egy tr.5-ös. Ennyi.
-
Ami 1956-hoz vezetett (I.)
Ami 1956-hoz vezetett (II.)
Ami 1956-hoz vezetett (III.)
(Kuruc.info)