91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Aham... ;) -
Töltsd le a virágboltit .. -
Még valami! A fraps az 30mp-et vesz fel csak? :( -
artivizsla #61978 Ezt ismerte valaki ?
-
Köszi Laca!!! -
A játékban levő alkalmazással,utána visszajátszom és fraps al a nekem tetsző jeleneteket felveszem,utána Any videó converterrel tömörítem,majd feltöltöm a tecsövedre a darabokat és ott van egy videó szerkesztő ,vágó progi és avval összerakom,meg zenét teszek alá.
Lehet van egyszerűbb is de én csak ilyen parasztosan tudom:))) -
majonur #61975 Ez le tudja szedni a védelmet, de ez csak demó.
Viszont a piratebay en találsz full Pdf unlock pogit. -
Laca, mivel rögzíted a videókat? FARPS??? -
artivizsla #61973 Ez is egy érdekes kis füzet, az éjszakai vadászokról. -
artivizsla #61972 Nem tudom nyomtatni. -
Szép bizony!
Itt egy működő példány. -
A Gugliban is van rengeteg találat a KM Siegerin-re
Már tényleg kíváncsi vagyok, hogy működik -e és mennyit érhet? :) -
Johann Wind #61969 Grat, nagyon jól néz ki.:) Van egy Casio-m, vízálló, beépített számológépes, nem akarod velem elcserélni?;););) -
:)
Itt a [URL=http://images.cloud.worthpoint.com/wpimages/images/images1/360/0511/27/360_cd045b8367b272b9e8e42ee9260e1fbd.jpg]"nagykép" az eBay-es óráról.[/URL]
A számlapja elég kopottas a Lacushéhez képest és a mutatója is másabb. -
Johann Wind #61967 Megelőztél.:) Én is haditengerész órára gondoltam és a számsor alapján hogy katonai, de biztos NEM voltam benne, mert nem láttam rajta a "sasmadarat" sehol.:) -
A világért nem akarok beleszólni a nagyok dolgába, de ez egy német haditengerészeti óra. KM Liegerin.
Ö lenne az!
Ami képeket linkelt Lacush69, jók azok, csak jobbklik és megnyitás új ablakban-ra adja a teljes felbontást, így szerencsésebb lett volna linkelni:
Kép 1.
Kép 2.
Kép 3.
A kép megjelenítése után katt rá és szép nagy lesz :)
-
Szepy2884 #61965 első ránézésre '30-as kora '40-es évekre saccolom a gyártását. Ezt a mutatók és számlap stílusából patinájából és a tok feltételezett méretéből következtetem. Olyan 35-32 mm átmérőjű igaz?
A kép sajnos nagyon rossz minőségű és a szerkezetet is látni kellene, mert így kívülről bármi lehet, és a feliratot sem tudtam kivenni. Ha még működik, az szép tőle de véleményem szerint túl nagy értéket így félig látatlanban is kijelenthetem, hogy nem visel. Talán pár ezer forintot ha érhet. A 20 forint mindenképp jutányos volt :) A tok anyagára sem tudok következtetni de gondolom az arany szín az csak fényjáték. Bocs, de nagyon rossz a kép. -
Ennek komoly értéke van .. az igen.. szép óra.. Helyedben rendbe rakatnám, és vennék rá egy szíjat.. mert ez ez .. csoda.. :) -
Lacusch69 #61963 No Szepy, akkor szagértsed...
A karórám a mindennapi használatból:
kép1
kép2
kép3
Anyám 20 (azaz húsz) forintért vette egy ócskástól, persze egyiküknek sem volt fogalma, hogy mi ez...
(A szíjat én csináltattam rá, nem eredeti) -
Viszont ugyebár aki Lugert kobozott el, és később hadifogoly lett majd Lugert találtak nála a németek.. nos helyben agyonlőtték sok esetben. -
Szepy2884 #61961 Órákkal kapcsolatban bármikor szívesen megszakértek 
Szintén csak érdekességként, Hartmann egyszer épp annak köszönhette átmeneti fogságba esését, hogy egy kényszer leszállás alkalmával túl ráérősen szerelte ki a fedélzeti órát. Ugyanis a pilótákank ilyen esetben a két legfontosabb dolgot kötelezően elkellett távolítaniuk idegen területen való landoláskor: a rádiót és az órát. Még akkor is ha a gépet amúgy megsemmisítették. Szóval egy ilyen alkalommal Hartmann az óra kiszerelésével bíbelődött amikor látta, hogy egy német teherautó tart a leszállása helyszínére. Már túl késő volt amikor észrevette, hogy a német teherautót oroszok zsákmányolták.
Abban az időben az órák nem voltak annyira elterjedtek mint manapság. Különösen a karórák nem. És különösen oroszországban nem. Egy jó karóra egyet jelentett a svájcival vagy némettel mint a két fő óragyártás hazája. Nem engedhette meg magának akárki csak aki jobb módú volt. Az óravásárlás sem volt mindennapos ezért valamilyen nevesebb alkalomhoz kötödött. Pl ballagás, évforduló és innentől egy életen át elkisérte a tulajdonosát, sőt öröklődött is.
Az olyan német gyártók mint a Stowa, Glashütte, Junghans, Hanhart stb beszállítói voltak a német hadseregnek, de még ezeket az órákat sem kapta meg akárki. Csak a tiszteknek és a pilótáknak járt. Ezért szegény német katonákat előszeretettel fosztották meg órájuktól hol szépszóval vagy inkább erőszakkal a ruszkik. De még a szövetséges katonák is! Nem csak holmi háborús szuvenírként hanem komoly használati értékükért szerették elkobozni a Luger pisztolyt, a Solingen bicskákat (a svájci késhez hasonló) és persze az órákat. -
Köszi. A megszakértést is :) A stoppert még a clod kiadás elején sikerült kijavíttatni velük (pontosabban a percgyűjtőt, az másodpercet mutatott, hogy milyen logika alapján találták ezt ki, nemtom :) , sajnos a lünettát nem alakították forgathatóvá, pedig kértem azt is. Hogy a korona vagy alatta a gomb működteti, azt igazat megvallva nem figyeltem, én hotas gombra tettem a stoppert, ha kell onnan használom. Egyébként remek kis óra, karácsony előtt megtapiztam egy eredeti, teljesen működőképes példányt én is. -
Szepy2884 #61959 Nagyon korrekt bemutató Tom, gratulálok hozzá! 
A fedélzeti stopperhez lenne csak egy kis kiegészítésem. A külső "forgatható gyűrű" mint megfogalmazással nincsen baj de a finomság kedvéért szakszóval "lünettának" nevezik. A 6 óránál lévő stopperhez tartozó segédkijelzőt "percgyűjtőnek" nevezik de amúgy helyesen definiáltad hisz magától értetődik. A szintén 6 óránál, de a lünetta alatt elhelyezkedő nagy gomb a játékban ugyan a stopper start/stop funkcióját látja el, de a valóságban az az úgy nevezett "korona" amivel alap esetben az óraszerkezet felhúzását lehet elvégezni - mint akármelyik analóg óra esetében - viszont ha az idő beállítását is eszközölni szeretnénk, akkor azt az 5 óránál található kis piros színű pecek (ennél jobb megfogalmazást sajnos én sem ismerek
) lefelé húzásával tudjuk végrehajtani. Ekkor a koronát mindkét irányba tudjuk tekerni azaz az óra járásával megegyezően és ellentétesen, hogy kényelmesen és pontosan tudjuk a mutatókat beállítani. De ha a kis pecek vissza van tolva alaphelyzetbe - mint ahogy a játékban is látható - akkor csak a felhúzás működik. Ez egyfajta jól megfontolt biztonsági elem, ami megakadályozza az óra elállítódását.
Tehát a valóságban stopper indítását/megállítását és lenullázását a korona alatt található gombbal tudjuk szabályozni.
Szintén csak érdekességként jegyzem meg, hogy az óra és a stopper kezelését kesztyűben is viszonylag kényelmesen lehet használni. Ehhez pedig rendkívül masszív és robosztus mechanika és szerkezet társul, hogy az óra ellenálljon az akár igen durva behatásoknak is. Magyarán nem kell különösebben aggódni, hogy a durva kezelés esetleg rugó töréshez, korona szakadáshoz vagy a stopper nyomógomb valamilyen károsodáshoz vezet. -
Nincs, de ez nekem csak németül volt meg. Miért kellene a jelszó kiszedés? -
Lysandus #61957 Ügyes!!!
-
artivizsla #61956 Tom, ez nincs meg véletlenül jelszóvédelem nélküli formátumban ? -
hát ja, megfigyeltem hogy sajnos az Aranysas színvonala is megy lefelé
ismétlik magukat, ugyan azokat a cikkeket, írásokat újra és újra előszedik, a rövidhírek rovat lassan a fél újságot elfoglalja, stb. Sajnos egyre kevesebb olyan cikk van benne ami számomra érdekes
persze ez csak az én véleményem
és most valami egészen más:
találtam egy érdekes könyvet a neten (angolul): I was a p51 Fighter Pilot in WW2 a címe
egy amerikai pilóta írta, de a repülés kezdetétől egészen a világháború utánig vannak benne fejezetek, nem csak a p51-gyel foglalkozik. Érdekes könyv, de sajnos az utolsó 150 oldal hiányzik belőle (500 oldalas)
Valaki ismeri ezt a könyvet esetleg?
itt a linkje:
http://www.scribd.com/doc/104415326/I-Was-a-P-51-Fighter-Pilot-in-WWII
-
A pöttyös kendő úgy látszik világviszonylatban kedvelt volt.
-
Ezen besírtam:)) -
Ja ez lett az eredménye.
[IMG][/IMG]
-
Mi a fura?:)
Szerencsétlen firkász most honnan szedjen megfelelő képanyagot,gondolom beütötte gugliba ,hogy Hartman és képek oszt ez is ott volt.
A szöveg meg így egyszerűbb copy oszt kész a meló,fizu felvéve,mi lehet a gond:) -
Adok egy tippet ,már akit érdekel. Reppentem egy kicsit reggel,és azt a cselt eszeltem ki,hogy amint meglátok enemi bombereket akkor közlöm a helyzetüket ,magasságukat a közös chat-en. Na már most én nem támadom őket ,hanem föléjük emelek kissé valamelyik oldalukra és sasolok. Nem kell sok idő,és jönnek a megmentő szerepre pályázó szövik, vadul keresgélve engem.
Onnantól már csak csemege a dolog. -
most nézegetem az új Aranysast, és van benne egy cikk Hartmannról (de jó hogy pont tegnap olvastam el az Ég Ura c. könyvet, az egész cikk abból van)
a lényeg, hogy a cikkben van egy kép ami az il2 sturmovikból van ahogy egy me109 lő egy jak9-est :)
kicsit fura nekem... -
Gondolom Savi A! csapatmunkára akarta felhívni a figyelmet:)
Nekik van idejük szépen összegyűlni (gondolom gyakorolták is),ahogy látom a repteret csak ők használják,és nem az van mint német oldalon,hogy még ne lépj be mert előbb jönnek xy ék,aztán meg igyekezni mert már idő van stb .
Mindamellett ez is hozzá tartozik az élményhez szerintem ha már csapatban repülésről van szó. És sokkal hasznosabb is ,lévén nem a reptér fölött kell kószálni mint a részeg muslicáknak össze vissza ,hogy összeszedje egymást a csapat,hanem felszállnak és már mehetnek is oda ahova akarnak .
Na de ez egy komplett század volt ,gondolom nem viccből repkednek együtt. -
-
Tényleg szép, szoros kötelék, ezzel nincs vita, viszont rohadt fölösleges és veszélyes, miért nem V alakzatban szállnak fel, ha már annyira gyönyörűznek? A kettes majdnem ráfutott az egyesre, és akkor még lag, akadás, egyéb lófax nem is volt. -
-
Solt #61944 
-
Csekkoljátok, ezt nevezem én szervezett felszállásnak:
-
Tessék. 
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]