91389
IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése
IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots
Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.
Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
-
Sidewinder #67301 Azért a vietnamiak egész ügyesek voltak a 21-essel. Az arab-izraeli konfliktusban már egy generációval fejlettebb gépekkel is szembe kerültek(F-16) ami ellen már nem ugyanakkorák az esélyek.Ezen kívül az arab pilótákkal kapcsolatban érdemes elolvasni Varga "Tömör" Imre cikksorozatának idevágó részét. Együtt volt MiG-23 típusátképzésen az arabokkal, a Lugovaja légibázison (ma Kazahsztán). A nap túlnyomó részében az orosz oktatók az arabokkal repültek. Minden arabnak jutott napi 5-6 felszállás legalább. Plusz nem csak a magyarokénál,de az orosz oktatókénál is magasabb fizetés. A magyar hajózók örültek,ha jutott nekik naponta 2 felszállás. A magyarokat 14-15 oktatós felszállás után engedték el először egyedül az új típuson az orosz oktatók. Az arabokat csak 160 felszállás után. -
Feró Flex #67300 érdekes -
sakkay #67299 Hú a lényeget nem írtam-szóval az amik sok helyen kell, hogy legyenek a flottával..de van egy kritikus érték amit mindig otthon kell tartani. És ez sok ok miatt csak rosszabbodik nem javul. Na ezért lehet az amit Kínáról írtam..és igen ott vannak még a többiek. És akkor a Szovjet utódállamok olajáról nem is beszéltünk, meg a Kínai óriási szibériai föld vásárlásairól..pfűű Európa nem a világ közepe már, de ebben az esetben ez nem is baj. OFFFFFFFFFFFFFF
on. -
sakkay #67298 Csak így hirtelen. -
sakkay #67297 Na. Kína elképesztően fejleszti a sereget...és a flottát. Most olvastam egy tanulmányt , hogy az ami védelmi politikának az a hátulütője, hogy ha így halad 20 éven belül a Kinai flotta majd egálba lesz az indiai óceánon.
A Japán miniszterelnök pedig alkotmánymódosításért küzd már jó ideje, hogy a nemzeti véderő-szerű a neve a s.-komolyan elkezdhessék felszerelni. Ugyanis ők az egyetlen ország akik a 2vh után lemondtak még az önvédelem jogáról is! -
Ja:) Az nem tétel. Nem szempont a világ erő térképén.Azokkal mindenki azt csinál amit akar,ők a konc.
Én azt várom,hogy Kína mikor kezd "rendet " tenni ázsiában az ő érdekszférájában. Bár ott neki nem olyan egyszerű azért keménykedni,azért ott van India,Pakisztán,na meg a Japók,meg a Két Korea a közelben,no meg Orosz testvéreink:) -
sakkay #67295 A harmadik nem atom hatalom pl. -
sakkay #67294 Bocs a sok OFF-ért befejeztem
-
Olyat te nem fogsz látni. Mert akkor a senyvedő fél a minden mindegy alapon
mindenkinek elküldi a szeretet csomagjait.
Azt senki sem kockáztatja meg ,hogy atomhatalmat csesztessen durván,ebben biztos vagyok.Mármint egyik egy másikat.
Ilyen repülőgép eltérítések ,meg színház elfoglalások azok bőven beleférnek. -
sakkay #67292 Nagyon remélem nem lesz össznépi-USA-beavatkozás, mert robbanhat az egész közel-kelet.Arról nem beszélve, hogy erős a gyanúm arra, hogy a Törökök elkezdtek agyalni némi "tereljük egybe az akolt mint régen" típusú irányvonalban. -
sakkay #67291 Na látod pont erre célzok. Amúgy nagyon büdös a story. -
sakkay #67290 Ohó Laca ez nem olyan biztos. Az atom előtt azért van lehetőség...tudod főleg akkor ha a két nagyhatalom egy 3. területen csap össze. -
Amúgy te látsz valami példát arra,hogy a világ országai kordában tudják tartani a sokcsillagosokat?
Most éppen Szíriát fixirozzák,mán a fekete is kezdi meggyőzni magát,hogy ott kéne valami korrekt demokrácia. És látsz valamit ami megállíthatná?
Csóró Szaddaméket is jól meggyanusították a vegyi fegyverek miatt,osztán egy retkes dezodort sem találtak,de akkor mán mindegy volt:) -
sakkay #67288 Persze , hogy fejlettebb. Ez nem téma. Amúgy régen sem volt másképp, néz , hogyan győzött MAO. Esélytelenként kezdett, aztán mi lett a vége. Minden ellene szólt. -
sakkay #67287 Az említett ország katonái, a tankokban, és gyalogosan is ugyanilyen aránnyal intézték el arab barátaikat. A zsidók már csak ilyen jó harcosok
.
-
VO101 tvr #67286 Az amerikai gépeket (F4, F16) sem amerikai pilóták vezették a közel-keleten. -
Biztos üldögélnek,meg törpölnek,no meg próbálkoznak páran pl hasonló gépeket csinálni,Oroszok,Kína ,de jelenleg sajnos az USA hadereje technológiailag fejlettebb bárkinél. Ezen vakarózhatnak napestig ez tény.
Az más kérdés,hogy egy konfliktust nem lehet lerendezni csak úgy mint annó,mert mint a példák mutatják az emberek a megszállt országokban nehezen viselik a baxogatást és robbantgatnak,lövöldöznek.
Ez mán csak egy ilyen világ.
De ez csak az USA vs kis országokra értendő,a nagyok sose fogják csesztetni egymást ez azért borítékolható. Van az az Atom vagy mi,ez asszem elég visszatartó erő mindenkinek. -
sakkay #67284 Ugye tudod a szerbiai bombázások idejében lévő adatokat, már ami az elsöprő NATO légierőt illeti! Akármijük is lehetett volna. Na mindegy látom az Istennek nem akartok megérteni, hát ok. Addig is javaslok sok törtit olvasni, nem csak technológiát.
És nem csak az utolsó 70 évet, mert a technika változik a stratégia meg örök.
-
VO101 tvr #67283 A 21-est orosz pilóták repülték egyiptomi és vietnami színekben is. Talán még szír gépeket is. -
VO101 tvr #67282 A MiG-29 Irakban és Szerbiában is leszerepelt csúnyán. Pedig a szerbek jól képzetteknek vélelmezhetők.
A Szu-27 harcérintkezésben még nem volt az amerikaiakkal.
Szóval nem csodálom, hogy hallgatnak az oroszok. -
sakkay #67281 Kik is repülték?
-
VO101 tvr #67280 A MiG-23 totál szar volt a 21-hez képest is. -
sakkay #67279 De most komolyan..ti ittt el tudjátok hinni, hogy senki a világon (tudjátok stratégák ellemzők) még nem ültek össze és nem alakítottak ki pár tervet egy x vs. USA korlátozott háború esetére?! Komolyan?! 
Szóval Laca szerinted a világ többi országa úgy van vele, hát ha egy kicsi konflikt' is van és jönnek a Raptorok....majd jól elbújunk?
Ezt ugye nem mondod komolyan.
-
VO101 tvr #67278 Feltételezések helyett. A MiG-21-el sem sikerült érdemi eredményeket elérni soha. Még légi fölényt sem.
-
sakkay #67277 Persze, de ez elég extrém példa. Egyrészt, először nézzük meg , hogyan teljesít a Raptor egy igazi háborúban(nem nagyon akarok igazi nagy háborút mondjuk),mert eddig csak a reklám, meg a promo volt. Az oroszok meg néma csöndben vannak. És nem hülyék. -
De nem ez van:) Mert én most csak a repülésről értekeznék:))))a légi harcról.
Ha Iván a 10X es szovjetúnió hőse 10 év gyakorlattal a háta mögött egy qrva jó Szuhojba ülve bevetésre megyen ,és jön vele szembe egy raptor a 21 éves szeplős Usa hadnaggyal a nyergében ,akinek a műszerei pont kétszer olyan távolságból megmondják ,hogy jön Iván a 10x es hős, (ivánnak fingjasincs ,hogy ott van az ami) plusz Joe (hívjuk így) pont 2x messzebről tud raketát is indítani mint iván,akár többet is (ráadásul Iván még mindig azt se tudja mi a helyzet) ,nos én azt gondolom,,hogy ván egyvalamire jöhet rá ha valóban okos. Nem kéne fölszállni. -
sakkay #67275 Én vagyok az, aki a kivételekre hoz történelmi példát. Természetesen az alaphelyzet ez-mint ahogyan indultunk is az orosz pilótákkal-,de nem 100%- És ez viszont100%!
-
VO101 tvr #67274 Ha a technika hasonló, akkor az ember számít. Ha generációkkal előrébb van az egyik, akkor a technika. -
sakkay #67273 Most pont úgy gondolkodtok, hogy egy centit nem próbáltok előre nézni. Tudjátok , hogyan győzött pl Nelzon? Napóleon? Caesar Alesiánál? Stb stb.
De mondhatnám , hogy témánál maradjunk az a pilóta aki először jött rá arra, hogy ha nem is fordul jól a gépe de ha magassági fölénye van győzhet-ez egyszerű példa de ez van
.
-
sakkay #67272 Értem én, és alapesetben így is van. De vajon szerinted azt a többi ország nem tudja? Két lehetőség van: Vagy megpróbálják beérni az USA-t-nem fog sikerülni a közeljövőben
Vagy más utakat keresnek..én ezt tenném. Mint amit tettek pl a német stratégák a villámháború kifejlesztésével.
Laca, nem a tankjaik voltak jobbak 39-40-ben. Érted mire gondolok? -
Szepy2884 #67271 Én értem amit mondasz. A mai légiharc már inkább videó játék semmint ember-ember elleni harc mint annó a régi "szép" időkben. -
Én most nem háborúról beszélek.
Azt mint tudjuk nem lehet csak úgy megnyerni,főleg mostanság nem.
Ha két gép összefut a levegőben ,az egyik egy raptor a másik meg akármi ,ott a pilóta kvalitása nem sokat nyom a latban,természetesen feltételezve,hogy az Usa sem egy szellemi fogyatékost ültet a pár dolláros gépecskéjébe. Én így étettem. -
sakkay #67269 Nem is tudtam , hogy még ma is van PZL. -
sakkay #67268 Sokat agyalok a törin. Egy kis-közepes (izgága) állam helyében nagy erőket mozgósítanék az elektronikát működésképtelenné tevő fegyverek irányába
. Ez csak egy egyszerű majdnem sci fi példa arra, hogy nehogy azt higgyük már minden így marad mint ma.
-
Szepy2884 #67267 A lengyelek tudnak repülőt építeni ha akarnak PZL-104 Wilga Zlin-ek stb. De különösen vitorlás gépekben nagyon jók. Cobra-15 pl eszméletlen milyen szép és jó, de ott a Jantar standard 3, Pirat stb.
A németek a legnagyobb vetélytársak és nem hiába vásároltak fel majd tettek tönkre lengyel repülő gyárakat.
De nemrég jöttek ki a Diana 2-vel. Olyan siklószámot produkál standard osztályban, hogy még a 15 m-es német gépeket is lepipálja akár! -
sakkay #67266 Majd akkor Laca, ha legalább motiváltságban hasonlóak lesznek a pilóták.
Ne adja az ég, de mondjuk orosz pilóták ülnének a gépekben. Kétségem nincsen az amik győznének a levegőben, csak nem olyan könnyedén..ráadásul had ne hozzak példát a töriből , hogy hányszor volt technológiai-stratégiai ugrás és azonnal dőlt a papírforma.
Meg tudod a háború nem egyszerű dolog.. Pl. az USA-nak valahogy az utóbbiakat nem nagyon sikerült egyértelműen megnyerni. -
sakkay #67265 Mármint PZL11 faxomat a rohadt bill...
-
sakkay #67264 l -
sakkay #67263 Pz 11 és bizony volt vele légi győzelem, ha nem is sok. -
Ja az a P11:)