91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Lacusch69
    Eredetileg apám nagybátyját kerestem, meg is találtam, aztán jutott eszembe egy szomorú ÉRDEKESSÉG.
    (kép nagyítható)
  • Her Laca
    38.30 körül ahog a pónik dobják a tököket és borítanak ,látszik,hogy az egyiknek fent maradt egy a bal szárnyán. Érdekes lehetett a ficaknak:)

• Lacusch69
    Anno más volt Tőrös I.(főszerk.) és J. von Ferenczy (lapkiadó tulaj) elképzelése az újság további szerkezetét illetően. (Más infó szerint a kiadó csődbe ment, és a nevet más felvásárolta)
    Akkor maradt a Top Gun és lett a Top Fly. Aztán az utóbbi (2 szám után, úgy rémlik) inkább az Aranysas címet vette fel.
    A Top Gun (Hardy M. volt a főszerk. az emlékeim szerint) eltűnt a piacról. Mondjuk nem csodálom, botrányosan xar volt...

A kezdetekről
  • artivizsla #67906
    Úgy meg nem igen adják el, de egyébként vennél 20-30.000 ft-ért egy egész évadot, már ahogy a vaterás árakat elnézem ?

Talán ma már publikus lehet, hogy anno miért szűnt meg a Top Gun és miért futott tovább Aranysas néven?
  • Zpogi
    Hát igen nálunk is úgy lett téma, hogy azt mondja asszony: a gyerekek újságot gyűjtenek az iskolába, kirándulás lesz belőle és odaadná őket.

Nagyon sajnálom őket,de csak a helyet foglalják. Gondoltam hátha eladható, viszont így lehet, hogy beáldozom a szent cél érdekében :)

Néztem a Vaterán, ott egy komplett évfolyamot 3500 körül árulnak, én egy tízesre gondoltam kompletten, de lehet, hogy évekig árulnám mire elmenne.
  • Her Laca
    Mondjuk összefűzve talán értéket képviselne nem?
  • artivizsla #67903
    Mivel a szekrényben, pincében és padláson tárolják - én is - általában a régi példányokat, gondolhatod, hogy mennyit érnek manapság?
  • LeonSilver
    Hááát... max gyűjtőnek érne valamit.
    Ahogy LacAI mondta, vatera, jófogás, apród, mit tudom én.. De sokat ne remélj tőle.
  • Her Laca
    Nekem fogalmam sincs ér e egyáltalán valamit ,vagy csak annyit amit a MÉH be adnak érte ,de pl nézz körül a vaterán,hogy egyáltalán foglalkoznak e ilyesmivel az emberek.
    Nekem is van egy szekérderék aranysas ,(de lehet csak vót,asszony rendezkedik mindig) .:)
  • Zpogi
    Egy kis segítséget szeretnék kérni, van egy kisebb Aranysas és Aero magazin gyűjteményem. Nem mind hibátlan(egy pár megázott kicsit + néhány szakadt), de a többségük ép. Mennyit érhetnek, ha elakarnám adni őket?

Aranysas
    2009.november; 2010 teljes évad; 2011. okt. nov. hiányzik; 2012 teljes évad; 2013.1-8.hóig.

Aero magazin
    2010.2. 4. 6. 7. 10. 11; 2011. október hiányzik; 2012. teljes évad + júniusi különszám; 2013.1-8. hóig.
  • artivizsla #67899
    A Horthy korszakot ne mai mércével nézzük, hanem helyezzük a 30-40-es évek európai reálpolitikájába és lehet, hogy ki fog derülni, hogy nem is volt olyan szörnyű az az időszak, csak a propaganda helyett a tényeket vegyük figyelembe.

• Her Laca
    Hol?:)))))
  • Szepy2884
    Ott a pont.
  • VO101 tvr
    Hol van itt feszültség? :-D
  • Her Laca
    No oldom a tengerész által keltett feszültséget:)
  • Solt
  • VO101 tvr
    Lelépett... Na ez a baj, hogy ez a köztudott. Szóval, a korrektség kedvéért: Nem lelépett, hanem a sikertelen (a Magyar Honvédség által elszaboltált) szovjet különbéke próbálkozást követően katonai puccs távolította el a hatalomból.
    Lámpavasra azért nem ment, mert olyan 400e ember nem vonatozott 44 nyarán.
  • Willenbrock
    Nem lelépett,hanem fogságba vitték a németek Bajorországba,ahonnan amerikai fogságba került.
  • lala42
    Ja a papok is köcsögök.
  • lala42
    Horthy lelépett, mint köztudott. Azért nem ment a lámpavasra. Nem Ő tette ami történt, csak szemet hunyt felette. Nem itélem sem meg, sem el, hisz adott korban, adott cselekedeteket utólag könnyü megmagyarázni. Sem bal, sem jobb oldali nem vagyok. Sem gépíró kisasszony. XD. Csak ember próbálok lenni.
    A helyesirási hibám ellenére. :-)
    És nem volt sem kicsi, sem nagy megmondás.
    Téma lezárva részemről.
    Juszt sem járok templomba.
  • Fürtös
    Egyszer csak elérjük azt,hogy mindenki rájön,hogy az egyetlen megoldás az ha totálisan figyelmen kívűl hagyjuk a szavazást és a pártokat,majd szépen saját közegben megválasztjuk a vezetőinket.
    Az a baj,hogy azt hiszik az emberek,hogy a szavazással bármin is tudnak változtatni,pedig mindegy kire szavazol ugyanazt kapod.
    Rátermettség alapján kell a vezetőket választani.
    Lásd Izland példáját.
  • VO101 tvr
    Horthy nevét erőltessük már helyesen leírni a nagy megmondás és baloldali érzelmek közben is. Ennyit megérdemel. Nem véletlen, hogy nem ment a lámpavasra.
  • Gundark 1 1
    Erre valamelyik régebbi jut eszembe ahol mutogatták az érvénytelen szavazólapokat. Valaki rajzolt egy akasztott pálcikaembert de a lába belógott az egyik körbe. Na jött a bizoccság és megtanácskozta hogy érvénytelen e, vagy így jelölt valaki :)
  • artivizsla #67886
    Pont most van az Index-en.
  • Nohab
    El kell cseszni a szavazólapot. Ezzel szoktam jelezni, hogy egyik sem kell.
  • Johann Wind
    Én a saját fülemmel hallottam, amikor egy kiállításon egy veterán panaszolta, hogy a kommunista idők repülős "veteránjai" közül sokan nem hajlandóak egy asztalhoz ülni a 2. vh-ban harcolt katonákkal.......................
  • Willenbrock
    A repülésről és a politikáról jut eszembe,pont most olvastam az Aranysasban,hogy elég komoly generációs,politikai ellentétek vannak a hazai vadászpilóták közt is.Pl Kositzky Attila egy veterán találkozón tartott egy teljesen apolitikus előadást,a végén mellélépett egy öregebb veterán és azt mondta: Most megmutattad baloldali arcodat! Ő meg csak lesett,napokig gondolkodott rajta mire érthette.
  • artivizsla #67882
    Evvel az a baj, hogy a "nem" szavazás is szavazás, a részvételi arány függvényében a nem szavazók is támogatják végül azt az oldalt, amelyik az alacsony részvételre játszik, jelesül a mostani helyzetben a baloldalnak kedvezne.
  • Her Laca
    Na testvérem ,akkor neked se kell koptatnod a lábad mostanság ,hogy elbotorkálj az urnákig:)
  • Zpogi
    Egy 4670k-t szeretnék, vagy valami hasonlót.
  • Fürtös
    Ha az ellopott, korrupció útján elcsalt pénzeket megszorzod 10 el még az sem lenne gond. A költségvetés azt is elvislené, a gond az államadóssággal van.
    Nem azért nyúzzák a népet ott ahol tudják mert nincs miből lopni,hanem azért mert az államadósságot,már most is hitelből fizetik.
    Csak erről senki nem beszél politikai körökben.
    Én legköyelebb akkor szavazok majd ha végre valaki a problémákról nziltan fog besyélni és valós megoldásokat fog javasolni.
    Mert nem kell elhinni,hogz olzan hű de szar világ van,lehetne sokkal jobb is ,csak nincs rá igény.
  • Her Laca
    mit készülsz venni ?
  • Her Laca
    Egyezzünk ki abban,hogy volt ott minden ,az sem fehér és fekete volt.
    Fater mesélt dolgokat.
  • Her Laca
    Pontosan azért Savikám:)))
    Unatkozunk,oszt ez sikeredett ,de majd most a hímzőszakkörről fogunk értekezni:)
  • artivizsla #67875
    Az egyén szemszögéből nézve nagyon nehéz igazságot tenni, mind a háború előtti, mind az utáni korszakról. Az '56-os megtorlások előzménye az '56 forradalom, de a forradalom előzménye meg az előtte levő 7-8 év. Áldozat, vagy bűnös az az ember, aki '56-ban felhúzta a lámpavasra az AVO-s vallatóját ?
  • acidrain
    Tökömnek politizáltok egy repülős fórumon?
  • Zpogi
    Még nem, de szándékomban áll :)
  • Zpogi
    Nem tudom biztosan, nem voltam ott,de az biztos, hogy a kommunistáknak azt sem hiszem el amit kérdeznek.
  • Her Laca
    Mi van vele? Vettél újat?
  • artivizsla #67870
    ÉS akkor még a Cinegéről nem is beszéltünk.