91390

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Az biztos,hogy nem sok póni volt a győzelmi listákon.No meg ugye azok qrva magasan jöttek be ,jóval a bomberek felett ,és a cél a bombázók kiiktatása volt elsődlegesen mint tudjuk . Plusz a számbeli fölény . Szerintem édes mindegy lett volna avagy volt éppen melyik verzióval mennek ,úgy is a rövidebbet húzták volna.
  • PhantomAss
    nem lehet áltaslánosítani az ernyőn lelövés témában, mindekét fél csinálta, amcsik közül sem mindenki volt ilyen
    sőt voltak lovagiasak is, akik ha látták gond van nem támadtak
    szal ez nem genetika vagy nép vagy egyéb ilyesmi amihez közhető

a másik, a Laca által a Pumákról belinkelt rész ami Molnár Lászlóval foglalkozik, mindig csodálkozom hogy ők 44-ben sima g6-tal repültek?
    Nem sok esélyük lehetett a mustangokkal szemben
  • Her Laca
    Offolni?????? Itt?????:) Pláne repülős témában???? Ne vicceljél már:)
    Nem tudom feltűnt e ,hogy itt NINCS OFF téma
    Főleg ,hogy Leon a góré,ő meg cimbi ,plusz akinek nem tetszik az így járt.
  • Willenbrock
    Megnéztem a Bondarcsuk rendezte Sztálingrád filmet,elég jó.Eizenstein színpadias,drámai stílusa jellemzi,és van pár életszerűtlen jelenet is benne.Pl égő katonák ahelyett,hogy kabátjuktól megszabadulni próbálnának,szabályosan rohamoznak.A hadifogoly orosz katonához meg közel hajol hajol a német tiszt,anélkül,hogy előzőleg lefegyverezték volna...
  • Amaymon
    Mind1 ne offoljuk szét a topikot, nekem elég fura szemléletmódom van az akkori és mostani történésekről, nem feltétlen negatív értelemben, de pár embernél tuti kivágná a biztosítékot :D
  • Her Laca
    Ezt azért árnyaljuk azért. Nem mindegyik csinált ilyet ,és nem is volt mindennapos ,de akadtak köztük (mint ahogy szerintem másnál is) ilyen olyan ficakok akik a lovagiasságot nem nagyon ismerték.
    Olvastam,hogy nekik is megfordult a fejükben (akárcsak Hermannak) hogy le kéne lövöldözni a gépet elhagyó személyzetet ,hisz ha épségben földet érnek a következő bevetésükön is találkozhatnak velük ,ami lehet pont máshogy végződne. Lévén ők is féltették az életüket ,így volt egyeseknél ,hogy nyitott fülekre talált a dolog. Ugye a németeknél amikor Gőring ezt felhozta akkor a "mester" Galland felháborodott és elég keresetlen szavakkal mondta meg mi is a véleménye erről ,meg arról is aki ezt kitalálta.
  • Amaymon
    "Csak jelzem,hogy ezt az ernyőn lövést a retek amerikaiak sokszor csinálták."

Azoknak a genomjába van mai napig. Európai őseink vadhajtása az usákok. A csúcsra népek hátán kúsztak fel középkortól kezdve napjainkig. Fantasztikus mikor a retardált amcsi öreg papa nyáladzva örvendezik, hogy egy tömegpusztító rakétára ráírhatja a nevét, amit visznek a közel keletre. A háborús kampány valami hihetetlen eltorzult förmedvénye.
  • Her Laca
  • Her Laca
    Na ez is jó
  • Her Laca
  • Her Laca
    Na ez egy ismert történet ,(a pumákoktól másoltam,mert nem volt kedvem körmölni) ,szóval ,hogy milyen is volt a fegyelem.

"Augusztus 7.

Ezen a napon 400 bombázó 300 vadászgép kíséretében sziléziai célokat és az újvidéki olajfinomítót támadta. Magyar részről a Pumák 18 gépét vetették be. A magyar vadászok felszállás után azt a parancsot kapták, hogy biztosítsanak 12 német háromágyús Bf 109-est az I/JG302-ből. A magyar köteléket Molnár László hdgy. vezette. Győrtől délre 12 Mustang a nap felől megtámadta a vegyes magyar-német egységet. Az irányítás mely ezen a napon Párduc néven jelentkezett be, rendkívül rosszul működött. De Molnár hdgy. is hibát követett el, mikor megpróbálta teljesíteni - jó katona módjára - a rossz, életveszélyes és amatőr módon kiadott parancsokat. Így aztán a Rába felett 8000m magasan célt repültek a Mustangoknak. Molnár hdgy. megpróbálta figyelmeztetni a veszélyre a németeket, ekkor egy Mustang súlyosan megrongálta gépét. Zuhanásban próbálta meg kivonni magát a harcból, de amikor kis magasságban egyenesbe hozta gépét egy Mustang újra elkezdett tüzelni rá. Szétlőtt gépét sikerült elhagynia, de a mögötte ülő Mustang az ejtőernyőn függő védtelen pilótát szitává lőtte. Gépe a V8+48 jelű Bf 109G6 és ő is a káldi erdőbe zuhant. 132 bevetésen 25 légi győzelmet aratott. Gépét még aznap megtalálták, de holttestét csak napokkal később a keresésbe bevont lakosság segítségével. (19) A német és a magyar kötelék teljesen szétesett, akit nem lőttek le az igyekezett kitérni a további támadások elől és visszatérni Veszprémbe. A németek 4 B-24, 2 B-17 és 2 P-38 lelövését jelentették. (20)"

Csak jelzem,hogy ezt az ernyőn lövést a retek amerikaiak sokszor csinálták. Hogy rohadna meg az összes ilyen.
  • 77pxdumbo
    Összességében igaza van Lacának. Egy max két rácsapás utá már úgyis a vadászoké volt a főszerep. Pl a fóka tűzerejét legjobban akkor tudták kihasználni, ha a bomberhez képest kb álló poziciót vettek fel. Ez igazából csak a hatjában valósul meg, ahol mp-ekre reviben tarthatod, és ekkor lehet komoly kárt is tenni benne. Szemből, oldalról csak pillanatnyi idő adódik a tüzelésre és komoly kárt nehezebb összehozni. Főleg a nagykalesszal nehéz pontos találatot elérni, akkor is max egy-két lövedék találhat be. A valóságban ugye a vadász is keresztbe kerül, de a lövésznek is rohadt nehéz dolga van, sokan halálra rémülve szinte vaktában nyomták az elsütőbillt.
    De a játékban az AI lövész legtöbbször a szemed is kilövi ennyi idő alatt.
  • Her Laca
    Aztán lett a Pónijuk , ráadásul nem kevés:) és ott be is fellegzett a német vadászoknak . Mekkora kötelékek ellen mentek csórik .
  • sakkay
    Tudni kell hová rakni ezeket a dolgokat..
  • Her Laca
    Na várjál. :) Azért nem mondhatjuk ,hogy fejetlenség lett volna,hisz azért a repülőknél elég komolyan vették a szabályokat ,a fegyelmet (erre van is szomorú példa a valóságból is ,magyar viszonylatban) . Kötelékben a vezér az isten mindenki azt csinálta amit az mondott,rajta volt a felelősség,a "sakkozás" inkább a szabad vadászatokon volt jellemző amikor egy géppár vagy kettő ment ellenséget keresni. De pl a nagy bombázó kötelékeket azért támadták derekasan (pláne ha nem volt vadászfedezet) ,nem véletlen ugye ,hogy az amiknak volt olyan gondolatuk egy időben,hogy leállnak a bombázásokkal,mert már tűrhetetlen volt a veszteségük.
  • Amaymon
    Magyarán kb akkora fejetlenség lehetett néha mint a játékszervereken, mert a valaguk féltették. Odacsaptak eliszkoltak nem sakkpartiztak :)

Azért durva, hogy itt örömködünk a fegyver kamera felvételeken, de ott általában meghótt' valaki...
  • Her Laca
    1.00 nál azért nem pörög az annyira.
  • Her Laca
    Na itt az elején egy szárnylövés, ha így pördül akkor jó.
  • Her Laca
    Lőtték azok mindenhonnan,hátulról is ahonnan éppen érték. Az életben azért nem Zajcevek üldögéltek többségében a lövészek helyén,no meg mondjuk egy kötelék USA bomber olyan össztüzet csinált ,hogy tök mindegy volt honnan mentek rájuk. Szemből volt a kockázat mentesebb leginkább ahogy olvasgattam. Meg nem nagyon volt idejük a vadászoknak helyezkedni ,magasságot gyűjteni,mert a bombereket azért kísérték a vadászok is legtöbbször ,így onnan támadtak ahonnan érkeztek,aztán uzsgyi tovább.

• Her Laca
    Különben rájöttem:) Rof os beidegződése a srácoknak. Na mert azok a varrógépek inkább szerettek égni,úgy látszik tetszik nekik ez a ficsör:)
  • Amaymon
    Ez a valóságban bevett dolog volt hogy hátulról lőtték a bombereket? Nem csak a játékok abnormalitásában jön elő? Itt valaki éppen írta, hogy mekkora ökör hogy 6 órán beült egy PE2 mögé, de a videón pl 27 percnél is majdnem 6-ról lő valamilyen bombázót a valóságban.
  • Her Laca
    Azt én se , de előtte az egy lavor ha jól láttam.
  • Her Laca
    Nem érdekel engem annyira ,hogy irkáljak nekik:)
    No meg nem az én dolgom, ők kérnek 22 ropit egy 45% os valamiért akkor melózzanak is meg érte.
    Jelzem nem reális ,főleg a német gépek nem voltak azok a kigyulladós fajták. A spit pl ebből a szempontból rosszabb volt főleg a pilótára nézve mert előtte volt a benya tank. . No meg a japo gépek ,azok igen .
    Nézz végig guncam felvételeket ,nem jellemző az "öngyulladás" .
  • sakkay
    Mondjuk nem tudom milyen gép az 2.50-nél, de ég mint az olajos rongy.
  • sakkay
    Írj rá a fórumra..de komolyan. Amúgy nem tudom mennyire reális ez kb minden 3. kigyullad..kettő meg nem.
  • Her Laca
  • Her Laca
    Ja tudom a 45% ra?:)))) Nem kösz nem,amúgy sem vagyok egy irigy típus. Csak az anyag érdekelt volna amitől ilyen gondolataid támadtak:)
  • Her Laca
    Mire?
  • Her Laca
    28 környékén pl a fóka lövi a laggot oszt csak nem akar égni az a retek.
    Én ezt a hamar lángra kap effektet a Bos ban nem tudom hová tenni.
  • sakkay
    Irigykedsz mi??
  • Her Laca
    Mit szívsz ? Kell nekem:)
  • Her Laca
    juj.
  • sakkay
    Itt a kép.
  • sakkay
    Ez nagyon vadállat! Leszakítottam a szárnyat direkt-tegnap Beszéltem Tommal pár dologgal kapcsolatban azokat tesztelem-és iszonyat forgásba kezdett a törzs. A pilóta a g erő miatt alig látott már-kiugrottam. Az ernyő ugyan kinyílt, de a pilóta vagy elájult, de leginkább meghalt..
  • Solt
    Dettó...
  • sakkay
    Ha most sokan sírunk' , hogy legyen olyan szimulátor ami a csövön kifér, akkor ezzel lehet komolyan befolyásolni a fejlesztések menetét..de legalábbis van rá esély. De én írni angolul nem igazán tudok, így marad a figyelem felhívás!
  • Solt
    Jogos, csak egy pillanatra ledöbbentem... azt hittem picit magasabb a színvonal. :)

Jó lenne, ha minél több támogatást kapna!!
  • sakkay
    Jó az,de csak ma indult.. de remélem jönnek a nagyok, aztán komolyabb lesz a hangvétel. Igazából azért is raktam ide, ha valaki hozzá akar szólni, hát tegye meg.
  • Solt
    Az ötlet jó, de azok a hozzászólások. Sakk-matt basszus! :D
  • sakkay
    Nézzél körül bátran van itt minden..