91390

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • sakkay
  • sakkay
    Ez igen..
  • Zpogi
  • sakkay
    Azt hiszem komp volt. Ha viszont megnézed a patt közeli hajózási baleseteket, leginkább kompok. A zátony elég fura, de ettől nem lehetetlen Az olasz utasszállító is ezt szívta mag.. A Svéd komp szerencsétlenségnél máskülönben pár perc alatt süllyedt el egy ennél nagyobb hajó, technikai hiba miatt.
  • Willenbrock
    Off:Elég fura ez a koreai hajóbaleset.Csak úgy felborul egy 7000 tonnás hajó partközelben,nyogodt időben,és nem tudják mi történt.Ha zátony van az útvonalán,akkor nyilván arra futott rá,de máskülönben furcsa.Azt nem írják mekkora rakománya volt,de ha az megcsúszna is,ez szerintem akkor sem borulhatna csak így fel.Szerintem lehet,hogy tengeralattjáró ütközött neki alulról,ami el tudott szökni.
  • L Viper #73693
    Érett gondolatok
  • mijki
    OFF:
    2 nappal ezelőtt láttam a Vörös Báró c. filmet, annak az egyik zenéje annyira megfogott hogy már napok óta ezt hallgatom. Remélem tetszik. :)

ON:
  • Her Laca

A pályaudvaron egy idős bácsi a feleségét várja.
    Mikor a nénike megérkezik, megölelik egymást.
    - De jó, hogy végre megjöttél, úgy hiányoztál! - szól a bácsi.
    - De jó, hogy végre látlak, olyan hosszú volt ez a két nap - válaszol a néni.
    A közelben álldogáló fiú, aki a barátnőjét várja meghatódik a jelenet láttán és odalép hozzájuk.
    Ne tessék haragudni, önök mióta házasok? - Éppen 50 éve - hangzik a válasz.
    - Remélem mi is ilyenek leszünk ötven év múlva a kedvesemmel - mosolyog a fiú.
    A bácsi odalép hozzá, megfogja a vállát és azt mondja:
    - Fiatalember, maga ezt ne remélje. Maga ezt döntse el.
  • sakkay
    Szép.
  • Her Laca
    Tom linkelte a pumákokra.
    Kűlsősök csinálnak térképet a BOS hoz. Ha valakit érdekel ott bővebben.
    Itten meg ,hogy is néz ki,szerintem szebb mint amit a 777 csinált.
  • mijki
    Igen :)
  • Her Laca
    Ezt minap olvastam. Van egy bája,legalábbis én úgy vagyok vele:)
  • PhantomAss
    ez nem is rossz, ezt te írtad?
  • Her Laca
  • mijki
    Itt a vers, csak spoilerbe hogy ne foglaljon helyet:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Tudtad mi az,
    Miért szívem dobog?
    Tudtad mi az,
    Miért létem él?
    Tudtad, hogy a legjobb dolog életemben,
    Az önfeledt repülés?

Suhanni a felhők közt,
    Angyal szárnyon, sebesen,
    Nem gondolni búra, bajra,
    Csak az önfeledt pillanatra.

Mikor beülsz a gépbe,
    Egésszé válsz éppen,
    Előre tolod a gázkart,
    S a gép már az égnek tart.

Emelkedsz, egyre feljebb,
    Utat keresel a végtelenbe,
    Fodros fellegek, s madár rajok,
    Itt érzed azt, „itthon vagyok”.

A levegőben lassul az élet,
    S emelkedett a lélek,
    Hisz itt nincs ok panaszra,
    Gondolj csak a pillanatra!

Lenézel a földre,
    Tükörvizű folyók, apró tanyák,
    Lakmározó szürke marhák,
    Csupán apró képzetek,
    Melyek beragyoghatják,
    A szívedet.

És mikor eljön az égi búcsú napja,
    S a géped az aszfaltot koptatja,
    Egy apró könny úszik arcomon,
    Hát itt kell hagylak,
    Angyalom.
    (2014.04.17.)
  • Her Laca
    Nem hál istennek:)
  • Gundark 1 1
    Ejnye Laca nem olvasod a nemzet energiacella emberének az új megnyilatkozásait? Már ufo technológiánk is van. De még ez előtt lehetett lekapcsolni a gravitációt. Valamelyik szemét újságban olvastam: elfutott mint az egyszeri rezsidémon a gravitációkikapcsoló gép elől :)

Szélesnek egyébként vajon mikor gurult el a gyógyszere?
  • Her Laca
    Na itt is összehordanak minden marhaságot ,oszt a kommentelők is még szítják a "tüzet" a sok okossággal. A végén már ott tartunk,hogy a világ technológiai szíve voltunk. Mintha Viktor mondta volna ,jut eszembe:)

• VDomino
    "a repülő a tüzelés után 5-6 kilométerrel később utolérte a saját lövedékeit"
    "hiába mérte be az angol vagy szovjet vadászokat, rendszeresen túlrepült fölöttük"

Ezek minősíthetetlen megfogalmazások,az 'írónak' fingja nincs a témáról.Most nézem,angol vadászok,wuttt?,golyószóró stb.
  • Her Laca
    Ja ezt olvastam.
    A krapek helyében szarnék a fejükre de jó magasról . Mondjuk véleményem szerint valakinek kell az a földterület ami éppen az övé.
  • Her Laca
    Lófasz volt nekünk nem sugaras gépünk.Egy retek légcsavaros vadászt nem voltak képesek összerakni (nem a mérnökök ,szakemberek miatt , mielőtt nekem esnétek) ,akkor ezt hogyan. Vettünk minden szart az olasztól,aztán a németek nagy kegyesen adtak gépeket .Lehet volt mérnökember akinek a fejében voltak jó ötletek ,de se pénz se lehetőség nem volt azokat megvalósítani.
  • Lacusch69
    Magyarország, én így szeretlek...
  • Lacusch69
    Én nem nagyon hiszek benne, ráadásul nem a 262-es volt az első sugárhajtású vadász... de nézd, mit találtam (ha igaz ez is...)
    magyar csodafegyverek?
  • artivizsla #73675
    Erről tud valaki többet ?

"...Pár évvel ezelőtt a magyar rakétahajtőművek atyjának, az 1945 után nyugatra kerülő Jendrassik Györgynek a fia tartott egy érdekes előadást arról, hogy a világ első sugárhajtású vadászgépe nem a Messerschmitt Me 262 volt, hanem a Jendrassik tervezte Turul 44M volt. Ebből összesen három darab készült, és be is vetették őket a Bécs és Győr feletti légi csatákban. A gép nagy hibája viszont az volt, hogy a fegyverzetét nem fejlesztették: hiába volt sugárhajtású, csak egy első világháborús Gebauer-golyószóróval tudott lőni, ami azt jelentette, hogy a repülő a tüzelés után 5-6 kilométerrel később utolérte a saját lövedékeit. Ráadásul hiába mérte be az angol vagy szovjet vadászokat, rendszeresen túlrepült fölöttük, így mindhárom magyar vadászt leszállás közben lőtték le. Persze csak ha tényleg igaz történet, mert jelenleg semmilyen levéltári bizonyíték vagy fotó nincs a Turul 44M-ről. A fia által bemutatott tervrajzon nem volt évszám, így az készülhetett akár 1946-ban is, vagy később..."
  • Willenbrock
    Ez jól néz ki,tetszik a leszállófény.
  • Willenbrock
    A kétmotoros repülő a nyírfán szerintem is marhaság.Az rendben van,hogy egy drótszamarat megtarthat,de egy Pe-2-t nehogy már.A Zero könnyű szerkezetű,az esőerdők fái meg erősek,még az is rendben van,de ez nem reális szerintem sem.
  • Her Laca
    Azok az angolok ugyanezek lesznek vörös oldalon pláne hogy az angolok fele orosz ott is:) meg lengyel:) ne legyenek kétségeim.
    Mi több még azt is el tudom képzelni hogy az oroszoknak van külön topikjuk amit te nem is látsz.
  • sakkay
    Na igen. De talán ezek nem olyan sírosak mint az angolok, ahogy Tomtól hallottam.
  • Her Laca
    No majd a fókával változik a szitu. :) Egy rövid sorozat 1 orosz vas ahogy nézem:) Lesz itt olyan óbégatás,már ha szépen megcsinálják azt a gépet:)
  • VO101 tvr
    Nincs új a nap alatt
  • sakkay
    3-4 győzelem, egy lelövés az arány. Ha sokáig nyüstölsz valakit tuti mögéd érnek. Sokan vagyunk kis helyen. Meg az orosz sem hülye, mindig van aki a magasban keselyűzik.
  • Amaymon
    Ha nvidia kártyád van a Geforce Experience-ben van egy shadowplay funkció, azzal szinte fps vesztés nélkül lehet videot felvenni. Az elején még elég gagyi volt, most már kezd használható lenni.
  • Her Laca
    És téged is lelőnek néha vagy egyoldalú?
  • Her Laca
    Egyrészt ne fraps al hanem MSI afternnel vedd fel aztán vágd meg a movie makerrel vagy mivel és tömörítsd any videó converterrel.
  • sakkay
    Ez sem szar.
  • sakkay
    Áh nem vagyok én olyan ügyes, csak 30 gép, egy olyan pályán', hogy kb 3 perc az ellen reptere..gondolhatod mi van néha.
  • sakkay
    Csináltam már de-lehet a netemmel van a baj egy 1.5 perces fraps videó, több mint 6 óra feltölteni a Youtube-ra. Ez normális, vagy nálam van a gond?
  • Her Laca
    Amúgy mi lesz ha a fóka is kész lesz. Ránézel az oroszra s szétesik?:)
  • Her Laca
    Csinálj m ár egy videót.
  • sakkay
    Elég jól lehet érzékelni a magasságot. Meg jól is néz ki. Akartam egy hasonlót tök sötétben, kész is lett csak 8 óra alatt ment volna fel a csőre..úgyhogy nem megy fel.