91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Her Laca
    Hát ízlések és pofonok mint tudjuk:))
  • VO101Tom
    Igen, csak sajnos ezek a kis bekezdések elég rövidek, és nincs is sok belőlük. Ezért írtam, hogy a könyv értékét a röntgenrajzok jelentik.

Amiket írsz műszaki adatok, ha olyan összehasonlítási táblázatokat vársz, mint mondjuk az Il-2 Compare progiban vannak, az elég reménytelennek tűnik. A híresebb típusokhoz vannak megmaradt gépkönyvek, leírások (amit előbb írtam is, a 109 üzemeltetési utasítás pl), de sebességi vagy teljesítmény diagrammok azokban sincsenek. Néhány típushoz vannak megmaradt tesztelési jegyzőkönyvek, egyik vagy másik állam csinált az ellenfél gépeiről, de igazságtartalmát azoknak sokan vitatják, egyrészt a mérések pontossága, másrészt a felmerülő politikai okok miatt (ne keltsünk félelmet a pilótáink közt, mondjuk azt, hogy az ellenség gépe szarabb). Ez utóbbi azért is sajnálatos, mert Oleg nem egyszer kijelentette, hogy nem érdeklik az előkerült német vagy angolszász tesztek (ahol pl. az Fw 190 sokkal jobb gépnek jött ki, mint ami a játékban van), ő csak az orosz levéltárak tartalmának hisz.
  • Sanyo
    A világ legszebb gépe. :) Ahogy Yosser egyszer fogalmazott: mintha baltával faragták volna, de nekem így tetszik.
  • VO101Tom
    Hát nem, erre sajna nem jó. Viszont már az is segítség, hogy egyátalán tudod, hogy mit keress, milyen rendszereket, vagy felszereléseknek nézz utána a neten, ha egy adott típus felszerelésére vagy kíváncsi. Ezeket legtöbbször odaírják, nem csak azt, hogy "rádió", hanem pl "FuG 16ZY rádió").
    Gondolom a modern vadászrepülőgépes könyv is ugyanerre a sablonra épül.
  • acidrain
    installáld rá, és annyi
  • Willenbrock
    Annyiból érdekes még hogy az adott gépet repülő pilóta életéről is vannak érdekes történetek itt-ott.Nekem leárazva sikerült megvenni,jó és szép könyv de a műszaki infókat kissé kevésnek találom benne.Pl. fordulókörök adott sebességeknél stb.És nem minden géphez adják meg ugyanazokat a szempontokat,leárazva azért megérte.
  • repvez
    köszi a linket !
    csak azért kérdeztem mert láttam, hogy van abbol a könyvböl modern repülökre is egy könyv ugyan ettöl a szerzöpárostol és ott azért már több info jo lett volna bizyonyos rendszerekröl.
  • SgtChris
    A HSFX 4.1-es modot hogy tudom uninstallálni, hogy visszaálljon a 4.09-es állapot? Felteném az UP 2.0-át én is...
  • VO101Tom
    Röviden összefoglalva, CSAK a röntgenrajzok miatt éri meg megvenni (de abból nagyon sok van, és azok olyan részletesek, mint a belinkelt mesza). Van az alap műszaki adatokról egy táblázat (De pl a G-14 röntgennél a G-6 és a K-4 adatai vannak), néhány fénykép, pár soros történet a típusról, meg kiegészítő leírások, néhol egészoldalas rajz is (mint egy makettborítón pl.), de ezek gyakorlatilag csak rövid töltelék-információk.

A röntgenrajzokhoz külön magyarázat nincs, csak a felsorolás, hogy mi micsoda.

Ha komolyabb műszaki leírásokat keresel, akkor ezt az oldalt tudom ajánlani, de itt csak német nyelvű, eredeti dokumentumokról beszkennelt füzetek, gépkönyvek vannak (ebből megvettem párat, az első csomagot "elhagyta" valahol a magyar posta, de rendesek voltak, és elküldték mégeygszer).
    http://www.luftfahrt-archiv-hafner.de/

A pumaszálláson is van pár gépkönyv a "Tan- és Gépkönyvek" menü alatt, de ez csak magyar vonatkozású technikához. DB 605 teljes szervízkönyv, vagy pl. G-2 üzemeltetési utasítás, és pár cucc még, nem írom le az összeset.
  • repvez
    Ebben a konyvben csak ilyen röntgenrajzvan és fel van sorolva mi micsida, vagy egy kicsit azért el is magyaráz részeket részletesebben is?Esetleg van valahol ilyen ami nem csak annyit ir hogy xy szivattyu vagy hajtömu hanem egy kicsit részletezné is azt.müködési paraméterek stb.
  • acidrain
    Köszönöm a linket, utánajárok.
  • VO101Tom
    Ha ilyesmik érdekelnek, vedd meg ezt (nézz körbe, lehet máshol olcsóbb):

Paul Eden, Soph Moeng: A második világháború repülőgépeinek szerkezete

250 oldalon, nagyon sok típusról van röntgenrajz, fénykép, és leírás (ez is benne van, amit linkeltél). Jó könyv, csak ajánlani tudom.
  • Her Laca
    Ugyan:) csak azt hittem valami konkrét dolog miatt tetted be:)
  • acidrain
    Hát én még nem sok röntgenrajzot láttam Messzerről, így gondoltam megosztom veletek.
    Tehát a röntgenrajz a lényeg. (lehet kicsit rossz a megfogalmazás a 22779nél)

szerintem az IL2 vel, meg a repüléssel is összefügg, de szóljatok nyugodtan, ha zavaró, és nem szúrok be több képet
  • Glo
    Freetrack-ben hol tudom beállítani, hogy egységnyi fejmozdításra mennyit forogjon el a kép?
  • Her Laca
    mi a lényeg ?
  • acidrain
    Nem valami jó kép, de a lényeg rajta van

• acidrain
    A controls-nál a Toggle Chocks-ot keresd
  • Her Laca
    Be van kapcsolva a kerékfék. Tedd valamelyik billentyűre azt hiszem alapból nincs bekalibrálva.
  • Bator92
    Kösz szépen a választ.

Viszont van ennél egy nagyobb problémám: betonról és anyahajóról nem tudok felszállni, pedig százon pörög a motor, de csak áll egy helyben.
    Mit kéne csinálnom?
  • Lacusch69
    És természetesen tudod multiban is használni.
  • Lacusch69
    Igen, tudod a gépedet "mezei" 4.09m módban is, és UP 2.0 módban is használni.
    A telepítéskor kapsz egy sárga színű "JSGME" nevű ikont (vagy az asztalon lesz, vagy az Il-2 mappában), ezzel tudod váltogatni a modokat.
    A "Stock 4.09m" nevű ide-oda tologatásával tudsz választani az alap és a UP 2.0 között.
  • Lacusch69
    Én ezt a lagos dolgot a "PrintScreen" nyomkodásával ismerem...
  • Bator92
    Letöltöttem az UP 2.0-át.

Ha felrakom utána is tudok netre menni? Vagy inkább ne rakjam fel?
  • Her Laca
    Bakker mellényomtam .Alant a 22767 es hozzászólásomban megadtam a választ. Nézd meg.
  • Glo
    MAgyar szerók nincsenek, jó ha tudsz angolul :)

Wide-ra úgy teheted a játékot, ha a config.ini-ben átírod a képernyőfelbontást.

A menü így se lesz széles, de a repülés közben már widescreen lesz az élmény :)
  • Bator92
    Kösz. Ezzel már megvok. Vannak itt magyar szerverek is? Valamint még mindig nagyon érdekelne, hogy hogyan rakhatnám wide-ra a játékot? Nagyon zavaró így.
  • Her Laca
    Kollega:) Sokrétű a problémád. Fel kell patch-elned 4.09 ig a játékot először is. Aztán a Gló által említett Progit letöltöd ,feltelepíted,elindítod .Adsz egy nevet magadnak majd egy passt.
    Forgotten battlest kiválasztod majd connect.
    Alul van a chet ablak ott kér egy email címet ,beírod ,enter majd a passodat (asszem ez a sorrend),enter.
    És voala ,máris kitárul előtted az IL2 varázslatos világa:)
    Bakker ezt 4 pohár tokai tölgyfahordóban érlelt pálinka után ,asszem nem kis teljesítmény ,hogy leírtam.
  • Bator92
    De nekem a 1946 van meg. Az is jó? Ide be kell regisztrálni?
  • Her Laca
    Il 2 Stab progival egyszerűen megoldod.
    PL innen letöltheted
  • Glo
    Szia!

Töltsd le a hyperlobby-t (www.hyperfighter.sk), gyere be a Forgotten Battles szobába, ott játszunk. A szerverek sokrétűek, kinek mi tetszik, de általában full real-ban nyomjuk Speedbar-ral.
  • Bator92
    Hellosztok!

Mit kell csinálnom, hogy támogassa a játék a wide monitoromat? valamint ti milyen szerveren szoktátok tolni és milyen nehézségen? Full realisztikuson?
  • acidrain
    Most jövök az UKDED3-ról, Messzerbe szálltam 4 felszállásból 4X kaptam PK-t.
    Aztám átültem fókába, leszedtem 1 P40-est, üzemanyag híján hazafelé fordítottam a gép orrát, 3000-en B17-es kötelék repült, azokat még megsoroztam. Elérem a repteret, szállnék le, erre kifagy a game.
    Alig lettem ideges
  • Glo
    Reméljük :)
  • Her Laca
    Van benne valami:))) De majd csak belejönnek:D
  • TG Gida
    Na persze.Kapcsolgatja a router-t.
  • Glo
    Tobzoskáéknak tök mindegy, hogy oldanak-e vagy sem, ugyanis 10 körömmel ragaszkodnak a repülési tervhez amit a generátor kioszt, állandóan célvektort kérnek, hogy az oroszok mindig tudják merre járnak, hiába mondom nekik hogy mi oldunk a kempre ők akkor sem az enemí tankokat dobják, hanem 2 bf110-essel ők is beoldanak, és kivisznek összesen 6 célt..

Kis taktikát gyúrhatnátok beléjük, meg navigációt, csapatmunkát, "hallgatunk a veterán játékosokra" elvet..
  • acidrain
    Boldog új évet mindenkinek!

• Zpogi
    Ezt csináld utána egy messzerrel!!
  • Willenbrock
    BUÉK! Jövő ilyenkor már Dover sziklái felett lehet kergetni a RAF gépeket a SoW-BoB-al ha igaz.