91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • acidrain
    Pont úgy értem, ahogyan írtam.
  • VO101Tom
    kiskaliberrel?
  • Zoli105
    Hogy érted hogy nem fog az La5-ön Bf109/G2 tölténye !??ezen kicsit kiakadtam meg amiket itt olvasok!Igaz én itthon csak szigliben tolom de akkori is ha szemből jön ha rárepülök a La5-nek elég egy sorozat és padlót fog , igaz az IL2-nek azért több lövés kell!
  • acidrain
    Gyuri bácsit össze kellene hozni 1 beszélgetés erejéig Oleggel, hogy a kiskaliber is érjen valamit, pl LA5 öt eléggé trükkös leszedni vele. Csak kopog rajta a mogyoró, esetleg kicsit füstöl, a gyerek meg könnyesre röhögi magát a szobában, hogy a G2 vel szerencsétlenkedek mögötte.
  • szekelyland
    Nem mondom, kellemes élmény, van benne egyfajta perverz gyönyör amikor látod hogy jó az előretartás és a húszasok villannak az ellen gépén...

De a másik az ellenkezője, amikor Rata jön szemből, lövök rá mint állat, villannak a húszasok, semmi, jön a ződ lézer, motorból olaj szélvédőre, esetleg töksötét a Pk miatt...
  • zmok
    Szitu: Rata jön szemből, rátapadva az elsütő billentyűre :) (nem ravasz, az a róka ), én alá nyomom a gépet (Emil) :) , hasra húzom a botot, és "rátrimmelek" , rövid sorozat, és megvan!!! :) Szétcincáltam a pocakját! :)
  • VO101Tom
    Hát, ez jogos mondjuk, az il-2-t azért sem szabad temetni a BOB megjelenésekor, mert simán lehet, hogy 10 gépnél már diavetítés lesz, és majd megkapod azt mint a ROF-nál, hogy "szaggat? naés? vegyél négymagosat". :/
  • VO101Tom
    Igen, G-6 kiskalával pl fel lehet robbantani a Spitet is, ha szárnytőbe tudsz szép hosszú sorozatot lőni, de az olasz fosok kiskalibere semmire sem jó. Még ijesztegni sem, mert már a vörösök is tudják, hogy nem jó az semmire. Nem is oylan rég egy dogszerveren ületm CR-ben, az első lagg mögé beültem, beletáraztam mindent ami volt, és semmi. Még füstöt sem húzott, pedig motorra is lőttem. Aztán egy haverja észrevett, egy lövés, és én már égve, szárny nélkül zuhanok le :/ Egy Csajka bezzeg eddigre szanaszéjjel szedett volna mindenkit. Aki lobbyn maradt azt is :)
  • spargarepa
    olvastam ezt az interjút, és ez alapján ijedtem meg a várható gépigénytől :D mert egy rendes akár onlájn akár offlájn játékban egy 20 gépből álló légicsatában számolni a belső szerkezetet és hasonlók nem kis feladat akármilyen gépnek. mert az úgylenne fair, hogy minden gép hasonlóan lenne megoldva mint a játékos által vezetett gép. de remélem azért megcáfolnak és nemkell hozzá erőmű :D

ha valamit értelmetlenül írtam akk bocsi kb egésznap tanulok pénteken szóbeli érettségizem, szal a fáradtság miatt van :D
  • VO101Tom
    Pedig a SOW-BOB-nál ezzel próbálkoznak :)

Becopyzom ide:

OM és RD: Ez az régebbi Il-2 és az új sérülésmodell keveréke lesz. Inkább azt mondom, hogy néhány részlet – sokkal komplexebb sérülésmodell mint az Il-2-ben volt (a gépek lemodellezett belső szerkezetének köszönhetően), plusz a kis kaliberű lövedékek által okozott találatok (lyukak) is láthatóak lesznek. Pár szóban röviden összefoglalva, sokkal bonyolultabb interakció a sérülésmodellben, köszönhetően a sokkal részletesebben lemodellezett belső szerkezetnek.

- A repülőgépek mely rendszerei lesznek szimulálva a játékban?
    RD: Az összes. De ami még ennél is több, bármelyik tönkremehet, a nem megfelelő kezelés miatt elhasználódhat, miközben egymásra is hatással vannak működés közben. Mondjuk leállt a motor, ez miatt az arról működő hidraulika szivattyú sem megy, ennek következtében pedig elmegy a nyomás a futómű működtető hidraulikából. Ha az elektromos rendszerrel van a gond, az árammal működő műszerek bizonytalankodni kezdenek. Végül ha leszállás közben, sérült motorral használod a levegő-működtetésű ívelőlapokat, elmegy a nyomás a fékrendszerből, és így tovább, és így tovább.

Itt elolvashatod az egész fordítást:
    checksix interjú
  • spargarepa
    a találatokat, az azokból adódó sérüléseket és repüléstani változásokat (aerodinamika megváltozása, vezérsíkok felületének kiesése, akár hűtőteljesítmény csökkenés, egy henger eltalálása...) a mai gépeken nem igazán lehet visszaadni, mivel akkora számításigénye lenne amit a mai PC-k egyszerűen nem bírnak el. mert szerintem egy szerencsés kiskaliber találat is okozhatott hatalmas kárt a gépben, míg több szerencsétlen nagyobb kaliberből adódó találatot is meglehetett úszni. Bár ez is csak az én véleményem mellé, sajnos nemigazán lesz lehetőségem egy veteránnal beszélgetni, csak a leírásokból próbálok elképzelés gyártani az akkori harcokról
  • Her Laca
    De régen is volt Il2 ben ,hogy kiskalával lehetett vadászni:) Bár minap a rigán csak kiskalával lelőttem egy Mig szárnyát,oszt csak bámultam bután ,hogy most mi van? Mostanság a a lavorok,jakok húszas állók is lettek ahogy nézem:)))
    A harmincasról van egy kép valahol amikor az angolok kipróbálták ,hogy mit művel a gépeikkel. Hát ahogy rémlik az mán nem ment sehová utána.
  • VO101Tom
    Igen, használták forduló (nem kanyar ;) szűkítésére, vagy amikor átzuhantak egy köteléken, és fel kellett húzni a gépet. De a veteránok azt is elmondták, hogy a fordulózás, pláne palástorsózás, meg nyitott ívelős dogolás egyátalán nem volt divat (azt még Mairselle sem csinálta :) Csak meglövöd, és eltűnsz. De olyat is meséltek, hogy bementek 5000-en a légtérbe, alattuk 3000-en Lavocskinok, földközelben Ilek. A vadászokkal nem foglalkozva átzuhantak azok szintjén, mert a tempóelőnyből vígan lehagyták őket, végiglőtték az ileket (egy találat a hűtőbe és már ég is), majd hazarepültek. Próbáld ezt il-2 ben :) Michna Gyuri bá mesélte azt is, hogy kiskaliberből egy rövid sorozat, huszasból 2-3 találat minden vadászra elég volt, hogy leessen, a 30-as pedig "nem volt fair", amit eltaláltál, az gyakolatilag széthullott a levegőben. A kiskaliberről nekem valahogy nem ilyen emlékeim vannak :)
    A bombázóknál, vagy szállítógépeknél, ha kiszórták a csomagot, ott nem lehetett, hanem kellett is úgy trimmelni, hogy ne kelljen egész hazaúton húzni vagy nyomni a botot. A bombázókon ráadásul állítható oldalkormány és csűrő trimm is volt (a legtöbbön), ha sérülés miatt valami asszimetriát okoz, azt ki tudja trimmelni, ne kelljen hazáig bírkózni vele.
  • Zpogi
    Úgy néz ki megszűnt az All Aircraft Arcade honlapja
    SimHQ Forum
  • VO101Tom
    Ez nagyon -khmm- elméleti megközelítés :) Ha a pilóták élettani korlátait - amik miatt egyátalán kitalálták - félretoljuk, és alternatív felhasználást keresel, akkor is a trimm felülete nagyon kicsi. Ha bármi haszna mégis lenne (papíron), az csak akkor jönne elő, ha azt feltételezed, hogy a magassági kormány egyébként koppig ki van térítve (ritka ez is). Ekkor viszont előjön az állásszögek kérdése (akár a szárny akár a vezérsík állásszögét ne növeld kritikus érték fölé), és a szilárdsági kérdés (nagy sebességnél még a trimmlap "rendeltetésszerű" használatával is széttörheted a gépet, minek tennél még arra?). Kis sebességnél pedig nem a kormány kitérítése hanem a szárny légellenállása és a hajtómű teljesítménye a szűk fordulók igazi korlátja, ott még trimm nélkül is el tudod tépni a sebességet átesési sebesség alá.
  • spargarepa
    a rendes, frontokon harcoló pilóták is használták a trimmet a kanyar szűkítésére, a repülési ív megtörésére? mert nekik lényegesen több dolguk volt a repülés közben, főleg egy légiharcnál mint nekünk szobapilótáknak és őket ráadásul a G erők se hagyták szabadon mozogni. :D vízszintes adott sebességű repülésnél a trimmel szabályozták a gépet hogy ne kelljen annyit a bottal játszani, kényelmesebb legyen a repülés? ez szerintem biztos de javítsatok ki ha tévedek, ha már felmerült a téma érdekelne valaki olyannak a véleménye aki ért is hozzá nemúgy mint én :D
  • Romeo One
    Ott a pont, nem mindig használtam helyesen a trimm és trimmlap kifejezéseket...
    Szóval rugós trimm esetén a rásegítés a valóságban nem ugyanaz, mint trimmlap esetén. Pl. a valóságban nagyon szűk fordulóban a botot húzva, és (trimmlap, ofkorz) fejretrimmelve a kormányerő faszán megnő, viszont a magassági íveltsége megnő. Ennek rugós trimmnél nincs ilyen következménye. (Sőt értelme sem).
  • galimatika
    OFF! Mikor a nyúl viszi a vadászpuskát.
  • VO101Tom
    A rugós megoldással pontosan mire gondolsz? A trimmlap, mint a "kormányfelületen lévő kiegyenlítő lap", az minden esetben aerodinamikai elven működik. Ha a trimmet úgy érted, mint kormányerőt csökkentő arármilyen megoldás, és közvetlen a kormányfelület mozgatására segít rá, akkor teljesen jogos, de az nem trimmLAP :)
    A "rugós trimmlap" egy öszvér megoldás, ott ugye amíg bírta izommal, addíg a kormányt vezette, ha nagy sebességnél felkeményedett, akkor egy rugóerőt legyőzve -ugyanazzal a mozdulattal- a trimmlapot mozdította el. Maga a trimmlap működési elve, amivel végül a kormányt kitérítette, az azonban itt is aerodinamikai...
  • galimatika
    ...nyugta.
  • acidrain
    Jelentem, utaltam.
  • Romeo One
    Nem egészen. A valóságban nem minden trimmlap aerodinamikai elven alapul. A magassági kormánylap mozgatását befolyásolják, (pl rugós mechanizmussal), gyk. olyan, mintha valaki folyamatosan húzná, vagy nyomná a botot. Az aerodinamikai elven működő trimmek estében igaz maximálisan, amit írtál. Csakhogy kisebb sebességeknél egészen kitérített kormányokat alapul véve a trimmnek lehet fordított hatása is a gépre (és nem a kormányerőre!!!) nézve. Persze ezt valószínűleg nem vitték bele a programba, mert ezt értelmetlenül nehéz lenne leprogramozni.
  • VO101Tom
    Nem értem akkor, miket számolhatna még? :) Mit értesz nem aerodinamikai erőkön? A trimm a játékban is és a valóságban is a kormány kitéréséhez szükséges erőt változtatja azzal, hogy azon a kis szakaszon a trimm kitérése a kormányfelületnek bizonyos mértékű állásszöget ad, és a megváltozott levegő áramlás fel vagy lefelé ható szívóerőt termel. Ez a kormánylap alaphelyzetét mozdítja el, pl. egy farokra trimmelt gépen ha elengeded a botot, akkor a bot kissé húzott állapotban marad (súlypont változást szoktak kiegyenlíteni még ezzel, ha pl. a bombázó kirakja a csomagot, ne kelljen húzni vagy nyomni a gépet egész hazaúton). Mondhatnám úgy is, hogy a trimmlap a kormánylappal ugyanolyan "rendszert" alkot, mint a kormánylap a vezérsíkkal. Csak sokkal kisebb.
    Max a trimmlap mozgatásában, automatizálásában lehet a repülőmérnökök ilyen olyan ötletes megoldását látni, de a működési alapelvüket tekintve mindegyik ugyanide jut el.
  • Romeo One
    ...mármint a játékban való működése.
  • Romeo One
    Csak azért kérdeztem, mert azt hittem, hogy aerodinamikai erőket számol. Így viszont már érthető a működése.
  • Romeo One
    Pedig, ha valaki, Ő tudja, ott van a tesztelők között...
    :)))
  • Romeo One
    Most nem tudok screent bedobni, de hidd el, 1.2-t ír ki az elején. Tudtommal ez volt a legmagasabb az alapjátékra, a többi már FB, ACE, és 1946-ra készült.
    De ebben is volt, hogy megpróbáltam alacsonyan kiforogni valami orosz csodát, és amikor elhalkult a motorzaj, arra fordultam vissza, hogy csak a svanca lóg ki a hó alól...
  • Romeo One
    Tudom, de így akarom végigtolni. Jobban felveszi az ember a játék hangulatát.
  • Romeo One
    Ok, így már értem.
  • szekelyland
    nem 1.12 véletlen?
    Sztem az volt az igazi, abban még az AI is bedugózott közben....
  • Kferro
    Itt a magyar X-plane honlap címe. Ha érdekel, nézz bele:

http://x-plane.hu/cms/
  • VO101Tom
    Ezt nem tudtam, de jól hangzik :)
  • VO101Tom
    Jah. ok. Akkor csomó minden másképp lehet még nálad, cirka 10 év fejlesztése nincs még benne...
  • VO101Tom
    A kormányerőt nehezen szimulálja a játék, értelemszerű, ha te koppig hasrahúzod a botot a monitorod előtt, a játékban nagy sebességnél az közel sincs a full kitéréshez. Ezen segít csak a trimm, jobban ráhúzza a játékban (nagyon nagy sebsségnél látványos, ájuláshoz, géptöréshez is vezethet).
  • Romeo One
    IL-2 alapjáték, 1.2 verzió....

Végig akarom nyomni, mielőtt feltolom az 1946-ot.

(A "vanilla-szex" mintájára a "vanilla" az egyszerű alapjáték nickje)
  • VO101Tom
    Ez miylen verzió? Ezt nem ismerem...
  • Kferro
    fejelszésében = fejlesztésében :)
  • Kferro
    Huh, a "Flight Simulator klón" kicsit erős. :)
    Polgári repszimulátor, csakúgy, mint az FS, de ezt nem egy multicég készíti, hanem egyetlen ember.
    A fizikája a legreálisabb a jelenlegi repszimulátorok közül, mert nem előre beprogramozott paraméterek alapján generálja a repülés aktuális állapotát, hanem sok változó (sebesség, nyomás, páratartalom, szélerősség...stb. ) kölcsönhatása alapján számolja.
    A legjobb reklám számára az, hogy az FAA ezt a programot használja légibalesetek kivizsgálásánál az adott repülés szimulálására.

Az már csak hab a tortán, hogy jó néhány magyar srác is részt vesz a kiegészítők fejelszésében (sceneryk és gépek).
  • Romeo One
    A magassági trimmre gondoltam. Sokan használjátok harc közben fordulószűkítésre. Nekem meg az jár a fejemben, ha mechanikus, akkor nem segíthet, mert csak a kormányerőt csökkenti, az meg max FFBn számít. Ha meg aerodinamikai, akkor meg pont fordítva kellene húzni, hogy valósághű legyen.
  • VO101Tom
    Az X-plane-t soha nem tettem fel a gépre. Az egy Flight Simulator klón nem? FM jobb mint abban?