91389

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • messerharcos
    hm... én is pont ugyanigy látombár ez sokkal inkábbvaló
  • zmok
    Ott az igazság!
  • acidrain
    Off:

Egy ember, aki kimondja a tutit. Egy ember aki kimondja a tutit

On:
  • acidrain
    Ott a helyem.
  • mijki
    ma 3 bob lesz
  • Her Laca
    És megelőzlek:)
    Itten le van írva mik kellenek még ,mi több le is töltheted a patc eket.

• Her Laca
    Na már működik.
  • Her Laca
    Viszont ahogy nézem pont most halt be a lobby.
    Az oldala sem működik, kicsit később biztos megjavul.
  • bakvarnyu
    köszi
  • Her Laca
    Nem kell. Amúgy szép jó napot:) Hipperlobby kell hozzá.
  • bakvarnyu
    Multihoz kell cd kulcs? Megvettem ma és nincs semmi a tokjában.
  • Her Laca
    Ezen nem kell csodálkozni. Én egyszer utána néztem a veszteségi adatoknak ,mindkét félnél . Hihetetlen számadatok. Minimum 3-4 szeres de van ahol több az oroszok "javára". Ez nem csak repülő gépben ,de minden másban is hasonló volt.
  • Lysandus
    Nagyon jó az a link amit találtál! (VVS research)

Az egyik visszaemlékező szerint a Pe-2-es volt a legrosszabb bombázója a Vörös Hadseregnek. Kicsi volt a bombaterhelése kétmotoroshoz képest, egy motorral nem tudott hazajutni (szintben repülni) és ami a lényeg: minden a gyárból érkező "vadiúj" Pe-2-est az alakulatoknál gyakorlatilag újra össze kellett rakni, a gyártási hibák miatt. Tisztára mint anno a Daciák...

A La-5-ösöknél ugyanilyen gyártási problémák voltak. Az egyik fickó elmondja, hogy amikor mentek átvenni az új gépeket, akkor egyik őr egy pakli cigiért megmutatta neki, hogy melyik a legjobb. Azért az volt a "legjobb", mert még a háború előtti száraz fából csinálták. Csakhogy legjobb gépről kiderült, hogy a motorjából két hengert elfelejtettek befejezni... Rosszul csavarozták fel a hengerfejet...

A HSU (Szovjetunió hőse) haditengerészeti Il-2-es pilcsi szavaiból meg az elképesztő veszteségekről kap az ember képet. Beszél egy esetről, amikor egy német repteret támadtak, mert odatelepült 40 új Fókával egy alakulat. Az első attak nem sikerült (assziszem a köd miatt). Mentek egy második kört, az egész Sturmós ezredet kivezényelték, az összes parancsnoknak repülni kellett. Csakhogy a Fókák a levegőben várták őket. Egy gép jött haza az egész ezredből, az összes parancsnok odaveszett. Neki szerencséje volt, géphiba miatt nem tudott felszállni. Mire vége volt a küldetésnek, előléptették.

Mondjuk az Il-ek szokásos harceljárása az volt, hogy 4-szer repültek rá a célra... Először még ment a meglepi, de a másodiktól már elég húzós lehetett a menet...
  • VO101Tom
    Aha, akkor biztos ott láttam.
  • acidrain
    Ma esti VBoB röviden:

1. misszió:
    Légvédelmi lufik kipukkantása Dovernél /micsoda ötlet, ki az a aki lemegy akkora légvédelmi tűzben/
    Egy hurri csobbant.
    2. misszió:
    Bombázók kísérete Londonig.
    Repstart, Maidstone érintésével London, majd vissza. 100% nyál.
    Az angol partokat Folkestone-tól nyugatra értem el. Alattam bomberek alakzatban. Szintben 8 kontakt, 2 rajban, az első már borít is a bombázókra. Borítok utánuk, a többiek is bekapcsolódtak a csetepatéba.
    Megsorozom a Spitet, felhúzza, próbálom követni. Nagy izgalmamban rányitottam az ívelőt, persze a "harcállás"-ra rányomtam mégegyet.
    Az Ívelő beragadt én pedig hazafelé vettem az irányt. Sikeresen leszálltam.

• Sanyo
    Légrády Lajosék kiástak egy így járt P-47-est. Ha jól emlékszem arra amit Lajos mondott, akkor a motor elején levő hűtő 6-7 méter mélyen volt. A pilótából csak egy ujjperc maradt meg.
  • Lysandus
    A P-47-re és a leborításra vonatkozó dolog a típus hivatalos (U.S. Army) oktatófilmjében van. Akkor persze top secret volt, ma már kinn van a youtube-on. A filmben szemléltetik is egy ábrával, hogy csak alapgázzal lehet leborítani, mert ha teljes gázzal borít le a növendék 5000 méter alatt, akkor a temető a következő megálló...
  • Willenbrock
    2X is hazáig üldöztek a spitek de nem tudtak leszedni ellőtték az összes lőszerüket,egyszer meg vízbecsapódtak vagy összeütköztek nagy igyekezetükben.Az Emil 1-essel győzelmet viszont nem sikerült ma összehozni-csak csípkedte az angolokat a könnyűgéppuska,de elég jól manőverezhető az 1-es.
  • acidrain
    tényleg így volt, láttam a History Channel-en
  • mijki
    grt

Ma 20:00-kor ha ráértek gyertek "The first german wings over England" küldire. Home made :)
  • acidrain
    A lovasság vs harckocsis küzdelemhez: külön erre a célra kitenyésztett barlangok mélyén talált kardfogú tigrisek le nem bomlott szörével, és csontjaival etetett lovakkal attackolták a harckocsikat. A cél az volt, hogy a különösen nagyfogazatú lovak leharapják a targetek lánctalpait, miközben a lovasok "RAMBÓÓÓ!" kiáltással próbálják visszábbfogni a lovakat, nehogy megegyék az egész páncélost...Nem jött össze nekik a támadás a harckocsik erősebbek voltak :)))
  • mijki
    Azért az kemény lehetett...Akkor az olaszok biztos röhögtek, de amikor tankvstank lett akkor meg sírtak a németeknek
  • szekelyland
    Én meg olyan hallottam, hogy az abesszíniai gyalogság furkósbotokkal meg nyilakkal támadott az olasz tankok ellen és ha jól tudom kettőt meg is semmisítettek...
  • Nohab
    Láttam régen egy dokumentumfilmet, ahol mondták, hogy direkt így vágták meg a filmet. Ez az egy dolog, ami megmaradt bennem.
  • mijki
    nem tudom biztosan, én csak láttam egy felvételt, amint a tankokra rontanak a lovasok
  • messerharcos
    ez csak egy legenda. Sose támadott a lengyel lovasság tankokra:) az eset ugy zajlott le hogy a kengyel lovasság a német gyalogságot szorongata meg eléggé, akik erősitést kértk, ekkor jöttek a tankok, amik elég nagy mészáárlást rendeztek köztük, de a lengyel parancsnokok sose küldték a lovaságukat tankok elen, mint ahogy nem hinném azt se hogy a lngyel lovas anyira örült lett volna, hogy szablyát ránt egy soktonnás harckocsi ellen.
    Mitosz.
    Én legalábbis igy tudom.
  • mijki
    Ha már a hősökről mesélünk, megemlíthetnénk a Lengyel LOVASSÁGOT, akik bátran a német tankok felé vágtáztak. Bár tudták, hogy nincs remény...
  • Her Laca
    Tegnap este volt egy műsor valami mérnöki melléfogásokról szolt.
    Többek között a Sherman tank is téma volt. Félelmetes adatok voltak,már ami a veszteségeket illeti,volt egy öreg aki szerelő volt és nemes egyszerűséggel bűncselekménynek nevezte ,hogy avval küldték harcba a katonákat a németek ellen.
    Ezt csak azért hoztam fel,hogy van ellenpélda is a dokumentum filmek világában.
    Azt mondták,hogy az igazi hősök a páncélosok legénysége volt,hiszen tisztában voltak vele,hogy ha egy német tankkal találkoznak az esélyük a nullával egyenlő,és mégis beszálltak a harckocsikba.
  • szekelyland
    Tegnap este a BOB küldiben felszálltunk, laza kötelékben Alberttel meg Pogival, sajnos kevéssel Dover előtt hirtelen a messzer Kommandogeratje leállt és egy kék alapon fehér írással közölte hogy a mai küldinek vége...
    A második küldi pedig túl későre lett volna, így passz.
  • Willenbrock
    Szoros harcban leszedett a RAF túlerő 2X a BoB pályán-mára ennyi sikerélmény elég is lesz azt hiszem,pedig néha eltaláltam 1-1 spitet de egyik sem lett végzetes,mikor már füstölt a préda akkor meg kiszedték előlem-ma már nem bosszantom tovább magam :(
  • Sanyo
    Az igazság valahol a kettő között lehet. :)
  • VO101Tom
    Angol lord hazaérkezik, Afrikai vadászatról
    - és, mit lőtt őlordságga?
    - á semmi különös, két elefánt, egy tigris, és három nőszőrt
    - nószőr? ez meg mi?
    - nem tudom, kicsi, fekete, és amikor ráfogod a puskát, akkor kiabál, hogy noszőr, noszőr

:D
  • VO101Tom
    Akkor most vagy az van, hogy a Wikit akik írják, nem nézik a History channelt, vagy a History chanellesek nem olvassák a Wikit
  • Zpogi
    Savas:
    Ata:
  • Sanyo
    Mert ha fordulni kezdett a 262 pilóta, akkor lelassult a gépe. A magassági fölényből pedig már nem lehetett olyan nagyon nehéz utolérni. A legtöbb 262-est egyébként leszállás közben lőtték le, az ismert repterek környékén amerikai vadászok lestek a bevetésről visszatérőkre.
  • Zpogi
    Én igazából azt nem értem a videóban,hogy a 262-sek magassági fölényből támadnak szemből,a mustangok meg a bomberek felett repülnek kicsivel viszont a bomberek sebességén. Tehát akkor,hogyan is érte utól a 262-est?
  • acidrain
    Várjá:

Nagypapa meséli az afrikai oroszlánvadászatát a gyerekeknek:

-Gyerekek ott állok a szavannán, előttem a tigris úgy 100 méterre. Farkasszemet néztünk egymással, és a tigris ezután elkezdett felém rohanni. Megfogtam a puskámat, felemeltem, megcéloztam a felém rohanó rettentő nagy állatot, és...és...és... beszartam!
    -Nagypapa abban a helyzetben bárkivel előfordult volna.
    -Nem, nem akkor, hanem most!

:)))
  • Sanyo
    Az öreg Robin Olds, aki Vietnámban F-4 pilóta és több légigyőzelmes ász volt.
  • mijki
  • szekelyland
    Erről jut eszembe egy vicc:
    szenilis nagypapa régi vadászélményeiről mesél az unokáknak.
    - Az erdőt járva elém kerül egy vad, gyorsan célzok, leterítem, kikanyarítom, az egyik combját feldobom a vállamra. Alig néhány lépés után újabb vad tűnik fel, arra is gyorsan célzok, leterítem, kikanyarítom, az egyik combját feldobom a másik vállamra....
    Közben csenget a postás, nagypapi kimegy, átveszi a küldeményt és visszaül az unokákhoz. A gyerekek unszolják, hogy meséljen tovább.
    - Hol is tartottam, gyerekek?
    - Ott, hogy mindkét válladon volt egy comb.
    - Ja, igen! Én meg csak nyaltam, csak nyaltam....