91394

IL-2 Sturmovik: Battle of StalingradTeam Fusion FB oldalIL-2 1946 MOD telepítésLőszer leírás Vogeltől!Kép feltöltése

IL-2 BoS: Aircraft Familiarisation IL-2 BoS Tutorials CloD: New Pilots

Nem jogtiszta játék letöltésében, telepítésében és használatában nem tudunk és nem is akarunk segíteni.

Az ilyen jellegű hozzászólások válaszolatlanul lesznek, vagy minden további értesítés nélkül törlésre kerülnek.
  • Zoli105
    No emberek egy kis orosz muzsika :)(amúgyha valaki tudan egy ilyen kukássapkát szerezni azt megköszönném ! :) )
  • LeonSilver
    A World of Akármit ugyan azok csinálják mint a WoT-ot. A másikat a gaijin vagy mi a rák, de valahonnan az is ösmerősen cseng, csak egyelőre nem tudom őket hova tenni. De már találkoztam velük az ziher. Ezek a gémek kb. annyira sem lesznek szimulátorok mint a HAWX akármennyi lévén ha szimulátor lenne tized annyian játszanák.
    szvsz
  • Sanyo
    Érdekes, hogy van egy World of Planes és egy World of Warplanes, nem egyértelmű hogy ugyanarról van-e szó. Az előbbihez most érkezett 7 új kép.
  • LeonSilver
    Már beszéltünk róla. Ugyan olyan szutyok lesz mint a WoT.
  • mijki
    World of Warplanes
  • mijki
    Én is mennék, de nem hiszem hogy engednének. Még!
  • acidrain
    Na ne szórakozz, megyek Veled.
  • Nesu
    Na lehet elmegyek erre a dologra
  • artivizsla #43893
    Reziben mi is télen voltunk, akkor voltak ott a szolnoki mélységisek a Furkó örnaggyal. Mondjuk ez egy generációs választó, hogy ki ismeri az illetőt, szoval az újoncoknak kötélen kellett felmászni a sziklára, természetesen teljes menetfelszereléssel. Mindenkiről foly a víz, de az egyik mama kedvence csak mímelte a dolgot, aztán feladta, hogy ne mtud felkapaszkodni a kötélre. Furkó odament hozzá hátúlról, letépte a fejéről a rohamsisakot és úgy vágta vele hátba a gyereket, hogy majdnem lepadlózott, majd leüvöltötte a fejét rendesen. Nem az volt a baj, hogy nem tudott felmászni, hanem, hogy nem is akart... Na, a többiek kettesével szedték a fogást és csúcsot döntöttek a kötélmászásban aznap.

Az obsit tartóját az RPG indítótokjából készítettük. Micsoda teperés volt, hogy jusson mindenkinek, mert ugye nem mindennap lövögettek RPG-vel. Bakker, mikor mi lőttünk a kifeszített vászonra ami mögött kigyulladt az erdő, minden lövés után mentek a tűzoltók oltani, amikor meg az oroszok lőttek, már égett a fél erdő, mire a Grísáék megindultak a fecskendővel. MArha nagyvonalúak voltak, meg el is voltak eresztve lőszerrel rendesen.
  • LeonSilver
    Így van. És hát azért a fiatalok egy kis fegyelmet és rendet is tanultak. Én éppen azért hagytam ott a francba az egészet, mert véleményem szerint ez nem hadsereg volt, csak egy óvoda kicsit nagyobb gyerekeknek. Hála Istennek, hogy nem történt semmi konfliktus mert ott pusztult volna mindenki.

Reziben amikor először voltam még hallgatóként kiköptem az összes tüdőmet. Télen voltunk (akkor még volt hó is) és olyant szoptunk a megkerülő osztaggal mint a hatlépcsős búvárszivattyú.

A kedvenc fegyverem volt az RPG, nem véletlenül voltam én a zászlóaljnál az RPG lőgyak. vezető.
  • artivizsla #43891
    A 20-30 éves korosztálynak kimaradt a katonaság, talán nem kellett volna megszüntetni a sorkatonai szolgálatot, csak értelmesebb formába ölteni, a mai korosztályra is bőven ráférne...

Szombathelyen voltunk a családdal a légiós várban ahol a római kori szabadtéri kiállítás van. Ott beszélgettem egy illetővel, aki a kovácsolást mutatta be, kiderült róla, hogy szintén hivatásos, a légvédelmiseknél volt a laktanyában. ( ...Béla )

Volt szívás is azért az egy év alatt, de az idő múlásával megszépült minden, viszont rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Vizi átkelés BMP-vel a dunán a győri vizi kiképző táborban, a rezi hegyikiképző táborban 86-ban olyan pályákon mentünk, amiknek a butított verziójáért most fizetni kell, mint élménypark, egy-két hetes gyakorlatok a Bakonyban, az éleslövészetek AMD-vel, Dragunovval, RPG-vel...
  • LeonSilver
    A Rumi Zolit ismertem, nagyjából együtt kerültünk az alakulathoz. De azt, hogy kivel mi van nem igazán tudom. A zöm amikor az átszervezés volt el is került Szombathelyről.
  • artivizsla #43889
    A felderítők hivatásos állományáról tudsz valamit ?
    Nagy Zoltán zászlóalj pk., Kovács Miklós század pk., Rumi Zoltán szakasz pk. A mi szakasz pk.-nk Huzsvárt Zsolt volt, akkor végzett Egerben a tiszthelyettes képzőben, velünk együtt vonult augusztusban, de év végén már velünk íratta a leszerelési kérvényét, aztán a következő augusztusban együtt szerelt le velünk.

A légvédelmieknek volt egy jó pofa, alacsony pk.-juk, azt nagyon csípte mindenki.

A debreceni polgármester,- Kósa Lajos - előttünk szerelt le 85-ben, Szombathelyen.

Ha nagyon off, akkor szóljatok, de csak úgy jönnek elő a régi élmények, tudnék még írni...
  • mijki
    Szívesen. Én is úgy mennék, de úgy. SG-sek, béreljünk buszt és irány Hahnweide. :) Szállás nem kell, alszunk a buszban ;)
  • Garou
    Hat koszonom ezt a bejegyzest! Nem is tudtam, hogy van ilyen repulonap, raadasul itt ahol en is melozok, Stuttgartban! Pont a napokban nezegettem, hogy miert nincs normalis masodik vh-s muzeum sehol a kornyeken, de ez akkor most ajandek.
  • Lacusch69
    Újabb repülőroncs?
  • mijki
    OFFF:

Ha megnyerem a lottót veszek egy Fw-190-et. Nagyon szép. De addig is, ha lesz kocsim(kb. 2 év) akkor elmegyek Hahnweide-ba az old-timer repülőnapra. Többen is mehetnénk, nagyon jónak tűnik. Sok 2.vh-s masina szeli ott az eget. És 3 napra 28 euró a belépő. 14 év alatt ingyenes.

És Szept. 2-4 között. Egyszer elmegyek oda az biztos.

Ezek is ott lesznek:

On:
  • LeonSilver
    Gondoltam :) Annyit nem ér az egész. Azt, hogy mi lett a hosszúpuskával nem tudom, vagy csak már nem emlékszem rá :D Régen volt na.
  • Szepy2884
    engem nem zavar, direkt szórakoztatnak az ilyen anekdóták :)

Amúgy meg a "túl sok nosztalgia a jelen kudarca" ;)
  • Lysandus
    Nem azért kérdeztem, hogy mi lett a Germánnal, hogy megvárjam este egy sötét sikátorban. :-)))

Egyébként is, régen volt, meg szétoffoljuk itt a topicot. Én a magam részéről lezártam. Ennyi nosztalgia elég volt. :-)))
  • LeonSilver
    Én kifejezetten kedveltem a táposokat, mert velük legalább lehetett beszélgetni és nem csak a dugásról meg a piáról. Volt olyan srác akivel olyan barátságba keveredtünk, hogy ha kimenőt kapott akkor eljött hozzánk dumálni. Hála istennek nekem nem kell bujkálnom a városban ;) nem úgy mint egyik-másik volt munkatársamnak.
  • Lysandus
    Sajnálom szegényt. A 6.-nak volt rendes klubszobája is saját kantinnal, ha volt lehetőségünk oda mentünk fel lógni. Egyébként "Hosszú Puskával" mi lett? Nem jut eszembe a neve, ő volt akkoriban a zászlóalj törzsfőnök. Igaz az, hogy pk-ból azért minősítették vissza, mert egy gyakorlaton a magyar zászló alatt rohamoztatott, és ez kiverte pár embernél a biztosítékot? Legalábbis ez volt a legénységi pletyka.
  • Lysandus
    Nem felejtettem el! :-))) Egyébként annyiban jó volt, hogy zömmel egy évfolyam került egy zászlóaljhoz. 87-88-ban a 4-5-6. századhoz zömmel a közgázosok. Nyomás alatt hamar kiderül, hogy ki milyen ember. Köztünk is volt tetű. És a nem előfelvételisek között is volt jó ember.
  • artivizsla #43878
    A legtöbb tápos a lövészekhez került, ami nem kis feszültséget okozott, a zömében nyírségi, aluliskolázott, azóta sem dolgozó, szoláriumot nem használó állomány között, akik folyamatosan bizonyítani akarták, hogy ők annak ellenére azért mégis csak okosabbak lennének. Haverék bemagyarázták nekik, hogy a "degenerált" azt jelenti, hogy "nagyon okos", így az öregek megkövetelték, hogy a táposok "degeneráltnak" szólítsák őket állandóan és erre nagyon büszkék is voltak, a táposok meg majd megpusztultak állandóan, hogy el ne röhögjék magukat.
  • Lysandus
    Nagyon drukkoltam, hogy ne te legyél "szeretett" volt szpk-ám, Germán főhadnagy. Az egy mekkora barom volt. Beképzelt stréber tetű. Ráadásul gyűlölt bennünket előfelvételiseket. Mindenhol előfelvételis volt a századírnok, kivéve nálunk. Úgy választotta ki, hogy előfelvételis nem lehet, tehát maradt az a csávó, akinek csak felfüggesztettje volt.

Titeket, a 6. századot meg minden sorkatona irigyelte... Tényleg!
  • LeonSilver
    Na. Én a "nyalókás hatodik"-nál voltam szakaszparancsnok ;)
    Imádtam a szakaszommal a NATO ház környékén nyáron a fűben szunyókálni! És a rakétákkal valamint egyéb eszközökkel marhulni. Szegény Zsoltinak (ő volt a szdpk és a tettestárs) valamikor 90 után amikor már nem voltam ott, hogy vigyázzak rá, egy trotil le is vitte a jobb kezét könyök alatt :(
  • Lysandus
    Mondjuk nem sok értelmes ember volt ott akkoriban...
  • Lysandus
    Én 87-88-ban voltam sorkatona. Ja, Kukori egy idióta volt. Kivitte éjszakai gyakorlatra az 5. századot, de kinn volt a 6. is. Annak a pk-ja meg egy haverja kivittek egy láda sört, meg egy csomó világító rakétát, és elkezdetek összevissza lövöldözni tűzijáték jelleggel (a 6. század meg döglött a fűben). Az idióta Kokas meg azt hitte, hogy az ezred (vagy akkor már dandár?) parancsnokság jött ki szemlézni, és elkezdte azt csináltatni az 5. századdal, amit a rakéták elméletileg jelentenek. Szerencsétlenek szívtak mint a torkosborz. Meg Kokas volt az, aki megrohamoztatott egy dombot két ellentétes oldalról. Utána gratulált neki a zászlóalj, hogy épp most sikerült kiviteleznie, hogy ez emberei lelőjék egymást.
  • kasa85
    Nem tudhatom ha előre láthatnék már milliomos lennék:)
    Sok érdekességet tapasztaltam az eddigi Atis kártyáimmal,így azon sem csodálkoznék ,ha az lenne a gond,de ha virágbolti akkor legyen az.
  • LeonSilver
    Mint az x52-n? Én nem vettem észre. Viszont ha a lövész helyére ülök és lövök, akkor nem tudom mozgatni a stukkert ergo nagy lószar az egész.
  • VO101Tom
    Igen, kitörlöd azt a sort, hogy FSX kompatibilis, és már stimmel is a leírás
  • Willenbrock
    Itt is megkérdezem hátha tudja valaki:FSX Me-163-as műszerfalán nem látszik pár műszer és néhány kis hézagon kilátni a szabadba.A leírás szerint pedig FSX kompatibilis a gép,nem tudja valaki van-e erre megoldás?

• VO101Tom
    Használ itt valaki olyan joy-t, amin a tűzgomb (a RAVASZ) kétállású? 1c-n írt egy gyerek, hogy neki G940-nél a 2. fokozatban letiltja a kormányokat. Ha felengedi a tűzgombot, akkor oké lesz. Nektek nem volt ilyen gond?
  • artivizsla #43868
    Mondjuk, az sem volt semmi, amikor a sittesek söprögettek az ebédlő előtti téren, a smasszerok meg géppityuval a hátukon tébláboltak közöttük, majd az egyik sittes odaugrott az őr hátához, felhúzta a géppityut és elsütötte az őr hátán. Előszőr az őrnek becsúszott a sportszelet, majd egy óra múlva már ő is sittes volt, oszt mehetett söprögetni ő is.

Mondjuk a sittesek jó gyerekek voltak,sok mindenre meg lehett kérni őket. Mivel a fogda és az örszemélyzet épülete egyben volt, napközben amíg az őrszemélyzet szunyőkált, a sittesek virrasztottak, meg zsugáztak a fent levő személyzettel, aztán, ha jött valaki, a sittesek magukra zárták a cellát.
  • LeonSilver
    A Zara Pált meg még az ezredparannnok is Bazdmegpali-nak hívta, mert a manus minden második szava za volt, hogy bazdmeg.

Egyszer (sokszor, de ez most lényegtelen) jól lebaszták valamiért a parancsnoki meetingen. Ment fel a századhoz aztán üvöltött már a lépcső aljáról a szolgálatvezetőnek, hogy (már nem emlékszem a nevére) : Pistaaaaaa, mondtam bazdmeg szójjá bazdmeg nemszótá bazdmeg lebasztak bazdmeg! :D :D Ez így egy szuszra.
  • LeonSilver
    Különben sem hadnagy volt, hanem tábornok. Vagy ellentengernagy :D MonteKukori :D Mekkora egy fasz volt, Jézus...

Hadmagyot meg századparancsnokot csináltak belőle, aztán egy szaros térképet nem tudott megrajzolni :D A Rohonci úti 10 emeletes házakra rajzolta a zászlólajat :D
  • LeonSilver
    Mármint 84-85 körül.
  • LeonSilver
    Nem. De a kukori akkor még messze nem volt hadnagy.
  • Solt
    Még mindig azt hiszed, hogy az ati miatt van mikrolag? :)
  • kasa85
    Egyszerű mert Atival tolom:)
    Ez ki húzva ha nem az lesz itt a gond,hanem a virágbolti.
    Próbáltam másikat is,illetve fel tóltam valami egy gb os patch,és ugyan olyan fos lett.
    Ha minden jól megy akkor jön holnap a gépembe a gyógyír:)