7
Mit jelent ez a processzoroknál?
  • Pheel
    #7
    Nem létezik PPGA-FCPGA átalakító, de ha akkora üzlet, akkor gyártsál te. Az utóbbi évek összes foglalatváltása logikusnak nevezhető lépés volt az Intelnél, bár én könnyen beszélek, még most is Slot-os lapom van :))))
  • Pheel
    #6
    Nem csak 1 láb. Az FC a PGA előtt a Flipped Chip rövidítése, ha jól emléxem. Ez ugye fejreállított chipet jelent jelen esetben. Ez azért volt jó, mert így a hűtőborda a legmelegebb ponttal érintkezik és nem a proci hátával. Bár bekötés szempontjából nem tudom...
  • TheZsenyka
    #4
    Ha most nagy hülyeséget mondok, javítsatok ki
    Az ábra az, hogy a két foglalat között egyetlen láb bekötése a külöbség, ha jól tudom egy földről van szó. Ha a lapod nem támogatja az FCPGA-t, akkor nem fog menni, bár a kollégám már több PPGA foglalatot is megműtött pár perc alatt és máris mentek benne az FCPGA cuccosok.

    Ami viszont biztos:
    Megnéztem a lapod specjét, tudja az FCPGA-t, mennek benne az új celeronok.
  • Memmphis
    #3
    A régi Celeronok és az újabb Celeronok foglalata nem ugyan az? Ha a PPGA Celeron jó volt az alaplapomab akkor a FCPGA is jó lessz?
  • Pheel
    #2
    Az első a régebbi 533-ig Celeronok foglalata, az új a PIII-ak és az újabb Celeronok 533-tól foglalata. Amennyiben persze a második az FCPGA akart lenni, ugye :)

    Acorp? Humm. Jónak nem jó, de lehet megy :))))
  • Memmphis
    #1
    Mit jelent ez a PPGA meg PFPGA a processzoroknál? Most vettem egy Acorp 694XA alaplapot, szerintetek ez jó?