22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • tomsolo
    fú igen nagyon köszi!
  • Mighty
    Erre gondolsz?
  • tomsolo
    és az a magyarázós rész nincs meg? mi mennyire jó :)
    (köszi azért)
  • Mighty
    Tessek
  • tomsolo
    persze ha nem extrás akkor is jöhet :)
  • tomsolo
    valaki betenné nekem annak az oldalnak a címét ahol a modem/kapcsolat/jel tulajdonságait lehet ellenőrizni (vmi extrás címre emlékszem, de nincs meg :C)

htx
  • Cat #1602
    nálam volt másfél honapig, még a kezdeteknél és visszavitettem, mert magátol lekapcsolodik a hálozatrol. Egyszeruen állt egyhelyben, másfél-két napig hozzá se nyultunk, és anyám este jött haza hogy nem tudott idetelefonálni. Nézzük, valoban nincs vonal, kidug kábel bedug kábel, megy. Ezt eljátszotta 3-4x, szerelő kijött, méregetett, minden jó (mert tényleg jo volt), de a telefonnak állandóan elérhetőnek kell lennie, szóval lemondtuk.
  • Punkerwork
    na így első belepillantás után UPC-s telefon jó lesz.
  • Mighty
    Valszeg, ha csökken az új előfizetések száma, akkor gondolkoznak majd az emelésen.
  • FtranX
    NSD valahol azt írta, hogy az új modemekkel akár 30-ig is.
  • Cat #1598
    kár
    pedig a kábeltechnológiában több tartalék van, mint az adslben, simán elmehetnének akár tiz megabitig is, adsl meg befulladna 6nál
  • Ronny
    ha olvasod a HWSW-s forumot(mégpedig olvasod:)akkor láthatod, hogy a UPC álláspontja most egész más és nem fognak rögtön ráemelni(NSD utalgatott).
  • ULTRA
    hát ezaz, mert engem nem :)
  • maozedong
    ki a francot érdekel a számláló?
  • ULTRA
    nemhiszem, ha valaki ismeri a kiskapukat akkor akkár 100hdtv-s filmet is leszedhet úgy, hogy a számlálója kb. 100mb-on áll
  • maozedong
    hdtv -s filmeket szedjél le. 3 film és betelt a kvótád.
  • ÁjjLe BoBBi
    az is egy megoldás :D
  • Cat #1591
    Egyszerü. Át kell szoknod DVD ISOk töltésére :)
  • ÁjjLe BoBBi
    a korlátról meg annyit hogy ha minden elképzeletetlen szart leszedsz kétszer még akkor sem éred el...én is leszedtem már mindent amit csak lehetett és 20 giga lett így is csak
  • Cat #1589
    feltöltés terén matávnál nem lesz változás! - legalábbis sehol semmi hir arról hogy lenne
  • Mighty
    A fényévek lecsökkentek (azért a chello classic még mindíg vezet 320 kbit-nyi uploaddal , a plus viszont már csak 128 kbit-nyi előnnyel bír):

"A Matáv minden csomag letöltési sebességét megduplázza, a 3 megabit/s-os üzleti csomagok letöltési sebességét pedig 4 megabit/s-ra növeli. Az így keletkezett 1 megabites csomagokhoz 128 kbit/s-os, a 2 megabitesekhez 192 kbit/s-os, a 3 megabitesekhez 384 kbit/s-os, a 4 megabitesekhez pedig 512 kbit/s-os feltöltési sebességeket biztosító profilt állítanak be a modemekben."
  • Cat #1587
    mondjuk feltöltés terén chello most is fényévekkel adsl előtt jár, ugyanis ott most sem fogják emelni a feltöltést
    elég röhejes, mert pl. a netes játékokat nekik most is a 96-128kbites feltöltés fogja vissza, szal nem a már most is megabites letöltést kéne növelni náluk
    na de ezzel lehet gizdázni a hülyék előtt, ők azt már nem tudják hogy az ADSL fizikai korlátai miatt NEM FOGJÁK TUDNI KIHASZNÁLNI a letöltési sebességet, ha ilyen alacsony marad a felfelé sáv
  • Cat #1586
    egyetértek
  • Koppernikusz
    Az az 1.5 --> 2 mbites váltás nem nagy lépés, inkább a feltöltést növelnék meg jobban, az segítene jól.
    Ja meg hogy a DNS szerverük ne halljon meg, ne legyen csomagvesztés, meg ilyen apróságok. Az annyira mind1 hogy egy óra vagy 50 perc alatt jön le egy CD..
  • The Garrett
    Ugy jött elő az egész téma hogy volt 3 holland 2 magyar a teamben. A magyar sárccal folyamatosan lagoltunk, aztan kerdezgettük egymastol, hogy te is chellos vagy, stb?

Na erre a szóra a hollandok felkapták a fejüket, és mondták hogy a holland chello is olyan betegségekkel küzd, mint a magyar az átállás idején.. Akik visszaolvasnak emlékezhetnek rá. Annyi különbséggel, hogy náluk több mint fél éve folyamatosan ez megy. oO
  • Mighty
    Bővebben?
  • The Garrett
    lett jonehany holland ismerosom wowban, velük dumaltunk errol, es csak annyit fuztek hozza a holland chellohoz hogy: SUXXXXXX.

• Punkerwork
    pénteken lesz valami UPC-s fejtágító hogy hogyan és mikortól lesz, majd akkro kiderül :)
  • ULTRA
    mármint a szolgáltatást?
    én úgyhalottam még nagyon gyerekcipőben jár, pedig yólenne az árakat elnézve...
  • Punkerwork
    én azt várom hogy a UPC-s telefont is elkezdjük árulni :)
  • ULTRA
    LÁÁÁL
    Norvégia: 26Mb/s
    1cd (800mb) 2-3 perc alatt lejön nekik...
    na hát az már durva

Sztem mi hamarossan a lengyelek nyomdokaiba lépünk
    Light: 512Kb/s----->1Mb/s
    Classic: 1,5Mb/s----->2Mb/s
    Plus: 3Mb/s----->4Mb/s
  • Botond #1577
    hát legyen úgy,nekem is jobban bejönne mondjuk egy 768/256 10giga limites chello light a mostani 512/128 helyett :-)
  • ULTRA
    má mér ne bírná?
    Múltkori emeléssel egyidőben az egész országban új fejállomásokat is cserélték ráadásul mindenki új modemeket kapott...
    Szal a sávszél növeléshez minden adott

Multkor sem a sok warez miatt halt le hanem a fejállomás cserék összevisszasága miatt...
    Amióta végeztek a fejlesztésekkel minden tökéletesen megy (legalánnis nálam)
    Leállás 1x volt (kb. 2 hete 1 órár)
    Lasulást egyáltalán nem tapasztaltam...
  • Botond #1575
    szerintem magyar chello hálózat nem bírja tovább emelni egyenlőre,ha emel megint a sok warez miatt túlterhelődik,és félévig bővíthetnek mire talpra állnak
  • Mighty
    Egy srác táblázatba foglalta a chello europai országokban található csomagjait:
    katt
    Nagyjából látható, milyen csomagok/sávszélek/árak felé halad a UPC.
  • Mighty
    Hasonlítgathatsz pár hét múlva megint, amikor UPC is emelni fog nagy valószínűség szerint. Eljön az az idő is, mikor a magyarországi chello csomagok ugyan azok lesznek, mint Hollandiában. (Itt vannak a holland csomagok. Felhívnám a figyelmed a 20Mb/2Mb értékekkel rendelkező extreme csomagra, ami 80 euro ~ 20000 huf)

Korlátos chellohoz csak annyit fűznék hozzá, hogy ezt azok választják, akiket vagy nem érdekel vagy mert nincs más lehetőségük (optikai hálózat).
    Ár/szolgáltatás szempontjából nekem a chello jobb és nem is kell fizetnem a telefon előfizetési díjat.
  • SoDI---
    Hol van az az ember, aki itt néhány hete olyan nagyra volt a 3000-es chello-jával.

Az illetőnek üzenném, hogy most őközte és köztem annyi a különbség, hogy én 2 ezer forinttal fizetek kevesebbet (havi 14-et), és nincs adatforgalmi forlátom az ADSL-lel. :)
  • Neme.
    Lehet, de nálam egyelőre nem találtam hibát. Valaki, aki már használta, erősítse meg, hogy gagyi.
  • Cat #1570
    a szerver biztos gagyi, de attól még nálad lehet hiba
  • Neme.
    Hi!
    Lenne egy kérdésem a cselló news szerverrel kapcsban (news.chello.hu) azokhoz, akik már használták. Csak mostanában kezdtem el használni, de az a gondom, hogy egy csomó article hiányzik a szerverről, még a néhány órával korábban küldöttek is, ami elég bosszantó, különösen a binary newsgroupoknál... A multipart binary küldeményeknél szinte soha nincs fent az összes part. A kérdés, hogy vajon a szerver ennyire gagyi (amire egyébként számítottam), vagy az én készülékemben van a hiba?