22959
qig8olshk39evjjs7p1.jpg
  • schrank
    na sok kis kecsegnek most kiderül hogy mi a foglalkozásuk a szüleiknek
  • Mighty
    NSD tollából:

" Azért 1-2 dolgot megint össze kellene foglalni:

Sebesség vs fejlesztések:
    Most mindenki lát szép nagy értékeket, de egyre többen indítják újra a modemeket és előbb utóbb bedugulunk. A dolgozónetesek már 5 megán nyomják, most a classic és plus is bekezdett. Akkor pedig nincs más hátra, csak előre - meg kell várni a fejlesztéseket. A technológia adott, de bővíteni kell, ez nem vitás. Ütemterv a honlapon.

Sebesség vs pingek:
    A fentiekből következik, hogy lehet szívás. Lásd bővítési ütemterv.

Fentiek miatt javasolnám a letöltéseket éjszakára időzíteni, ott még bőven van sávszélesség - estére úgyis begyorsul, mert mindenki más megy aludni és elég komoly mennyiségeket meg tud mozgatni a kliensed 10-20 megával. Aki nem szereti 24/7 járatni a gépét, az a legtöbb letöltőprogram vagy torrent kliens esetében be tudja állítani, hogy a fel/letöltések végén kapcsolja ki a gépét.

Sebesség vs routerek, hálókártyák:
    Már kitárgyaltuk, de alábbi okok miatt is lehet lassabb az elméletinél:
    - sok router nem bírja procival ezt a sebességet
    - A 802.11b-s wifinek is 11MBit az elméleti vége
    - sok hálókártya 10MBit full duplexre van állítva
    - usb 1.1-es port a modemeken ~10 MBitet bír, érdemes ethernetre átkötni.

Továbbá felhívnám a figyelmét a warezhuszároknak, hogy március 1-től hatályos az új ÁSzF, amiben az extrém használat definíciója szerint 3 havi átlagforgalom max 250GB lehet. Érdemes nem elfelejteni ezt sem, nehogy meglepetések legyenek. Senki ne mondja, hogy nem szóltam."
  • lokissrác
    Modem Restart ?
  • PyRex
    az a gáz, hogy a speedtest nem fut elég ideig, hogy beálljon a rendes sebességre :)
  • shiftáj
    ez 1 '20MB's lenne?
    #8562 plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
  • Lyan Kyj
    VIII.ker, "20M"
  • shevy
    dolgozós van, akkor most ennyi marad?
  • DjDano
    Ha dolgozóneted volt akkor nem, egyébként igen
  • Munch
    Nálam is 4000-5000 körül van... valami nem oké még.
  • shiftáj
    #8562 plz vki végre :/ senki nem válaszol
  • shevy
    nekem jött egy levél, amiben a upc közli, hogy 3072/512-ről 5120/768-ra emeli a sávszélességet, szóval akkor én classicból mediummá váltok? apám titokban áttért volna erre a csomagra? mert alapból a 10M/1024-re kellett volna váltani, nem?
  • tom235
    mi az hogy a sávszélesség emelés megtörtént az extreme és professional csomagoknál. valaki árulja már el nekem a többiért mért kell még 1 hónapot várni?
  • lokissrác
    SAzért, vannak még gáz dolgok, hogy pl modem restart kell... és aki ezt nem tudja, annak marad a kis sebesség, míg nincs szerencséjére egy áramszünet :D ... azért még vannak hiányságok
  • lokissrác
    :)
  • uniqm1
    Mármint restart. Mindegy, tupa öröm, bódottá.
  • uniqm1
    Modemreset előtt...

...és után:

• lokissrác
    jaja, csinálj egy modem restartot, hátha, ha meg nem, akkor várj türelemmel, lehet nem cak nálad van a baj.
  • bardocz
    [IMG][/IMG]

na így jobban érthető,lefele 10 közelében kéne lennie felfele meg 1 közelében
  • lokissrác
    akkor nem kiicst kellen még emelniük, NAGYON sokat :D mert 9000 körül kellene lennie, nem pedig 4944...
  • lokissrác
    Elhiszem, detto van nálunk is tesommal :D az emelt minimum azért jobb lesz már 1 fokkal, persze ha medium lesz átmenetileg, az nem 1 fokkal lesz jobb hanem 100-al :D amugy kiszámoltam, olyan 165,5 -el fog szedni, a gyötrelmes 61 helyett.
  • bardocz
    extreme
    nem is olyan rosz ahoz képest hogy magyarorszáágon vagyunk:)
  • lokissrác
    Miért ? Mediumod van, vagy extreme ?
  • scs17
    már a 2.ik legnépszerűbb topik ez :D
  • lucifer007
    na remélem is:D mert nálunk 3 gépen avn net a light kcsit nehézkes rá mikor mdienki töltöget:))))))))))))
  • lokissrác
    Mert a szerver, ahonnan szedel, max ennyit enged. Bár most lehet hülyeséget mondtam :D mert ha explorerben meg gyorsabban akkor nemtom... flashgetbe nézd meg ezt: Eszközök/sebesség korlátozás módja
    Itt nincs korlátozás legyen bepipulva, ha így van, akkor nemtom sajna.
  • scs17
    nekem mediumom van csak várnom kell még az emelésre
  • bardocz
    pedig így letöltés sebesség csaka duplájára nőtt triplája helyett
  • lokissrác
    Nem, ien lesz, 5MBIT az a 56 kbyt nem oszt nem szoroz...
  • bardocz

nekem most ilyen ezen még picit kéne emelni nem?extreme csomagom van tthon
  • lokissrác
    Akkor is türelem, nehogy elhidd már hogy 1 hónapot kell várni, nem tudom, láttad-e, ezt: Ütemterv
    Szal, itt amint látod, áprilisra ígérték, az emeléseket, és többnyire már mindenhol megvan emelve, a két felső csomag, kvázi nekünkse kell 1 hónapot várni már, megcsinálják ők azt gyorsba :D
  • Scooby87
    az miért van,hogy a flashgettel ugyanazt a fájlt csak 250-el engedi szedni miközben ha cél mentés máskéntet csinálokk akkor 1 megával vigan szed??...flashgat 1.8 és be van állítva egyedire a kapcsolat 10megát meg megadtam neki ahogy kell...mégsem szed annyival csak 250-el..pedig sehol sincs korlátozva a sebesség a progin belül
  • Scooby87
    milyen torrentet pölö?
  • Aspyrin
    Nyócker :)

• PyRex
    Érdekes én torrentről ha sok a seeder eddig is 700 kbyte-tal töltöttem :)
    meg webről is.
  • lucifer007
    höhö nekm avn hüség nyilotkozat maradok minimumon?:S áh
  • Gubberx
    én pl bithumenről világéletemben 350k-val szedtem...
  • Scooby87
    amúgy csak nagyon kevés helyről lehet ténylegesen szedni 1megával....az ftp-k továbbra is csak 300k-val engednek a torrent 100-150..a pingek játékokban nem nőttek jelentőset...korlát nincs....összeségébe jó ez jó ez...
  • lokissrác
    Hát én is, nade ha átmenetileg mediumom lesz akkor megveszek az örömtől :D:D
  • lokissrác
    Micsoda?????????????? akinek nincs hűségnyilatkozata, az minimumot kap átmenetileg, kiprobálás céljából ?????????????????? nekem nincs hűségnyilatkozatom, már régóta, tehát én mediumot fogok kapni??????????????? jól értelmezem?
  • lucifer007
    na hát akor várunk:D de rmeélem nme 1 honapot kel várni mert lehidlaok:D