22959
-
Azon, hogy mozesapo szerint a chello úgy nem törölheti el a korlátot, ha nem szedi ki az ÁSZF-ből. De ez baromság, most is hibásan van benne az ÁSZF-ben, mivel:
"Az adott csomaghoz rendelt sávszélességen átvihető adatmennyiség túllépését jelenti, ha az adott hónap ELSŐ ÉS UTOLSÓ naptári napja között..."
Ez pedig nagyon nem igaz, mert az utolsó 2-3 napban nem korlátoznak, ráadásul decemberben 23-ától nem korlátoznak. Most akkor mi van mozesapo? Bocs, de más van az ÁSZF-ben. És? Ugrál amiatt valaki, hogy most van 9 napja annyit tölteni, amennyit akar? Naná, hogy nem ugrál. Na ha januártól szép csendben minden hírverés nélkül és ÁSZF módosítás nélkül nem korlátoznának le senkit, akkor ugyanúgy nem lenne jogi következménye.
Részemről befejeztem, mindenki azt gondol, amit akar. -
Igazából ti most min vitáztok?
Nekem kicsit homályos hehe
-
Ilyen erővel miért nem volt benne az ÁSZF-ben, hogy idén decemberben 23-ától 31-ig BIZTOSAN senkit nem korlátoznak le, akármennyit is tölt? Ez is változtatás az ÁSZF-ben lévőkhöz képest, eltér az eddig megszokottól. Na most akkor mi van? Hagyjuk már ezt az ÁSZF-es dumát... -
És addig, míg nem lesz írásos formában a korlát eltörlés, addig csak Urban Legend az egész. -
Én nem fogok perelgetni, de az NHH simán megb...hatja az upc-t. Mindennek megvan a maga rendje. Ha így lenne, hogy eltörli a korlátot, már szétreklámozná magát, hogy minnél több előfizetőt szerezzen.
Gondolkodj már 1 picit! -
Szóval te azt mondod ezek szerint, hogy ha teszem azt mondjuk nem változik az ÁSZF, és MÉGIS mondjuk (minden hivatalos közlemény NÉLKÜL) egyszerűen csak nem korlátoznak le többet egy chellóst sem, akkor ezért jogilag a chello-t meg lehet fogni? Netán szerinted ezért valaki be fogja őket perelni? Na ne röhögtess már... -
Hát valamilyen korlát van, mert ugye mindenki emlékszik arra az ominózus esetre, amikor 3 előfizetőt kibasztak, akik havi 180 gigákat töltögettek... -
Nekem pl. chello plusom van, de CÉGRE kapom a számlát, tehát el tudom számolni. És hogy egy mennyibe kerül nekem? 15990 forintba havonta. Mondjatok már Magyarországon csak EGY szolgáltatót, akinél az ÜZLETI előfizetés 15990-be kerül úgy, hogy közben 6 megával töltök le és 1 megával fel. Kezdjük ott, hogy a legtöbb ADSL szolgáltatónál még a 6 mega letöltés is nehezen érhető el, nemhogy az 1 mega fel. Aztán nézzük már meg, hogy az üzleti előfizuk honnan is kezdődnek (árban). Na akkor ennyit erről kb. -
5000 es nincs korlat.A feltoltes sebesseg viszont tenyleg szar. -
LOOOOOOOOOOOOOOOL TigerNet mint alternatíva? LOOOOOOOOOOOOL személyesen ismerem a kedves cégvezető "urat", hát inkább nem mondok semmit. Elég legyen csak annyi, hogy a padlásokon keresztül a házak között lógnak a kábeleik lool. Jó megoldás, gratulálok. A 80 megát meg nyugodtan elfelejtheted, legalábbis külföld felé simán, de magyarországon belül sem fogsz annyival tölteni, de mindig vannak (lesznek) akik bedőlnek ennek a baromságnak. -
"Minimum eltörölhetnék a korlátokat és megduplázhatnák a feltöltési sebességet, mert így mindenki váltani fog, akinek letelik a hűségnyilatkozat."
Hát nemtom, feltöltésben még ígyis upc a legjobb sztem, nemigazán láttam még 3mbit mellé 512k -s uploadot más szolgáltatónál. Én sem mentem át, hanem meghosszabbítottam a hűségemet még 1 évvel. Lehet utálni a upc -t amúgy sok mindenért. De feltöltési sebesség duplázásért sírni ostobaság, máshol 192k neadjisten 256k -val szívnak az adslesek a 2mbitjük mellett. Szal. -
Nem kapok, mert nincs más alternativa, itt a xiii-ban ahol lakom. Lehet idővel lesz majd. Nekem meg fontos a jó ping. -
TigerNet hát beszarok rögtön 
Neked ez van?????????
"szolgáltatásunk a XIII ker.egyes részein vehető igénybe" Magyarul hatszáz ember élvezheti ezt a csodát.
Ember ekkorát égetni most magadon 00:49-kor. -
ez elérhető nálunk :o -
Cat #5034 ez nem alternatíva, budapest egy nagyon speciális helyzetben lévő kerületében érhető csak el. -
Neked nem is kell, mert máshol a Plus áráért jóval többet kapsz. Csak ezt nézd meg. 
Én is azért lettem Chellos, mert más nem volt. Régebben még működött a MAC csere, de már 5-6 óráig bírja csak. Minimum eltörölhetnék a korlátokat és megduplázhatnák a feltöltési sebességet, mert így mindenki váltani fog, akinek letelik a hűségnyilatkozat. -
Milyen magas lóról? Én fizetem a plust, és nem siránkozok, hogy így emeljenek, töröljenek, stb. Mert nem érdekel. 2002 óta van chellom, akkor még 512k/128k-val kezdtem, és az is elég volt. Ok, néha vannak kimaradások, stb., de ilyen minden szolgáltatónál van.
És visszatérve, mindenféle változást be kell vezetni az ÁSZF-be, és 30 nappal az életbelépése előtt nyilvánosságra hozni.
És annak, aki írta, hogy mi volt az előző, nagymértékű emeléskor, hogy már 1 hónappal előtte nyomatták a reklámokat, neki van igaza. Most miért van ez a nagy csönd? A helyükben már nyomatnám, hogy valahogy visszavágjak a t-comnak. -
OK :) Mennyé át a T-s csodához majd' fele ilyen feltöltési sebességgel, kevesebb letöltési sebességgel, drágábban. Szia... -
Én meg vagyok elégedve vele, 6900Ft-t fizetek és nincs hozzá tel. előfizetés. T-Online hoz én már azért sem mennék át mert a feltöltési sebesség szar és a sávszéled sem tudod maximálisan kihasználni. -
most ugye te sem gondolod komolyan hogy 8k-t fizetek ezért a "szar"ndard-ért a teló+TV+ apjuk....sza előfizetős kedvezményes fassággal meg etessék a komplett idiótákat , ha nem lesz drasztikus lépés pozitív irányba leshetik nyáron mennyien fognak átpártolni a T-s kecsegekhez
-
chello standard -
Pontosan ezt akartam mondani: hogy ha a szolgáltató az ügyfél számára kedvező változtatást hoz (és ugye ez egyértelmű, mert senki sem fog reklamálni azért, mert nem korlátozzák le), akkor nem feltétlenül fogják bejelenteni. Szerintem. -
Én pl azért ezt választottam mert itt nem volt más csak chello. De mosmár betört a t-online is.Ha nem törlik el a korlátot átmegyek. Nekem a light sebessége megfelelne,az 5 giga korlát az ami a gondot okozza.Egy 15-gigaval mondjuk kiegyeznék, akkor maradnék mert más gondom nincs vele.
Nem akarok szarásig tölteni csak ne kellene folyton számolni. -
Cat #5025 A korlátozás lehetősége már a broadband korszak ota ott volt, és a chello évekig leszarta. Megtehette volna hogy korlátoz, de kezdetben nem csináltak semmit. Szerintem most ugyanehhez térnek vissza, és ehhez semmilyen bejelentés nem kell sőt, szerintem nem is lesz, hiszen akkor a valóban nagyon durva felhasználókkal szemben tehetetlenek lennének. És ugye mindketten tudjuk, hogy vannak ilyenek, 3 megabittel azért már lehet vagánykodni. -
Lehetséges, hogy elsiklottam felette. Mivel érdekel, mondanál egy post számot amiben leírtad? Ha ez tényleg így van, hamu a fejemre, viszont hadd maradjak pesszimista :)
bakvarnyu kérdésére írtam, hogy classic-os efi vagyok. -
Egyszer már leírtam ha a változás az ügyfélre nézve kedvezöbb azt nem kell 30 nappal elötte bejelenteni.
Vagy te mérges lennél azért hogy ha mondjuk jan.1.-töl nem lenne korlát és azt most nem jelentették be. Ja bocs ha Light-os vagy, mert akkor ez téged amugy sem érinte. -
El vagy keveredve kissé. Rámutatnál arra a hozzászólásra, amiben reklamálunk a chellora?
Egyszerűen van a szolgáltatóknak egy olyan törvényi kötelezettségük, amit be kell tartaniuk, ha valami változást akarnak eszközölni. Vagy ez esetleg megváltozott volna?
Ezen doksi alapján 30 nappal előre be kell jelenteni... -
trigonometry #5021 Persze, hogy nem mondhatja el mi lesz, szép is lenne fórumról olvasnák a chellosok az új ÁSZF 
Én se mondanám el ha tudnám...
Úgyh aki nem birja kivárni mi lesz a jövőre ne találgasson hanem
-
Cat #5020 igen, nekem pont ilyen kéne. 8 megabit, de 5 giga korláttal, mondjuk 5e ftért (most 7et fizetek a classicért). -
Aspyrin #5019 Mindenki örülni fog, ha VALÓBAN eltörlik a korlátot de addig senki ne igyon előre a medve bőrére. A kommented többi része nem rám vonatkozik. -
Olyanok vagytok (tisztelet a kivételnek), mint akik direkt a rosszat akarnák. Mintha az lenne a célotok, hogy bárcsak ne emelne a chello, bárcsak maradna korlátos, hogy legyen mit szarozni... Ilyen hozzáállással hogy lehet élni? Ez egy szabad ország, ha valami nem tetszik, lehet menni ADSL szolgáltatóhoz, gondolom talán mégis megéri a "szar" chello, ha egyszer annak idején arra fizettetek elő... vagy tévedek? És ha egyszer felröppen a hír, hogy ez még ennél is jobb lesz, akkor mit kell megint hitetlenkedni, meg okoskodni? -
Én csak azt nem értem, hogy itt van ugye Mr. Organ, aki chello-nál melózik. Ő - ha nem is mondta ki szó szerint (és nyilván nem is mondhatja), de - egyértelműen CÉLZOTT rá, hogy valami készül. És akkor jön a sok nyavajás hülyegyerek és megmondja a frankót: "hogymárpedigakkoriskamuazegészéscsaknekemvanigazam"! OK GYEREKEK, akkor kamu! Tudjátok mit? Én is azt mondom: az ilyeneknek **** a s*ggébe. Ahelyett, hogy végre örülnétek, hogy valóban úgy tűnik: hamarosan korlátlan lesz a net... De nem, ehelyett még jobban elkezditek szarozni az egészet. B+ az ilyenek mi a francért a chello-ra fizettek elő??? Lehet áttérni ADSL-re gyerekek, aztán tölteni lassabban, több pénzért... -
trigonometry #5016 Sziasztok!
Aspirinnek részben igaza van mindenki azt szeretné, hogy 100x nagyobb sebesség legyen meg ne legyen korlát. Azért vannak ilyen hsz ek.
De amit Mo.Organ irt, hogy nőtt a sebesség és az ár meg nem és ezért ne rinyáljon senki az szerintem butaság. Még szép, hogy nem emelik az árat!
Más szolgáltató 4 szeresére emeli chello meg majd döcög tovább?
Egyből szolgáltató váltás aztán kész. Egy normális racionálisan gondolkodó fogyasztó nem hülye, hogy átbasszák... -
Miért fakadtál ki ennyire? Ki a telhetetlen? 
-
Classic, de ezt most miért kérdezed? -
Ne hidd, hogy a céget védem még ha ugy is látszik. De komolyan utálom azokat az embereket akik telhetetlenek. -
egyetértek -
Asszem Mo.Organ egy igazi cég 'katona', aki még golyó elé is ugrana ha vki a UPC -re lőne
-
Komolyan mondom ne légy elfogult, és a stílusra is odafigyelhetnél. Gyors a chello _elméletileg_. Te is nagyon jól tudod, hogy vannak szar környékek ahol ingadozik, szakadozik, stb. Komolyan mondom szétszakad a fejem a röhögéstől hogy a kezdeti sebességet hasonlítod a mostanihoz. A versenytársak is emelnek, neki is kell, ha életben akar maradni. Az IT szektorban régi adatokat mérvadónak venni enyhén szólva marhaság. Pl egy évvel ezelőtti "menő" hardware -ek ma már szinte elavultnak számítanak. Ja hát igen, haladni kell a korral. -
Igazad van, de most megbántottál és most mindenkinek lekorlátozom a netét.