53
LÁTTÁTOK?!ATHLON XP SZ*RRÁ VERI 2GHZP4-et?
 • supervisor
  #53
  Thanks..
 • Mathias
  #52
  nem vettem ilyet csak kérdeztem. Kozso pedig válaszolt hol lehet ilyet kapni. Egyébként bárhol. pl www.users.hu
 • kozso
  #51
  Mistral:

  KELLÉK RÉZ PROCESSZORVÉDŐ AMD PROCESSZOROKHOZ nettó 255 bruttó 318 Ft.
 • supervisor
  #50
  Mathias!
  Honnan vetted a védőt?
  És mennyiért?
  Kösz.
 • Mathias
  #49
  vajon jó az XP-re a régi lesarkazás védő?
 • ixyon
  #48
  csak 1 kicsi javítás:
  a p4nek nem 20 pipeline-ja van, hanem csak 1, de az 20 szintű. ellenben az ethlonnal, aminek csak 12/14, ami igen előnyösen ha a sebességre.
  az SSE2ről meg vscak annyit, hogy jelenleg a maya renderer-en, és a rendermanon kívül SEMMI nem támogatja, és amíg nem támogatja, a procinak nem is lesz belőle előnye.
  de szerntem az AMD nyugodtan nevezhette volna az 1.5 Ghz athlon XPt 2000+nak is....:D már csak annyak örülnék igazán, ha elterjedne a DDR333mas mamória, meg 1 olyan chipset, ami nem 133 Mhz FSBt nyom, hanem mondjuk 166ot, szinkron a RAMMAL, és akkor az is igen élénkítően hatna.... legalább +10%... de inkább 15...:D
 • MuERTe
  #46
  Én is törtem már le. Túlfeszítettem és lepattant. De ez nem rendeltetésszerű használat.
 • izb
  #45
  Minden elofordulhat!!
  De ez nem magyarazat!!Mindent le lehet jaratni!!
 • Pheel
  #44
  Szegény Evil szerintem csak azt próbálta egyszerűbben fogalmazni nektek, hogy igenis előfordul az ilyen Tomshardware lehetetlenséges helyzete...
 • Laalee
  #42
  akor most tökjo neki...
 • Evil
  #41
  havernak mukodes kozben tort le a rogzito pocok a ce2600 1012 rol.a proci fagyott de semmi baja nem lett.ja es mindez 2.05 v al.
 • PyRex
  #40
  En is ezt mondom :)
 • PyRex
  #39
  Jo, hogy a rehego fej ott volt mogotte, mert meg azt hinnem, hogy komolyan gondoltad...

  PyRex
 • MuERTe
  #38
  Nem kellene visszatérni az eredeti témához?
 • MuERTe
  #37
  Az egy szponzorált teszt volt, csak számold ki a költségét. Két szétégett proci a legdrágábbak közül és két márkás alaplap ami szintén nem volt olcsó. Önszántából normális ember ilyet nem tesz, csak lejáratási céllal. Különben sem életszerű helyzet, hogy működés közben leesik a hűtőborda, mondhatni nem rendeltetésszerű használat következménye. Arra meg sehol nem vállalnak garanciát. Ennyit arról a "tesztről".
 • Garfield
  #36
  Már ne is haragudjatok, de szerintetek normális azalapján megállapítani, melyik a jobb proci, hogy ha levesszük róluk a hűtőt, melyik füstöl el? Gondolkozzatok már el egy kicsit...
 • Anee
  #35
  Hah intel újabb szívása:Úgy tűnik, hogy a VIA saját maga igyekszik boldogulni, ha már a nagy alaplapgyártók -- félve az Intel haragjától -- nem támogatják a VIA Pentium 4 chipkészleteit. A tajvani gyártó nem kevesebb, mint kilenc (!) alaplapot dobott piacra, amelyek hamarosan megjelennek az üzletekben.

  Az alaplapok gyakorlatilag minden piaci szegmenst lefednek, van közöttük ATX és mATX kivitelű, Socket478-as és Socket423-as, integrált RAID-, LAN- és audiovezérlővel ellátott változat is. Az alaplapok listája és specifikációja megtalálható a VIA weboldalán, a www.via.com.tw/jsp/en/products/vpsd/mobo_index.jsp címen.

  Természetesen a VIA nem adta a fejét alaplapgyártásra, ezek a lapok ismert tajvani cégektől származnak, csupán a márkajelzésük VIA. Egyes pletykák szerint még olyan alaplapgyártók is dolgoznak a VIA keze alá, akik hivatalosan nem építenek P4X266 chipkészletes alaplapokat. Ilyenek többek között az MSI és a Gigabyte is.

  Kiály!!!!

  ey pl VÉR MSI!

 • Anee
  #34
  10-15Wal kevesebb hőt termel
  ebből kikövetkeytedheted hogy ja
 • Igo
  #33
  Mindenhol csak azt mondják, hogy az új AMD procinak jelentősen kisebb a hőtermelése, de esetleg valami konkrétumot nem tud valaki? Például, hogy ehhez elég lesz-e valami igazán csendes hűtő?
 • Borg
  #32
  0át megcáfolni?:)
 • PyRex
  #30
  Bocs mindenkitol, ha a lelkibe gazoltam volna, de amit leirtam, az mind igaz. Barki megcafolhatja, es ha sikerul neki, akkor nyilvanosan bocsanatot kerek es belatom, hogy tevedtem. EN belatom, az intel-fanokkkal szemben...

  PyRex
 • PyRex
  #29
  Borg:

  "Csak 1 kérdés, tomshardware tesztben miért égett akkor el mind a 2 AMD proci, és az Intel P3asa alatt miért kapcsolt le idöben? Ekkora hőtermelés alatt nincs az az alaplap ami elég gyorsan regálna!"

  Bocs, de ha te elhiszed azt a kamu-videot, akkor eleg szar neked, hogy mindennel megetethetnek. Persze: leveszik a P4-rol a forgo ventit a bordaval -> lelassul, leall, majd amikor a bordat az ALLO(!!!) ventivel visszarakjak, abban a TIZEDMASODPERCBEN, AZONNAL ujraindul... Neee. Meg a masik: A palominorol ugy vettek le a hutot, hogy mar akkor kifagyott a gep, amikor meg a csavo keze boven baszkuralta a bordat... Magyarul vagy lesarkazta a procit, vagy nemtom, de mindenkeppen o cseszte el. Az XP-ben VAN hovedelem es mukodik is, ha nem b*sszak el elotte a procit... Szoval errol meg ennyit. Ja es valoban sokkal kevesebb hot termel, raadasul az 1,53GHz-es siman megy 0,05V fesz. emelessel 1,8GHz-en ahol gondolom siman alazza a 2,2-2,3-as P4-et is. Akkor mirol beszelunk? Ja es jon meg valoszinu iden az ALAPBOL 2GHz-es XP. Namost az melyik P4-et veri majd? A 3GHz-eset? Rohognom kell, komolyan nem ertem, hogy aki intel parti, az most meg mit talal ki? Meghogy nem gyorsabb az AMD normal alkalmazasokban, csak jatekban? Ezt a baromsagot. Az ujabb tesztekben nem csak jatekokkal tesztelik am, es mindenhol, mindenben gyorsabbnak bizonyul. Es ha veszel egy markasabb alaplapot, akkor nem is fog fagyni sem, meg semmi gondod nem lesz vele. Raadasul olcsobb is mint az intel. Aki ezekutan intelt vesz az vagy hulye, vagy elvakultan markahu...

  PyRex
 • supervisor
  #28
  "vrob98 ma 00:35: Ketsegtelen, hogy az egesz topicnak semmi ertelme ... "
  Talán akkor nem kellene ide Írkálnod...

  Azt hallottam legalább januárig nem rukkol ki az INTEL a 13mikronos P4-el.ERGO ADDIG az AthlonXP a leggyorsabbb asztali x86 processzor!:)
 • vrob98
  #27
  Ketsegtelen, hogy az egesz topicnak semmi ertelme ... csak en probaltam masra terelni a szot, de nem tortent semmi valtozas, es ez felbaszott...
 • supervisor
  #26
  Fiuk!Várom véleményeteket!
 • Borg
  #25
  1. "Ugyanis van egy meggyozodesed,es ha valaki ellentmond neked,akkor mar rogton torlessel vagdalozol!!"
  Hát nem erről beszéltem? Ugyis tudtam hogy mással nem tudsz visszavágni.. de ez nem fog megakadályozni abban hogy az ellenséges hangnemű hozzászólásaidat kitöröljem, amelyek szakmai tartalma 0, és csak vita szitására szajkózod a hülyeségeket.
  2. "Borg miattad indult el itt a vita ... ha vkit ki kell moderalni az SG-bol akkor az te vagy!!!"
  Ember, nézz vissza a topic elejére, ird már ide lécci ki is inditotta...
  3. "Alisd be biosban a hofokot es meg ha a hutod is elszal akkor is lealitja a procidat!!Igy eselye sincs hogy leegjen!!"
  Csak 1 kérdés, tomshardware tesztben miért égett akkor el mind a 2 AMD proci, és az Intel P3asa alatt miért kapcsolt le idöben? Ekkora hőtermelés alatt nincs az az alaplap ami elég gyorsan regálna!
  4. "En mint felhasznalo azt mondom,hogy alatetnek jo a szekrenyem ala!!Ennyi!!"
  Ez a szakmai véleményed ugye? Jó akkor nincs több hozzászólásom.
 • TheZsenyka
  #24
  Franky neked elég lassan jutnak eszedbe a dolgok... úgy értem három felvonásban adod elő a mondandódat... mi ez? dráma?
 • asysoft
  #20
  Hát az AMD agyon melegszik...
  Még a palomino is... Nézzétek meg a tomshardware-en!
 • Evil
  #19
  Tudok ugy hivjak vizhutes!Ocsoert kijon es jo lesz a kovetkezo generaciokra is.Nem beszelve a csendrol es az extrem tuninglehetosegekrol!!!
 • vrob98
  #18
  Borg miattad indult el itt a vita ... ha vkit ki kell moderalni az SG-bol akkor az te vagy!!!
 • KBB
  #17
  "Tudok olyan hutot aminek joforman nincs hangja vagy kb annyi mint egy P4 es nek!!Es a proci 1300mhz es!!"
  Igen? akkor légyszíves mondjál! Mert én is tudok, de az magyaroroszágon nem beszerezhető. Amik manapság bejönnek egy 1,4-es TB-re, azok a WBK38, CAK38, Coolink 111+, de ezeknek mind iszonyatos hangja van.

  Egyébként meg hogy is van? Olyan coolert tudsz, aminek nincs csak annyi hanja mindt a P4-esnek? Hm, hát a processzornak nincs is hangja.

  És egyébként most ezt nem sértegetésként írom, hanem azért, mert tényleg jó lenne olyan cooler, aminek a teljesítménye a fent említettek között van, és hangja kicsit diszkrétebb. Hallottam **** orb 3-asról (***** nem tom a nevét) de ezt Magyarországon nem lehet beszerezni, illetve meg lehet rendelni, de azért mégiscsak kényesebb dolog.

  Egyébknét meg tényleg fordulak el a gyártók az AMD-től, tudnád, ha olvasnád az SG híreit.


  by kbb
 • Borg
  #15
  Inkább csak Frankyboyhoz szólnék, a többit már elmondtam.
  A jövöben kitörlöm a 0 tartalmu horrászólásokat! Most is csak azért nem tettem mert lehurrogtak volna, hogy csak azért tettem mert engem fikkantottál. Ez neked is szól ENEMY, ha reagálsz egy hozzászólásra akkor is a témába illően tedd, és ne csak visszaanyázz, ennek itt nincs helye.
  Moderátor
 • MuERTe
  #14
  Az ne zavarjon senkit, hogy az xp 1800+ valójában csak 1533 mhz-n fut :)) Ez főleg Borgnak szól :))
 • narumon
  #13
  "Naja ez meg a másik, ha dolgozni kell akkor meg már megint a P4 a jobb sokkal, megbizhatóbb is, és gyorsabb is, mig a gémereknek meg az AMD jön be, mert jó hosszu csikja van, meg sok-sok FPS..."

  Ez jó ez a dolgozós duma, de mond már meg hogy melyik komoly alkalmazásban gyorsabb számottevően a PIV (ha gyorsabb egyáltalán) és mit jelent a stabilabb nálad?
 • narumon
  #12
  "Ez egy dolog, de az 1800+os AMDt aligha tuningolod feljebb, mert arra már folyékony nitro sem lenne elég hüteni.. a p4 2ghz meg megy 2.2-2.3on is, vagy még feljebb, és a melegedés nem különösebb gond.."

  Oszt mégis megy lazán feljebb egyrészről mert kevesebb hőt termel mint az 1.4 Tbird igy nem kell rá nagyobb hűtés.
 • supervisor
  #10
  "Overclocking

  Using the trace tape and the Shuttle AK31 revision 3 reaching 1.66GHz was easy at !DEFAULT! voltage. 1.8GHz was reached by bumping the voltage up !0.05V!"-AMDZONE

  Ez mindenesetre biztató.:)

  Üdv.
 • supervisor
  #9
  "Az Athlon XP 1,75 V-os működési feszültséget igényel, és az AMD szerint a fogyasztása, valamint hőtermelése jelentős mértékben csökkent az előző generáció Athlon processzorokhoz képest, melyek fogyasztására leginkább a 70-80 W-os értékek voltak a legjellemzőbbek."
  Tehát ujabban nem melegszenek az ATHLONOK.Legalábbis borg jéghűtése túlzás.(ERŐS)

  "az anandtechem az 1.53as athlon xp lazán elfitott 1800 Mhzn, azaz 1.8 Ghzn. és ez még csak az első stepping!
  és nem csak ez, hanem még a 2002 végén megjelenő troughbread proci is bele fog menni a lapodba!(0.13 mikron+SOI)
  és az télleg túlzás, hogy amdhez nincs jó lap. csak nem az olcsó. de az olcsó az intel lapokból is gyakra szar. de pl. az msi télleg jó, az epox is, de szerintem az az új IWILL rulla, amibe valami spec. chipsetet tettek, és képed 200Mhz-n futni! meg ha teszünk bele jó DDR 133 ramot, addig engedi fel az FSBt autómatikusan, ameddig a memória bírja! és állítja a szprzót lefelé, de azt is ki tudja próbálni, meddig stabil:) ilyen azét nem gyakori. már csak akkor is, ha az FSBt 166ra emeljük, azaz 333DDRre, már akkor is nagyot húz:D"-idézet AXONtol.
  Osztom..
  Üdv.

 • KBB
  #8
  Az ilyeneket bírom, akik lehurrogják a másik véleményét, DE nem támasztják ezeket alá, így az egésznek nincs értelme, amit Franky Boy írt.

  Egyébként Borgnak igen is igaza van. Objektívan vizsgálta meg a helyzetet, nem mint elvetemült inteles v. ámdés. Igen, az AMD renszerek nagyon melegednek, és v.szinűleg engem is zavarna de, mivel fülhallgatóval nyomulok valahogy nagoyn nem zavar, a 38-as cooler.
  És tényleg én is egy munkahelyre soha nem ajánlanék AMD-t, akármennyire is szeretem, és akármennyire is nekem is az van. Egy munkahelyre egy stabil renszer kell. Meg olyannak sem lehet ajánlani, aki nem ért hozzá. Egy picike hozzáértés kell, mert hirtelen felmerülő problémákat igen is meg kell tudni oldani.

  A PR-ről meg annyit, hogy van benne igazság, de remémem nem lesz az, mint a Cyrix-el....

  by kbb
 • Borg
  #5
  Naja ez meg a másik, ha dolgozni kell akkor meg már megint a P4 a jobb sokkal, megbizhatóbb is, és gyorsabb is, mig a gémereknek meg az AMD jön be, mert jó hosszu csikja van, meg sok-sok FPS...
 • Borg
  #4
  Ez egy dolog, de az 1800+os AMDt aligha tuningolod feljebb, mert arra már folyékony nitro sem lenne elég hüteni.. a p4 2ghz meg megy 2.2-2.3on is, vagy még feljebb, és a melegedés nem különösebb gond..
  Személy szerint elismerem hogy az AMD gyorsabb meg olcsóbb ugyanolyan ghzen, de azért nem akarok egy 50db-es hütö mellett CSzni... nem hiába nem bizik meg az AMD procikban egyre több gyártó. A retail gépekbe sem lehet FOP 38at tenni, mert a kedves user bepusztul a gépe elött. Majd ha AMD megoldja a melegedési problémát, meg rendes VIAmentes alaplap is lesz hozzá, akkor többre megy az athlonnal, és többen fogják támogatni, addig meg az AMD marad a sebességőrülteké, akik már ugyis elég zakkantak ahhoz hogy ruszki rakéta zajszintben éljenek, és folyton a VIA chipset összetevöi által összeburult windozukat reparálgassák:)