30
Tudja valaki?
  • StarFist
    www.users.hu, Maxtor, 3 év.
  • Mike
    www.compugroup.hu
  • Inquisitor
    Na ha valaki az énházamat daru nélkül felborogatja ... :)
    Pláne ha a támasztólábakat is kinyitom.
  • Inquisitor
    Nem tudom mi ez a misztifikálás a Quantum körül ... az utolsó 1,5 évebn térdig jártunk a döglött Fireball-ban :(
    Maradok az IBM-nél, azt hiszem.
  • Pheel
    Az utolsó Kvanya széria nem éppen a megbízhatóságáról vált híressé, az tuti. Én is albérletben lakom, de én is rühelném, ha a lakótársak borogatnák a gépemet. :)
  • Dikkma
    De mégis mitől megy haza egy 31 napos Maxtor (bár kvantummaxtor) vinyó??
    Először arra gondoltam, az új vinyó vétele után a tápunk tönkrement, és ha kókelrül csinálták, eseleg kisebb vagy nagyobb feszkót ad, mint kéne, és ezt nem bírta a vinyó tovább. De két hétig bírja, aztán nem? Meg ha nem elektronikai hiba, akkor nem hiszem hogy túlfeszültség. Ma egyébként előbányásztam a nagyobbik albérleti gépet, amiben a vinyó is volt, és a biosban néztem egy ideig a feszkókat, de minden OK volt.
    Egy biztos, én addig bele nem rakom a gépbe az új vinyót, amíg egy potméterrel (vagy mivel:) ) meg nem néztem azt a tápot.
    Egyébként lehet, hogy egy srác sz*rt a palacsintába, mert ő a kifejezett kérésem ellenére is szokta cipelni a vinyót a gépből. Egy deka alkatrésze nincs a gépben, miután ideköltözött, a lehető legnagyobb természetességgel pakolja oldalára a gépet, kapja ki vinyót, és viszi el haverjához a szíriusz szemet átmásolni neki is (véletlenül sem cd-ről telepíteni, áá ) szóval ez a most is használt 15 gb-os quantum lct esetében, meg a rack esetében annyira nem gáz, de lehet a maxtor nem bírta. Esetleg úgy ugrott le a hátizsákjában a vinyóval a buszról vagy akármi lehet.
    Persze én nem voltam itt, de elmondása alapján (és még itt volt vki, a vinyótulaj öccse) működés közben ment tönkre.
    Szal én nem tudom mit gondoljak, de asszem még úgy 3 hétig lakik velünk.
  • Dikkma
    Az ő vinyója volt... ez egy albérlet, a csávó mexikóban dolgozik, csak karácsonyra jött haza.
    És mi használtuk az ő vinyóját.
    De megoldódott a probléma! felhívtam M*str*lt, kérdeztem, megvan-e még a vinyó, azt mondták nincs, de át is nézték, és mechanikai hibás volt, nem elektronika. Tehát nem 10k a javíttatás, hanem 100k körül.
    Szal új Seagate vinyó, meg 2 írható cd (le kellett vásárolni a különbözetet :) )
  • pccoder
    Nézd, nekem is az a véleményem, hogy ha a haverodnak kellenek azok a fontos adatok, akkor vagy állja ő a szerelési költségeket vagy pedig vegyen egy saját winchestert (a Te gépedbe), amit csak az ő adataira használtok.

Egyébként meg ennyit a közösködésről. Én soha nem szerettem, mindig csak én szívtam jó nagyokat. Mindenki használja a saját cuccát, azt nem kérheti számon a másik emberen!
  • Laalee
    ha a haverodnak kell az adat amit a te gepeden tarolt akkor állja a szerelési költségeket, és vegyen neked egy uj vinyot, mert ugye ö sem kivanhatja, hogy te egy szart hasznalj miatta...

aki meg 3 ev alatt nem kepes 1 szer sem archivalni az megerdemli :)
  • Pheel
    Fogós kérdés, de én nem bíznám a cuccaimat egy javított vinyóra.
  • Dikkma
    Hi!
    Lenne egy kérdésem.
    Vettem egy Maxtor vinyót november 21-én. December 21-én tönkrement, ma vittem el szervízbe. Szó nélkül kicserélték!
    De hazaértem, és haverom tök ideges lett, hogy meg sem próbáltam szereltetni - nagyon sok, az elmúlt 3 év egyeteméhez kötődő anyaga volt fenn - és hogy neki kellenek azok az adatok.
    A vinyó fel sem pörög - ezért is cserélték ki a M*str*lban. Külsérelmi nyom nincs. Azt mondták, ők adnának egy címet, ahol HA meg tudják javítani, akkor kb. 10 ezerből újra működik a vinyó, ha nem, akkor semennyiből sem. A garancia azonban abban a pillanatban elvész, ahogy belenyúlnak, végül is látatlanban kell megmondania a másik cégnek, hogy tudnak-e segíteni.
    Holnap talán még elkapom a becserélt Maxtort a szervízben.
    Szerintetek, ha haveromnak megérne 1x ezer forintot a tárolt adat, javíttassam? Mert ugye ha nem mocorgok, és becserélve hagyom a régit az újra, akkor no problem, de nincs adat. Ha visszakérem, és elviszem a másik céghez, megint több lehetőség : 1.azt mondják, nem tudják megcsinálni, és marad a csere. 2.meg tudják csinálni, 10k, van egy működőképes vinyóm, de lehet egy hét múlva megint tönkremegy, viszont van adat.
    Most akkor mit csináljak. Ugye megint a vállamon a felelősség, mert haveromnak kell az az adat, de ha javíttatunk, adat lesz, de új vinyó nem. Most akkor mi van?
    Tudom, hogy képtelen vagyok egy, tömör, értelmes mondatban összefoglalni a mondanivalómat, de talán ki lehet belőle halászni, mit akartam kérdezni..
  • RaZoR
    És a garancia mire vonatkozik?
    Ha bad sectoros lesz, akkor is kicserélik?
    Vagy elektronika, elsülés, robbanás:)stb.-re adnak garit?
  • Inquisitor
    Nem tudja valaki hol lehetne kapni IBM-ből 60GB vagy nagyobb IC35 vinyót 3 év garral? :)
  • Inquisitor
    Nem arról van szó, hogy nekik nem érné meg.
    A Tisztelt Vevő-k inkább átmennek oda, ahol OEM (vagy rosszabb: csempészett, lopott) vinyót árulnak és megveszi ott, akkár 20Ft-tal olcsóbban (jó magyar szokás), aztán szív a gyári garral mint a torkosborz.
  • Inquisitor
    Megjegyzés a témához:
    A M.O.-on kaható Hardware cucc 90%-a OEM cucc.
    Ez azt jelenti, hogy CSAK KOMPLETT GÉPBEN adható el ... elvileg. Mivel a boltok csak így tudnak versenyképesek lenni, ezt megszegve szinte csak OEM cuccot lehet itthon kapni.
    OEM vinyóra (IBM, Maxtor, stb.) eleve csak 1 év a gyári garancia! Így a bolt se ad rá többet!
    Nem tudom hogy szokták jelőlni, de IBM-re szépen rá van nyomtatva ha OEM. Jól nézzétek meg ha megveszitek!
    Csak ennyit akartam mondani.
  • zacsko
    Amigo
    Jó az az ő dolguk, hogy megadják e vagy sem, bár szerintem nem jelent annyi plussz költséget mint amennyi többletbevételt jelentene a több vevő.
    De azt akkor se hazudják az arcomba, hogy a gyár sem ad 3 év garit!
  • TheZsenyka
    Megkövetlek benneteket :)
  • KoZi
    Igaza van zacskonak. Nem a legnagyobb hírdetéssekkel bíró cég a legjobb, sőt... A compugroup tényleg nagyon jó hely, nem ilyen elszállt hülye gyerekek szolgálják ki az embert. És nem én ő tesz szívességet nekem , hanem én neki... De ezt már illene mindenhol megtanulni.
  • zacsko
    TheZsenyka

Látszik, hogy a Mistral, Lord, Ready boltokban vásárolsz...
    Egyszer kérdeztem az egyikben, hogy miért nem adják meg a 3 évet erre az IBM vinyóra, jól a képembe röhögtek, hogy mit képzelek, sehol sem adnak ennyi garanciát. Erre mondom, hogy a gyár annyit ad, mire az eladó gúnyosan kérdezte a fönökét, hogy "ugye, hogy nem adnak sehol 3 évet?", az pedig röhögve mondta: "dehogyis, honnan veszed ezt".
    Hánynom kell ezektől a boltoktól, és sajnos sok ember bedől nekik.
  • beko
    Megvettem. 30 ezer+fa IBM ic35l040 40 Gb 7200RPM.
    Es 3 ev gari.
    Jo uzlet volt
  • TheZsenyka
    Megmondom neked hol adnak 3 év garót a winyókra, a reklámokban...
  • Pheel
    Mindenhol adni kell rá 3 évet... Meg rá kell kérdezni.
  • zacsko
    CompuGroup tuti hely, nem akarok reklámozni, de szerintem az egyik legnormálisabb bolt a városban.
  • KoZi
    Nekem az AMP-nél adtak. És a CompuGroup-nál is. A Maxtorra legalábbis biztosan.
  • beko
    Tudja valaki, hogy hol adnak 3 ev garit Maxtro es IBM vinyora? Surgos!