78
800x600-at nem szúrja
  • Borg
    Új???
    Kb 2 hónapos már, ha nem több.
    És azóta használom probléma mentesen.
  • Pheel
    Intel, AMD. Ki is merítettem a listát.
  • t. Füly
    KÖsz szolhattál vóna előb...akkor egyébként mit érdemes??????
  • Pheel
    Via, amit sosem szabad venni...
  • t. Füly
    Megéri letölteni az uj detonator 23.11 driver-t?Cak ugy simán kell felrakni??Nekem eddig minden 4in1 be driver meg letöltöttem egy nvidia drivert mind haza k.r.á. a gépem.....
  • TheZsenyka
    Teljesen jó megoldás el kell ismerni :)
  • Borg
    Érdekes nekem minden probléma nélkül megy...és eddig ez a legjobb amit próbáltam.
    Amugy TheZsenyke, nekem nincs alapbol INF a monitorhoz, de a netröl szedtem le hozzá (futjitsu siemens 19" C992). Viszont azzal sem jók az értékek, semmi nem változott töle. Az INF átirással megoldottam a helyzetet.
  • TheZsenyka
    Ember, ha a monitorod típusa be lenne lőve, nem lenne gondod :) Ha nincs benne a típus, állíts be valami alapértelmezett fikkantyút (1024 SVGA) aztán minden felbontásban lődd át a frekvenciát vagy csatoló alapértelmezettre vagy olyan értékre amiről tudod hogy a moncsid bírja.
  • KOCsi
    Nálam meg eddig az a legjobb.
  • Borg
    Küldenék átirt infet, de ezek az értékek neked ugysem jók, másrészt csak nv15höz van átirva..
  • zacsko
    Borg
    Többször is ellenőriztem, hogy helyesek e az értékek, a 0-kat is meghagytam, szó szerint ugy csináltam, ahogy irtad.
    Mindegy most már úgysem tudom meg soha, hogy mi volt a baj.
  • Borg
    Akkor valamit elbasztál. Az egy dolog, hogy egy inf ennyire nem vághatja haza a rendszert, de biztos az átirással csesztél el valamit.. a 0-kat meghagytad a sorok végén?Mert az ugye értelem szerüen már nem frekit jelöl hanem sorvégét..
    Te ott valami mást szúrhattál el, amitöl iyg megfeküdt az egész..
  • zacsko
    Borg
    A hihetetlen az volt, hogy a "Last good known configuration" se működött (pedig be volt kapcsolva a system restore is)!
    F8-nál mindegyik módban többször is kipróbáltam, de egyszer sem jött be kép, csak a fekete képernyő. Egyszerűen nem tudtam mit csinálni:(
    Ahogy írtad korábban, úgy írtam át a frekiket, és ez lett a vége.
    Az Nvidia RefreshRateFix viszont működik.
  • Borg
    Tipp: F8 az elején, és Last good known configuration:)) Ez megoldotta nekem is eddig, pl mikor őj IDE driverrel kékhalállal indult a rencer..ha semmi sem segit, akkor ez mindig ottvan. (system restore off esetén is!)
  • Pheel
    Kevés. Töröljön a win/inf file-ból minden nvidia szót tartalmazó file-t. Ugyanis enélkül az a #@$#@$ Win visszarakja indításkor.
  • Pheel
    Megsérült letöltés közben. Bikkmakk.
  • KOCsi
    Ma jelent meg a 21.85-ös driver! Leht próbálkozni ezzel is! Letölthető pl. a www.hwsw.hu oldalról.
  • zacsko
    Én a multkor XP alatt egy kissé elpiszkáltam a drivert a registry-ben, aztán ujrindításnál XP desktop helyett fekete képernyő. Csökkentett módban sem változott a helyzet, végül full XP reinstallt csináltam.
  • Borg
    Tévedés. Nekem a Leadtek Gef2MXem anno 12.00val csinált 2400at 3dmark2001ben, 21.81el viszont 2530at.. Szóval igenis számit.
    Mondjuk hogy a Geforce2Pro-n mennyit gyorsit azt nemtom, mert ehhez már alapbol a 21.81et használtam mióta megvan..
  • Gabeboy
    Nyiri!

Az Nvidia unistaller érdekelne, küld már el, vagy dobj ide egy linket!
  • Gabeboy
    Biztos, hogy nem az alaplap, mert egyből a driver telepítése után történt.

Az elfelejtettem mondani, hogy XP alatt semmi gond nem volt a 21.81-es meghajtóval, sőt, egy két játékban észrevehetően jobb volt.

A baleset ME alatt történt. Átállítottam először Standard VGA Display (PCI) Adapterre, majd rázavartam a 21.81-est, ilyenkor ugye alapból a 800x600 vált restart után. A kép katasztrófális színösszeállításban bírt megjelnni, és igencsak el volt tolódva balra. 1024-re átállítva semmi gond, de mikor visszaváltottam 800-ra, akkor már leoltotta a moncsit. Ezután csak és kizárólag a 2000/06-ban készült Ausus driver ment.

A képfrissítési frekvenciára nem gondoltam, pedig valszeg ez lesz a megoldás.
  • Pheel
    És akkor mit csinálsz, ha XP-t használsz? Amúgy nekem igaz csak egy ASUS 7100 SDRAM van a gépben, de az megy hibátlanul a 21-es szériával...
  • B0nB0nM3ggy
    Nem lehet hogy a monitor kepfrissiteset nyomja egy picit foljebb es ezert kapcsol ki mert nem birja???
    lehet hogy tok nagy allatsag de nekem mar csinalt ilyet..
  • Nyiri
    Hela!

Nekem is csinalt ilyet de akkor amikor windows indult! Mar meg se lattam a hatterkepet és már kikapcsolt a moncsi!
    DRIVER!!!

Ugyhogy nvidia uninstaller aztan ujra.

Good Luck
  • rage
    Ilyet ismerősöm gépe csinált, majdnem minden második játéknál monitor lekapcsolt

Néha még a reset sem segített, ki kellett húzni a hálózatból,s visszadugni, csak akkor indult el.

Ez mint kiderült, alaplap-probléma volt.
    Nem lehet, hogy véletlen egybeesés a kettő?
    Pont a driver install után jelentkezett a probléma...
    Ugyanis driver ilyet nem nagyon tud csinálni...
    Még esetleg tápegység
    Bár, ha a játék mindig ugyanazon pontján akad le,
    akkor szerintem, nem lehet tápegység gond sem
  • Gabeboy
    Egy kis help kellene.

Videokártyám Ausus V6600 (SG-RAM) Nvidia Geforce

Eddig az Nvidia 12.61-es referencia driverét használtam. Hétvégén ráerőltettem a 21.81-est, azóta szívok vele.

Valamennyi 800x600-ban induló alkalmazásnál a monitor kikapcsol, és csak reset után lehet életet lehelni a windowsba.

A vicc az, hogy ezek után már a régebbi jól működő driverek is ezt csinálják. Lehet ezzel valamit kezdeni, vagy reinstall windows?