166745
  • Chris
    Fidel feldobott egy értelmes és érdekes témát, ami itt félévente egyszer merül fel, plusz Shaidulu kérdezett vmit, amire a tapasztalataim alapján válaszoltam. Erre jön egy kis takony fanboi és nemhogy örülne neki, hogy vhogy megismerheti a kis burkocskáján kívül világot, inkább idecsiripelgeti az ostobaságait.
    Hol érdekel engem szerinted, hogy te meg a haverjaid mit játszotok, mit csináltok? Szarok én rá, hogy kinek mi a jó játék és mi nem, a fórum még mindig a véleménycsere egy intézménye, nem kell egyetérteni senkivel, de nevetséges, hogy amikor vmi nem dicshimnuszokat idéző vélemény felmerül, akkor egy-két gyerkőc ezt személyes sértésnek veszi, mert a kis világát támadás érte, amiben él. Mindezen dolgok felett még napirendre lehetne térni, ha nem az lenne az egyetlen ellenérv, hogy "nem is tudod jól, hülye vagy, meg fanboi". Egyvmit senki nem tud, ellenérvelni és építő jellegű kritikát alkotni.
    Egyvmiben igazad van, tényleg felesleges ide írogatni, csak sajnos mindig a népnevelhetnék volt a gyengém.
  • s0n1c
    Nem próbáltam, csak pre-tbc (akkor viszont elég komoly szinten). WoW-ot nem szidom, mert minek? Közel 4 évnyi szórakozás, társaság, élmények. Engem csak a "DaoC = bukás" (sőt bármilyen más mmo, ami nem wow bukás) és az ehhez hasonló frenetikus marhaságok idegesítenek.
  • picket
    Mindketten nagyon erőlködtök, csak nem tud rajtatok kívül senki arról, hogy szájkarate bajnokság lenne.

Azt nem minősíteném, hogy epic szintű következtetéseket vontok le, de hogy már fogalmak is megváltoznak, az már közel jár ahhoz, hogy a teret görbítsétek. Nem vagyok fanboi, csak az mmo fogalma hirtelen egyenlő lesz a pvp fogalmával, és visszamondom a Botond-axiómát, mely szerint előre programozott lényeket leölni annyira szórakoztató, mint a lábamputálás, és akinek ez játék, az annyira hülye, hogy egy papucsállatka megverné sakkban.

Aztán ha kígyót-békát rám kiabálnak, akkor visszamondom mint egy papagáj, hátha nem veszi észre senki. omg.

A tények itt mit sem számítanak. Az, hogy a wow 40 instance-el, és 17 raid instance-el rendelkezik 4 bg és az arénák mellett, azt mutatja, hogy ez egy pve játék, és mellesleg van benne pvp is, ami feldobhatja a raid kezdést egy kis genkeléssel. A who egy pvp játék, ehhez statisztikák sem kellenek, mert mindenki belátja. Ezek után hosszan taglalni azt, hogy jobb pvp-ben kb olyan, mintha bizonygatnád, hogy a lovadnak négy lába van, és nem csoda, ha az emberekben felmerül a gyanú, hogy ha ennyiszer elismétled, akkor valóban nem három-e, vagy öt.

Mellesleg már a bruszvilisz is bement harlembe egy "gyűlölöm a n*****eket" táblával a nyakában, és ő is túlélte, tehát én is kemény gyerek leszek, és megyek a wow topikba warhammer zászlókat lengetni, és le-hülye-wowosozni mindenkit, meg sűrűn lenézni a "wow-on nevelkedett" (nem is) mmo-sokat, mert annak kb annyi értelme van, mint a 2 perc után bannelt "ez a gém szar!" felkiáltású íkúbajnokok baromságának, hogy 5-en elmondják, hogy mennyire hülye, nick meg törölheti a táblát, mint a jó pedellus. És ha már bejött egy ilyen brúszvilisz, akkor nekem kell lennem a hülye helyi lakosnak, aki ráugrik, és általános iskola negyedik osztályát meghazudtoló vagdalkozással lengetnem az import stukkeremet az orra előtt.

Most jöhet a "get off my internet", de előtte l2flame :p
  • Deadman
    Ja igen, még annyit, hogy ugyanezzel a szöveggel nem az első csávó volt, vigyázni !
  • Deadman
    Pár oroszórát javaslok neki. Persze minden karija transzferelve lett. Túl szigorú voltam ?
  • Deadman
    Kis reggeli élményem megosztom:

Csávó MSN-en (Ragnaros, a Szent Fény volt hős Lovagja) : Figy, nincs pénzem előfizura, ha befizeted, adok egy sámánt. Megnézem a linket, hát, elég gyér (t4 kb). Akkor odaadom mellé öcsém rugóját is, külföldre utazott ( LOL). Najó mondom, kérek fotót személyiről, CD-key, minden. Ok, suli után megy minden, de most be kéne fizetned. OK, megadja accot, befizetem, csávó MSN-ről le, semmi válasz, nézem passwordje persze változott. Mondom magamban igy jártam akkor.

Hopp, orosz migrálás, free transfer. Nem kért újra jelszót, csak I AGREE kellett :)))

Ennyit nekem megért. Neki is ?
  • Lacee
    új WOTLK instance

• Tatyla
    ne itt flameljetek már ha a WAR topikban sem lehet,beszéljetek meg egy irl talit és verjétek péppé egymást
  • Beni521
    köszi szépen :D
  • 1Darton1
    Akkor ne hasznalj olyan erveket, ami nem valo a korodhoz. Szerencsere pont azt nem probaltad ki, amit kritizalsz.
  • Chris
    Jótanács: az "aki mondja másra az mondja magára" egy bizonyos életkoron túl már nem túl erős érv. Majd talán tapasztalni fogod, mert most csak magadat nevetteted ki. Majdnem mindent próbáltam wowban, épp ezért tudok alapos véleményt formálni.
  • 1Darton1
    Probaltad a high-end pve-t bc-ben? Mert azok alapjan, amiket ide irnak egyesek, eleg nehezen elkepzelheto. De meg az is, hogy a komolyabb arenat kiprobaltak.
  • 1Darton1
    Pont ezert mondom, hogy ne szolj bele olyanba, amit nem ismersz (felteve, ha a homalyt erre erted, es nem a szellemi kepessegeidre). Plane, ha wowon nevelkedtel, es semmi mast nem probaltal. Bar lehet, hogy forditva ertetted, csak az biztos, hogy nem igaz. Szomoru, hogy oreg fejjel ilyen melyre tudtal sullyedni. Menj is vissza war topicba, tolokocsis bacsiknak az a skill ezekszerint.
  • ShaiHulud
    "Raids & Dungeons - The Dual-Talent spec feature will let you switch between your two specs without having to go back to town. You can perfectly do it between fights in a raid, however it won't be possible to switch specs in the middle of an Arena Match. Your keybinds and glyphs will be saved and automatically switched as you change your spec."
  • s0n1c
    lol
  • Tatyla
    24h a tiltás,utána automatán felold...
  • ShaiHulud
    aham ez jol hangzik, nah majd egyszer beprobalom.
  • B@lu
    Ez tiszta Lineage 2
  • Chris
    Nekem csak az csal lesajnáló mosolyt az arcomra, hogy az "mmo" műfajt wowban megismerő, wow bűvkörében x éve élő emberkék mondják a fanboit olyanokra, akik az elmúlt 7-8 év alatt szinte az összes vmirevaló mmo-t próbálták. :D
    Ennyire reagálnék az utolsó két bekezdésedből, mert azokból a többi még költőibb: sok bennük a balladai homály. :D
  • WiLDoR
    Ez lesz az új Blizzard fegyver

• Chris
    Nem megállapíthatók az eltérések a videók alapján, csak akkor érzed ha játszod. Amiben alapvetően más a war, az a kiszolgáltatottság, jobban a csapattársakra vagy utalva, a sikerhez olajozott gépezetként kell működnie a csapatnak. Ranged dmg dealer kaszterként elég pl. ha csak hozzád ér egy melee dps, máris elesel, a jó tankok szerepe óriási, ugyanis a taunt más elven ugyan de alapját képezi a pvp-nek, van guard képességük, amivel átveszik a guardolt társ sebzésének egy részét, ill. majdnem minden dps-nek van detauntja is. Ne felejtsük el a collision detectiont, ami miatt ugye a terep adottságait is ki lehet használni, hiszen ha pl. egy hídra feláll egymás mellé két pajzs mögé bújt ork és kapják hátulról a healjüket, akkor a rajtuk feltorlódott tömeget az egyébként üvegből készült ranged aoe dps-ekkel pillanatok alatt cafatokká lehet tépni. Megannyi ilyen példát lehetne még hozni, de jól látszik, hogy nem az van, hogy a healert csépelő két rugó ellenére is tökéletesen eléldegél még percekig mindenféle beavatkozás nélkül, esetleg simán elmenekül, hanem igenis kell az azonnali segítség, mert egymásra vagytok utalva, ami a csapatjátékok alapvető feltétele.
    A példák amiket hoztál nagyjából részinformációk, jobban el kell merülni a dolgokban, hogy átlásd az összképet. A knockback a játékban lévő kb. 20 scenarioból csak kb. egyben jelent nagy előnyt, a healer kasztoknak is van dps águk, de azzal az igazi dps-ek teljesítményének kb. csak a tizedét tudják produkálni, csak kiegészítő képességeket nyújtanak nekik. Továbbá a war-ban nem a nagy szakadékokat nyitó plusz tizeniksz statokat adó cuccok jelentik már most sem az eltérést a casual és a kocka között, hanem az egyedi címek, a vállvédőre, övre akasztható trófeák, a felszerelés egyedi színezete, a guilded szintje, hogy van-e állandóan egy saját keepje a guildednek, fenn tudod-e a az elfoglalt guildkeepet tartani a guildadóból, milyen gyakran fosztod ki az ellenfél fővárosát, stb., stb.
  • Beni521
    na ma délelőtt megkaptam az sms-t h blizzard nem tudta levonni a pénzt, megnézem acc managentet accountom frozen. de mégis be tudok logolni :D:D egy kicsike off: meg akartam nézni online az egyenlegem klikbank.hu -n de a jelszavamat nem fogadta el pedig biztos h az a jelszavam beirkáltam 6x és most letiltott vmi electronic számítógépéről, és nem tudok bejelentkezni a netbankba. most ez a tiláts örökös v csak egy bizonyos időre van? esetleg fel le lehetne e venni? on
  • s0n1c
    Nem érzem az összefüggést.
  • Davidus
    annyira jó lenne a warhammer akkor nem itt túráztatnák magukat hanem nyomnák ezerrel:D
  • zomgzerg
    mert akkor nem hagyták volna abba
  • s0n1c
    És azt miből gondolod, hogy "sosem próbálták"?
  • tigeroo
    wow kurvajó a wow trial:D

letölt egy pár száz mb-os klienst és játék közben streamel!
    zseniális:D
  • 1Darton1
    Eleg nehez velemenyt alkotni a "forgatokonyv szerint lefolyo bossharcokrol", mivel azokat a donto tobbseg csak outgearelve es lenerfelve latja. 10-20 szint kulonbseggel a pvp-re is azt lehet mondani, hogy nagyon egyszeru dolog, mert belelosz az ellenfelbe es az eldol, nem kell sok taktika hozza.
    Ha nem ilyen bohoc indokokat nezunk, akkor annyiban a pvp is hasonlit a pve-re, hogy a legtobb esetben egy bizonyos helyzetben a megszokott skilleket fogod hasznalni, illetve hasonloan fogsz reagalni, mint altalaban. (Az mar nem mindegy, hogy mennyire balanszolt, es mennyire van kielezve.) Termeszetesen van meglepetes, de azoknak a trukkoknek is a nagy resze elterjed egy ido utan, mig az izgalmasabb bossok rnd100 alapu skilljei eleg nehezen kiszamithatoak, megha nem is tobbszaz lehetosegbol valogatnak.
    Egyezzunk meg abban, hogy mindkettonek megvannak a szepsegei, es nem kategorikusan jobb vagy tobb csapatjatekot igenylo az egyik vagy masik. Mindenki azt csinalja, amelyik jobban tetszik neki, esetleg mindkettot.

Az sajnos igaz, hogy a wow pvp-je egy kalap szar (es nem is nagyon fog valtozni a jovoben sem), de kikapcsolodasnak, a remekul megcsinalt pve melle, pont megfelelo.

A war is masban jo es a wow is, teljesen folosleges rangsort felallitani. (Ha lenne ertelmes grouppvp wowban, akkor meg talan lehetne is.) Nem is veletlenul szivatom szegeny war fanboiokat, amikor atszabadulnak ide, es nyomjak a kis negativ kampanyukat teljesen foloslegesen. Ha jol emlekszem Te is beleestel ebbe a hibaba joparszor, pl most is, ugyesen burkoltan persze.

Varom szeretettel az osszes fanboit itt, jol szorakozom rajtuk (olyan dolgokat biralnak, amit sosem probaltak), de csakazertsem fogok atmenni a war topicba ugatni, hogy milyen szar ott a pve, es arenarendszer sincs (ezeknek legalabb alapja lenne, csak ertelme nem).
  • BEAST #130388
    Tenyleg en irtam, de ez t3 egyik scenariojara igaz csak :) Amugy az a csapat nyer ugy altalaban amelyikben jobb a tank/ranged/healer arany, es leginkabb itt jon elo a ko-papir-ollo tema megint :D
  • Bhalage
    balance van es scenario siman healelheto (t3ig van tapasztalatom).
    nem art a jozan esz használata...

"zoval az erdekelne, hogy mik azok az elemek amitol egy wo grp vs grp pvp jobban csapatjatek mint ami egy wowban megy mondjuk premade vs premade illetve pug vs pug kornyezetben. mert videokbol nem tunt nagyon masnak mint egy wow bg."

combat rezz!
    (nem, nem 30perces timeron és igen én baszottul hianyoltam mindig is wowban, dehat mind1, nem pvp jatek..)
    aki nem erti, annak nem fogom elmagyarazni : (

nah amugy ezek a scenariok baszott jok, változatosak es van amelyik hent all, van amelyikhez nem art egy kis taktika is : )

na off off
  • zomgzerg
    nyisd meg a konzolos ratyik forumába is és már megyek is :)
  • ShaiHulud
    diablo3 topicba is plz.
  • zomgzerg
    pr bullshit
  • ShaiHulud
    en meg midnig csak videokat neztem warhammerbol, tetszik is, hangulatos is, de egyelroe kivarok meg, mert ugy tudom van meg mit javitani boven balance szempontbol is, meg megakaorm varni hogy az end content valoban kepes e lekotni az embereket.

szoval scenario videok alapjan warhammerbol sem tunt nagy csapatjateknak a grp vs grp pvp. ugyanazt lattam ami mondjuk anno av ben kozepen ment vay ami ss-tm ingazasnal. illetve ha azt lehet csapatjateknak nevezni ami warhammerben megy, akkor azt is ami a wowban. pugnal itt is ritka ha healel egy healer class meg ott is.

nem az kavar be, hogy esetleg wowban allandoan pugoztal, mig wo ban vegre van premade partyd?

nah meg amikor irtad hogy wowban minden class jo mindenre, ez szerintem megvan a wo-ban is, nem veletlen van a healer classoknak is dps fajuk. tankolni meg wowban sem tud minden class.

szoval az erdekelne, hogy mik azok az elemek amitol egy wo grp vs grp pvp jobban csapatjatek mint ami egy wowban megy mondjuk premade vs premade illetve pug vs pug kornyezetben. mert videokbol nem tunt nagyon masnak mint egy wow bg.

nah meg ugy tudom wo ban sincs tul nagy balance, tan meg beast irta, hogy az a csapat nyer ahol tobb a knockback effect. tovabba wo meg friss ki tudja mi lesz belolle par honap/ev mulva amikro mar WO-ban is megvan az eselye, hogy nagyobb gear kulonbsegek lesznek, illetve kitudja hogy lehet majd megszerezni oket (mivel valami valtozas fog kelleni, nem mehet ez a content allandoan)
  • s0n1c
    Najó ez beteg :))
  • Chris
    Nem kellemetlen tapasztalatokról van szó, hanem alaptézisekről. A wow arra van kihegyezve, hogy 5 vagy 10 vagy 25 ember cooperative módban görnyedjen az AI legyőzésén. Persze az a többség is kapott vmit, aki azt élvezi egy mmo-ban, ami az mmo-t mmo-vá teszi: összetákolt pvp-t, pve-re finomhangolt kasztokkal. Azt a részét inkább ne is említsük a történetnek, mert épeszű ember számára vitán felül áll, hogy igazi csapatjáték mihez kell inkább, a mindig egy forgatókönyv szerint lefolyó bossharcokhoz, vagy mondjuk a kismillió váratlan fordulatot nyújtó grp vs grp pvp-hez. Ebben a pvp rendszerben persze nem a csapatjáték számít, hanem a sok apró 1v1, "bárki megver bárkit" szituáció, aminek persze meg tovább bontva megint csak egy mércéje van, hogy melyik félnek volt elég párnás segge és felesleges pár hónapja, hogy a szükséges cuccokat kibohóckodja av-n. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a legszélsőségesebb, pl. akár healer nélküli csapatokkal is lehet eredményeket elérni az arénában.
    Értelmes szerveren értelmes közösségben játszottam, már amennyire a black ravens értelmesnek számít.
  • ShaiHulud
    http://www.ripten.com/2008/10/10/wow-whore-has-36-accounts-raids-by-himself/
  • Mitch85
    Sziasztok..az a problémám hogy a WoW-2.4.3-to-3.0.2-TBC-EU-Stage3 Patch letöltése 95% nál megáll (nem először) és nem tudom mi a probléma...ha tudtok megoldást akkor azt szívesen venném..előre is köszi... :) (tűzfal nincs)
  • GamerAdams007
    Velem minden hónapba ez van, 2-3 napom van ingyenbe, lejár hétfő reggel, de szerda este karázok... Laggzik egy kicsit, örülj neki :)
  • Narxis
    Egy idő után biztos fagyasztja, lehet hétvége miatt írja, hogy pending.