21
  • ixyon
    #21
    azt nem mondtam. de lehet azt is.

    nos a support: ha van megfelelő angoltudűsod, a supporttal nincs probléma, csak írsz 1 levlistre, vagy fórumba. és ingyen megkapod u.a. mint amit a pénzért kapnál pl. a REDHATnél. nekem eddig még sosem volt olyan problémám, amire nem kaptam válast INGYEN. bár volt, hogy 1 RedHat alkalmazottat kerestem meg magánímélben azzal a gonndal, amit az igazi supportnál kellett volna jelenteni(pénzért) de mindenféle rosszmájúság nélkül válaszolt, részletes megoldást küldött nekem, és írta, ha bármi bajom van még ezzel kapcsolatban, akkor keressem meg nyugottan. ez azóta 1* meg is történ.
    GPL a lenyeg GPL. most a staropffice, vagy valami hasonló program kódjában miféle érdekes dolgokat akarsz felfedezni? ami érdekes 1 futó gépen,b az szerntem a következők:
    kernel
    driverek
    halozat
    grafikus felület

    nos a drivereken kívül minden GPl és a ddriverek között is vannak nyíltak.(pl. a 3dfxnek nyíltak voltak. bár meg is halt:)

    nekem a vindozom fagyott, sőt, még most 4in1-al is lefagy néha, a linux sosem.
    gyakorlatilag unix: ha 1* valakinek, ai még sosemlátott ilyet be kellene ülni mongyuk 1 SUN mögé rendszeradminnek, az nem fog beülni. mert hozzá sem tud köpni.
  • MZ/X
    #20
    Igy van, csak a lamerek mondjak hogy hasznaljon mindenki Linuxot Windows helyett. :)
  • MZ/X
    #17
    Es hany jatek is van Linuxra? Es Windowsra? Ja, hogy Win-re 9999999999-szer annyi? A legtobb otthoni felhasznalo nem kepeket rajzolgatni meg zenet szerkeszteni akar otthon (bar azert sokan teszik hobbibol, amator szinten), hanem fokent jatszani. A jatekok 99%-a pedig csak Windowsra jelenik meg (raadasul Win alatt is lehet bohockodni mindenfele 'komoly' progikkal). Van rengeteg hibaja a Windowsnak ez teny, viszont onmagaban az oprendszer nem eleg. Tok jo hogy stabil a Linux, csakhat eppen stabilan nincs ra szinte semmi. Amig ez nem valtozik, addig nem is lehet a windows alternativaja, maximum a Linux guruk szamara. Raadasul ahany haz, annyi Linux. Hivatalos tamogatasa sincs, mindenkinel mashogy nez ki (egyik ilyen utilokat, progikat rak fel hozza, a masik meg amolyat). Na most egy ilyen kornyezetben azert a hibakereses is joval nehezebb, az ember hamar megunja ha nem akar mukodni neki a progija. Uzleti eletben meg mar eddig is Unixot / Linuxot hasznalnak ott ahol ez kell, viszont ott meg aztan foleg a szoftverhez adott tamogatas a fo szempont.
  • CAD
    #14
    AMD: felig igaz, van azert hatul utoje procinak: gyorsabb, de azt te nem fogod eszrevenni cska tesztek mutatjak ki. Jelenleg kevesbe van tamogatva mind intel. Melegszik mint egy merulo forralo. Eszi az aramot mint egy porszivo - egybknt sztem jo proci, semmi bajom vele orulok, hogy van konkurencia intelnek, de azert nem kell elszalni.

    Linux felig ismet egyetertek, ingyenes, stabil, anti-ms fíling meg ilyesmi... de azert egy atlagos júzer nem fog atalni egy linuxra, amit valszeg be sem tud allitani mert egy csomo dolgot kell fajlokba editalgatni jobbra balra. Konzol: jó? - neked, van akinek nem... tobsegnek nem, max hc "usereknek". Az okos alkalmzasokrol annyit, hogy win alkalamzasok mennyisegenek kozelebe sem ferhet... en progrijaim fele gyakorlatilag nem menne rajta, pedig szukseges a munkamhoz, es ha mondjuk jatekra adom a fejem, akkor sincs tul nagy valasztek.

    Ennek ellenere linux jo, szerverkent kivallo, de azert itt sem kell elszalni. Win2k ota win-ek sztem eleg hasznalhatoak... ez tagadhatatlan es vitathatatlan.
  • TV
    #13
    Ja, és rohadtul nem értem mért kell minden egyes floppyt mountolni és unmountolni. A Linux kerály, de nem mezei felhasználók tömegei számára lett kifejlesztve.
  • TV
    #12
    A Linux szerintem se életképes alternatíva. Nincs értelme szarakodni vele, ha a Microsoft ugyanazt nyújtja ingyen :) és erőlködés nélkül, mint amit a Linux ingyen és komoly erőfeszítések árán. Esetleg, ha nagyon kinőné magát, cégeket meghódíthatna.
  • ixyon
    #7
    na akkor kezdem a meggyőzést.
    az amd csak azért jobb, mert azonos órajelen egyszerűen mindeben odaverik az intel procikat, és olcsóbbak is. nincs velük kompatibilitási probléme, ez tapasztalat, és minden jól elfut. és fejleszteni akaroma rendszeremet, akkr nem kell új alaplapot vennem, csak bioszt frissítenem egészen 2003 végéig. és a tuningolásról: gyakran megesik, hogy a chipset még bőven nem adta ki magából a maximumot, azaz simán elfutna 166on is, de a proci nem bírja. ekkor, ha intel procid van, akor rábasztál. ha AMD, akkor meg csak fogod magad, lejjebveszed a szorzót, és beállítod úgy, hogy a CPU ugyanúgy ketyegjen, mint alapból, csak ne 266DDR FSB legyen, hanem 333DDR. aminek előnyeit nem kell magyaráznom. persze a chipset nem bírja, csak a proci, akkor is jobb az amd, mert állíthatsz szorzót.
    és miért jobb a linux:
    1 ingyenes
    2 GPL
    3 forradalom
    4 nem fagy, atomstabil
    5 mindenféle okos, és kevésbé okos alkalmazások vannak alatta
    5 gyakorlatilag UNIX
    6 kerály
    7 konzolos felület és sok konzol elérhető
    8 ha telepítwetted, 1ből van 1 szervered. még akkor is, ha csak 1 pillanatra meg akarsz valaivel osztani 1 filet
    9 multiuser. bár a WinXP is.
    10 kerály
    11 állat
    12 jó
    13...
  • _RudY_
    #6
    Ez ellen nem harcolni kell, hanem megfelelő alternatívát kínálni. Egyik szóban forgó cég sem jótékonysági intézmény, nem létfenntartáshoz szükséges termékeket gyártanak. Érthető, hogy nem a kispénzű, warez másolattal szutymorgó felhasználókból tevődik ki a potenciális vevőkörük. Sokan, sok helyen hagoztatják, hogy az Intel és a Microsoft is szarik az ügyfeleikre. Hát történesen a hazai Microsoft support meglehetősen korrekt, feltéve ha ugyi regisztrált páciensként fordul hozzájuk az ember. (Prociknál pl. a lesarkazás kivédése érdekében nem tudom mivel segíti az AMD az ügyfeleit.) A Windows is képes stabil és megbízható műküdésre, de foglalkozni kell vele, akárcsak a Linux-szal. Szerintem meglehetősen téves az a kialakult nézet, hogy csak telepíted és élvezed az előnyeit.
    Kőkemény üzletről van szó, az AMD-nek is sokkal agresszívabb hozzáállásra lenne szüksége és persze komoly parnterekre. Azért nem véletlen, hogy az egyre telítettebb piacon egymást érik a különböző fúziók, pl. Fujitsu-Siemens, HP-Compaq stb.
    Az új AMD mérleg:
    "Az AMD bejelentette, hogy szeptember 30-án zárult pénzügyi negyedévében 100 millió dollár körüli veszteséget fog elérni, forgalma pedig 22 százalékkal lesz alacsonyabb az előző negyedévénél.
    Körülbelül 100 millió dollárral csökkentek a flash-memória eladások a megelőző negyedévhez képest. A processzorgyártó pro forma üzemi vesztesége (az átszervezési és egyéb költségeket nem számítva) 80 és 110 millió dollár körül fog alakulni."
    Hogy sok részvényest vesztettek, az annak is köszönhető, hogy 2 nagy cég is az Intelt választotta beszállítóként. A drasztikusan lenyomott proci áraknak a végfelhasználók persze örülnek, de ha ez nem hoz megfelelő nyereséget, sőt, inkább veszteséget eredményez, akkor ennek súlyos következményei vannak/lesznek.
    Szerintem is szükség lenne egy (vagy több) erős "ellenfélre", de ehhez nem elegendő a rövid távú "olcsó, de gyorsabb" taktika.
  • tomcool
    #2
    Egy újabb gusztustalan húzás az Inteltől! Bill Gates követőre talált az Intelben már ami az üzletpolitikájukat illeti! És mielőtt az Intelt istenítők örömködnének, gondoljanak arra ha az AMD-nek befellegzik vehetik majd még drágábban a már most sem az olcsóságukról híres procijaikat.