7
 • dewdew
  #7
  Valamilyen szinten egyetertek veled, de pl a szamitogepeket szerintem direkt katonai celokra kezdtek el kifejleszteni. Pontosan a raketak lopalyajara voltak kivancsiak, hogy milyen szogben es mekkora erovel lojek ki oket ahhoz, hogy pontos celt erjenek. Hogy hivjak ezt? Ballisztikai valaminek?
 • zplayer
  #5
  En mast gondolok annak ellenere amit irtam, szerintem az eros az amelyik szellemileg fejlettebb. Amelyik jelen esetben nem pusztitas utjan szerzi meg azt amire szuksege van. persze ez is csak egy nezopont, de eppen ezt akarom kifejezni, hogy rengeteg oldala van az "erosnek"
  Masreszt ok sem hulyek, inkabb ugy mondanam igenytelenek magukkal szemben. Mert szerintem egy normalisan kifejlett ember ilyenbe eccruen nem vagna bele. A kutatas izgalma, vagya nem lehet olyan eros, hogy szemet hunyjon azon, hogy mire hasznaljak azt. Vagy, hogy az hogy ellenseg/nem ellenseg kozott itt ezen a szinten mar nincs valodi kulonbseg - ertsd semmi szukseg arra, hogy legyen ellenseg - nincs sem valodi sem evolucios oka, annak, hogy ember/nemzet igy szerezzen ervenyt a dolgainak. Mig az allatoknal ez egyertelmu az embernel szerintem nem. Vagyis inkabb nem kene, hogy igy legyen. Mert megvan minden ami ahoz kell, hogy megeljen es fejlodjon, kifejezodjon. Szoval itt pusztan szellemi fejletlensegrol van szo szerintem. Lathatjuk mi megy a belpolitakaban is, az emberek egymast nyirjak, ahelyett, hogy olyan megoldasokat dolgoznanak ki amely mindegyik oldalnak megfelelo lehetne. De persze a problema alapvetoen arrol szol, hogy nem a nemzet erdeskei vannak szem elott, mert ha azok lennenek, ugy gondolom a dolgok sokkal vilagosabbak lennenek...
  Nagyon konnyu vmirol eldonteni, hogy az jo a nemzetnek e vagy se. Tamogatja a gazdasag oktatas stb fejlodeset vagy se. De ilyen kerdesek nagyon ritkan merulnek fel sajnos. Mindig az, hogy ki mit mondott, ki mit pakolt ki az allamkasszabol stb. Na es ilyen emberek veztik az orszagokat (tisztelet a kivetelnek) nem csoda, hogy haboruba viszik a nemzeteket. Mert a kis agyukba (sajnos) nem fer mas megoldas.
 • Joe
  #3
  A földön csak akkor lesz béke, ha már minden élőlény elpusztult. Darwin törvénye érvényes az emberre is: Úgy fejlődünk, hogy a gyenge elpusztul.
 • dewdew
  #2
  ..., a hadsereg átültetné a kereskedelmi szektorban már elért eredményeket saját fejlesztéseibe...

  Ez nem ugy van veletlenul, hogy ami a kereskedelembe kikerul, azt mar a haditechnikaban 10 eve hasznaljak, es most azert jelent meg a kereskedelemben, mert a haditechnikaban mar elavultnak szamit?
 • zplayer
  #1
  Kar, hogy a haditechnikara hasznaljak a szellemi kapacitasukat. Egyszeruen szerintem nevetseges, hogy tudos emberek, ennyire fejletlenek legyenek, hogy nem kepesek atlatni ezt az egesz folyamatot, es meg mindig a haborut, a haditechnikat tamogatjak. Igy soha nem lesz beke a foldon. Kiveszett a joerzes az emberekbol.