42
Egy problémát kellene megoldani, ha tudtok segiteni
  • bocsi6
    Bocs, de azt kifelejtettem, hogy Office 2007 van fönn a gépemen.
    Köszönöm a segítséget.
  • bocsi6
    Van egy Excel fájlom, amire az Excel eszköztárából feltettem pár ActiveX vezérlőt, amikhez eseménykezelőket írtam . Eddig minden OK volt, de távollétemben egy Office frissítés után a rendszer a gépet újraindította. Ezután jött a gubanc.
    A fájl vezérlői ott voltak a helyükön, de nem működtek és ha a munkalap valamelyik eseménykezelője a vezérlők valamelyikére hivatkozott, hibaüzenet jelent meg : Object required. Ki tudtam jelölni őket és a Szerkesztőlécen annak rendje, módja szerint látszottak (=BEÁGYAZ(...)), de a Properties párbeszédablakban nem jelentek meg ! Mintha tényleg nem lennének ott, pedig ott voltak.
    Ha pedig, ugyancsak az Excel eszköztárból fel akartam tenni egy ActiveX vezérlőt, újabb üzenet jött : Az objektum nem szúrható be.
    Ugyanez történt, ha egy tök új Excel munkafüzetbe akartam feltenni egy ActiveX vezérlőt.
    Mi lehet a probléma ?
  • kissgy1028
    Én az alábbi egyszerű megoldást tudom javasolni a problémád megoldására. Sajnos én inkább Open Office-t szoktam használni a Microsoft Office helyett, így nem vagyok biztos abban, hogy az Excelben mi a magyar megfelelője annak a fögvénynek, amit használni kéne.
    CONCATENATE fgv megfelelője az Excelben talán az ÖSSZEFŰZ fgv.
    A megoldás menete:
    A Munka1 "A" oszlopa tartalmazza a neveket, "B" oszlop a rangokat.
    A Munka2 "A" oszlopába az alábbi fgv-t kell beírni.
    =ÖSSZEFŰZ(Munka1!A1;" ";Munka1!B1)
    HA A két " karaktert és a közötte lévő szóközt kihagyod, akkor egybe fogja írni a két cella tartalmát, és szerintem az nem néz ki olyan jól.
    Üdv.!
  • vfsz2005
    Sziasztok!

Office 2007, Excel

Már kaptam segítséget problémámra, csak rosszul fogalmaztam. A kérésem az volt, hogy Munka1-be beírt név a Munka2-be név és rang jelenjen meg. Ezt meg is csináltam, és működik.

A Munka3 lapon két oszlopban el kell helyezned az embereket, és a név mellett a rangjukat. Vegyük, hogy ez az A:B tartományban van.
    A Munka1-re is (a példa kedvéért) az A oszlopba írod a nevet.
    A Munka2 A1 cellájába: =Munka1!A1
    A Munka2 B1 cellájába: =FEKERES(A1;Munka3!A:B;2;HAMIS)
    Ezt a két képletet lemásolod, amilyen hosszan szükséges.

A súgóban megtalálod az FKERES függvény leírását.

Még annyi problémám van, hogy a Munka2-be azt szeretném, hogy 1 cellába
    kerüljön név és rang. (Most 2 cellába írja, és így ha nyomtatni szeretném nagyon messze van a név és a rang)

Előre is, és még egyszer köszönöm a segítséget. :)
  • Axl Rose
    Sziasztok.

Office 2007, Excel
    Ha csinálok egy Excel táblát és utána szegéllyt is csinálok neki, körül és belül és azt kinyomtatom.
    Akkor a számokat-szöveget lefelé tolja ill össze-vissza.

A nyomtatási képben pedig jól néz ki.
    2 gépen is ki lett próbálva, 2 nyomtatóval, szóval elvileg alkalmazás hiba.

Valakinek esetleg hasonló tapasztalata ?

Köszönöm előre is.
  • Boroskóla
    Excel problémám van. Egy pár napja, ha az intézőből meg akarok nyitni egy excel fájlt, nem történik semmi, az Excel elindul, de semmi nem nyílik meg
    már ujra telepítést is próbáltam de semmi ugyan ez a hiba :(
  • sagjoz
    MEgoldást keresek azon problémámra, hogy szeretnék egy táblázatot körlevél varázsló segítségével egy dokumentumba konvertálni...ami megy is és gond sincs vele! A probléma az, hogy a táblázatban szereplő dátum (év, hónap, nap) nem ilyen formátumban jelenik meg a word dokumentumban hanem a köv.képpen (hónap, nap, év) Tudja vki a megoldást???

Előre is köszönöm a segítségeteket!
  • Monique
    Sziasztok, az Excel táblázatomban szeretném létrehozni, minden cellának a jobb felső sarkában kis fekete háromszögeket, ez egy ilyen menüt alkotan, és ebből a menüből választhatnám a hivatkozást, hogy az eredményt, vigye a másik munkafüzetbe. Valami ilyesmit csináltunk,a jól emlékszem a fősulin, de már nem vagyok benne biztos!

Mindenesetre leírok, egy linket, és megmutatom, hogy hogyan lekene kinéznie, hátha így jobban betudjátok azonosítani!

tehát az elérhetőség: http://www.vesszobutor.extra.hu/

Köszönöm
  • Kope
    Sziasztok
    Az excelben az oszlopjelöléseim átváltoztak betüröl (a,b,c,d...stb) számokra és emiatt nem működnek a függvényeim sem. Hol az ördögben lehet ezt visszaállítani?
  • Dave77
    Sziasztok!
    Az lenne a kérdésem, hogy (angol nyelvű Excelben) cellán belül a szöveg-sorok közti távolságot hogyan tudom megváltoztatni?
  • units
    Kérdésedben ott a válasz!

Formátum->lap->háttér

• Klon
    újabb segítség kellene...

Lehet e képet háttérképként beszúrni?
    szóval a képre még írni szeretnék.... (hasonlóan, mint ahogy a world-ben lehet)

előre is köszi
  • Klon
    megbeszéltük!
  • lck
    Bocs nem akartam bunkónak látszani.

Lehet hogy én használom túl rég az excelt ( 8 éve ) és ez annyira alapvetőnek tűnik a számomra, mint mondjuk pl. hogy összeadja a cellákat.

Még egyszer elnézést. Használd sokat ezt a szuper progit, fantasztikus lehetőségek vannak benne. ( Ami jó az jó, még ha M$ is. )
  • Klon
    én az FKERES fügvénnyel akartam ezt megcsinálni. Nem tudtam hogy így is lehet!
    Amúgy pedig nem kell bunkóskodni. Elhiszem, hogy Te úgy születtél, hogy mindent tudsz!
  • lck
    Vazze !!!!!
    Ha nem vagyok indiszkrét, mégis milyen ötleteid voltak ???
  • Klon
    vazze...
    ennyi az egész, és én erre a megoldásra nem is gondoltam.
    Köszi!!
  • units
    azt írd le, hogy mit akarsz csinálni, mert ez eddig az F8 cellában =A14
  • Klon
    Segítségre lenne szükségem!
    ITT VAN hozzá az xls file, amiben leírtam a problémámat.
    Segítségeteket előre is köszönöm !!!
  • TillZ
    Szia,
    Érthető. Szóval odalépsz, ahonnan hivatkozni szeretnél, ott elkezded a képletedet egy egyenőségjellel, ezután átkattintasz a másik munkalap fülére, és ott a kívánt cellára. Végül enter és kész is.
    Üdv,
    TillZ
  • Klon
    sziasztok!
    Lenne egy kérdésem:
    Hogy lehet hivatkozni egyik munkalapról a másikra?
    pl.
    vannak adatok az egyik munkalapon, de én ezeket az adatokat egy másik munkalapon akarom felhasználni.
    remélem érthető amit leírtam...
    a segítséget előre is köszi!
  • mischa
    Nagyon köszi a linket! Sikerült összehoznom! Mégegyszer köszi!
  • TillZ
    Úgy látszik nem csak én töröm a Thai-t.
    Itt mindenesetre valaki már leírta a megoldást
    Üdv,
    TillZ
  • mischa
    A BAHTSZÖVEG függvényt át lehet variálni, hogy magyarul és ne thai nyelven írja ki a megadott számot? A Help szerint igen, de a vezérlőpult Területi beállítások között nem nagyon találok ilyen lehetőséget! Ha valaki tudja a megoldást, ossza meg velem is, legyen olyan szíves! Köszi!
  • TillZ
    Adatok/Érvényesítés
    Megengedve: Lista
    Vagy kijelölöd a tartományt, ami tartalmazza a szavakat, vagy beírod pontosvesszővel elválasztva.
    Üdv,
    TillZ
  • Bradley
    Pls valaki mondja meg nekem, hogy tudom elérni azt az excelben, hogy egy cellába csak bizonyos szavakat lehessen beírni....

kösszi
  • savanya
    köszi!
    de excelben nem lehetne megoldani, hogy ne kelljen másolgatni, beillesztgetni?
  • units
    Már meg is oldottad
    Excel -> megnyit -> kijelöl -> másol
    World -> beilleszt -> Hasábok amennyi belefér egy oldalba.
  • savanya
    Annyi a problémám, hogy van egy nagyon hosszú (~1000 sor), keskeny oszlopom, kinyomtatni viszont egy lapra több oszlopot szeretnék, hasonlóan a hasábok parancshoz a wordben.
  • PetruZ
    Jó megoldás, programozói fejjel én már belebonyolódtam volna a makrókba. :)
  • hippy
    Koszi szepen a segitseget,de megoldottam mashogy.Alul az egyik fulon jobb klikk,select all sheets,es amit csinalok azt megcsinalja a tobbin is.
  • PetruZ
    Ezt felületről szerintem nem lehet megcsinálni. De lehet írni rá egy VB eljárást, amit mondjuk egy külön oldalra rakott beírómezőre és nyomógombra lehet kapcsolni. A mezőbe beírod a törölni kívánt oszlop betűjelét és a makró végignyalja a lapokat és mindent töröl. Na, ennek a makrónak a megírása végülis nem nagy ördöngősség, bár ismerni kell hozzá az Excel objektumfelépítését is. Szerintem egy jó programozó kevés VB ismerettel, kis Help kurkászással rá fog jönni. Én most nem írom meg neked, de ha semmiképpen sem találsz a környéken hozzáértőt és élet-halál kérdés, hogy működjön, akkor keress meg mailben.
  • hippy
    Van 1 dokumentumon belul tobb tablazatom,amik ugyanugy neznek ki.Azt szeretnem elerni,hogyha az egyik tablazatban kitorlok egy oszlopot,akkor az a tobbiben is kitorlodjon.Meg lehet ezt oldani valahogy,vagy mindig vegig kell csinalnom az osszessel?
  • Roll
    Köszi a segítséget.
  • pedestrian
    Az átvinni kívánt cellát irányított beillesztéssel és csatolva vidd át.
    Így nem írja a számítást, de az eredményt mindíg követi.
  • Roll
    Hogy lehet azt megoldani, ha egy cellában egy eredmény van és nekem át kéne másolnom egy új helyre, úgy hogy ne hozza magával azt hogy hogy lett kiszámolva csak az eredményt.
    mintha számként lett volna beírva.
  • RelakSfromhome
    Szeretnék rendezni egy külső lista alapján. Értem ez alatt azt, hogy pl csatornák esetén ott van, hogy C##, S##, viszont ez kissé zavaros, mert először a C2-C4, majd S1-S10, C5-C12, S11-S40, végül C21-C70-ig megy, ez viszont frekvenciában növekvő. Ez alapján szeretném növekvőbe rendezni a csatornákat egy táblázatban. Lehetséges?
  • lck
    Te DozR!

Lehet hogy az 1. számú probléma 2001.09.20-óta már megoldódott ?? :-)))))
  • balty
    Hogy lehet egy cellát combo box tulajdonsággal felruházni. Combo box=Amikor egy legördülő listából lehet több alternativa közül választani.
  • jimmysam
    Egy problémám lenne Excel-ben, lehet persze, hogy valakinek egyálalán nem probléma, ezért kérdem.
    Van egy táblám tele nevekkel és születési idővel. Van egy másik táblám ahol szintén megvannak a nevek de nem ua. mint az előzőben és ebbe szeretném a születési dátumokat átvinni:

1. Nagy József 1999.09.19 2. Nagy József xyz

Én az FKERES függvénnyel próbálkoztam de nem jön össze, mindig #HIV hibát ir ki:( Az "xyz" helyére kellene az 1. tábla dátumát beültetni.

Please help!!!