43
 • narumon
  #43
  Liquid: Az hogy valami "elhalálozott" az még nem jelenti a végét. Van már rá több száz program és még mindig jönnek ki, akkor az ilyen egyszeri usernek otthon nyomogatni tökéletesen jó. Aki meg komolyabban akar az meg pczzen. Persze a sonynak mindig is jól működött a marketinggépezete kicsit hasonlit ezen a téren az intelhez.
 • narumon
  #41
  "Amiga - R.I.P. :( Ugye narumon?"

  Jaja, pedig volt idő amikor még azon nyomtam a gamékat és nem utolsósorban a trackereket. Áhh nosztalgia rulez, egészen elérzékenyültem :))
 • narumon
  #40
  "Ha nem tetszik, nézd meg az FFX-et. vagy várj egy-két hónapot, és vess egy pillantász a Stuntmanra, a négyes számú Tekkenre, vagy az MGS2-re."

  A felsoroltakból egyedül az MGS2-höz lenne gusztusom, de ez még mindig kevés. Tekkennel játszon akinek 3 anyja van, nem vagyok én idióta.
  Final Fantasy nekem meg nagyon nem jött be.

  "Ez persze nem azt jelenti, hogy a PS2 az ultimatív megoldás, hanem azt, hogy sokaknak kitűnő eszköz arra, hogy elérhető áron játszanak."

  Szerintem erre a legjobb megoldás ma a DreamCast. Aki csak ilyen kis verekdős autos progikkar akar nyomulni annak szerintem ez a jó megoldás. Sok program van rá, egész jó maga a gép és nemutolsósorban 35e Ft.

  "Mondom mindezt úgy, hogy nincs PS2-őm, és ha veszek valamikor (csatlakozva KaTy véleményéhez) akkor az FF-ek (meg általában a joofajta japcsi rpg-k) és az MGS2 miatt teszem majd."

  Ezért mondtam már másik forumban is hogy embere válogatja. Én akkor se FF-eznék ha ütnének (rpgnek meg ne nevezzük már, max rpg elemeket tartalmazó kalandjátéknak, rpgnek ott a Baldurs Gate) és a jópofa japcsi fejektől/játékoktól meg herótom van... és nem csak nekem. Rajzfilmben jó a manga node játékban :O
 • narumon
  #37
  "Teljesen más a konzolok és a pc filozófiája, nem igazán érdemes összehasonlítani őket. "

  Ezért nem értem meg azokat akik azzal jönnek hogy a PC drága. Mert igaz hogy többe kerül mint egy PS2 viszont ezzel nem csak játszok, hanem internetezek, videot editálok, zenétszerkesztek, rajzolok, 3dzek és még ki amit akar. A moduláris felépítés pedig alapkövetelmény a piacon, hiszen aki zenélni akar annak egy profi hangkártya kell viszont nem kell állat VGa kártya. A grafikusnak forditva. Az amiga pont ezért bukott meg.
 • narumon
  #36
  "narumon, hat ha a haverod nem tudott felmutatni jo jatekot, megertem hogy PC-t akar venni - mivel gondolom nincs backup stuffja es a penztarcaja meg nem birja el az eredeti jatekok arat. Ebbol a szempontbol tenyleg jo a PC, a csoringer magyar masolhat ra jatekot amennyit nem szegyel. Viszont ettol meg nem lesz roszabb a konzol."

  Az az igazság hogy szinte minden megjelent játék meg van neki, én csinálom neki a backupokat :) Szerinted a csoringer magyar több PS2 játékot vezs mint PC játékot? Nem hiszem aki csoringer az csoringer és iratja a játékokat bármilyen gépe is van...

  "Na mindegy, mindenesetre nekem a doom3 nem akkora huzoero, hogy ez miatt lefitymaljak mas termeket, plane hogy john carmack tipikus nvidia reklamember, megvettek kilora, szoval programozni biztosan tud, de hogy nem szavahiheto..."

  Ahhan. akkor viszont megvette az Ati is a Kyro is megmég egy pár másik cég akikről elismerően szokott nyilatkozni.

  "gondolom a PS2-t latta mar polcon mint annyi mas eleve konzol gyulolo coder. Nem birja ez meg az a hardware az adot jatekot, persze. Milyen erdekes, hogy PC-re le tudjak butitani az egyszerubb konfiguraciokra is hogy ott is jatszhatoan fusson, es azok azert gyengebbek mint a ps2 HW. Piac ez, nem programozas kerdese."

  Na akkor most te is elárultad hogy nem is olvastam carmack nyilatkozatát. Ő ugyanis azt mondta hogy a PS2 nem birja el ugyanazt mint a PC, nagyon le kéne butitani egy csomo dolgot ahhoz hogy a doom3 fusson rajta (lsd Unreal, Queke konzol vátozatok pedig ezek PCn már nagyon régi játékok). Ezért ő ezzel nem foglalkozik, ha lesz PS2re doom3 akkor azt egy másik cég fogja csinálni akiknek kiadják az engedélyt.
 • narumon
  #32
  "Talán a GT3 miőségű játékokat eszik rajta azok az emberek.. :-)"

  Még jó hogy ott a vigyor ugyanis GT3 minőségű játékokat ez igy nagyon erős. Ugyanis az összes PS2 tulaj ezzel a játékkal vagdalódzik mióta megjelent, de másik nincs. ( A fent nevezett játékkal játszottam havernál és azt mondom rá hogy nem rossz, sőt talán azt is hogy ez igen, de hogy ez miatt vegyek egy PS2-t, - főleg hogy a GT3 se kötött le fél óránál tovább - az már nagy baromság. Más játékot meg nem birt mutatni még hasonlo szinvonalban sem. Bár nem véletlenül gondolkodik haver sem, hogy eladja PS2t és cserél PCre mert mindig hozzám jár jáccani :P
 • narumon
  #31
  "majd szoljal hol veszed en is vennek nem is egyet :)"

  Ezt gondolom M$-nek szántad ő irta hogy ilyen olcsó lesz...
 • narumon
  #28
  "A quake 4 nem keszul el ps2-re mert nem birja el a gep hardvere ``-nyilatrkozta John Carmack! HAT EZERT NEM PS2!!!!"

  Csak kár hogy doom3-ról volt szó, de mindegy :)
 • narumon
  #27
  "Szal ha konzol akkor PS2 igazán ajánlott"

  hát nekem havernak van PS2je amit próbálgattam, de nekem bizony az a konzol nem kéne. Azt se tudom hogy mit esznek rajta az emberek...
 • narumon
  #26
  "En az alaplapi chipset formajaban megjeleno gf3-ra gondoltam, ami egyelore csak AMD alaplapokhoz keszul."

  Se, mert a mostani nforceban Gef2Mx lesz. a Gef3at jövő tavasz előtt nem tervezik... Xbox meg elméletileg már novemberben lesz.
 • narumon
  #25
  "Europaban jovo marciusban egy 1.8GHz-s AMD/GF3/DVD osszeallitas 140e ft lesz kb, ezert a penzert az xbox..."

  Nahát hogy egy ilyet alaplappal hangkártyával, modemmel, mindennel (controller) plussz a fentiek megkapj jövőre 140e-ért (tehát mindent kivéve a monitort) azt nem hiszem...

  "A konzol az mas piac, ott nem azert avul el valami mert AZT MONDJAK NEKED, HOGY ELAVULT CSAKHOGY VEDD MEG AZ UJ SZART. Ott akkor avul el valami ha a HW-t csucsra jarattak es a gepbol nem lehet tobbet kihozni, a ps2-nel ez meg csak ugy 70%-os."

  Nem is igy gondoltam de kinek mi. Ha úgy nézed a PSX is húzta egy csomó ideig, de ha úgy nézed hogy a megjelenése után 1 évvel már nem a pixeles grafika volt a menő (pl PCn) akkor szerintem megállapitható hogy az már 1 év múlva elavult volt. Különben meg ha egy celeron450 körüli processzor meg egy TNT2 kártyát nézel ami igencsak legalább 2 éves konfig, akkor megállapithatod hogy még ezen is mennek a mostani gamék legfeljebb a grafikát le kell butitani. De még igy is jobb mint a gyárilag butitott konzoloké.
 • Alien!
  #24
  De ha mondjuk megmutattad volna a Gt3-at Carmack-nak,a fejlesztés elején,arra is rávágta volna,hogy lehetetlen megcsinálni...
 • narumon
  #18
  "Itt most nem a PS2-rol volt szo, hanem arrol hogy konzolnak ad el a M$ egy sima PC-t, ami kevesebbet tud mint egy PC AMD procival es alaplapi GF3 chipsettel ugyanakkor nagysagrendileg tobbe kerul."

  Várjunk már az Xbox 140e, namost ez dvdvel GEf3mmal caklipakli mindenestül ennyi. Egy Gef3 most 80e Nettoban. Akkor mi kerül nagyságrendileg többe?

  "A PS2 mas HW teljesen es nem ugy akartak eladni, hogy maris bejelentettek a PS3-mat egy even belul."

  Viszont ha nem teszik meg akkor meg jócskán el is avul az egész. Egybként én Xbox2-t még nem láttam, amit itt ezen a cimen nyomatnak az az Xbox egyik home változata kisebb módositásokkal és nem az XBOX2.
 • narumon
  #16
  "Ja, es te kiadsz majd 140e ft-t jovo marciusban egy P3/7xx MHz-s doboz upgradelhetetlen PC-ert amit bamulhatsz a TV-den?"

  Miért a PS2 mitől jobb? Az is egy upgradelhetetlen doboz amit a tvn lehet bámulni. Sőt minden konzol ilyen... azért konzol..
 • Null Pointer
  #11
  Atomerős a konkurencia... A Sony meg a Microsoft mellett nehéz labdába rúgni.
 • Alien!
  #8
  Ja a vajszínű-túrokockát mondod? Az gyönyörű....
 • Nyiri
  #5
  miért tök más feeling!
  En sokat gameltam konzollal es hulladék!
  Amugy a X-BOX nem nemigen konzol hanem egy PC tvkartyaval felszerelve!
 • Alien!
  #2
  A mai dizájn-centrikus világunkban nem is csodálom,hogy ezt a "lila-túrókockát" nem vette meg senki...A létező összes szobába nem illik bele...
 • Rincewind
  #1
  Jézus, micsoda probléma!
  Ki a halált érdekli???
  :))