20
Bios Upgrade ABit BH6-hoz, hogy elfogadja a Celeron 800-as procit
  • pista
    Ha újabb, érdemes.
  • mekkmester
    Ujra!!
    Kérdésem lenne: Jelenleg BX133 Raid,bios ID= XK.
    Érdemes-e upgradelni a ZW-re ami:
    Supports Intel Coppermine T CPU.
    Support Flashmenu utility. Miaz a "Coppermine T CPU"?? Kösz a választ!
  • mekkmester
    Kérdésem lenne: Jelenleg BX133 Raid,bios ID= XK.
    Érdemes-e upgradelni a ZW-re ami:
    Supports Intel Coppermine T CPU.
    Support Flashmenu utility. Miaz a "Coppermine T CPU"?? Kösz a választ!
  • hunbalu
    Jót tettem fel, mert csak azt engedte a progi. A többit is direkt kipróbáltam, de csak ezt fogadta el.
    Különben már megvan a hiba oka, ahogy azt Bilux írta a Hardver fórumban, ABIT BH6 címszó alatt. Biztos az átalakítóval van a baj, mert az 2.0 Voltos, a 800(100)-as Celeron meg 1.75-ön megy. Veszek egy átalakítót, és megpróbálom úgy. Köszi a tanácsokat mindenkinek.
  • zacsko
    Tutira jó BIOS-t tettél fel? Több verziója is van a BH6-nak...
  • pista
    Sforzan kollega egy régebbi írására (#5) reagálnék és feléleszteném a reményt a hű BH6 tulajokban. Nálam Celeron2 800@1066-on csont nélkül müxik, ami ugye 133-as FSB-t (8*133,3) jelent még testvérek között is. Egyéb adatok: rev 1.2, SP bios, 1,85V, 256 MB brand PC133 SDRAM, egyszerű léghűtés. Tehát Viva Abit.(öcsipok írta egy másik fórumban)
  • hunbalu
    Lehet, hogy igazad van, de ha van ötletetek ehhez az alaplaphoz, légyszi írjatok.

Köszi
  • hunbalu
    Kösz!
    Majd megpróbálom, és ha nem megy, akkor még mondhattok pár jó dolgot. Ha sikerül, majd megköszönöm.
  • pista
    Szerintem mindegy, hogy pIII vagy Cel, a lényeg a 8X100. Próbáltad úgy, hogy áramtalanítod a gépet, és utána bekapcsolás közben nyomod az insert-et? úgy el kell indulnia, és hozzáférsz a bioshoz.
  • hunbalu
    Szóval az az igazság, hogy egyátalán nem indul a gép, csak áram alá kerül, de kussban marad. Így nem tudok kezdeni vele semmit. Különben meg a 800(100)-as beállítás a PIII-asra vonatkozik.
  • hunbalu
    Köszi Pista. Nagyon okos hozzászólás. De ha nem bootol a gép, akkor hogy az Istenbe állítsam be a megfelelő értéket a BIOS-ban?
    Ha jobbat tudsz mondani, csak akkor írj!
  • pista
    Ha megnézed a biost, látod, hogy a 800/100 előre beállított érték. A 800Celeron 100 Mhz-n működik!!!
  • hunbalu
    Örülnék neki, ha valaki meg tudna nekem adni egy olyan oldalt, ahol találok BIOS frissítést az alaplapomhoz (ABit BH6). Amit én találtam (Bh632_sp.bin), az max 700(66)MHz-s Celeront bír el, és 2000.06.20-as. Ennél valamivel újabb kéne, mert az én procim Celeron 800(100)MHz-s.

Előre is köszi.