27
 • narumon
  #27
  "a peren belüli megegyezés konvergál a nulláhjoz, ebből peren kívül lesz - hogy a via biztos vár vagy valami"

  Ezt elirtad szerintem. Mindenesetre nem tudom mert mi nem látunk a szinfalak mögé. Dőreség azt állítani hogy az intelnek van igaza, mert ki tudja és forditva és hülyeség a viát védeni mert azt sem tudhatjuk. Mindenesetre abban igaza van a VIanak hogy az intel mindig mindenkit beperel de nemnagyon nyert még pert, és az esetek töbségében keresztliszensz megállapodással ért véget az ügy. Azért is gyanitom hogy itt is az lesz. A Via nyomhat PIV lapokhoz chipeket, az intel meg megkap valami mást ami a viától kell neki.
 • narumon
  #22
  Viszont most olvasom hogy válaszul a VIA is beperelte az intelt VIA szabadalmak megsértéséért. Szerintük a PIV és a most megjelenő 845 chip is Via szabadalmakat sért.. Király ez a VIA! HAJRÁ VIA! :)
  Már látszik előre hogy lesz egy kis peren kivűli megállaposás :)
 • Laalee
  #19
  nemmindegz hogz 6 ghz en chatelsz vagy 1,5?
  a margasagaid 6 ghz en is ugyanolzan remesen hangzanak...
 • skorpio7
  #16
  Hát tudod , te tényleg nagy vadbarom vagy .
  Mennyi a kereseted szarcsákó ?
  Én speciel egy benzinkúton dolgozom .Igaz vidéken , de mindegy .
  Elég , ha annyit tudsz , hogy 6 számjegyű a keresetem és van már egy saját lakásom , öcsi .
  Mondjuk úgy , hogy akár minden hónapban vehetnék egy új procit és alaplapot !
  De mi a jó édes francért kellene ?!?
  Te csak vedd meg 2-3 szoros áron mindíg a legújabb INTEL fos-t , én meg megelégszem az alig 25% különbséggel ( MGHz-ben és nem a teljesítményben lemaradt ) AMD procival .
  Mi vagy te ? Grafikus ? Mert talán oda kellene ez a teljesítmény , bár amilyen (anti)tájékozott vagy , kizárt a dolog .
  Gondolom most majd megint mész apuci nadrágjához vagy anyuci szoknyájához dörgölőzni , hogy megkapd mindíg a hőn áhított új proesszorodat .
  Jó nyálas lehetsz , ha ezt meg is kapod .
  Remélem ágyba bujtattak már és csak mmásnap , azaz ma fogod olvasni , mikor ágyba viszi anyucikád a drága kisfiának a reggelit .
  Csá kiscsákó !
 • skorpio7
  #13
  i845
 • skorpio7
  #12
  Ezen meg kár rágodni !
  Ismerhetnéd az amerikai jogrendszert és felfogást .
  " Mindenki Amerikáért , Amerika önmagáért ."
 • skorpio7
  #10
  Egy kérdést azért csak feltennék , ha ilyen OKOS vagy !

  HOGY ENGEDHETI MEG MAGÁNAK AZ A NÉHÁNY ALAPLAPGYÁRTÓ ( AKI MERTE VÁLLALNI A VIA CHIPSET BESZERELÉSÉT ) , HOGY EGY ( SZERINTED INSTABIL ) VIA CHIPSETES ALAPLAPOT ADJON KI A P4-HEZ ?
  HISZEN AKKOR EZEK AZ ALAPLAPOK IS MIND INSTABILAK LESZNEK ( SZERINTED ) , MERT VIA CHIPSETESEK !
  EKKORA MARHA LENNE AZAZ 5 ALAPLAPGYÁRTÓ ( KÖZTÜK VAN AZ AOPEN !!! ) , HOGY KOCKÁZTATJÁK A PIACI RÉSZESEDÉSÜKET AZ ALAPLAP PIACON A ( SZERINTED ) ROSSZ CHIPSET MIATT ???
  Komolytalan vitapartner vagy , mert nem gondolod át a lényeget .A VIA mostmár a P4-hez ad ki ( nem is akármilyen ) alaplapi chipsetet .
  Szerinted még mindíg akkora barmok ülnek a VIA tesztlaborjában , hogy elszúrjanak egy a CPU piac 80%-os részarányával rendelkező cég processzorához gyártandó alaplapi chipsetet ?!?
  Ha a válaszod ezek után is igen , akkor már tudom , hogy hol ülnek a barmok .
  ( Hacsak nem állva gépeled be a válaszod . )
 • skorpio7
  #9
  Akkor elég érdekes környéken lakom ... 3 havernál dübörög VIA chipsetes alaplappal AMD duron proci , de valahogy egyik sem panaszkodott ( pedig ebből az egyik "biztonsági másolat" cd írással foglalkozik és ugye ahhoz stabil gép kellene vagy szerinted nem ?!? ) .
  Sajnos nekem még mindíg csak a 466-os Cerka van , ami ugye nem sokat ér a 700-as duronok mellett . :(
  De majd február környékén le lesz cserélve egy 1.5-ös palomino magos Athlonra és egy KT266a-s vagy KT333a-s alaplapra .
  Meg persze egy kis RAM csere sem árt . :)))
 • skorpio7
  #5
  "...A héten lezajlott VIA Technology Forum 2001 keretében azonban már bemutatásra került számos kisebb gyártó, így az Acorp, a Chaintech, a Shuttle és a Tyan P4X266-ra épülő Pentium 4-es alaplapja. Ma pedig arról érkeztek hírek, hogy az Acer csoport tagjaként a legnagyobbak közé számítható AOpen is piacra dobja VIA chipkészletes alaplapját AX47 néven..."
 • skorpio7
  #4
  "...Egyébként nem fog nyerni az Intel, más kérdés, hogy mi történne a VIA-val, ha a per végéig (1-2 év) nem adhatná el a VIA P4X266-ot???..."

  Jól rábaszna az INTEL !!! Mivel a saját chipsetjével szerelt alaplapok csak jövő év elején jelennek meg , addig a DDR-SDRAM támogatású AMD-hez készült KT266A alaplapi chipsettel szerelt alaplapok elárasztják a piacot.
  Szerinted ... most , hogy a DDR-RAM-ot nyomja minden gyártó , a karácsonyi szezonban vajon ki lesz akkora láma , hogy sima SDRAM támogatású alaplapot vegyen ?!?
  Bár ha jobban belegondolok , jobb is lenne , ha betiltanák a további forgalamzását , mert így méginkább veszítene a piaci részesedéséből a "fuck" INTEL !
  Hmmm ... T-I-L-T-S-Á-K B-E-Eeee !
  Még valami !
  Most hol vannak azok az INTEL-esek , akik eddig mindíg azt szajkózták , hogy instabil a VIA chipsettel szerelt alaplap ???
  Milyen érdekes , hogy mostmár jónéhány gyártó ( Chaintech , Shuttle , Tyan , Acorp és egy kisebb gyártó az - AOpen :))) az intelhez is kiad VIA chipsettel szerelt alaplapot .
  Lehet , hogy még gyorsabb is , mint az intel saját chipsetje és sikeresebb is ?!?
  Én tudtam mindíg , hogy csak a láma INTEL-esek hiszik el , hogy rossz a VIA chipset és vele együtt az AMD .
  Mostmár csak egy IQ 83-as fog INTEL-t és Brookdale-el szerelt alaplapot venni .