MTI

Új vírus - rémhírterjesztőt keres a pekingi rendőrség

Pekingben keresik azt az embert, vagy azokat, akik miatt gyorsan és széles körben elterjedt, hogy Pekingben felfüggesztik a H1N1 vírus elleni védőoltást - közölte pénteken a kínai sajtó, a Metro című lap értesülésére hivatkozva.

Az oltási program leállításáról szóló álhír csütörtökön indult útjára, s első körben a Bank of China VIP-ügyfelei kapták meg, mint banki közleményt. Az információ ezt követően rohamos gyorsasággal terjedt a Sina és a Twitter blogoldalakon, valamint sms-üzenetekben. A bank ügyfélszolgálata elhárította a felelősséget, most a rendőrség bevonásával vizsgálják, hogy mi történhetett.

A pekingi kormányzat egészségügyi hivatala csütörtök esti rendkívüli közleményében tudatta, hogy a fővárosban semmiféle döntés nem született az oltás felfüggesztéséről. A pekingi oltóanyag-előállító vállalatok ugyancsak megerősítették, hogy nem kaptak utasítást a termelés leállítására.

A fővárosi rendőrség a sajtó útján is felhívta a helyi lakosság figyelmét arra, hogy ne hagyja magát megtéveszteni sms-üzenetek és más - az interneten terjedő - híresztelések által.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!