MTI

Előretörnek Európában az indiai gyógyszergyártók

Az utóbbi időben nagy erőkkel terjeszkednek Európában az indiai gyógyszeripari vállalatok.

Legutóbb a mumbai székhelyű Wockhardt gyógyszergyárról írta az indiai Economic Times című lap, hogy három európai vállalatot szemelt ki megvásárlásra: a horvát Pliva gyógyszergyárat, a német AWD Pharmát, s lehetséges felvásárlási célpont az ugyancsak német Stada is. A lap értesülése szerint az indiai vállalat - amely nem kommentálta a hírt - az AWD-vel, és a Plivával már előrehaladott tárgyalásokat folytat. A cég vezetői heteken belül Európába utaznak, hogy a két cég egyikével alá is írják a megállapodást.

Június végén a generikus készítményeket gyártó indiai Torrent Pharmaceuticals jelentette be, hogy megveszi a Pfizer németországi cégének leányvállalatát, a Heumann Pharma céget. Az indiai gyógyszeriparnak Magyarországon is van érdekeltsége: a Sun Pharmaceutical Industries Ltd augusztus elején közölte, hogy megvásárolja az ICN Magyarország Rt.-t az amerikai Valeant Pharmaceuticals Internationaltől.

A budapesti Richter Gedeon Rt. tavaly augusztusban termelő vegyes vállalat megalapításáról írt alá szerződést az indiai Themis Medicare Ltd.-vel. A társaságban a Richter Gedeon Rt. részesedése 51 százalék, a Themis Medicare Ltd.-é pedig 49 százalék. A Richter Gedeon Rt.-nek egyébként 8,2 százaléknyi részesedése van a Themis Medicare Ltd.-ben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!