Hunter

Nyerd meg életed nagy utazását

Nem mindennapi fődíjjal ösztönzik egy játéksorozat résztvevőit. Jutalmuk, hogy követhetik Dennis Titot. A rendkívüli nyereményt, azaz egy űrutazást egy orosz rakéta fedélzetén a Nemzetközi Űrállomásra egy amerikai központú média társaság és az űr kereskedelmi hasznosításáról híressé vált magáncég, a MirCorp jelentette be.

A MirCorp elmondta, hogy sikerült megállapodniuk az orosz űrhatóságokkal két általuk kiválasztott ember feljuttatásáról a világűrbe. "Az Image World Mediával közösen sikerült megszereznünk a jogokat két helyre a Szojuz expedíciókban" - nyilatkozott a MirCorp szóvivője Gert Weyers a BBC Online-nak. Az egyik helyet az Ancient Astronaut névre hallgató show-műsor nyertese tudhatja majd magáénak. Ez egy 13 részes televíziós vetélkedősorozat, mely a földönkívüliek látogatásainak az emberiség történelmére gyakorolt hatásának elméletein alapul. A két Szojuz expedíció a szokásos "taxi" út lesz a Föld és az ISS között, ugyanolyan, mint amin az első űrturista is részt vett. Az utazások 8-10 napnyi űrben tartózkodást ígér, az idő nagy részében az űrállomáshoz kapcsolódva. A másik hely egy későbbi vetélkedő sorozat számára van fenntartva.

A Nemzetközi Űrállomás

Az amerikai űrhivatal rendkívüli rosszallással fogadta Dennis Tito áprilisi látogatását az állomás fedélzetén, ám az utolsó pillanatban megállapodtak az orosz űrhatóságokkal, hogy ez csupán egy kivételes eset volt. A fentebbi nyilatkozat az imént leírtak fényében nagy valószínűséggel ellenséges fogadtatásra talál a NASA részéről, különösen, hogy az egybeesik az orosz űrhivatal bejelentésével a második űrturistáról, aki a 28 éves dél-afrikai Internet milliárdos, Mark Shuttleworth lesz. Bár egyszer már elutasították Shuttleworth-t, most újra szerződni látszik a fiatalember a Roszavijakozmosszal és az RKK Enyergijával, szintén egy Szojuz utasaként, tette közzé hétfőn az orosz űrhivatal, a Roszavijakozmosz. Suttleworth az "Afrikai az űrben" című weboldalán már be is jelentette, hogy 2002. áprilisában vág neki az űrutazásnak.

Visszatérve a show-műsor adta lehetőséghez, a MirCorp és az Image World Media még csak most kezdte meg a játékosok toborzását. Az űrturista jelöltek a [email protected] e-mail címre írhatnak szándékuk jeleként.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HUmanEmber41st #4
    De nem űrkomppal mennek, hanem egyszerhasználatos űrhajóval...lehet, mégsem lesz szerencséje...
  • Killgore #3
    Persze, te voltál ott, na ne szédíts...