JohnnyCage

Robotkém a lakásunk őrzésére

Az új Spy Cye nevű robot, mely egy rendkívül barátságos kis szerkezet, a lakásunk őrzését segíti elő, amíg távol vagyunk.

Manapság egyre divatosabbak, és egyre jobbak, olcsóbbak az otthoni felhasználóknak szánt szórakoztatásra, vagy egyéb feladatra tervezett robotok. A Spy Cye nevű 42x25x13cm-es robotocska hűségesen őrzi a házat, amíg a tulajdonos nincsen otthon. A szerkezetnek nem jelent problémát a képek és egyéb információk vezetéknélküli küldése és fogadása, így távollétünkben is információval tud szolgálni nekünk, és mi is irányíthatjuk.


Spy Cye-t az amerikai Probotics cég készíti. A robot rádión keresztül kommunikál az otthoni számítógépünkkel, melyet a PC-részéről egy USB csatolású külső, adó-vevő biztosít. Spy Cye szoftvere lehetővé teszi, hogy térképet készítsünk a robot által vizsgálandó területről. Mivel az "őrjárat" útvonalát négyzethálós rendszerben lehet megadni, a robot kikerüli a bútorokat és egyéb akadályokat, feltéve persze, hogy jól állítottuk be.


Később ennek a térképnek segítségével tudjuk közölni a robottal, hogy következő őrjárata merre vezessen. Spy Cye másodpercenként 80cm-t tud megtenni, és maximum 320x540pixeles négyzetcolonkénti felbontású képek továbbítására alkalmas. A felhasználók a www.web-bots.com jelszóval védett felületén keresztül kommunikálhatnak házörzőjükkel. Amennyiben szükséges, a robot az előre elkészített térkép alapján magától is végezheti dolgát, a tulajdonos beavatkozása nélkül. A robot feltalálója, Henry Thorne szerint az általa kifejlesztett robot a webkameránál sokkal barátságosabb.

Szóval akinek van felesleges ezer dollárja, az most megveheti a robotot a www.personalrobots.com internetcímen, és még öt dollárja marad is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!