MTI

Izrael új kémműholdat küldött az űrbe

Izrael "Ofek 10", vagyis "Horizont 10" néven új kémműholdat bocsátott fel a világűrbe - közölte a katonai rádió csütörtökön.

A védelmi minisztérium és a helyi hadiipar által éjjel útjára bocsátott műhold a hadsereg hírszerzését fogja szolgálni a világ különböző pontjairól küldött fényképekkel és a célba vett objektumok háromdimenziós feldolgozásával. A csütörtök reggel érkezett jelek alapján a rendszer megfelelően működik. A minden időjárási körülmény közepette és éjszaka is megbízható és különösen magas felbontású képeket előállító Ofek 10 radarral működik, s viszonylag alacsony pályán kering az atmoszférán kívül.

Még néhány napig eltartanak végső pályára állításának és működése ellenőrzésének a munkálatai, majd megkezdi a képek sugárzását az izraeli hadseregnek. Izrael 1988-ban állította Föld körüli pályájára Ofek 1 nevű első katonai műholdját, egy-egy új műhold kifejlesztése mintegy nyolc évig tart. Izraelen kívül jelenleg még tizenegy ország képes készíteni és pályára állítani saját gyártmányú műholdakat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Van pénzük rá, megdolgoztak érte... öő, vagy nem is onnan van. ;-)