Ötvös Tibor

Szünetel a Star Wars 1313 fejlesztése


Bizonyos infók szerint a Disney szünetelteti a Star Wars 1313 fejlesztését.

A Disney novemberben vásárolta meg a Lucasfilmet, mellyel együtt járt a LucasArts is. Azt már jó ideje tudjuk, hogy az egeres cég nem igazán sikeres a játékok terén, elég csak a Tron 2.0-ra vagy az Epic Mickey sorozatra gondolni. És úgy tűnik, hogy ezentúl alaposan megfontolja majd, milyen programokat jelentet meg.

Legalábbis erre utal, hogy az utóbbi évek legérdekesebbnek tűnő Star Wars programja, a Star Wars 1313 fejlesztését a vásár után leállították - legalábbis ezt állítja egy belsős hírforrás. Az már azonban biztos, hogy a játék kihagyja az idei E3-at és nem is jelenik meg 2013-ban.


Egy másik forrás szerint a Star Wars 1313 teljesen más alkotás lett volna, mint amit végül bejelentettek. A projekt 2009-ben még Underworld címmel futott és kapcsolódott volna az akkoriban készülő televíziós sorozathoz. Eredetileg egy nyitott világú RPG lett volna, mely sokban hasonlított a Knights of the Old Republic sorozathoz, ám epizodikus DLC-kel bírt volna.

A műsort azonban 2010-ben elkaszálta a Lucasfilm és így egy önálló játékká alakította át a LucasArts. Így lett belőle Hive, melyet egy Uncharted-klónnak szántak. Egy évvel később maga Lucas is megtekintette a játékot és kért pár változtatást a játékmeneten és a sztorin is. Így alakult ki a végleges 1313, melyet remélhetőleg valamikor azért kipróbálhatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • netperformer #4
    Nem tetszett Disney-nek... hiányolták Jar jart.
  • kissssss #3
    ezt akár vehetjük elkaszálásnak is.
  • Grodt #2
    Ha ez a cikk igaz, akkor a Disney ennél nagyobb tökönszúrást nem is csinálhatott volna... Ezt én is nagyon vártam. Főleg miután a Clone Wars is most Coruscant alsóbb rétegeiben játszódik. Így már legalább a 1313 is értelmet nyert :)
  • nimfas #1
    "Hurrá" végre egy "jó" hír....

    Végre egy SW program amit vártam... erre szünet :-S