Ötvös Tibor

UEFA Euro 2012: kitalált nevekkel jelent meg

Tegnap jelent meg az UEFA Euro 2012 címet kapott Fifa '12 kiegészítő, melyben a hamarosan induló Európa Bajnokságot játszhatjuk le.

Egyes rajongók már azt csalódottan vették tudomásul, hogy a játék csupán egy DLC lesz, ám ma az is kiderült, hogy Walesben már építik a máglyát az EA munkatársainak. Mint kiderült, a játékban Wales nemzeti válogatottja kitalált nevekkel szerepel. A kiadó ugyanis nem tudta megvásárolni a játékosok nevét, így a saját fejükből kipattant nevekkel illették őket.



És ez már nem az első eset. 2009-ben ugyanis egy az egyben kihagyták a walesi válogatottat az aktuális Fifa-játékból, melynek hatására az országban bojkottálták a programot. "Nem értem, miért teszik ezt velünk, de valószínűnek tartom, hogy a vezetők szerint Wales már nem tartozik a labdarúgó nemzetek közé és nem érdemeljük meg, hogy helyesen szerepeljünk egy játékban" - fakadt ki egy rajongó.

Ennél sokkal valószínűbb, hogy az EA Sports nem tudott megállapodni a walesi vezetőkkel és ezért jött ez a "kényszermegoldás". Hivatalos tájékoztatás nem érkezett az ügyben.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FRISSÍTÉS: Közben kiderült, hogy a játékban szereplő 53 csapatból 24 nemzeti válogatott kitalált nevekkel bír.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    A Konami már évek óta ezt csinálja, gyakorlatilag a fél játék fiktív. Akinek van hozzá türelme maga is javíthat, vagy megvárja, míg lesz patch.