Ötvös Tibor

Inkább remake, mint folytatás a Shank 2

A Shank első része számomra a 2010-es év egyik legkellemesebb meglepetése volt - és nem csak azért, mert PC-re is megjelent.

A készítők egy kellően véres, a régimódi elemeket újszerűen használó alkotást hoztak össze, mely remek grafikával (már akinek tetszik ez a képregényes stílus), fantasztikus hangulattal és jó karakterekkel bírt. Épp ezért volt örvendetes, hogy készül a második rész is, mellyel kapcsolatban a fejlesztők eléggé visszafogottan nyilatkoztak.

Nem halhattunk szinte kivitelezhetetlen ígéreteket, sem "a miénk lesz a legjobb" elszólásokat. Egyszerűen annyit mondtak, hogy javítanak az első rész hiányosságain és fejlesztik azokat az elemeket, melyek sikerré tették az első kalandot. Nos, jelentem, ez hiánytalanul meg is történt.


A Shank 2 tartalmaz jó pár újítást, de azért az látszik, hogy a készítők inkább biztosra mentek. Csiszoltak a harcrendszeren, a grafikán, az irányításon és ezzel egy szinte tökéletes mászkálós-akciójátékot alkottak meg. Persze akadnak újítások. A játékmenet például jóval lassabb lett - így élvezhetőbb és áttekinthetőbb is egy-egy harc. Aztán itt van a női karakter is, aki Shank mellett száll harcba és akit multiban is irányíthatunk. De a kampány során is átvesszük majd felette a kontrollt.

Vagy megemlíthetnénk a Survival módot, melyben a lényeg a túlélés (ez látható a fenti trailerben is) - ez mondjuk csak a Shank 2-ben új dolog, hiszen szinte minden alkotásban találhatunk ilyen lehetőséget. Egy dolog azonban továbbra is a játék mellett szól. Ez pedig a hangulat. Szóval aki szerette az elődöt, az nyugodtan tegyen vele egy próbát. Akinek azonban kimaradt, annak ideje pótolni a veszteséget.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!