Ötvös Tibor

Halálra ítéltek egy fejlesztőt Iránban

Iránban sajátos törvények uralkodnak, melynek most egy játékfejlesztő dizájnere lett az áldozata.

Az egykoron az Amerikai Tengerészgyalogság kötelékébe tartozó Amir Mizra Hekmati felett halálos ítéletet hirdettek Iránban, mert - a vád szerint - "együttműködött egy ellenséges nemzettel, tagja a CIA-nek és Iránt terrorista államnak állította be". Hekmati és családja nem értik a dolgot, hiszen a férfi utoljára rokonait meglátogatni érkezett az országba.

A dolog valószínű azért sült el így, mert Hekmati közben a Kuma Reality Games dizájnere lett, a cég pedig elkészítette a KumaWar nevet kapott, ingyenesen játszható FPS-t, melynek egyik küldetésében az amerikai sereg élén kell egy iráni nukleáris gyárat megtámadnunk. Ez egyáltalán nem tetszett az iráni vezetőségnek és Hekmati ennek áldozata.

A lényeg, hogy az úriember nem teheti be a lábát az országba, mert azonnal elfogják és kivégzik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bladesoft #9
    Teljesen igazad van. A regnáló Iráni vezetés csak a saját népét nyomja el. Meg lövet néha a tömegbe :D
    De mivel te nem olvasol (max nézel) híreket ilyen kimarad neked.
    arról nem is beszélve hogy a választások után mit is tettek a tüntetőkkel.
    De gondolom .....info-n megmondták a tutit XD
    Hidd el ha engednék, hogy Iránban demokratikus szabad választások lenének akkor már rég nem ez a vezetés lenne XD
    ui: hogy az a föld ki földje ahol épp izrael fekszik most nem tudom... de az biztos volt ott egy zsidó származású népcsoport akiről Bibliában is olvashatsz. A rómaiak elfoglalták őket. Meg aktuálisan mindenhol így megy ahol hadseregek népek mozognak.
    Az pedig több mint 2 ezer éve volt. tehát arra fel jó rég élnek zsidók....
    Bonyolultabb ez mint képzelnénk. Menj oda kérdezd meg az egyik oldalt majd a másik oldalt és ókumlálj ki valamit a saját kútfejedből.
  • Molnibalage #8
    Szerintem, ha gőzöd sincs a közel-keleti helyzetről, akkor nem próbált osztani az észt, mert legfeljebb magadat égeted le...
  • Skynet #7
    Az egész Irán elleni hajcihő Izrael és "hódolóinak" (lásd pl AMERIKA) műve, irán évezrede óta NEM támadt és nem volt agresszor, erre kikiáltják terrorállamnak...
    Izraelben is van atom amerikánál is van atom...Mégis Irán a probléma. Amerika állandóan kivonul más országokba "békefenntartóként", miközben halomra ölik a lakosságot, a kutya ne kérte őket hogy oda menjenek (ja hogy az igazi ok IRAK - KŐOLAJ // AFGANISZTÁN - Ásványkincsek??)... Izrael pedig folyamatosan terrorizálja és pusztítja a Palesztinokat AKIK JOGOSAN PRÓBÁLJÁK megvédeni a SAJÁT földjüket.
    De mindig csak Irán. Nyilvánvalóan bizonyítékok és okok nélkül ítélnek halálra egy tk ártatlan családapát...Lol....
  • bakagaijin #6
    Igen, hivatásos katona is volt, négy évig.

    http://edition.cnn.com/2012/01/10/world/meast/us-amir-hekmati-lawyer/index.html?hpt=hp_t2
  • uniu #5
    Így van, mert kémkedésért ítélték el. Jah, hogy a fenti cikkben erről nincs szó ?
  • bakagaijin #4
    Azért jóval csavarosabb a lecsó, mint ahogy itt le van írva. Az említett úr előtte a DARPA-nak dolgozott (az hogy hivatásos katona is volt-e vagy ez iráni kitaláció azt még nem bogoztam ki).

    A cikk utolsó mondata, az hogy A lényeg, hogy az úriember nem teheti be a lábát az országba, mert azonnal elfogják és kivégzik. pedig arról árulkodik hogy Mr. cikkíró kurvára nem nézett utána a dolgoknak. Ugyanis jelenleg is Iránban tartózkodik, egy börtönben. Mivel letartóztatták, szereztek tőleg egy vallomást, hogy amerikának kémkedik - a NYT szerint ez rutin-vád ha valakit ki akarnak végezni. Gondolom "kedves" módszereik vannak az ilyen vallomások beszerzésére... Szóval vagy kivégzik... vagy az amerikaiak kiszabadítják. Szó nincs arról, hogy HA belép az országba AKKOR végzik ki, mint ahogy ez a cikk írja.

    Legutoljára amikor felhördülés volt az asszonyok kövezése miatt, őt simán megkövezték. Itt annyiban másabb a téma, hogy ő amerikai állampolgár... Kérdés, hogy ez elég-e...
  • Klapanciusz #3
    Azért ugye az megvan, hogy nem a cikkben egy szó sincs arról, hogy ő is tagja lett volna a KumaWar-t készítő csapatnak.

    Biztos téged is kellemesen érintene ha mondjuk a szomszéd irodában ülő marhák miatt téged ítélnének távollétedben halálra.
  • sad1976 #2
    az más! nekik mindent lehet....félre a hülye poénokkal.
    "eggyik küldetésében az amerikai sereg élén kell egy iráni nukleáris gyárat megtámadnunk. Ez egyáltalán nem tetszett az iráni vezetőségnek és Hekmati ennek áldozata" miért? ez melyik ország vezetőségének tetszene!? tele vagyunk mi is ilyen mocskos kitüntettet 6ágús magyar születésű országlejárató,gyűlölő külföldön élő moslékokkal. nekik is ezt kéne kapniuk. minimum kötelet.de nem! nálunk az ilyenek nobel meg kossuth díjat kapnak.
  • NovaTerra #1
    "Iránban sajátos törvények uralkodnak" "együttműködött egy ellenséges nemzettel, tagja a CIA-nek"

    Az USA-ban mit kap az az ember, akit kémkedéssel vádolnak? Kitüntetést vagy megy guantánamói börtönbe? Ahonnan szintén nem kerül elő, úgy, hogy még bíró sem ítélte el.