Ötvös Tibor

The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn

Közhely, de igényes, a játékpiacon is helyt álló adaptációt valamiért nem tudnak készíteni a fejlesztők. Pedig a filmek alapján készült játékoknak lenne helye a piacon, hiszen most is sorra jelennek meg a mozis bemutatókhoz kapcsolt játékok, ám ezek minősége megkérdőjelezhető.

Sajnos az állítólag remekül sikerült Tintin kalandjait feldolgozó The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn is egy gyenge adaptáció lett. De kezdjük az elején. Adott egy igen népszerű francia karakter, akit Hollywood két ásza (Peter Jackson és Steven Spielberg) karolt fel és készített kalandjából egy látványos animációs filmet. Mivel Spielberg nagy játékos (Wii-re saját programot is készített), így joggal várhattuk, hogy a játékadaptáció is megállja majd a helyét.



Ráadásul az első képek és játékmenetet bemutató trailerek alapján joggal is tehettük mindezt, hiszen egy klasszikus elemekkel megtűzdelt platformernek tűnt. A sztori hűen követi a film történetét, de egyes helyeken a képregényekből megismert jelenetekkel, küldetésekkel találkozhatunk. Tintin egy francia riporter, aki folyamatosan keresi a jó sztorikat. Egy ilyenbe botlik bele akkor is, mikor megvásárol egy Unikornis nevezetű hajómodellt, mely érdekes titkokat rejt. Eme rejtély nyomába indul és ezzel kezdetét veszi a kalandunk is.

A Tintin egy tipikus 2D-s platformer lett, ám egyes részeken TPS-be vált a kamera ezzel hozva egy kis változatosságot a játékmenetbe. Lehetőségünk lesz járműveket is vezetni, de csak a megadott pályarészeken. Tintin a tipikus mozgáskultúrával rendelkezik, tehát fut, mászik, kúszik és verekszik. A program teljesen vértelen, minden lecsapott ellenfél feje felett csillagok köröznek jelezvén, hogy nem haltak meg, csak kiveszik jól megérdemelt csúszójukat.

A játék egyébként rém egyszerű, karakterünk szinte mindent magától megtesz, így nem lesz túl nehéz dolgunk a pár órás végigjátszás során. Grafikailag a Tintin messze áll attól, amit manapság szépnek nevezhetünk, de ugyanakkor nem is csúnya. Egyszerűen semmi extra nincs benne, így erre egy közepest adhatunk.



Jó pont, hogy a játékban van ko-op mód is. Ilyenkor nem a sztori módot vihetjük végig, hanem egy külön erre a célra készített történetet tudhatunk le, melyben Haddock kapitány álmában kell kalandoznunk. Sajnos azonban ez a rész nem nyújt akkora "örömet", hogy pusztán ezért megvásároljuk a játékot.

Szóval összességében a The Adventures of Tintin egy tipikus adaptáció lett, mely csak és kizárólag azoknak nyújthat kellemes időtöltést, akik amúgy is a sorozat rajongói. A mászkálós játékok kedvelői inkább vegyék elő újra a Limbot vagy a Sonic Generationre és Rayman Originsra költsék a pénzüket.


rajongóknak

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Evoluti0N #3
    Már nem azért, de a cikkben le van írva, h milyen a játék, de egy szó sincs róla benne, h miért csak 2 csillag.
  • Papichulo #2
    "Adott egy igen népszerű francia karakter"

    Belga lesz az! Brusszelben meg Tintin muzeum is van.
  • mad mind #1
    Spielbergnél jobb lenne a "The Dig"-et emlegetni. Az jól sikerült játék.