Ötvös Tibor

Kirobbanó siker a Fifa '12 - de nem a PC-s

Az év eddig legjobb nyitányát produkálta a Fifa '12, mely 3,2 millió eladott példányt jelent kevesebb, mint egy hét alatt.

Ez egyébként 23 százalékkal jobb eredmény, mint a tavalyi kiadás premierje, így a Fifa '12 lett az eddig legjobb kezdést produkáló sportjáték is. Sajnos ezek az elképesztő adatok leginkább a konzolos változatokra érvényesek, hiszen az eladások 98 százaléka PS3-on és X360-on történt.



A maradék 2 százalékon osztozik a PSP-s, PS2-es, mobil és PC-s változat. Ez szám szerint 64 ezer példányt jelent, szóval nyugodtan kijelenthető, hogy a számítógépes verzió nem volt túl kelendő a rajongók körében. Hamarosan érkezik egyébként az első javítás is, mely kizárólag a konzolos verziókat érinti.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Aries1984 #15
    ha megmondod hol tudom megvenni 4000-ért a fifa12-t pc-re, esküszöm megveszem az eredetit.
  • tomcsa4 #14
    Az tavaly volt. Tehát a PC-s Fifa 11 az a konzolos Fifa 10 volt, sőt a PC-s Fifa 10 az a konzolos Fifa 09 volt. Idén a PC-sek megkapták a konzolos Fifa 12-t.

    De mint mondtam, ma már nincs ilyen ,hogy konzolos meg PC-s játékosok. Játékosok vannak és kész. Mivel a legtöbb konzolosnak van PC-je is és arra minek vegye meg?
  • Armagedown #13
    megéri mert új mez van a játékosokon :)
  • Armagedown #12
    Akit a valóságban nem szereti a focit az a focis játékot sem fogja szeretni , én például rá se nézek az ilyen és ehhez hasonló játékokra
  • mcwolf #11
    Ha jól sejtem ,akkor a PC-s verzió még egy régebbi FIFA engine-t használ,és az újabbat csak a konzolos verzió kapta meg.
    Akkor meg nincs miről beszélni.
  • tviktor91 #10
    Szánom azt a barmot aki minden évben hajlandó érte kifizetni 13ezret...
  • Krassius #9
    Nemrégen ránéztem a Fifa 2010-re, kontroller nélkül kb játszhatatlan PC-n. Mellesleg amint a lentebb belinkelt eladási adatok is mutatják teljesen más a PC és a Konzol játékosok preferenciája, és gyaníthatóan a portolások általánosan gyenge minősége miatt aki PCs, de érdeklik a konzolos típusú játékok már régen vett egy konzolt magának.
  • tomcsa4 #8
    És aki fociizk kint is és a gé pelőtt is (bár utóbbit néha). És biztos nem csak én vagyok egyedül evvel.

    A másik: a cikkíró is egy fasz. Szinte minden olyan játékosnak, akik játékbolondok van konzoljuk már. Emellett van PC-jük is. Ha megveszik konzolra a játékot, akkor minek vegye meg PC-re is? Ezért tlejesen felesleges összehasonlítani az eladásokat. És nem, nem úgy van felosztva a világ, hog vannak a konzolosok meg vannak a PC-sek. Istenemm ennyi baromagyú állat van. Okosodni kéne a sok játék helyett.
  • Narxis #7
    Ezt vallom én is bár ettől még nem megyek ki focizni. :D Inkább úgy mondanám, hogy a sportjátékok azok amiket nem virtuálisan kellene játszani. Persze a foci a legegyszerűbb mert ahhoz csak egy labda kell, nyilván a jégkorongozás vagy autózás már más kérdés.
  • donatus13 #6
    Ez a komment volt eddig a legértelmesebb és ebbe van igazság.