Ötvös Tibor

Nem lesz Heavy Rain 2

Úgy tűnik, hogy a PS3 korszak egyik legjobb játéka, a Heavy Rain nem kap folytatást.

"Hadd legyek ostoba egy pillanatra" - áll David Cage, a Quantic Dream első emberének interjújában. "Nem a pénzcsinálás vezérelt, mikor beléptem ebbe a szakmába. Azért írtam a Heavy Raint, mert nagyon izgatott a dolog, mert volt mondanivalóm. Igen, készíthetnék egy Heavy Rain 2-t, de már mindent elmondtam, amit akartam. Ez a Quantic Dream legnagyobb erőssége: van kapacitásunk új ötletekhez."



"Nem tudom, mit mondhatnék. Gondolom nem tervezem meg jó előre a karrierem, de az biztos, hogy nem a minél több pénz bezsebelése az elsődleges célom. Művészként látom magam, bízom az ösztöneimben. Szerintem a rajongók is ezt várják el tőlem. Én egy régimódi, 42 éves játékfejlesztő vagyok. Sok társam már nem élvezi ezt az életet: családot alapítottak és már csak annyi pénzt keresnek, amennyi a családjuk eltartásához szükséges. Én még nem értem el ezt a szintet."

A Quantic Dream nevéhez eddig mindössze három játék fűződik, de azok mindegyike teljesen egyedi volt a maga nemében (Omikron: The Nomad Soul, Fahrenheit/Indigo Prophecy, Heavy Rain). Várjuk a következő projektet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Skynet #6
    A HR úgy volt zseniális ahogy volt,a végén rendesen álleejtős amikor kiderül ki a gyilkos, mi az indíték,stb.
    Egyféleképpen lehetne folytatni: Valaki elkezdi lemásolni a gyilkost...De ebből csak szánalmas sztori kerekedne, a másolósdi sztorit hagyjuk meg a SIKOLY-oknak...
  • Szefmester #5
    Ma xakkor lehetne heavy rain 2 ha teljesen más történet lenne, és max csak utalás címen kapcsolódna az első részhez. Amolyan Final Fantasy módon, csak egy egy név lenne azonos.
  • zorrobomber #4
    Lehet igazad van.
  • TiElite #3
    Kicsit szerintem félreértetted. Szerintem azt mondta, hogy nem igazán tudna többet hozzátenni a sztorihoz, mert már minden megvolt előzőben amit akrt. ha még 1 rész lenne csak azért hgoy pénzt kapjanak, akkor az nem csak azért lenne rossz mert rókabőr, hanem hogy ezzel a sztori is eröltetettebb lesz.
  • zorrobomber #2
    Ez is egyfajta hozzáállás, még ha kicsit önző is. Oké hogy a játékosok nem szeretik a rókabőrt, de attól sem lesz feltétlenül szar egy játék hogy mondjuk ugyanaz a motor hajtja és nem lesz jobb a grafika. Egy jó játék még jobb folytatása is lehet kreatív. És emellett talán nem kell 5 évet várni rá. Na mindegy.
  • bino512 #1
    indgo... nagyon szerettem:D